Ghuraba je napisao/la: ↑08 jul 2026, 21:30
De ziv bio o curama pisi na ovoj temi za zene, prestao sam pratiti zensku kosarku, pa da ne citam i te postove ovdje.
Definitivno bi Tinjak mogao pripaziti ovu djecu iz RS-a, ako su vec njihovi ljudi iz saveza bili uzrok da on dodje na ovo mjesto. Milovanovic jedini treba biti medju 12 i imati ozbiljnu minutazu, ali vec Tomic i Kurtovic - upitno trebaju li uopste biti medju 12, a ne da igraju ozbiljne minute. Ako je vec Subasica (kojeg trenira i u klubu) mogao izabrati za kapitena ekipe, iako je godinu mladji i tu ima momaka koji su to vise zasluzili, onda me ni ovo gore ne bi iznenadilo. Imran mozda jeste najtalentovaniji ovdje, ali on tek dogodine moze biti kapiten.
Bože sačuvaj, pa zar smo na muškoj temi?

Ja potpuno zaboravio da imamo mušku i žensku temu. Nekad i ja pogodim temu iz prve, ali ovaj put sam promašio, priznajem
Sto se tiče druge teme mladjih igrača

bas sam sretan da si sam priznao da nije fer da Subasic bude kapiten 2009 godiste pored barem Preldzica koji je 2008 čak ga SR proglasio za MVP A2.
Od kada ja pričam da mlađi ne trebaju automatski imati prednost nad starijima samo zato što ih neko gura kao „veće talente“, osim ako zaista nisu izvanredni talenti. Jer, Subasic će iduce godine opet biti kapiten, kao sto je bio prošle godine, pa su on, El Emin i Brstina (samo se njih sjetih, a ima još) su uzeli mjesto nekome ko je 2008 a iduce godine će opet biti pozvani i igrati Eurobasket kao da su pretplaćeni na to sve trojica, kao sto su igrali prošle godine, a 2008 neće imati priliku iduce godine.
A što se Dubaija tiče, taj KK Dubai kapitena U18 Imrana i nasega “dragoga” selektora ove godine nije osvojio ništa u Emiratima. Kad kažem ništa mislim na NIŠTA u Dubaiju Emiratima i na Bliskom Istoku- bukvalno najnebitniji klub u tome uzrastu na tome području
- 2025/26. U domaćem UAE Junior Basketball League nisu bili prvaci. Titulu je osvojio Sharjah, koji je u finalu pobijedio Al Hamriyah.
- U19 ABA – učestvovali, ali bez završnog uspjeha
- UAE U18 ligu, takmičenja pod okriljem UAE Basketball Association, Dubai akademske lige i međunarodne turnire u regiji- bez uspjeha
- Al Ain U18 je bio prvak U18 Pro League i osvojio je UAE Cup (dvostruka kruna) u toj sezoni. U finalu kupa su pobijedili Shabab Al Ahli U18 (nigdje Dubaija)
Za Miću se slažem od do sve sto si rekao