Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Kylian
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Kylian » 08 jul 2026, 21:13

Kylian je napisao/la:
08 jul 2026, 19:13
Djevojke igraju u 19,15

Borba za opstanak

Bolji smo barem od Albanije hajde cure igrajte da ne ispadnemo u diviziju C

https://www.youtube.com/live/hDMqS-1SY4 ... t6xrehv8Pz

slika

Marija Damjanović 23 poena te 12 skokova

Naše djevojke već sutra nastavljaju nastup na Evropskom prvenstvu, gdje će u borbi za plasman od 9. do 12. mjesta igrati protiv Azerbejdžana. Utakmica počinje u 19:15.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 08 jul 2026, 21:26

Nemaju mengu danas, pa dobile albanke koje su jos gore od nasih

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 08 jul 2026, 21:30

De ziv bio o curama pisi na ovoj temi za zene, prestao sam pratiti zensku kosarku, pa da ne citam i te postove ovdje. :mrgreen:

Definitivno bi Tinjak mogao pripaziti ovu djecu iz RS-a, ako su vec njihovi ljudi iz saveza bili uzrok da on dodje na ovo mjesto. Milovanovic jedini treba biti medju 12 i imati ozbiljnu minutazu, ali vec Tomic i Kurtovic - upitno trebaju li uopste biti medju 12, a ne da igraju ozbiljne minute. Ako je vec Subasica (kojeg trenira i u klubu) mogao izabrati za kapitena ekipe, iako je godinu mladji i tu ima momaka koji su to vise zasluzili, onda me ni ovo gore ne bi iznenadilo. Imran mozda jeste najtalentovaniji ovdje, ali on tek dogodine moze biti kapiten.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 08 jul 2026, 22:17

Ghuraba je napisao/la:
08 jul 2026, 21:30
De ziv bio o curama pisi na ovoj temi za zene, prestao sam pratiti zensku kosarku, pa da ne citam i te postove ovdje. :mrgreen:

Definitivno bi Tinjak mogao pripaziti ovu djecu iz RS-a, ako su vec njihovi ljudi iz saveza bili uzrok da on dodje na ovo mjesto. Milovanovic jedini treba biti medju 12 i imati ozbiljnu minutazu, ali vec Tomic i Kurtovic - upitno trebaju li uopste biti medju 12, a ne da igraju ozbiljne minute. Ako je vec Subasica (kojeg trenira i u klubu) mogao izabrati za kapitena ekipe, iako je godinu mladji i tu ima momaka koji su to vise zasluzili, onda me ni ovo gore ne bi iznenadilo. Imran mozda jeste najtalentovaniji ovdje, ali on tek dogodine moze biti kapiten.
Imran ko međed, grozno ga udebljali

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 08 jul 2026, 22:55

Ghuraba je napisao/la:

Bože sačuvaj, pa zar smo na muškoj temi? 😄 Ja potpuno zaboravio da imamo mušku i žensku temu. Nekad i ja pogodim temu iz prve, ali ovaj put sam promašio, priznajem

Sto se tiče druge teme mladjih igrača :tokralju: :tokralju: :bow: bas sam sretan da si sam priznao da nije fer da Subasic bude kapiten 2009 godiste pored barem Preldzica koji je 2008 čak ga SR proglasio za MVP A2.
Od kada ja pričam da mlađi ne trebaju automatski imati prednost nad starijima samo zato što ih neko gura kao „veće talente“, osim ako zaista nisu izvanredni talenti. Jer, Subasic će iduce godine opet biti kapiten, kao sto je bio prošle godine, pa su on, El Emin i Brstina (samo se njih sjetih, a ima još) su uzeli mjesto nekome ko je 2008 a iduce godine će opet biti pozvani i igrati Eurobasket kao da su pretplaćeni na to sve trojica, kao sto su igrali prošle godine, a 2008 neće imati priliku iduce godine.

A što se Dubaija tiče, taj KK Dubai kapitena U18 Imrana i nasega “dragoga” selektora ove godine nije osvojio ništa u Emiratima. Kad kažem ništa mislim na NIŠTA u Dubaiju Emiratima i na Bliskom Istoku- bukvalno najnebitniji klub u tome uzrastu na tome području

- 2025/26. U domaćem UAE Junior Basketball League nisu bili prvaci. Titulu je osvojio Sharjah, koji je u finalu pobijedio Al Hamriyah.
- U19 ABA – učestvovali, ali bez završnog uspjeha
- UAE U18 ligu, takmičenja pod okriljem UAE Basketball Association, Dubai akademske lige i međunarodne turnire u regiji- bez uspjeha
- Al Ain U18 je bio prvak U18 Pro League i osvojio je UAE Cup (dvostruka kruna) u toj sezoni. U finalu kupa su pobijedili Shabab Al Ahli U18 (nigdje Dubaija)

Za Miću se slažem od do sve sto si rekao

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 08 jul 2026, 23:06

Unknown34 je napisao/la:
06 jun 2026, 23:59
A Irhad inače pratio je ovu djecu, išao na utakmice, zna ih onako baš da bi izabrao 24 igrača iz BiH, a lik je došao poslije dvije bombe koje su pale na Dubai u Sarajevo, i pazi sad, predložen od saveza RS-a kao njihov kandidat za selektora U18. To je koštalo klub iz Dubaia 20000 eura, savezu RS-a 20000 KM i KSBiH 20000 KM. I zagrabi Irhade s vrha pa ko upadne, e toliko smo mi jadni i bjedni, a ovdje se razlažu statistike, predlažu igrači, ovaj ovakav, ovaj onakav, i nema napretka kažu... E evo zašto forumaši, a Irhad je slučajno oženio sestru Kamenjaševića uh, izlanuh se....
Sav se uspjeh jednog selektora sastavio u ovome postu i ja tu ništa ne bih dodao. Dodaj malo još dijaspore radi začina … jer za nekoga iz Dubaija oni bolje igraju od ovih u BiH i to je to.

Trener omladinske selekcije Bosna npr Radan je za njega doktor nauka po trenerskom uspjehu u prošloj godini, kao i skoro svaki trener omladinskih selekcija u KSKS koji godinama imaju uspjehe u ovome sportu.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 08 jul 2026, 23:22

Ja sam napisao da ne treba biti kapiten, a ne da ne treba biti u rosteru. :mrgreen:

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 08 jul 2026, 23:24

Ghuraba je napisao/la:
08 jul 2026, 23:22
Ja sam napisao da ne treba biti kapiten, a ne da ne treba biti u rosteru. :mrgreen:
Ali znam da si to mislio pa sam te dopunio :mrgreen:

Nikola Kusturica koji ima 17 godina, uzeo neki dan srebro za Srbiju na svjetskom u Turskoj, koledž u Americi mu ponudio 12 miliona da igra kod njih, biće pozvan u A selekciju Srbije ubrzo, ali nije kapiten i ne igra za U18 Srbije.

U Srbiji – igrač koji je registrovan i priključen starijem uzrastu jednom uglavnom se usmjerava na tu kategoriju, do kraja, jer se forsira princip napredovanja: ako si kadet, a već igraš za juniore, (npr takav si talenat), onda si već prešao stepenicu više. Ne vraćaš se nazad u kadete, nego se razvijaš kroz jaču konkurenciju. Cilj je razvoj igrača, a ne popunjavanje dvije ekipe istim igračem.

Kod nas je Subašić već postao “vječni kapiten” omladinskih reprezentativnih selekcija. Svake godine ista priča ide eurobasket – on ide sa starijima, iduce godine sa svojom generacijom, pa opet sa starijima… od U-14 pa do danas već 4–5 godina pozicija u omladinskoj reprezentaciji i traka je sigurna.
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 09 jul 2026, 00:31, ukupno mijenjano 7 puta.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 08 jul 2026, 23:29

Joj radan faul kos igrac basketas, oduran.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 08 jul 2026, 23:37

Helemnejse je napisao/la:
08 jul 2026, 23:29
Joj radan faul kos igrac basketas, oduran.
Nisam mislio po ljepoti, nego po uspjehu omladinske selekcije KK Bosna ove godine (koju je on vodio) poredis sa U18 Dubaija koji nije osvojio ništa

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 09 jul 2026, 00:38

EuroBasket U16 Division B počinje 6. augusta. Zašto se naša U16 reprezentacija još nije okupila i počela sa pripremama?
Nije valjda da čekaju da U18 ode sa Vlašića oko 20. jula, pa da oni preuzmu objekat i počnu sa pripremama.
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 09 jul 2026, 08:48, ukupno mijenjano 1 put.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 jul 2026, 00:44

Joj kako si naporan s tim svojim teorijama, a izgleda nikad prestat... Na dunjaluku ne postoji kadet koji igra za juniore. Otkako je svijeta i vijeka, za juniore igraju djeca koja imaju 17 i 18 godina (za kadete 15 i 16 itd), tj. ovi od 17 su 'mladji' juniori, ali NISU KADETI. I tako je i u reprezentaciji Srbije, i Bosne, i Slovenije, i Francuske, i Zimbabvea, i Tunguzije i... Logicno je da ce vecina juniora biti momci od 18 godina jer su uglavnom i fizicki i kosarkaski bolji i zreliji od ovih sa 17, ali ako imas momka koji je godinu mladji, a u skoro svakom segmentu je bolji od ovih starijih - nisi valjda retardiran ostaviti ga kod kuce samo eto jer je mladji.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 09 jul 2026, 06:39

Ghuraba je napisao/la:

Milovanovic jedini treba biti medju 12 i imati ozbiljnu minutazu,
:mrgreen:
Rekao sam da neću ništa komentarisati dok ne počne prvenstvo ali moram napraviti iznimku,
ništa lično, već onako razmišljanje u eter,
Ako Mićo nije imao minutažu ne znam ko jeste. Spočitava mi se da pretjerujem oko kritika za ovog lika ali je degutantno koliko mu se "daje prilike" a učinak minimalan ili nikakav. Da se ne lažemo, on da je kvalitet igrao bi barem ili u Megi ili u nekom od Beogradskih klubova. Ali eto oni nisu u stanju da prepoznaju potencijal, zato je reprezentacija tu da ga podigne :crazy:
Zad'o se protiv CG sa 18 poena, iako bih volio vidjeti minutažu i ukupnu mu statistiku, jer kod đetića nije bilo haman pa kompletne prve postave i momci su iz autobusa na parket izašli Koliki je učinak ostalih koji igraju na njegovoj poziciji a kolika im je minutaža bila?
U ovoj grupi izabranih za EP primjetan je nedostatak hemije među igračima, ko se iole razumije u odgojni proces može to primjetiti iz njihovog neverbalnog govora tijela kad ih vidi.
"Staff" ignoriše javnost i time valjda tako želi da ih "sačuva" od ružnih stvari izvana koje narušavaju mir i renesansu u ekipi. Hau yes no. Već par godina većina njih je u reprezent po nekim kriterijima koji su normalnim društvima i ekipama neprihvatljivi (biću fin :geek: ) i sad sa 18 god oni su mišljenja da im niko ništa ne može, da se bez njih ne može a to što nema rezultata i nije neki problem jer:
"pare pare pokreću svijet,
politiku i nogomet.
Parama ja kupujem sve, jahte, konje, zamkove................"
Eh,
Ima i onaj drugi dio strofe.
O tom potom :bih:

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 09 jul 2026, 08:47

Ghuraba je napisao/la:
09 jul 2026, 00:44
Joj kako si naporan s tim svojim teorijama, a izgleda nikad prestat... Na dunjaluku ne postoji kadet koji igra za juniore. Otkako je svijeta i vijeka, za juniore igraju djeca koja imaju 17 i 18 godina (za kadete 15 i 16 itd), tj. ovi od 17 su 'mladji' juniori, ali NISU KADETI. I tako je i u reprezentaciji Srbije, i Bosne, i Slovenije, i Francuske, i Zimbabvea, i Tunguzije i... Logicno je da ce vecina juniora biti momci od 18 godina jer su uglavnom i fizicki i kosarkaski bolji i zreliji od ovih sa 17, ali ako imas momka koji je godinu mladji, a u skoro svakom segmentu je bolji od ovih starijih - nisi valjda retardiran ostaviti ga kod kuce samo eto jer je mladji.
Mi sve isto govorimo, samo se različito izražavamo, zato što ja ne mislim (skoro pa tvrdim) da su ovi od 17 koji su tamo bolji .... jer da jesu igrali bi u svojim klubovima sa starijima- ne igraju. A ti misliš da jesu posebni.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 09 jul 2026, 09:26

Turnir FIBA U20 EuroBasket Division B 2026 traje od 10. do 19. jula 2026. Održava se u Bratislavi, a mi smo u grupi C na FIBA U20 EuroBasket Division B 2026.

Bosna i Hercegovina će igrati protiv:
Portugal – 10. jula
Kosovo – 11. jula
Armenija – 12. jula
Kipar – 14. jula
Island – 15. jula

Prva utakmica sutra pa pratimo

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []