ma pogubio se momak, vjerujem da nije onako loš, pritisak rezultata, navijači.. teške noge priprema, ne bih da pravdam bilo koga ali mislim da je ovo slučaj..ugl svi su bili lošiji 30% sigurno nego što mogu kad uđu u takmičarski ritam
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- belosevic23
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
- Maroon1946
- Kontakt:
Nadam se da je sinoć bio zadnji put ikad da igramo u onoj formaciji. Jednostavno nemaš dovoljno kvalitetne wingbackove za onu formaciju. Pritom ti igra još dodatni štoper, gubiš jednog ofanzivca u navali. Ako je Mario išta dobro uradio to je ona njegova formacija sa 4 nazad, i tako trebamo igrati i ove sezone. Očekujem još bolju predstavu u Finskoj, mada nije ni ono loše sinoć izgledalo uzimajući u obzir pauzu i to što Finci već uveliko igraju svoju sezonu.
Evo Magoda na nekom podcastu rece da smo se mi povukli iz procesa skidanja Colpe i to u “90 minuti” jer je savez zaprijetio tuzbom zbog prijave nekog bivseg direktora, a kazna koja je prijetila je 3 godine suspenzije i milion i dvjesto hiljada franaka.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.
Zna li neko zbog čega je ta kazna?
To je vise stanje mozga. Nemoj se ljutiti al je tako.
Ok, nije idealno, imam i ja oči, al daleko od toga da nista dobro nije bilo, pogotovo drugo pol.
E **** ga zamjerati im da su bezvoljni bili, onda nisi očito ni gledao, evo ne znam sta drigo reći. Možeš zamjeriti neuigranost, manjak kreacije ali da su bezvoljni bili... Smijesno bas. Borba od prve do zadnje minute bukvalno..
Meni je samo Gojković tako izgledao, zato je i izašao..
Gojkovic je odigrao jednu od gorih partija od kako je došao, nadam se da mu nismo djaba dali novi ugovor.
Ako je neko vraćao utakmivu nek pogleda kretnju njegovu kod gola. Direktno njegov go.. Ode negdje na igraca kojeg vec pokriva Marodza, ostade ovaj sam.. Ko pionir.
Ako je neko vraćao utakmivu nek pogleda kretnju njegovu kod gola. Direktno njegov go.. Ode negdje na igraca kojeg vec pokriva Marodza, ostade ovaj sam.. Ko pionir.
Elezi, Cimirot i Ljajić definitivno nisu idealna trojka za vezni red. Elezi je igrač koji je najopasniji u zadnjoj trećini terena, dobro napada prostor iza zadnje linije, svojim kretnjama zna otvoriti prostor za napadača ili wing beka, zna dati pas, zna dati gol itd. Kad god je igrao nešto povućenije ili dobijao nešto drugačije zadatke na terenu, nije to bilo to. Uz sve to, izgledamo dosta inferiorno na sredini i po pitanju fizikalija i trke. Maroodza dosta dobar sinoć, bit će teško zadržati ga.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Ne treba bit previše pametan da vidiš da ovo nije ništa bolja ekipa od prošle sezone, a znamo kako smo završili prošle sezone...
Ono kad se "stručnjaci" naseru na taktiku, igrače, trenera i u isto vrijeme u utakmici na ispadanje kažu "nas vrli trener spasava bod svojim zamislima" - pitarluk. Nemam drugog objašnjenja.
Po meni, prvo poluvrijeme nije bilo dobro. Bezveze smo Fincima poklonili go i tu nas je "stalo". Početak, nekih 10-tak minuta, drugog poluvremena je obećavao ali, tačno se vidjelo da Finci imaju 12-15 utakmica u nogama i da znaju šta rade na terenu. Kompaktni su i odlično se brane.
Opet "stručnjaci" koji pljuju Ljajića mi nisu jasni. Ja sam mu prvi zamjerio one 3 šanse što je imao (jedna sa 12 metara i dvije sa 15-16) ali frajer je sinoć bio naš najbolji igrač. Drugo je što ostali "ne očekuju" i/ili ih iznenade pasovi koje Ljajić šalje. Gore je to neko napisao već.
Elezi me malo razočarao.
I ono što me možda najviše razočaralo je - istok & zapad. Atmosfera. Kao da smo *ebeni englezi, sjedimo gledamo "analiziramo" psujemo poslije 20 minuta, poslije 50 minuta a podrške nigdje. Razumijem da nas je možda i go u 7 minuti sje*ao ali, da nije bilo sjevera - pozorišna atmosfera. Moramo na tome poraditi i kad nam ne ide a ne samo kad vodimo.
Vidimo se protiv Radnika!
Po meni, prvo poluvrijeme nije bilo dobro. Bezveze smo Fincima poklonili go i tu nas je "stalo". Početak, nekih 10-tak minuta, drugog poluvremena je obećavao ali, tačno se vidjelo da Finci imaju 12-15 utakmica u nogama i da znaju šta rade na terenu. Kompaktni su i odlično se brane.
Opet "stručnjaci" koji pljuju Ljajića mi nisu jasni. Ja sam mu prvi zamjerio one 3 šanse što je imao (jedna sa 12 metara i dvije sa 15-16) ali frajer je sinoć bio naš najbolji igrač. Drugo je što ostali "ne očekuju" i/ili ih iznenade pasovi koje Ljajić šalje. Gore je to neko napisao već.
Elezi me malo razočarao.
I ono što me možda najviše razočaralo je - istok & zapad. Atmosfera. Kao da smo *ebeni englezi, sjedimo gledamo "analiziramo" psujemo poslije 20 minuta, poslije 50 minuta a podrške nigdje. Razumijem da nas je možda i go u 7 minuti sje*ao ali, da nije bilo sjevera - pozorišna atmosfera. Moramo na tome poraditi i kad nam ne ide a ne samo kad vodimo.
Vidimo se protiv Radnika!
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
HeavyBassBlues
- Kontakt:
Offside zamka - offside varka.
Evo, sad s mirom odgledah tekmu u mirnom okruzenju. Na stadionu bas ne mozes sve detalje upratiti.
Kod njihovog gola,njihov strijelac stoji duboko u offside-u. Gojkovic je toga svjestan i povlaci se u sredinu. Međutim, njihova 14. uocava istu stvar i utrcava unutra, ali ne u sredinu nego bjezi desno gore. Njegova namjera je da povuce naseg igraca i da svog strijelca izvadi iz offside-a. Razocaravajuce u tom svemu sto je iskusni Cimirot naletio na foru koja se u juniorima uci. Zato Zekic sinoc i govori da Cimi bas puno trci.
Dakle, poraditi na sinhronizaciji kretnji i međusobnoj komunikaciji. Banicu isto tako pokazati zasto zu Begovica zvali ministar odbrane - ne zbog bravura, nego zbog dirigovanja odbranom.
Jako, jako razocaravajuce od Cimija, kao i od Banica.
No, ja vjerujem u njih i znam da ce uociti svoju gresku i ispraviti je do revanša.
Takticki i kondiciono su bili vrlo dobri, ali ovih 7 dana provesti u impkementaciji sinhronizovanog kretanja i jasne komunikacije na terenu.
Evo, sad s mirom odgledah tekmu u mirnom okruzenju. Na stadionu bas ne mozes sve detalje upratiti.
Kod njihovog gola,njihov strijelac stoji duboko u offside-u. Gojkovic je toga svjestan i povlaci se u sredinu. Međutim, njihova 14. uocava istu stvar i utrcava unutra, ali ne u sredinu nego bjezi desno gore. Njegova namjera je da povuce naseg igraca i da svog strijelca izvadi iz offside-a. Razocaravajuce u tom svemu sto je iskusni Cimirot naletio na foru koja se u juniorima uci. Zato Zekic sinoc i govori da Cimi bas puno trci.
Dakle, poraditi na sinhronizaciji kretnji i međusobnoj komunikaciji. Banicu isto tako pokazati zasto zu Begovica zvali ministar odbrane - ne zbog bravura, nego zbog dirigovanja odbranom.
Jako, jako razocaravajuce od Cimija, kao i od Banica.
No, ja vjerujem u njih i znam da ce uociti svoju gresku i ispraviti je do revanša.
Takticki i kondiciono su bili vrlo dobri, ali ovih 7 dana provesti u impkementaciji sinhronizovanog kretanja i jasne komunikacije na terenu.
ljudi imali 2 suta i zabili go iz ofsajda, mi palamudimo ovdje o losoj igri

2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Trude se predstaviti da su nas ovi ubili igrom i da smo mi slucajno zabili
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
Elezi, Cimirot i Ljajić su najlošiji dio ekipe i nikako ne mogu igrati zajedno.
Dizat ćemo formu kako budu išle takmičarske utakmice, posjeta okej.
4-2-3-1 trebamo krenuti gore.
Agyekum od prve minute, Kyeremeh u drugom poluvremenu.
Dizat ćemo formu kako budu išle takmičarske utakmice, posjeta okej.
4-2-3-1 trebamo krenuti gore.
Agyekum od prve minute, Kyeremeh u drugom poluvremenu.
-
SamoTi4000
- Kontakt:
Kod nas raja puno miješa loša igra i neefektivna igra. Mi imamo probleme godinama kao i sinoć sa neefektivnom igrom. Trošimo se puno a ništa ne postižemo. Tu jest problem kvalitet pojedinih igrača, ali i to ne mora značiti jer rutina to može pokriti, međutim i tu imamo problem, kad vidiš Beganovića sa 26 godina da i dalje ne zna centrirati ili odigrati precizan pas saigraču dalje od 5 m, lik ko da prvi put igra na toj poziciji. Ili Kuprešak od 3,4 ubačaja ima 0 uspješnih, od 4 driblinga 1 uspješan. Jednostavno izgledaju kao da im je ovo druga seniorska a ne recimo sedma ili osma. Takvi igrači koče igru i prave probleme sebi i ekipi. Nije to samo kvalitet nego rutina. Igrač, bek, koji igra svoju poziciju 5,6 sezona, mora po utakmici imati namjanje 4,5 uspješnih ubačaja i 2,3 uspješna prolaza.
nemamo mi roster za takvu statistiku, treba bit realan i pogledat od koga ocekujes centarsut, beganovic u prosjeku 1 od 5 pogodi, kupresak 2 od 5, hujber 1 od 10 itd. Pidro je bio zadnji bek da je znao zavrsnut loptuStroj1946 je napisao/la: ↑10 jul 2026, 09:53Kod nas raja puno miješa loša igra i neefektivna igra. Mi imamo probleme godinama kao i sinoć sa neefektivnom igrom. Trošimo se puno a ništa ne postižemo. Tu jest problem kvalitet pojedinih igrača, ali i to ne mora značiti jer rutina to može pokriti, međutim i tu imamo problem, kad vidiš Beganovića sa 26 godina da i dalje ne zna centrirati ili odigrati precizan pas saigraču dalje od 5 m, lik ko da prvi put igra na toj poziciji. Ili Kuprešak od 3,4 ubačaja ima 0 uspješnih, od 4 driblinga 1 uspješan. Jednostavno izgledaju kao da im je ovo druga seniorska a ne recimo sedma ili osma. Takvi igrači koče igru i prave probleme sebi i ekipi. Nije to samo kvalitet nego rutina. Igrač, bek, koji igra svoju poziciju 5,6 sezona, mora po utakmici imati namjanje 4,5 uspješnih ubačaja i 2,3 uspješna prolaza.
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Pritisli smo ekipu koja je u takmičarskoj formi da nisu sastavili 2 prilike, pri tome konstantni napadi, par dobrih šansi, oni zabili iz ofsajda i izgledali tromije od nas na terenu.
Ja sam zadovoljan. Pogotovo drugo poluvrijeme. Vidi se da smo tek sa priprema, zato je Zekić i najavio da će vjerovatno biti patnja.
Komentari prije utakmice “ovi tresu sve po Finskoj, treba se pripazit, nisu levati gledaj Helsinki fasov’o 3-4 komada od njih” do “ma ovi su levati, pišaj ti nas kad ove ne možemo dobit”. ‘Beš ti nas.
Puno kružimo i nemamo odvažnosti pljunut je po golu, ali reći ćemo da fali malo utakmica u nogama da sve dođe na svoje. Nije ovo loše bilo, a drago mi je da vidim da imamo ekipu koja može da se prilagodi i promijeni sistem igre više puta na utakmici, a da se ne pogube.
Ja sam zadovoljan. Pogotovo drugo poluvrijeme. Vidi se da smo tek sa priprema, zato je Zekić i najavio da će vjerovatno biti patnja.
Komentari prije utakmice “ovi tresu sve po Finskoj, treba se pripazit, nisu levati gledaj Helsinki fasov’o 3-4 komada od njih” do “ma ovi su levati, pišaj ti nas kad ove ne možemo dobit”. ‘Beš ti nas.
Puno kružimo i nemamo odvažnosti pljunut je po golu, ali reći ćemo da fali malo utakmica u nogama da sve dođe na svoje. Nije ovo loše bilo, a drago mi je da vidim da imamo ekipu koja može da se prilagodi i promijeni sistem igre više puta na utakmici, a da se ne pogube.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Prvo ovi nisu levati a ni mi Real na to sve oni u talmicarskoj formi. Bili smo bolji nije to neka igra al nije ni bruka 70% loptu imali jos 3/4 dobre situaacije i gol oni nista osim gola. Frustracija navijaca je ogromna bas losa vibra medju ljudima , malo ba pozitive ne zmam sta vam je.
-
johntravolta123
- Kontakt:
Bravo drugbordobijeli je napisao/la: ↑10 jul 2026, 10:12Prvo ovi nisu levati a ni mi Real na to sve oni u talmicarskoj formi. Bili smo bolji nije to neka igra al nije ni bruka 70% loptu imali jos 3/4 dobre situaacije i gol oni nista osim gola. Frustracija navijaca je ogromna bas losa vibra medju ljudima , malo ba pozitive ne zmam sta vam je.
Sve si dobro rekao a pogotovo za ovu negativu
A tek koliko ispisase dok je tekma trajala
Ocito vecina nije bila na stadionu
Zadnja izmjena: johntravolta123, dana/u 10 jul 2026, 10:50, ukupno mijenjano 1 put.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Gol na poćetku nas je uništio i to je jedino što su napravili a i to više iz naše greške, da je bio VAR 100% bi ga poništio.
Pokušavalo se cijelo vrijeme, naroćito u drugom poluvremenu teško je protiv onog duplog bloka provući loptu.
Hvala Bogu pa smo dali taj gol pa se ne mora toliko srljati u drugoj utakmici.
Momci su se zalagali i dali sve od sebe svih 90 minuta i navijači su to prepoznali na kraju utakmice.
Pokušavalo se cijelo vrijeme, naroćito u drugom poluvremenu teško je protiv onog duplog bloka provući loptu.
Hvala Bogu pa smo dali taj gol pa se ne mora toliko srljati u drugoj utakmici.
Momci su se zalagali i dali sve od sebe svih 90 minuta i navijači su to prepoznali na kraju utakmice.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
Trenutno korisnika/ca: Burberry46, ErosViverosViv, GangEvil i 30 gostiju.

.png)