Brate doslovno sam napiso u drugom pasusu sta smo mogli da ne kazem trebali,,,kakav posjed kakvi bakraci....problem je sto prema naprijed nemas nikakav plan,,,,branis se i kad osvojis loptu, opet je vratis njima, ko da se igra vikotrijaperun je napisao/la: ↑08 jul 2026, 14:35Naravno da su Kanada. Švicarska i SAD kvalitetnije reprezentacije, to smo znali i prije SP. Što znači biti bolji? Imati loptu i napadati? Biti dominantan u posjedu nije isto što i kontrolisati tekmu a ne moraš imati posjed da bi kontrolisao tekmu.invincible1921 je napisao/la: ↑08 jul 2026, 11:20Nije nas niko razbio ali su svi bolji bili od nas,,,i to neuporedivo bolji. Mi nismo igrali odbranu nego se branili, znaci mrtvi bunker. Mogli smo izvuc 0:0 i tjt....protiv kanade nam je upao onaj konrer iz nicega, protiv amerike nismo pogledali na go maltene
Jedina utakmica gdje nismo nadigrani i gdje je bilo 50:50 je Katar....ali to nije za pohvalu jer od katara smo jaci sigurno nekoliko puta. Nismo imali damu ni protiv njih da izadjemo hrabrije i visocije,,,i tu je bio bunker da valja, samo smo dosta bolji od njih pa se nije vidjel toliko
Bez ikakve potrebe ekipama koje i nisu toliko jace od nas ili tehnicke jake dajemo da izgledaju ko PSG protiv nas, jer ih pustamo da nam dolaze u zadnju zonu bez ikakvih problema....meni je to i legitimno ako ti imas plan kako da to naplatis iz neke kontre ili cega vec. Medjtuim kad ti stojis u 30 metara bez ikakvog plana da nesto uradis naprijed onda je to samo cekanje da vidis hoces li ga primit ili ne....opcija da postignes go ne postoji, jer ne mozes ti ic na to da ce svaku tekmu uc neka frljoka iz kornera
Svici smo cak i najmanje sansi dozvolili....Kanda i Amerika su se dobro ispromasivali portiv nas, pa cak i katar koji je imao opasnih kontri kolko ti dusa hoce,,,samo sreca pa imaju manjak kvaliteta.
Sad ce opet neko rec nemamo sredinu,,,pa dobro jbmu sredinu da mu jbm nemoj onda igrat preko toga, smisli nesto drugo....
Ne možeš se ofanzivno nadigravati sa kvalitetnijim i organizovanijim protivnikom, mislim možeš ali ćeš završiti tekmu sa punom mrežom. Zato je naš SŠ i postavio ekipu i taktiku kako jeste jer cilj je, u takvoj konstelaciji snaga izvući najbolji mogući rezultat. Treba biti realan i priznati da je SŠ izvukao maksimum iz ove mlade, neiskusne i limitirane ekipe. Nema prijeke potrebe da se izdvaja pojedine igrače i traži krivac. Svi su oni u nekom određenom momentu, manje ili više, doprinijeli da se bosanska repka nađe na Mundijalu a ne dvije apsolutno kvalitetnije repke tj. Italija ili Vels.
Još uvijek smo repka u razvoju i bit će to, siguran sam, dosta do kvala za EP 2027 ali to ne znači da ćemo igrati dominantno kao Norveška, Maroko, Španija jer prosto nemamo igrački kadar za takvo nešto.
Jedno iskustvo više, idemo dalje![]()
Pisao sam vec da ovaj roster trenutni ne znam jel zajedno odigrao 10 utakmica,,,Kerim je debitovo na pola kvala, Mahmic na SP, Hare se nametnuo u drugom dijelu kvala, itd itd....tako da slazem se Euro je pravi ispit i cilj,,,odnosno kvalifikacije za isti. Medjutim dok Euro ne dodje nemamo o cemu pisat da ne kazem s.rat nego o nastupu na SP