Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

invincible1921
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la invincible1921 » 08 jul 2026, 15:15

perun je napisao/la:
08 jul 2026, 14:35
invincible1921 je napisao/la:
08 jul 2026, 11:20
Spahic98 je napisao/la:
08 jul 2026, 04:42
Jedina reprezentacija koja nas je razbila je Svicarska a oni ce igrati cetvrtfinale Svjetskog prvenstva
Nije nas niko razbio ali su svi bolji bili od nas,,,i to neuporedivo bolji. Mi nismo igrali odbranu nego se branili, znaci mrtvi bunker. Mogli smo izvuc 0:0 i tjt....protiv kanade nam je upao onaj konrer iz nicega, protiv amerike nismo pogledali na go maltene

Jedina utakmica gdje nismo nadigrani i gdje je bilo 50:50 je Katar....ali to nije za pohvalu jer od katara smo jaci sigurno nekoliko puta. Nismo imali damu ni protiv njih da izadjemo hrabrije i visocije,,,i tu je bio bunker da valja, samo smo dosta bolji od njih pa se nije vidjel toliko

Bez ikakve potrebe ekipama koje i nisu toliko jace od nas ili tehnicke jake dajemo da izgledaju ko PSG protiv nas, jer ih pustamo da nam dolaze u zadnju zonu bez ikakvih problema....meni je to i legitimno ako ti imas plan kako da to naplatis iz neke kontre ili cega vec. Medjtuim kad ti stojis u 30 metara bez ikakvog plana da nesto uradis naprijed onda je to samo cekanje da vidis hoces li ga primit ili ne....opcija da postignes go ne postoji, jer ne mozes ti ic na to da ce svaku tekmu uc neka frljoka iz kornera

Svici smo cak i najmanje sansi dozvolili....Kanda i Amerika su se dobro ispromasivali portiv nas, pa cak i katar koji je imao opasnih kontri kolko ti dusa hoce,,,samo sreca pa imaju manjak kvaliteta.

Sad ce opet neko rec nemamo sredinu,,,pa dobro jbmu sredinu da mu jbm nemoj onda igrat preko toga, smisli nesto drugo....
Naravno da su Kanada. Švicarska i SAD kvalitetnije reprezentacije, to smo znali i prije SP. Što znači biti bolji? Imati loptu i napadati? Biti dominantan u posjedu nije isto što i kontrolisati tekmu a ne moraš imati posjed da bi kontrolisao tekmu.
Ne možeš se ofanzivno nadigravati sa kvalitetnijim i organizovanijim protivnikom, mislim možeš ali ćeš završiti tekmu sa punom mrežom. Zato je naš SŠ i postavio ekipu i taktiku kako jeste jer cilj je, u takvoj konstelaciji snaga izvući najbolji mogući rezultat. Treba biti realan i priznati da je SŠ izvukao maksimum iz ove mlade, neiskusne i limitirane ekipe. Nema prijeke potrebe da se izdvaja pojedine igrače i traži krivac. Svi su oni u nekom određenom momentu, manje ili više, doprinijeli da se bosanska repka nađe na Mundijalu a ne dvije apsolutno kvalitetnije repke tj. Italija ili Vels.

Još uvijek smo repka u razvoju i bit će to, siguran sam, dosta do kvala za EP 2027 ali to ne znači da ćemo igrati dominantno kao Norveška, Maroko, Španija jer prosto nemamo igrački kadar za takvo nešto.
Jedno iskustvo više, idemo dalje :bih:
Brate doslovno sam napiso u drugom pasusu sta smo mogli da ne kazem trebali,,,kakav posjed kakvi bakraci....problem je sto prema naprijed nemas nikakav plan,,,,branis se i kad osvojis loptu, opet je vratis njima, ko da se igra vikotrija :D Takdjer i ta odbrana nije nesto organizovana, nego je vise hajmo svi u kazneni da nema kuda lopta proca....ali nejse :D

Pisao sam vec da ovaj roster trenutni ne znam jel zajedno odigrao 10 utakmica,,,Kerim je debitovo na pola kvala, Mahmic na SP, Hare se nametnuo u drugom dijelu kvala, itd itd....tako da slazem se Euro je pravi ispit i cilj,,,odnosno kvalifikacije za isti. Medjutim dok Euro ne dodje nemamo o cemu pisat da ne kazem s.rat nego o nastupu na SP :D
=\_1921_/=

Zabogamiloga
Kontakt:

Post Postao/la Zabogamiloga » 08 jul 2026, 15:34

Ljudi o čemu vi pričate više? Okosnicu reprezentacije čini igrač Sasuola, Brondbya, Pafosa, Šalkea. Ovaj jedan nije standardan u PSV-u. Jedini Demirović, a njega svi pljuju. Očekujemo lika iz Slovana da nam bude prevaga? To možda sve za godinu ako naprave transfere i ako učine nešto ovi od kojih očekujemo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 jul 2026, 15:54

Salihamidžić:

„Gledao sam jutros do pola 5 protiv Belgije. Nisu imali nikakve šanse. Šteta što mi nismo bili na toj utakmici. Mi bi imali veće šanse nego što su oni imali.”

“Ja sam bio pretužan a možda i malo ljut zato što sam mislio da imamo više šansi da dobijemo Amerikance. Pogotovo kad smo imali crveni karton.”

“Što mi je najviše bilo žao igrali su skoro 40 minuta oni sa 10. Ja mislim da smo mi veća fudbalska nacija od njih. Oni su stvarno fizički spremni što mislim da bi trebali vidjeti od njih.”

“Možda smo trebali biti više hrabriji.”

“Možda smo trebali više da rizikujemo. Nismo imali ništa da izgubimo. Mi smo se kvalifikovali. Već smo uradili veliki posao. Kad imamo šansu da prođemo da ostvarimo više trebali smo možda da uzmemo malo više rizika.”
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 08 jul 2026, 16:38

Ma nama treba samo malo sabura.

Vrhunac ove ekipe ce biti SP30 i EP32. Tada ce mnogi od njih biti u svom prajmu ili blizu njega.

Demirovic 32
Memic 29 | 31
Dedic 28 | 30
Basic 28 | 30
Tarik 27 | 29
Esmir 25 | 27
Mahmic 25 | 27
Kerim 23 | 25

Napr na SP igraci koji su nam sada u prajmu vidi se velika razlika:

Tabakovic 32
Demirovic 28
Katic 29
Hadziahmetovic 29
Radeljic 28
Mujakic 28
Hadzikadunic 28

Do SP 2030 ce iskociti jos dobrih igraca. Za ocekivati je da ce napr Smajlovic, Deket, Catovic, Celik itd igrati na ozb nivou i biti bitni igraci repke….

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 jul 2026, 17:08

Ako ti igraci poput Malica, Radeljica i Jovica igraju od pocetka na SP, onda ti je maksimum ono sto smo mi pruzili. Treba nam jedno 10 igraca za ozbiljan kadar, tek onda mozemo zahtjevat nesto vise od samog plasmana.

Da ne pricam o tome da su na papiru najbolji igraci (Demirovic, Vasilj) ti koji nas redovno ukopavaju. Iz nekog razloga se samo jedan pljuje, dok je ovaj drugi zasticen.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 jul 2026, 17:11

Principatus je napisao/la:
08 jul 2026, 15:54
Salihamidžić:

„Gledao sam jutros do pola 5 protiv Belgije. Nisu imali nikakve šanse. Šteta što mi nismo bili na toj utakmici. Mi bi imali veće šanse nego što su oni imali.”

“Ja sam bio pretužan a možda i malo ljut zato što sam mislio da imamo više šansi da dobijemo Amerikance. Pogotovo kad smo imali crveni karton.”

“Što mi je najviše bilo žao igrali su skoro 40 minuta oni sa 10. Ja mislim da smo mi veća fudbalska nacija od njih. Oni su stvarno fizički spremni što mislim da bi trebali vidjeti od njih.”

“Možda smo trebali više da rizikujemo. Nismo imali ništa da izgubimo. Mi smo se kvalifikovali. Već smo uradili veliki posao. Kad imamo šansu da prođemo da ostvarimo više trebali smo možda da uzmemo malo više rizika.”
:bih:

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 08 jul 2026, 17:38

08 jul 2026, 15:15
perun je napisao/la:
08 jul 2026, 14:35
08 jul 2026, 11:20

Nije nas niko razbio ali su svi bolji bili od nas,,,i to neuporedivo bolji. Mi nismo igrali odbranu nego se branili, znaci mrtvi bunker. Mogli smo izvuc 0:0 i tjt....protiv kanade nam je upao onaj konrer iz nicega, protiv amerike nismo pogledali na go maltene

Jedina utakmica gdje nismo nadigrani i gdje je bilo 50:50 je Katar....ali to nije za pohvalu jer od katara smo jaci sigurno nekoliko puta. Nismo imali damu ni protiv njih da izadjemo hrabrije i visocije,,,i tu je bio bunker da valja, samo smo dosta bolji od njih pa se nije vidjel toliko

Bez ikakve potrebe ekipama koje i nisu toliko jace od nas ili tehnicke jake dajemo da izgledaju ko PSG protiv nas, jer ih pustamo da nam dolaze u zadnju zonu bez ikakvih problema....meni je to i legitimno ako ti imas plan kako da to naplatis iz neke kontre ili cega vec. Medjtuim kad ti stojis u 30 metara bez ikakvog plana da nesto uradis naprijed onda je to samo cekanje da vidis hoces li ga primit ili ne....opcija da postignes go ne postoji, jer ne mozes ti ic na to da ce svaku tekmu uc neka frljoka iz kornera

Svici smo cak i najmanje sansi dozvolili....Kanda i Amerika su se dobro ispromasivali portiv nas, pa cak i katar koji je imao opasnih kontri kolko ti dusa hoce,,,samo sreca pa imaju manjak kvaliteta.

Sad ce opet neko rec nemamo sredinu,,,pa dobro jbmu sredinu da mu jbm nemoj onda igrat preko toga, smisli nesto drugo....
Naravno da su Kanada. Švicarska i SAD kvalitetnije reprezentacije, to smo znali i prije SP. Što znači biti bolji? Imati loptu i napadati? Biti dominantan u posjedu nije isto što i kontrolisati tekmu a ne moraš imati posjed da bi kontrolisao tekmu.
Ne možeš se ofanzivno nadigravati sa kvalitetnijim i organizovanijim protivnikom, mislim možeš ali ćeš završiti tekmu sa punom mrežom. Zato je naš SŠ i postavio ekipu i taktiku kako jeste jer cilj je, u takvoj konstelaciji snaga izvući najbolji mogući rezultat. Treba biti realan i priznati da je SŠ izvukao maksimum iz ove mlade, neiskusne i limitirane ekipe. Nema prijeke potrebe da se izdvaja pojedine igrače i traži krivac. Svi su oni u nekom određenom momentu, manje ili više, doprinijeli da se bosanska repka nađe na Mundijalu a ne dvije apsolutno kvalitetnije repke tj. Italija ili Vels.

Još uvijek smo repka u razvoju i bit će to, siguran sam, dosta do kvala za EP 2027 ali to ne znači da ćemo igrati dominantno kao Norveška, Maroko, Španija jer prosto nemamo igrački kadar za takvo nešto.
Jedno iskustvo više, idemo dalje :bih:
Brate doslovno sam napiso u drugom pasusu sta smo mogli da ne kazem trebali,,,kakav posjed kakvi bakraci....problem je sto prema naprijed nemas nikakav plan,,,,branis se i kad osvojis loptu, opet je vratis njima, ko da se igra vikotrija :D Takdjer i ta odbrana nije nesto organizovana, nego je vise hajmo svi u kazneni da nema kuda lopta proca....ali nejse :D

Pisao sam vec da ovaj roster trenutni ne znam jel zajedno odigrao 10 utakmica,,,Kerim je debitovo na pola kvala, Mahmic na SP, Hare se nametnuo u drugom dijelu kvala, itd itd....tako da slazem se Euro je pravi ispit i cilj,,,odnosno kvalifikacije za isti. Medjutim dok Euro ne dodje nemamo o cemu pisat da ne kazem s.rat nego o nastupu na SP :D
Razumijemo ja što ti želiš da poentiraš druže ;) ali to što ja želim kazati je da mi "jesmo" imali plan ali ga nismo bili kadra sprovesti u djelo zbog nekih faktora a koje sam već naveo prošlom postu tj. neiskustvo,nedostatak automatizama u igri, kvalitetniji protivnici. :) A i to što kažeš. moramo se nečim zabaviti do LN na jesen. :D
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 jul 2026, 23:05

jasmin10 je napisao/la:
08 jul 2026, 17:11
Principatus je napisao/la:
08 jul 2026, 15:54
Salihamidžić:

Da hoce makar nekad blizu reprezentacije biti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 10 jul 2026, 14:07

Mora se priznati da se zajedničkim naporima uspjelo do velikog rezultata.

Vico koji je dobar sa Čeferinom pa smo kod sudaca imali jako korektno suđenje a u nekom drugom slučaju bi nas sudije zaklale da pošalju Italiju na svjetsko.

Spaha vrhunski odrađuje posao skautinga i prisvajanje igrača iz dijaspore

I na kraju Barba koji je unio žar, trku i borbu u ekipi.

Samo ovakvi zajednički rezultati su nas odveli na svjetsko.

Nadam se da će nam srediti i lakšu grupu za kvalifikacije na EURO, ukoliko izborimo pot 2.

PLFukare
Kontakt:

Post Postao/la PLFukare » 10 jul 2026, 21:00

Dvadesetak selektora je sasjećeno nakon SP...Samo Barba koji je pokazao se kao najgori selektor je siguran. Bosna definitivno prvo razočarenje turnira.
EVO NAS TU SMO ⚫🔴

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jul 2026, 21:02

PLFukare je napisao/la:
10 jul 2026, 21:00
Dvadesetak selektora je sasjećeno nakon SP...Samo Barba koji je pokazao se kao najgori selektor je siguran. Bosna definitivno prvo razočarenje turnira.
Sasjeceni su oni koji nisu ispunili ocekivanja. Mi smo ocekivanja ispunili (prolaz grupe).
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

PLFukare
Kontakt:

Post Postao/la PLFukare » 10 jul 2026, 21:05

DamirT je napisao/la:
10 jul 2026, 21:02
PLFukare je napisao/la:
Sasjeceni su oni koji nisu ispunili ocekivanja. Mi smo ocekivanja ispunili (prolaz grupe).
Mani se prolaza na sreću u najslabijoj grupi svih svjetskih prvenstava.

Igra je ispod nule. Kao što rekoh, najveće razočarenje svjetskog prvenstva. Ništa odigrali nismo.

Sramotna je taktika svi u odbranu i ako nas Allah pogleda

Bez vizije, ičega. Otkaz je morao dobiti.
EVO NAS TU SMO ⚫🔴

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jul 2026, 21:07

PLFukare je napisao/la:
10 jul 2026, 21:05
DamirT je napisao/la:
PLFukare je napisao/la:

Igra je ispod nule. Kao što rekoh, najveće razočarenje svjetskog prvenstva. Ništa odigrali nismo.

O njegovom otkazu tek razmisljaj ako se ne plasiramo na EP. Eto igrali smo prije lijepo za oko pa nismo nigdje dospjeli. Igra je svakako mogla biti bolja, ali dok se ispunjavaju ocekivanja koja su zadata, sasvim mi je svejedno hocemo li igrati tika taku ili izbij nabij kao na SP-u.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 10 jul 2026, 21:16

PLFukare je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
PLFukare je napisao/la:

Evo još jednog ubačenog elementa. Sendvič seronje.

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 10 jul 2026, 21:47

PLFukare je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
PLFukare je napisao/la:

Ti bi znaci volio vidjeti Nenada Krstajica na klupi ? :lol:
LA HINCHADA DE LOS RAJVOS

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 jul 2026, 22:07

PLFukare je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
PLFukare je napisao/la:

Ako ce neko strucan poput tebe preuzeti reprezentaciju, onda treba Barbarezu dati otkaz.
Jer "najlaksu grupu i historiji Svjetskih prvenstava" proci i ispasti od smijesne Amerike, to je bas ono fujj za jednu BiH.

Hljeb vas j3bo vise i lupetanje, kako vam ne dosadi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

PLFukare
Kontakt:

Post Postao/la PLFukare » 10 jul 2026, 22:25

Nema gore sekte ljudi od fanatika, nebitno Mesija, Ronalda, Sergeja ili bilo koga. Slijepci.
EVO NAS TU SMO ⚫🔴

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 10 jul 2026, 22:37

PLFukare je napisao/la:
10 jul 2026, 22:25
Nema gore sekte ljudi od fanatika, nebitno Mesija, Ronalda, Sergeja ili bilo koga. Slijepci.
Koliko te plaćaju da jedeš vnago? Ubačena šupčino.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jul 2026, 22:39

MiranGlasnic je napisao/la:
10 jul 2026, 22:37
PLFukare je napisao/la:
10 jul 2026, 22:25
Koliko te plaćaju da jedeš vnago? Ubačena šupčino.
Husara to hendla :kafa:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Zgemboo89
Kontakt:

Post Postao/la Zgemboo89 » 10 jul 2026, 23:44

Jedina greska sto mu je Dzeko igra morao ga je isravit na klupi za zadnj7h pola sata a imati jedno veznog da se ganjamo bolje u odbrani da je povukao Kolasinca kao 3ceg stopera umjesto aradeljica ,a dodao Memica da se ganja po lijevom beku to bi ok bilo..Vidino da se utakmice rjesavaju od 80 min

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26, Halix131, LeCoq i 50 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []