Zetra je od grada i kantona a i Bosna isto tako da taj dug prema Zetri ne treba biti problem . A dug prema igracima ne vjerujem da ima previse svakako vise od pola ih svakako otislo. Kao sto reko na upravi je da sastavi ekipu bar pribliznog kvaliteta kao prosle godine i ponove slicne rezultate.DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jul 2026, 11:28Treba se prvo vidjeti da li ima i koliko duga za proslu sezonu. Bio sam spreman da zivot dam da Dubravko nece marke duga ostaviti, ali onda dug od preko 100K za Zetru izgleda nije slucajan. Nadam se da nece biti istine u ovome sto mi govore da se duzno igracima.bordobijeli je napisao/la: ↑11 jul 2026, 11:03Budzet ce biti priblizno isti sad trebamo vidjeti koliko je sposobna nova uprava da bar ponovi rezultat od prosle sezone i da li ce ekipa biti kvalitetnija ili losija igrackim kadrom.
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Kakve su sanse da se ponovo potpisu Plummer i Joesaar?DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jul 2026, 09:00Sve ono sto pricam godinu dana Keno je potvrdio javno. Nije detaljisao, ali u globalu to je to. Cinjenica je da je previse novca potroseno, a temelji idalje ne postoje. Mada kako je luda situacija trenutno u kosarci, sa ponudama sa koledza covjek vise ne moze znati sta je ispravno, a sta je pogresno.GIBRA je napisao/la: ↑11 jul 2026, 01:09Po priči Magode budžet neće biti manji u odnosu na prošlu sezonu, Kanton je tu, BHTelecom je tu, općine su tu, ako taj budžet zaista i bude onda je haram potrošiti ga na Simanića, Vrabca i sličnu kompaniju, takodjer i na likove poput Zubca,Kovačevića(slični njima) i Šalića
A cilj ne smije biti ništa manji, top 8 ABA i dupla kruna u državi
Sto se tice igrackog kadra, Talic i Vrabac su tu sigurno, ostalo je pitanje da li Penava ili Simanic. Dovest ce se sigurno tri stranca, vidjet cemo za Atica i Gegu. Znajuci Gegino razmisljanje, on ce cekati i cekati. Uvijek misli da ima negdje nesto bolje i da ce ubosti bolji ugovor ako sto duze ceka. Ima ugovor sa Spartakom, a treba vidjeti sta ce posloziti Spartak za narednu sezonu.
Dobra je stvar sto se rijesila situacija sa Caruthersom i koliko znam nece biti u Bosni za narednu sezonu. Plata za njega od 14K dolara je jednostavno previse.
Gjergja ce sigurno insistirati na krvavom radu i stalnom fokusu. Bojim se da npr. Aticeva glava nije za to, a vec je usao u godine kada treba uzeti jos 3/4 sezone novac i oprastati se lagano.
Imaju obecanja da ce i za ovu sezonu biti znacajna finansijska podrska od strane vlasti.
Sve vise cujem price da se igraci zale da im se ostalo duzno za proslu sezonu, nadam se da to nece biti istina.
Za sezonu 2026/27 FIBA Basketball Champions League, rok za prijavu klubova bio je 19.6.2026.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑10 jul 2026, 22:21+1DirkNowitzki je napisao/la: ↑10 jul 2026, 22:10Mogu objasniti kako je do njega. Nije poslao papire za prijavu za takmicenje, zelio je dovesti klub u situaciju da ne igra nista naredne godine, osim naseg Prvenstva.
Za ABA ligu se u zadnji cas prijavilo, ostalo je Dubravko odbio da se igra, jer mu je najavljeno da mu nece dati lovu. Nije bilo sanse da ostane, jer ne bi bilo novca.
Upravu je Dirk nazalost, Dubravko snosi odgovornost za to sto se ne igra Europa. Sreca je sto je ABA bila voljna cekati i bez toga smo mogli ostati. Meni je apsolutno nevjerovatno da se EuroCup tako glatko mogao odbiti.
Barbarić podnio ostavku 13.6.2026.
Sasvim dovoljno vremena da se reaguje i prijavi da ćemo učestvovati u takmičenju.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Prema onome sto znam nijedan ni drugi nisu u planu za narednu sezonu. Plummer je bas preskup.daka1010 je napisao/la: ↑11 jul 2026, 13:05Kakve su sanse da se ponovo potpisu Plummer i Joesaar?DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jul 2026, 09:00Sve ono sto pricam godinu dana Keno je potvrdio javno. Nije detaljisao, ali u globalu to je to. Cinjenica je da je previse novca potroseno, a temelji idalje ne postoje. Mada kako je luda situacija trenutno u kosarci, sa ponudama sa koledza covjek vise ne moze znati sta je ispravno, a sta je pogresno.GIBRA je napisao/la: ↑11 jul 2026, 01:09
Po priči Magode budžet neće biti manji u odnosu na prošlu sezonu, Kanton je tu, BHTelecom je tu, općine su tu, ako taj budžet zaista i bude onda je haram potrošiti ga na Simanića, Vrabca i sličnu kompaniju, takodjer i na likove poput Zubca,Kovačevića(slični njima) i Šalića
A cilj ne smije biti ništa manji, top 8 ABA i dupla kruna u državi
Sto se tice igrackog kadra, Talic i Vrabac su tu sigurno, ostalo je pitanje da li Penava ili Simanic. Dovest ce se sigurno tri stranca, vidjet cemo za Atica i Gegu. Znajuci Gegino razmisljanje, on ce cekati i cekati. Uvijek misli da ima negdje nesto bolje i da ce ubosti bolji ugovor ako sto duze ceka. Ima ugovor sa Spartakom, a treba vidjeti sta ce posloziti Spartak za narednu sezonu.
Dobra je stvar sto se rijesila situacija sa Caruthersom i koliko znam nece biti u Bosni za narednu sezonu. Plata za njega od 14K dolara je jednostavno previse.
Gjergja ce sigurno insistirati na krvavom radu i stalnom fokusu. Bojim se da npr. Aticeva glava nije za to, a vec je usao u godine kada treba uzeti jos 3/4 sezone novac i oprastati se lagano.
Imaju obecanja da ce i za ovu sezonu biti znacajna finansijska podrska od strane vlasti.
Sve vise cujem price da se igraci zale da im se ostalo duzno za proslu sezonu, nadam se da to nece biti istina.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Kako to da su sad skupi ,Atic,Carhuters,Halilovic,Plummer,Joesaar i ostali a budzet gotovo isti , bojim se ja da Selimovic i druzina nisu sposobni da sklope ekipu kvaliteta od prosle godine.DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jul 2026, 14:39Prema onome sto znam nijedan ni drugi nisu u planu za narednu sezonu. Plummer je bas preskup.daka1010 je napisao/la: ↑11 jul 2026, 13:05Kakve su sanse da se ponovo potpisu Plummer i Joesaar?DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jul 2026, 09:00
Sve ono sto pricam godinu dana Keno je potvrdio javno. Nije detaljisao, ali u globalu to je to. Cinjenica je da je previse novca potroseno, a temelji idalje ne postoje. Mada kako je luda situacija trenutno u kosarci, sa ponudama sa koledza covjek vise ne moze znati sta je ispravno, a sta je pogresno.
Ma nece budzet ni blizu biti isti koliko god nas lagali
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Nije to bas tako kako ti mislis. KJKP ZOI je kantonalna firma i nalaze se u velikim problemima, svaki mjesec je pitanje da li ce isplatiti platu za naredni. Iskljucuje im se struja, itd. Dug prema igracima postoji, a vidjet cemo koliki je.bordobijeli je napisao/la: ↑11 jul 2026, 13:02Zetra je od grada i kantona a i Bosna isto tako da taj dug prema Zetri ne treba biti problem . A dug prema igracima ne vjerujem da ima previse svakako vise od pola ih svakako otislo. Kao sto reko na upravi je da sastavi ekipu bar pribliznog kvaliteta kao prosle godine i ponove slicne rezultate.DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jul 2026, 11:28Treba se prvo vidjeti da li ima i koliko duga za proslu sezonu. Bio sam spreman da zivot dam da Dubravko nece marke duga ostaviti, ali onda dug od preko 100K za Zetru izgleda nije slucajan. Nadam se da nece biti istine u ovome sto mi govore da se duzno igracima.bordobijeli je napisao/la: ↑11 jul 2026, 11:03Budzet ce biti priblizno isti sad trebamo vidjeti koliko je sposobna nova uprava da bar ponovi rezultat od prosle sezone i da li ce ekipa biti kvalitetnija ili losija igrackim kadrom.
Ako bude preko milion KM tipa, moras odmah odvojiti novac i to poplacati i automatski imas 20% manje budzeta za narednu sezonu. Sve ovisi da li ce biti i kakvog duga prema igracima.
Ja mislim da se za manje para moze sastaviti itekako konkurentna ekipa, ali treba se poklopiti puno stvari za narednu sezonu, a u prosloj se dosta stvari poklopilo. Ove godine se mora pokazati kvalitet, jer ce nas svi dozivljavati ozbiljnije.
Nihadu Selimoviću skidam kapu što se tiče rada sa omladinskim pogonom Sparsa, odličan posao je uradio i kao takav bi bio odličan na čelu omladinskog pogona KK Bosna.
FK Željezničar za vrijeme njegovog "boravka" u klubu nije dobio evropsku licencu, jer Slavko Petrović nije isplaćen na vrijeme, a čovjek je prethodno javno tvrdio da neće biti problema sa licencom, mediji su još navodili da nije bilo riječ o novcu, već da su prosto zakasnili sa uplatom. Ne žalim ih, čak mi je i drago, ali na čelu svega je bio Selimović.
Nije sve zlatno ni što se tiče tih omladinskih projekata, spajanje Spars–Realway nije uspjelo, a najavljivali su to kao najveći projekat u vijeku, doslovne riječi našeg direktora. Slično će se sada pokušati implementirati sa omladinskim pogonom Bosna - Sparsi.
Najveći problem nastaje kada se čovjeku koji se dokazao u jednom segmentu automatski preda čitav klub. Ko odlučuje i donosi odluke o potpisima igrača, je li to imamo nevidljivog sportskog direktora? Ipak, isti je najavljen.
Talić - Vrabac - Simanić, ukoliko je vjerovati medijima, odlično stvarno.
FK Željezničar za vrijeme njegovog "boravka" u klubu nije dobio evropsku licencu, jer Slavko Petrović nije isplaćen na vrijeme, a čovjek je prethodno javno tvrdio da neće biti problema sa licencom, mediji su još navodili da nije bilo riječ o novcu, već da su prosto zakasnili sa uplatom. Ne žalim ih, čak mi je i drago, ali na čelu svega je bio Selimović.
Nije sve zlatno ni što se tiče tih omladinskih projekata, spajanje Spars–Realway nije uspjelo, a najavljivali su to kao najveći projekat u vijeku, doslovne riječi našeg direktora. Slično će se sada pokušati implementirati sa omladinskim pogonom Bosna - Sparsi.
Najveći problem nastaje kada se čovjeku koji se dokazao u jednom segmentu automatski preda čitav klub. Ko odlučuje i donosi odluke o potpisima igrača, je li to imamo nevidljivog sportskog direktora? Ipak, isti je najavljen.
Talić - Vrabac - Simanić, ukoliko je vjerovati medijima, odlično stvarno.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Ne znam da li Simanic moze biti solidan backup za Aba ligu. On je nesto bolja verzija Markusa Lončara. Od mladjih koji se mogu dovest, pokusao bih kao sto ghuraba kaze sa mladjim Preldzicem ( i Šipkovićem), mada ko zna kakve mu brat ima planove sa njim... Ovo sto je ncaa uradila je problem za cijeli region. Manojlovic vjerovatno nece ni zivjet od kosarke pa je odabrao svijetla New Yorka i neku diplomu koju tamo moze steci...Ako bi se htjeli vratit pokusat ozivit karijere Amsala Delalica i Dzafica, iako imaju osiguranu slijedecu sezonu...Isto najvjerovatnije vazi za Zrnu...Ali hajd da ne prejudiciram, to su svakako planovi za onu tamo sezonu
Mozda ko izroni od mladjih Sparsa
Uprava mora dovesti dva amerikanca sa poenima u rukama...ili ode sve u hendek
Mozda ko izroni od mladjih Sparsa
Uprava mora dovesti dva amerikanca sa poenima u rukama...ili ode sve u hendek
Ovo sto mahala prica ostalo je duga i vise od tih milion. Tek sad treba da skontaju sta ce i kako ce u vezi budzeta, vjerujem da ce u izbornoj godini pogurati koliko mogu.
Selimovic nije ni pricao sa Muhom, nogirali ga samo. Pa ce ovi drugi da to popeglaju, pa se ljudski razidju sa covjekom, ako vec do sada nisu. Elem, manje vise sto se pise ovde po forumu su i meni rekli.
Moja neka procjena je da ni ovo nije projekat koji ce donijeti dugorocnu stabilnost. Sto je i logicno, cuj Selimovic.
Selimovic nije ni pricao sa Muhom, nogirali ga samo. Pa ce ovi drugi da to popeglaju, pa se ljudski razidju sa covjekom, ako vec do sada nisu. Elem, manje vise sto se pise ovde po forumu su i meni rekli.
Moja neka procjena je da ni ovo nije projekat koji ce donijeti dugorocnu stabilnost. Sto je i logicno, cuj Selimovic.
U Evropskoj kosarci nema stabilnosti.Klubovi nisu samoodrzivi i to treba zaboraviti
Neka stabilnost se moze postici ako Bosna ima bogatog vlasnika ili ako politika finansira.Od toga vjerovatno nema nista.
Tako da uzivati dok traje.
Zato mi i ova prica s mladim igracima nema aposlutno nikakvog smisla.Ne razvijaju ni partizan i zvezda mlade igrace nego mega.
Cak i Budunocst ima studentski centar a zvezda fmp.Klub koji ide na rezultat tesko moze dopustit razvijanje nekih talenata osim ako nije neki mega talenat pa sa 18 19 moze igrati ozbiljnu kosarku ali ti igraci danas odlaze u NCAA
Neka stabilnost se moze postici ako Bosna ima bogatog vlasnika ili ako politika finansira.Od toga vjerovatno nema nista.
Tako da uzivati dok traje.
Zato mi i ova prica s mladim igracima nema aposlutno nikakvog smisla.Ne razvijaju ni partizan i zvezda mlade igrace nego mega.
Cak i Budunocst ima studentski centar a zvezda fmp.Klub koji ide na rezultat tesko moze dopustit razvijanje nekih talenata osim ako nije neki mega talenat pa sa 18 19 moze igrati ozbiljnu kosarku ali ti igraci danas odlaze u NCAA
A koja je to po vama bila najbolja opcija za Bosnu? Da ostane Dubravko, da svake sezone dobije pare od vlasti a da on odlucuje o svemu, da se gomilaju igrači, da West i Šalić budu ikone kluba, da svaki put kad ne bude po njegovom ucijenjuje vlast u FBiH na novi način i tako u krug.
Maksimum Bosne je dominacija u domacem prvenstvu, top 8 ABA i da razvija domace igrace buduće reprezentativce. Sve preko toga je nerealno. Ili jos jednostavnije objasnjeno da radimo ovo sto je proteklu deceniju radila Igokea samo uz bolji rad sa mladim igračima. Ko zeli vise nije svjestan gdje zivi i puca na visoko.
Bez ikakvog opravdanog razloga stvarate negativnu atmosferu.
Maksimum Bosne je dominacija u domacem prvenstvu, top 8 ABA i da razvija domace igrace buduće reprezentativce. Sve preko toga je nerealno. Ili jos jednostavnije objasnjeno da radimo ovo sto je proteklu deceniju radila Igokea samo uz bolji rad sa mladim igračima. Ko zeli vise nije svjestan gdje zivi i puca na visoko.
Introduce a little anarchy. Upset the established order, and everything becomes chaos.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Sparsi su nastali iz realwaya davne 2004. Realway bile vehabije, braca selimovic otvorili spars
Sport aktivnost radost Sarajevo
Sp a r s
Nije po san Antonio sparsima.
E kakva vremena, kad se imalo elana za kosarku.
Bio tu nermin, mirza, basovic...
Na treninzima realway dzematile se klanjalo, top klub bio
Sport aktivnost radost Sarajevo
Sp a r s
Nije po san Antonio sparsima.
E kakva vremena, kad se imalo elana za kosarku.
Bio tu nermin, mirza, basovic...
Na treninzima realway dzematile se klanjalo, top klub bio
Stabilnost u kosarci znaci ne mijenjanje uprave svako malo, a ovo djeluje da ce biti bas tako. Dubravka je zamijenio politicki poslusnik Dubravko. Klub ce funkcionisati na isti nacin kao i do sada samo ovaj put umjesto jednog odlucuju dva lika o svemu. Sve cega se politikanti ovdje dohvate je osudjeno na propast, vrijeme ce pokazati. Za nadat se da kao i sa Dubravkom mozemo uzeti sta dok se stvari neminovno ne sjebu. Niko ne puca na vise od ovoga sto je igokea bila, sad bi potpisali da imamo rezultate koje su imali i oni, ali ovako necemo.
Sve to stoji ali moje pitanje je bilo koja je to bolja alternativa ovom sto smo sad dobili. Realno ovo sad ce biti OKK Spars koji ima podrsku lokalnih vlasti te navijacku bazu. Ako nista mislim da je realno ocekivati da ce raditi bolje sa mladim igračima od Dubravka.TETRAPAK je napisao/la: ↑11 jul 2026, 20:09Stabilnost u kosarci znaci ne mijenjanje uprave svako malo, a ovo djeluje da ce biti bas tako. Dubravka je zamijenio politicki poslusnik Dubravko. Klub ce funkcionisati na isti nacin kao i do sada samo ovaj put umjesto jednog odlucuju dva lika o svemu. Sve cega se politikanti ovdje dohvate je osudjeno na propast, vrijeme ce pokazati. Za nadat se da kao i sa Dubravkom mozemo uzeti sta dok se stvari neminovno ne sjebu. Niko ne puca na vise od ovoga sto je igokea bila, sad bi potpisali da imamo rezultate koje su imali i oni, ali ovako necemo.
Introduce a little anarchy. Upset the established order, and everything becomes chaos.
Mislim da su ovi vec imenovali boljeg trenera, a nece ni derati raju cijenama ulaznica koliko cujem, tako da nije sve ni crno sigurno. Ali ja sam izuzetno skeptican prema bilo cemu sto dolazi iz politike, mislim da svu nasi politicari najveci sljam kojeg imamo u drustvu. Mozda sam previse negativan prema njima, ali nemam vise kuveta da nesto cekam.Hightower je napisao/la: ↑11 jul 2026, 21:06Sve to stoji ali moje pitanje je bilo koja je to bolja alternativa ovom sto smo sad dobili. Realno ovo sad ce biti OKK Spars koji ima podrsku lokalnih vlasti te navijacku bazu. Ako nista mislim da je realno ocekivati da ce raditi bolje sa mladim igračima od Dubravka.TETRAPAK je napisao/la: ↑11 jul 2026, 20:09Stabilnost u kosarci znaci ne mijenjanje uprave svako malo, a ovo djeluje da ce biti bas tako. Dubravka je zamijenio politicki poslusnik Dubravko. Klub ce funkcionisati na isti nacin kao i do sada samo ovaj put umjesto jednog odlucuju dva lika o svemu. Sve cega se politikanti ovdje dohvate je osudjeno na propast, vrijeme ce pokazati. Za nadat se da kao i sa Dubravkom mozemo uzeti sta dok se stvari neminovno ne sjebu. Niko ne puca na vise od ovoga sto je igokea bila, sad bi potpisali da imamo rezultate koje su imali i oni, ali ovako necemo.
Potpuno opravdano ko i svi mi. Nadam se da je istina to za cijene ulaznica jer sam planirao kupiti sezonsku.TETRAPAK je napisao/la: ↑11 jul 2026, 21:29Mislim da su ovi vec imenovali boljeg trenera, a nece ni derati raju cijenama ulaznica koliko cujem, tako da nije sve ni crno sigurno. Ali ja sam izuzetno skeptican prema bilo cemu sto dolazi iz politike, mislim da svu nasi politicari najveci sljam kojeg imamo u drustvu. Mozda sam previse negativan prema njima, ali nemam vise kuveta da nesto cekam.Hightower je napisao/la: ↑11 jul 2026, 21:06Sve to stoji ali moje pitanje je bilo koja je to bolja alternativa ovom sto smo sad dobili. Realno ovo sad ce biti OKK Spars koji ima podrsku lokalnih vlasti te navijacku bazu. Ako nista mislim da je realno ocekivati da ce raditi bolje sa mladim igračima od Dubravka.TETRAPAK je napisao/la: ↑11 jul 2026, 20:09Stabilnost u kosarci znaci ne mijenjanje uprave svako malo, a ovo djeluje da ce biti bas tako. Dubravka je zamijenio politicki poslusnik Dubravko. Klub ce funkcionisati na isti nacin kao i do sada samo ovaj put umjesto jednog odlucuju dva lika o svemu. Sve cega se politikanti ovdje dohvate je osudjeno na propast, vrijeme ce pokazati. Za nadat se da kao i sa Dubravkom mozemo uzeti sta dok se stvari neminovno ne sjebu. Niko ne puca na vise od ovoga sto je igokea bila, sad bi potpisali da imamo rezultate koje su imali i oni, ali ovako necemo.
A jel bolje rješenje SelimovićHightower je napisao/la: ↑11 jul 2026, 18:56A koja je to po vama bila najbolja opcija za Bosnu? Da ostane Dubravko, da svake sezone dobije pare od vlasti a da on odlucuje o svemu, da se gomilaju igrači, da West i Šalić budu ikone kluba, da svaki put kad ne bude po njegovom ucijenjuje vlast u FBiH na novi način i tako u krug.
Postavljen direktno od magode sam je to rekao na ovom podcastu
Znaci klubom upravlja politika
Ok poštujem politika daje najveću lovu
Ali kad politika postavlja ljudi to znači samo jedno propast
Jer kakav je ovaj Nihad pokazuje šta je ostavio u sparsima
Postaviti čovjeka koji je javno pljuvao tu Bosnu i tjerao iz Skenderije za predsjednik niko normalan to ne moze
Govori se ovdje o nekom stvaranju igrača pa koji god dobar igrač mladi se pojavi ode na koledž itd..
Nije ti ovo nogomet da igrace prodaješ za milone onda bi imalo ovo smisla
Ja lično imam neke zamjerke na rad Dubravka poput neke njegove tvrdoglavosti i skupih karti itd...
Ali imao je i svojih prednosti kada je ulijetao sa svojim parama u klub dok legne transe od vlada sponzora pa vrati svoj novac kad lova legne
Hoce li to raditi Nihad čisto sumnjam nema on tu lovu
Evo sad da ti nacrtam scenario oko Bosne
Do oktobra ce biti nekako gurat ce se onda krecu kasnjenja plata itd... i poslije izbora ide raspad Bosne jer dolazi do promjene vlasti na federalnom nivou 100% onda se bh telecom povlači Energoinvest itd...
Kanton Sarajevo možda i ostane kao do sada ali sa tom lovom sto kanton daje slabo sta ce se moći
I jos nesto niko ne očekuje da Bosna igra Evroligu
Ali očekuje se da bude stabilan abaligas i igra neko evropsko takmičenje
Da se osvaja titula u BiH
A ne čekat 18 godina na titulu
Ali ja msm da je scenario jos ovu sezonu aba liga se igra
Onda pad tjt
Daj bože da griješim ovo sto predviđam
Da je ostao Barbarić pad bi bio od ove sezone. Isti koji su postavili Selimovića ce ga lako i smijeniti ako im to bude u interesu. Ne znam koga su mogli u tako kratkom periodu imenovati da ima iskustva a da su s druge strane navijaci zadovoljni.almir2018 je napisao/la: ↑11 jul 2026, 21:43A jel bolje rješenje SelimovićHightower je napisao/la: ↑11 jul 2026, 18:56A koja je to po vama bila najbolja opcija za Bosnu? Da ostane Dubravko, da svake sezone dobije pare od vlasti a da on odlucuje o svemu, da se gomilaju igrači, da West i Šalić budu ikone kluba, da svaki put kad ne bude po njegovom ucijenjuje vlast u FBiH na novi način i tako u krug.
Postavljen direktno od magode sam je to rekao na ovom podcastu
Znaci klubom upravlja politika
Ok poštujem politika daje najveću lovu
Ali kad politika postavlja ljudi to znači samo jedno propast
Jer kakav je ovaj Nihad pokazuje šta je ostavio u sparsima
Postaviti čovjeka koji je javno pljuvao tu Bosnu i tjerao iz Skenderije za predsjednik niko normalan to ne moze
Govori se ovdje o nekom stvaranju igrača pa koji god dobar igrač mladi se pojavi ode na koledž itd..
Nije ti ovo nogomet da igrace prodaješ za milone onda bi imalo ovo smisla
Ja lično imam neke zamjerke na rad Dubravka poput neke njegove tvrdoglavosti i skupih karti itd...
Ali imao je i svojih prednosti kada je ulijetao sa svojim parama u klub dok legne transe od vlada sponzora pa vrati svoj novac kad lova legne
Hoce li to raditi Nihad čisto sumnjam nema on tu lovu
Evo sad da ti nacrtam scenario oko Bosne
Do oktobra ce biti nekako gurat ce se onda krecu kasnjenja plata itd... i poslije izbora ide raspad Bosne jer dolazi do promjene vlasti na federalnom nivou 100% onda se bh telecom povlači Energoinvest itd...
Kanton Sarajevo možda i ostane kao do sada ali sa tom lovom sto kanton daje slabo sta ce se moći
I jos nesto niko ne očekuje da Bosna igra Evroligu
Ali očekuje se da bude stabilan abaligas i igra neko evropsko takmičenje
Da se osvaja titula u BiH
A ne čekat 18 godina na titulu
Ali ja msm da je scenario jos ovu sezonu aba liga se igra
Onda pad tjt
Daj bože da griješim ovo sto predviđam
Ne svidja mi se sto i na temi kosarkaske reprezentacije pojedini forumasi pisu protiv selektora i izmišljaju stvari da bi ga omalovazavali a podigli rejting Beciragicu. Dosta negativnih stvari u nasoj košarci u posljednje vrijeme bez razloga. Radimo blagu smjenu generacije na celu tog projekta je Gjergja a bitnu ulogu ce imati i KK Bosna kroz rad sa mladim igračima.
Igokea dovela američkog centra Džoela Armotredinga
Toliko.Podsjetimo, prije njega ovog ljeta u redove Igokee stigli su Haris Delalić, Armin Hrštić, Lazar Stefanović, Nikola Manojlović, Roman Pen, Petar Kovačević i Uroš Paunović, dok su saradnju s klubom produžili Dragan Milosavljević i Strahinja Gavrilović.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.