Lazić isto produžioSurreal je napisao/la: ↑11 jul 2026, 22:52Igokea dovela američkog centra Džoela ArmotredingaToliko.Podsjetimo, prije njega ovog ljeta u redove Igokee stigli su Haris Delalić, Armin Hrštić, Lazar Stefanović, Nikola Manojlović, Roman Pen, Petar Kovačević i Uroš Paunović, dok su saradnju s klubom produžili Dragan Milosavljević i Strahinja Gavrilović.
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Sve sto napisem je 95% provjereno. Rijetko kada sta bude neispravno, a na kraju bude tako pretezno. Ne pisem gluposti kojih bude raznih koje dodju do mene, nego samo cisto provjerene informacije sa vise strana.TETRAPAK je napisao/la: ↑11 jul 2026, 17:38Ovo sto mahala prica ostalo je duga i vise od tih milion. Tek sad treba da skontaju sta ce i kako ce u vezi budzeta, vjerujem da ce u izbornoj godini pogurati koliko mogu.
Selimovic nije ni pricao sa Muhom, nogirali ga samo. Pa ce ovi drugi da to popeglaju, pa se ljudski razidju sa covjekom, ako vec do sada nisu. Elem, manje vise sto se pise ovde po forumu su i meni rekli.
Moja neka procjena je da ni ovo nije projekat koji ce donijeti dugorocnu stabilnost. Sto je i logicno, cuj Selimovic.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Jedino mi je drago sto su nogirali muhu jer je psovo Gospodara
kako je gorilo tu noć
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Hanlan i Momirov više nisu igrači Spartak Subotice. 
Introduce a little anarchy. Upset the established order, and everything becomes chaos.
-
bordobijeli
- Kontakt:
daj ga za centra
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Koja je svrha najavljivanja pres konferencije ako neće biti link?
Ukratko
Na pressu su govorili i Nihad Selimović, predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Bosna. Amel Kovačević, potpredsjednik Upravnog odbora, Damir Kreso, član Upravnog odbora, kao i Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.
Uspjeli u namjeri
"Želja nam je bila da dovedemo Gjerjgu, našeg selektora, to smo konačno i dogovorili, potpisali višegodišnji ugovor", kaže Selimović, dodavši da je nakon preuzimanja dužnosti primio stotine poziva ljudi spremnih da se uključe i podrže klub.
Ministar Magoda je za KK Bosna rekao da je univerzalna vrijednost svih Sarajlija, nešto što treba njegovati.
Rekao je da u posljednje tri godine sarajevski klub, nekadašnji prvak Evrope, nikad nije bolje finansijski stajao, naglasivši da su Ministarstvo kulture i sporta, kao i BH Telecom te Vlada Federacije BiH, bili značajna podrška u tome.
"Bosna je imala ozbiljan budžet i tako će biti i ove sezone."
Ne smijemo zaboraviti da je do prije nekoliko godina ovaj klub igrao niži rang, a sad je redovan učesnik ABA 1 lige. To je mnogima doskora izgledalo kao ludost", ističe Magoda.
Kovačević je naglasio da je čast biti u prostorijama tako trofejnog kluba, objasnivši da je njegova motivacija bila da se Sarajevo vrati na mapu regionalnog sporta, te da je BH Telecom u tom cilju stao uz KK Bosna koja u svom nazivu ima i ime ove kompanije.
"Napravili smo ozbiljan rezultat, a ono što nam je trebalo jeste dugoročan, održiv projekt", rekao je Kovačević.
Izrazio je zadovoljstvo što je klub preuzeo tako renomiran trener kao Gjergja, što je naglasio i Kreso.
"Svi smo ljudi od sporta, to ćemo iskoristiti da naš klub, KK Bosna, ide uzlaznom putanjom.
Mi smo sigurni da ćemo postići još bolji rezultat", rekao je Kreso.
Ništa još od primopredaje
Selimović je objasnio da nije došlo do primoporedaje sa bivšim rukovodstvom (navodno bi se to moglo desiti sutra), da je moguće da postoje određene finansijske obaveze, ali naglašava da će sve to biti riješeno.
Potom se novinarima obratio i Gjergja.
"Ja sam imao čast prošle godine biti trener Limogesa, prvaka Evrope, a danas još većeg kluba.
To je čast, odgovornost u prvom redu, odgovornost koja te tjera da moraš biti bolji", rekao je Gjergja.
Kaže da "ide u rudnik", s ciljem sa promovira četiri do šest mladih igrača u prvom timu i koji bi mogli u što skoriiem periodu predstavljati klub na visokom nivou.
Na pressu su govorili i Nihad Selimović, predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Bosna. Amel Kovačević, potpredsjednik Upravnog odbora, Damir Kreso, član Upravnog odbora, kao i Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.
Uspjeli u namjeri
"Želja nam je bila da dovedemo Gjerjgu, našeg selektora, to smo konačno i dogovorili, potpisali višegodišnji ugovor", kaže Selimović, dodavši da je nakon preuzimanja dužnosti primio stotine poziva ljudi spremnih da se uključe i podrže klub.
Ministar Magoda je za KK Bosna rekao da je univerzalna vrijednost svih Sarajlija, nešto što treba njegovati.
Rekao je da u posljednje tri godine sarajevski klub, nekadašnji prvak Evrope, nikad nije bolje finansijski stajao, naglasivši da su Ministarstvo kulture i sporta, kao i BH Telecom te Vlada Federacije BiH, bili značajna podrška u tome.
Ne smijemo zaboraviti da je do prije nekoliko godina ovaj klub igrao niži rang, a sad je redovan učesnik ABA 1 lige. To je mnogima doskora izgledalo kao ludost", ističe Magoda.
Kovačević je naglasio da je čast biti u prostorijama tako trofejnog kluba, objasnivši da je njegova motivacija bila da se Sarajevo vrati na mapu regionalnog sporta, te da je BH Telecom u tom cilju stao uz KK Bosna koja u svom nazivu ima i ime ove kompanije.
"Napravili smo ozbiljan rezultat, a ono što nam je trebalo jeste dugoročan, održiv projekt", rekao je Kovačević.
Izrazio je zadovoljstvo što je klub preuzeo tako renomiran trener kao Gjergja, što je naglasio i Kreso.
"Svi smo ljudi od sporta, to ćemo iskoristiti da naš klub, KK Bosna, ide uzlaznom putanjom.
Selimović je objasnio da nije došlo do primoporedaje sa bivšim rukovodstvom (navodno bi se to moglo desiti sutra), da je moguće da postoje određene finansijske obaveze, ali naglašava da će sve to biti riješeno.
"Ja sam imao čast prošle godine biti trener Limogesa, prvaka Evrope, a danas još većeg kluba.
To je čast, odgovornost u prvom redu, odgovornost koja te tjera da moraš biti bolji", rekao je Gjergja.
Kaže da "ide u rudnik", s ciljem sa promovira četiri do šest mladih igrača u prvom timu i koji bi mogli u što skoriiem periodu predstavljati klub na visokom nivou.
Ukoliko će već "promovirati" omladince u prvi tim, onda ti Amerikanci moraju biti pojačanja u rangu Plummera.Kylian je napisao/la: ↑13 jul 2026, 10:28Ukratko
Uspjeli u namjeri
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
Helemnejse
- Kontakt:
Kakvi omladinci, ubleha u Sarajevu ne postoji trenutno igrač u20 da ga gurnes.
Probati dovesti supkovog brata iz zepca
Probati dovesti supkovog brata iz zepca
Znaci kurcina 
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Moguće da će prvom timu priključiti Nevena Stanišića (on je u Bosnu došao 14.1.2026), nastupao je u Prvoj ligi RS u dresu Rogatice, gdje je imao prosjek od 11,4 poena i 8,8 skokova po utakmici.
Uz njih svakako Miljan Klještan, Eman Jašarević, Uroš Grahovac, Drago Božić. Ne znam da li se kao igrač Bosne vodi Leon Jereb, on se najviše iskazao.
Uz njih svakako Miljan Klještan, Eman Jašarević, Uroš Grahovac, Drago Božić. Ne znam da li se kao igrač Bosne vodi Leon Jereb, on se najviše iskazao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
Helemnejse
- Kontakt:
Jereb je otisao negdje nezz gdje, nije nas bio nikad.Surreal je napisao/la: ↑13 jul 2026, 10:51Moguće da će prvom timu priključiti Nevena Stanišića (on je u Bosnu došao 14.1.2026), nastupao je u Prvoj ligi RS u dresu Rogatice, gdje je imao prosjek od 11,4 poena i 8,8 skokova po utakmici.
Kljestan ne moze lopte da prenese na jaci pritisak na u20 b divizije
Eman trut
Grahovac kamenac
Tog stanisica nisam gledo, udario bi mu rampu dok ne napiše 1000 puta rs je genocidni entitet
Adin Mandzukić, Daut Livadić, Edin Preldzic samo sto bi vama svima bilo draze gledati borce kao sto je Šalić, Zubac, WestSurreal je napisao/la: ↑13 jul 2026, 10:51Moguće da će prvom timu priključiti Nevena Stanišića (on je u Bosnu došao 14.1.2026), nastupao je u Prvoj ligi RS u dresu Rogatice, gdje je imao prosjek od 11,4 poena i 8,8 skokova po utakmici.
Introduce a little anarchy. Upset the established order, and everything becomes chaos.
Takvom ekipom ne možeš ponoviti rezultat od prošle godine.Hightower je napisao/la: ↑13 jul 2026, 11:00Adin Mandzukić, Daut Livadić, Edin Preldzic samo sto bi vama svima bilo draze gledati borce kao sto je Šalić, Zubac, WestSurreal je napisao/la: ↑13 jul 2026, 10:51Moguće da će prvom timu priključiti Nevena Stanišića (on je u Bosnu došao 14.1.2026), nastupao je u Prvoj ligi RS u dresu Rogatice, gdje je imao prosjek od 11,4 poena i 8,8 skokova po utakmici.
Uz njih svakako Miljan Klještan, Eman Jašarević, Uroš Grahovac, Drago Božić. Ne znam da li se kao igrač Bosne vodi Leon Jereb, on se najviše iskazao.i naravno Asim Gutić. Da se 80 posto novca za transfere potrosi na tri strana igrača i jednog reprzentativca a ostatak ekipe popuni mladim igračim opet ce imati dovoljno dobru ekipu da ponovi rezultat iz prosle sezone. Malo optimizma i pozitivne atmosfere
sve ce biti uredu.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Kakvog Nevena Stanišića kad nije prošle u juniorima Bosne odigrao ni ono što je trebao, ne znam kakvo je to pojačanje. Neven Stanišić je bio u KK Bosni do kraja sezone i onda se sa njim pozdravili i na mrežama i službeno i nisu mu ponudili ugovor.Surreal je napisao/la: ↑13 jul 2026, 10:51Moguće da će prvom timu priključiti Nevena Stanišića (on je u Bosnu došao 14.1.2026), nastupao je u Prvoj ligi RS u dresu Rogatice, gdje je imao prosjek od 11,4 poena i 8,8 skokova po utakmici.
Odmah početkom juna (prije nego je Dubravko otišao) KK Bosna je potpisala prve profesionalne ugovore sa Miljan Klještan (2007), Eman Jašarević (2007), Uroš Grahovac (2007) , Miloš Marković (2008) i Faris Bjelopoljak (2008) i valjda Livadić (2007) naknadno
Drago - ode u Ameriku, Novak u Ameriku, Stanišića ispratili kući
-
bordobijeli
- Kontakt:
Par puta su ponovili da ce biti priblizno isti budzet ,znaci nema razloga da ne bude i ekipa istog ili pribliznog kvaliteta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.