VivaLaStella je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:46
Ovakve stvari se dešavaju svugdje i non stop, bez izuzetka. Nemoguće je spriječiti ili iskorijeniti takvo ponašanje, ali je jako bitno kako okolina na to odgovara.
U Gradačcu je prije nekoliko godina bio incident kad je neki klošar porazbijao stakla na ulazu u katoličku crkvu. Jbt čitav grad se digao na noge, bukvalni witch hunt pokrenuli da se otkrije ko je i šta je. Ne sjećam se tačno šta je na kraju bilo i da li se tip sam predao u policiju, ali mislim da mu je to svakako najsigurnija opcija bila
Pa ne znam bas da se desavaju svuda i svugdje....barem ne tamo gdje su Bosnjaci vecina...jer da se desavaju druga pjesma bi se pjevala...bezveze se relativizira. Nadju naseg jednog de.bila koji nesto uradi i onda kao svi smo isti, a tamo 98% njih takvi....ali nejse...
Kljucna razlika izmedju tog dogadjaja sto si naveo je sto se u druga dva slucaja grad digne, ali da podrzi toga sto je to uradio....uostalom ovo u Mostaru je dobro osmisljen i uz pomoc institucija provdjenje terora i zastrasivanja kako bi se pokazalo da Bosnjaci nemaju sta da traze u tom gradu. Da ne idem sad u ove everyday incidente, uzmi fino macolu pa probaj slupat jedan kamen veliki....nece biti lako. Onda se u sred mostara desi da neko preko noci polupa vise stotina takvog kamenja na partizanskom groblju i niko nista ne zna.....
Znaci trebalo je bar 15 - 20 ljudi da to lupa citavu noc da bi uspjeli u nakani,,,,i to sve u sred grada, bez da iko to primjeti...nema logike jelde? Ono sto se samo namece po sebi je da ih je vjerovatno policija koja sad toboze to istrazuje ustvari cuvala dok su lupali iste. O krajnje drskom miniranju spomenika ARBIH drito ispred gradske vijecnice na najprometnijoj ulici ne treba ni trositi rijeci.....
Kod nas izbue gume nekom sa BG tablama, gradonalcenica se izvinjava, tebe da ubiju u Sirokom Brijegu ili Visegradu rekli bi ti sto dolazio uospte
Jucer negdje procitah dobru stvar,,,,"Nije bio genocid, ali nek smo vas pobili, nismo srusili stari most, ali nek je srusen"....ali eto sve je predizborna