Nevjerujem da je to sutra 15 dana se spremati nećemo sigurno, moglo bi to bit i za vikendAhmedNurudin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 14:31Ne tvrdim ja Boga mi ništa, niti znam sigurno, kažem da sam tako čuo. A ako se ipak desi, slažem se sa tobom da bi bilo neozbiljno.perodeformero je napisao/la: ↑13 jul 2026, 14:29Pa kako će yebote bez trenera na pripreme, je l' se ikad igdje to desilo?! Šta će raditi tamo uopšte, e bože sačuvaj
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
26.12.2025. Najtragičniji datum u poslijeratnoj historiji Željezničara.
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Hahah vala šta sve ide od zekata, moglo bi se i generalno sponzorstvo riješit
Šalu na stranu... nama su Ford i Pepsi u istom platnom rangu s restoranom Zdrava voda.
Pa daj mi do septembra ako ne riješim 10 jačih sponzora, a po boljim uslovima od svih ovih oko kojih se hvatamo za glavu, ne treba mi ni marka.
Ne znam ko se time bavi, da li su se petrificirali ti dinosaurusi koji sad ne znaju maći iz kluba, ili se dovelo nečije dijete da se uči na Želji, kako god okreneš tanki smo na tom polju.
Nije druže ni tebi lako.ELDIABLO20 je napisao/la: ↑13 jul 2026, 13:37100% brate drug, sad u sport uvlace vjeru itd…daj nam pare pa makar bordel kakav reklamirali![]()
Pošteno, pa kako bude.
Sljedeću subotu je utakmica protiv Karpatija. Možda se trener pridruži ekipi sutra u Sloveniji...

Ovo kašnjenje ne treba da čudi obzirom šta smo sve prošli ove godine i sa kakvim se problemima suočavamo.

Ovo kašnjenje ne treba da čudi obzirom šta smo sve prošli ove godine i sa kakvim se problemima suočavamo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Ne brine mene ovo nekoliko dana čekanja.
Za ozbiljan početak priprema treba samo da kondicioni zada žestok ritam, a koliko znam on nam je tu sve vrijeme.
Pošteno, pa kako bude.
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Treba Mirzu vratit i dat mu ovlasti da vodi marketing, lik ima slifa a nama je marketing na 0 trenutno. On je to sasvim okej bili smo aktivni na svim mrezama, danas marketing prodaje sve i dize cijenu svemu. Sramota je da ovakav klub nema nikog da to vodi sad a Mirza ne bi ni pito za platu koliko voli klub.
- dubioza144
- Kontakt:
U 19 21 trener
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Samo pratite zvanicnu
Tad samo Berisha slijeće
26.12.2025. Najtragičniji datum u poslijeratnoj historiji Željezničara.
Kad smo kod Španaca?! Naupade mi da je onaj Riera dobio nogu u Istri nekad pred kraj prošle sezone. Ja ne znam drugog Španca sa ovih prostora da je slobodan osim ako ne misle dovesti nekoga direktno iz španije.
Ostao mi je upamćen u pobjedi nad Dinamom u novembru prošle godine i Hajdukom u januaru ove.
Ostao mi je upamćen u pobjedi nad Dinamom u novembru prošle godine i Hajdukom u januaru ove.
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
Dvojica Riera su slobodni...Levin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:07Kad smo kod Španaca?! Naupade mi da je onaj Riera dobio nogu u Istri nekad pred kraj prošle sezone. Ja ne znam drugog Španca sa ovih prostora da je slobodan osim ako ne misle dovesti nekoga direktno iz španije.
nek crknu dusmani, najjaci smo
Koji je drugi? Mislim da Oriol ne bi trebao biti mnogo skup.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:09Dvojica Riera su slobodni...Levin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:07Kad smo kod Španaca?! Naupade mi da je onaj Riera dobio nogu u Istri nekad pred kraj prošle sezone. Ja ne znam drugog Španca sa ovih prostora da je slobodan osim ako ne misle dovesti nekoga direktno iz španije.
Ako misliš na onog luđaka iz Celja mislim da nam je poskup.
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Ne znam iskreno odakle je krenula uopšte ta informacija da je Španac/Portugalac, mislim ne kažem da nije moguće ali baš bi bilo nelogično. Što se Oriola Riere tiče možda i jedina realna opcija iz tog dijela svijeta, osim ako se baš ne odlučimo na kocku u ovako teškoj situaciji pa dovedemo nekog ko ne razumije gdje je došao. Nisam pobornik te ideje uopšte, često se vežu svi za Rudar Prijedor, ali tamo je opet bio čovjek sa ovih prostora, Perica koji razumije kako ovdje stvari funkcionišu...Hrvatska liga je otprilike 100 nivoa iznad naše po regularnosti suđenja, Vukovar ima identičan kriterij kao i Dinamo. Baš bi bilo tužno vidjeti reakciju nekog trenera kada shvati da se sudi u korist recimo BSK-a protiv nas.Levin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:07Kad smo kod Španaca?! Naupade mi da je onaj Riera dobio nogu u Istri nekad pred kraj prošle sezone. Ja ne znam drugog Španca sa ovih prostora da je slobodan osim ako ne misle dovesti nekoga direktno iz španije.
Što se tiče pobjede nad Dinamom, apsolutno nije zasluga njegove kvalitete već povrede Valinčića pa je Lisica krpio poziciju desnog beka, a bolje da nije nikako. Golove su dali iz grešaka Lisice i Nevistića. Dinamo je promašio brdo šansi. Nevistić je čak nakon te utakmice izgubio i mjesto prvog golmana bez obzira što je ekipu Dinama predvodio kao kapiten.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
vidjet cemo...,lud je albertLevin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:10Koji je drugi? Mislim da Oriol ne bi trebao biti mnogo skup.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:09Dvojica Riera su slobodni...Levin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:07Kad smo kod Španaca?! Naupade mi da je onaj Riera dobio nogu u Istri nekad pred kraj prošle sezone. Ja ne znam drugog Španca sa ovih prostora da je slobodan osim ako ne misle dovesti nekoga direktno iz španije.
Ako misliš na onog luđaka iz Celja mislim da nam je poskup.
nek crknu dusmani, najjaci smo
Ono što je sigurno je da se traži rješenje sa strane. Portugalac, Španac... ko će znati. Glavni kriterij je izgleda da nema dodira sa lokalnim strukturama.AhmedNurudin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:19Ne znam iskreno odakle je krenula uopšte ta informacija da je Španac/Portugalac, mislim ne kažem da nije moguće ali baš bi bilo nelogično. Što se Oriola Riere tiče možda i jedina realna opcija iz tog dijela svijeta, osim ako se baš ne odlučimo na kocku u ovako teškoj situaciji pa dovedemo nekog ko ne razumije gdje je došao. Nisam pobornik te ideje uopšte, često se vežu svi za Rudar Prijedor, ali tamo je opet bio čovjek sa ovih prostora, Perica koji razumije kako ovdje stvari funkcionišu...Hrvatska liga je otprilike 100 nivoa iznad naše po regularnosti suđenja, Vukovar ima identičan kriterij kao i Dinamo. Baš bi bilo tužno vidjeti reakciju nekog trenera kada shvati da se sudi u korist recimo BSK-a protiv nas.Levin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:07Kad smo kod Španaca?! Naupade mi da je onaj Riera dobio nogu u Istri nekad pred kraj prošle sezone. Ja ne znam drugog Španca sa ovih prostora da je slobodan osim ako ne misle dovesti nekoga direktno iz španije.
Što se tiče pobjede nad Dinamom, apsolutno nije zasluga njegove kvalitete već povrede Valinčića pa je Lisica krpio poziciju desnog beka, a bolje da nije nikako. Golove su dali iz grešaka Lisice i Nevistića. Dinamo je promašio brdo šansi. Nevistić je čak nakon te utakmice izgubio i mjesto prvog golmana bez obzira što je ekipu Dinama predvodio kao kapiten.
Za suđenje se slažem ali lako je čovjeka uputiti gdje dolazi. Nismo mi tolika nedođija pa da se ne zna.
U svakom slučaju bilo bi dobro da imamo trenera bar od sutra.
Albert Riera do prije 2 mjeseca trenirao Eintracht Frankfurt, da li ste vi normalni da prizivate njega?
Oriol Riera nigdje veze, bolja opcija je Dino Đurbuzović od njega.
Oriol Riera nigdje veze, bolja opcija je Dino Đurbuzović od njega.
Željezničar za život cijeli!
Ma to kolega @kajkutenjoyer vječni optimista.
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Nisam znao da je to kriterij, iskreno mislio sam da je šuplja, ali evo i potvrdilo se zvanično. Ne pada mi na pamet da unaprijed osuđujem ali dozu skeptičnosti imam. Valjda izdobri.Levin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:40Ono što je sigurno je da se traži rješenje sa strane. Portugalac, Španac... ko će znati. Glavni kriterij je izgleda da nema dodira sa lokalnim strukturama.AhmedNurudin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:19Ne znam iskreno odakle je krenula uopšte ta informacija da je Španac/Portugalac, mislim ne kažem da nije moguće ali baš bi bilo nelogično. Što se Oriola Riere tiče možda i jedina realna opcija iz tog dijela svijeta, osim ako se baš ne odlučimo na kocku u ovako teškoj situaciji pa dovedemo nekog ko ne razumije gdje je došao. Nisam pobornik te ideje uopšte, često se vežu svi za Rudar Prijedor, ali tamo je opet bio čovjek sa ovih prostora, Perica koji razumije kako ovdje stvari funkcionišu...Hrvatska liga je otprilike 100 nivoa iznad naše po regularnosti suđenja, Vukovar ima identičan kriterij kao i Dinamo. Baš bi bilo tužno vidjeti reakciju nekog trenera kada shvati da se sudi u korist recimo BSK-a protiv nas.Levin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 15:07Kad smo kod Španaca?! Naupade mi da je onaj Riera dobio nogu u Istri nekad pred kraj prošle sezone. Ja ne znam drugog Španca sa ovih prostora da je slobodan osim ako ne misle dovesti nekoga direktno iz španije.
Za suđenje se slažem ali lako je čovjeka uputiti gdje dolazi. Nismo mi tolika nedođija pa da se ne zna.
U svakom slučaju bilo bi dobro da imamo trenera bar od sutra.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Na pripreme tek u srijedu
ma ovi ne mogu organizovati nista, pa **** majku kakvi amateri.
Ma ko god dođe ima moju podršku, eto vidjet ćemo ime kad bude zvanično, nelogično mi da to bude stranac, ali ko god bude treba biti dugoročni projekat, sada ima tu mnogo mladih igrača i to mora biti put za budućnost.
Željezničar za život cijeli!
- WeekendOffender
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Paromlinac, Redfire16, WeekendOffender i 51 gost.