FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
Hansestadt
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Lud Zbunjen Normalan imamo materijala
-
perodeformero
- Kontakt:
Vjerovatno je Dino bolji, ali ovaj ti može par menadžerskih igrača guzovače dovesti za razliku od Dine
Albert Riera sto je na Novom Zelandu bio
Zadnja izmjena: rama21, dana/u 13 jul 2026, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.
Ima se para ima se čim.
Moze li dublje od dna, cemo brzo da vidimo...
Moze li dublje od dna, cemo brzo da vidimo...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Dozu skeptičnosti treba imati svakako ali ako pogledaš roster koji imamo onda itekako ima smisla dovesti nekoga iz te škole fudbala.AhmedNurudin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 16:17Nisam znao da je to kriterij, iskreno mislio sam da je šuplja, ali evo i potvrdilo se zvanično. Ne pada mi na pamet da unaprijed osuđujem ali dozu skeptičnosti imam. Valjda izdobri.
Imaš niz kvalitetnih tehničara u ekipi Prokop, Milošević, Šošić, Cvetanovski i svaki je preskup da bi sjedio na klupi. Još kad tome dodaš Muharema za kojeg kažu da dobro barata sa loptom i mlađe igrače poput Freeman-a i Gojaka onda ovo i ima smisla jer nemaš nijednog sidraša da igraš na duge lopte niti brza krila za neki tranziciju ibdirektan fudbal.
Ma svi su do sada bili dugoročni projekti... Pogledaj im samo dužinu ugovora. Neke još plaćamo (Stojanović).
Toga se bojim...WeekendOffender je napisao/la: ↑13 jul 2026, 16:30Ovo bi mogla biti neka zavrzlama ko sa Al Tuwajirijem
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Fantastično, nastavljamo dobro utabanim prepoznatljivim stazama ubleharenja...
Još kad nam stari dokazani sportski radnik Maksa uredi omladinski pogon, samo nebo je granica.
E, moj Željo...
Još kad nam stari dokazani sportski radnik Maksa uredi omladinski pogon, samo nebo je granica.
E, moj Željo...
ZaYebavamo se previše, tužno.
26.12.2025. Najtragičniji datum u poslijeratnoj historiji Željezničara.
-
Hansestadt
- Kontakt:
Ma vidi, najbolji treneri trenutno su iz Spanije. Ne treba suditi prije nego sto vidimo. Bio je npr Albert Capellas trener u Midtjylland, katastrofa nije nista napravio, a evo vidim sad vodi omladinsku skolu Dinama. Medjutim, meni je kljucno pitanje, kako su se nasli Zeljo i trener iz trece lige Spanije. Nije mi ni problem sto je iz trece lige, nego ko upravlja tim procesima, nekako manjak transparentnost.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Skeptičan sam prema trenerima strancima u našoj ligi, a posebno sada kada nam treba hitna stabilizacija ne trebaju nam eksperimenti.
Naša liga je teška, specifična, moraš poznavati sistem, gostovanja, suđenje, pritisak, navijače i još mnogo toga. Zato sam govorio sad nam treba neko tipa Amar, Edis, Ćorić i slično.
Ovo sa Špancima je osuđeno na propast. Uvjeren sam u to. Ako dođu, neće dočekati septembar.
P. S. Kad im na suđenju Gige, Sabrije, Bilbije i ostali zavrnu zamantat će im se, neće znati gdje su došli. Živi bili vidjeli.
Naša liga je teška, specifična, moraš poznavati sistem, gostovanja, suđenje, pritisak, navijače i još mnogo toga. Zato sam govorio sad nam treba neko tipa Amar, Edis, Ćorić i slično.
Ovo sa Špancima je osuđeno na propast. Uvjeren sam u to. Ako dođu, neće dočekati septembar.
P. S. Kad im na suđenju Gige, Sabrije, Bilbije i ostali zavrnu zamantat će im se, neće znati gdje su došli. Živi bili vidjeli.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
idem u granice ludila, ja kad krenem da mračim, ne gine nam gašenje ( ili mozda tek tad kontra bude)
nek crknu dusmani, najjaci smo
Da je kako pregurati ovu sezonu uz afirmaciju 2-3 juniora u prvu postavu bi bilo odlicno. A za neku bolju buducnost tesko ista prije zakona o sportu. Doduse, mozda i mi nekad ubodemo neku ludu srecu sa ovim spancima i jos par pojacanja, ko zna
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Da Murinjo dodje ne bi nista napravio sa ovakvom upravom, rosterom, a pogotovo kriminalcima iz Saveza i sudijama.Lokomotifa je napisao/la: ↑13 jul 2026, 17:42Skeptičan sam prema trenerima strancima u našoj ligi, a posebno sada kada nam treba hitna stabilizacija ne trebaju nam eksperimenti.
Od govana se pita ne pravi
Ne trebamo puno igraca ni dovoditi dva, tri maksimalno, jer ce nam euforijski porasti ambicije i razocaracemo seKajkutenjoyer je napisao/la: ↑12 jul 2026, 23:50doci ce igraca, samo nek trenera predstave, al cini mi se da to vec rade
Bolje je ovako puno djece i nekoliko iskusnih igraca bez velikog pritiska. Mozda nece odmah ali za godinu, dvije bicemo ispred svih u ligi sa mladim igracima. Bitno je da se konacno pocne raditi u pravom smjeru, jer Zeljo bez dobrog Op nikad nece nista osvojiti ni sa Messijem, a sa jakim op samo nebo nam je granica
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Za sta ludu srecu? Za cetvrto mjesto? Dozovite se vise pameti, proslogodisnja ekipa da nije na hajc navijaca izvukla neke preokrete u pocetku sezone, glat bismo ispali. Koja to ekipa ima konstantno poraze 6 mjeseci. Nemojte da se zavaravamo ljudi. Nasa buducnost je sredina tabele i ponekad cetvrto mjesto ako nastavimo ovim tempom. To je kao Siroko Brijeg npr, ako je to vama ok, normala. A kad krene opadati broj ljudi na stadionu, plus ti se gradi tribina koja ko zna kad ce biti gotova, teren prelos, igra vjerovatno nikakva gdje pola igraca jedva ceka otici ili se kaju sto su dosli.
Rezemo troskove, stabiliziramo, odbor za hitnost se imenuje, onda idu strani trneri koji su skuplji vjerovatno od holandzana, bicakcica ili sl. igraca. Nema logike nikako... ali sta sada da covjek radi
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Nek je sretno i nama i njima ali fakat ne znam ko ih iskopa. Jel neka agencija ponudi trenere?
- mamonelafo
- Kontakt:
Nek je sretno, ali glupa poruka igračima. Haos glupa.ELDIABLO20 je napisao/la: ↑13 jul 2026, 21:13Nek je sretno i nama i njima ali fakat ne znam ko ih iskopa. Jel neka agencija ponudi trenere?
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
Ja i to. Muntamo igraĉe na smanjenje ko ima veliku platu, sto je normalno, ali onda use...mo sa trenerom ako bude ovo sto pise SS.mamonelafo je napisao/la: ↑13 jul 2026, 21:15Nek je sretno, ali glupa poruka igračima. Haos glupa.ELDIABLO20 je napisao/la: ↑13 jul 2026, 21:13Nek je sretno i nama i njima ali fakat ne znam ko ih iskopa. Jel neka agencija ponudi trenere?
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"
Pa jeftiniji su sigurno od kombinacije Marić/Prelec koja je htjela sve te skupe igrače što je onaj bolesnik piso da ih njegov kum voza po gradu. Ovi će doć i radit sa ovim što imaju. Sumnjam da će ih doć više od 3. Da su španci tako skupi qrac bi rudar imo koloniju prošle godine.
26.12.2025. Najtragičniji datum u poslijeratnoj historiji Željezničara.
Vjerovatno se ide na pokušaj neke svježe krvi koja nema veze s klubom, igracima, navijacima, igrat ce moj od brata rođak, mali od advokata.
Isto nam je bio Jusufbegovic ili neki Portugalac.
Isto nam je bio Jusufbegovic ili neki Portugalac.
Trenutno korisnika/ca: Anpa, Cwirek, ELDIABLO20, LoveFootball1987, Mamba21, MukiBek, perodeformero, Vanja8 i 46 gostiju.