Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Diadora
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Diadora » 13 jul 2026, 20:33

gollum je napisao/la:
13 jul 2026, 18:44
sto se tice ove odusevljenosti sa U-19 igracem, samo cu spomenuti da dzenis burnic ima 50-ak nastupa za omladinske selekcije njemacke :kafa:
situacija da nam catovic moze pomoci je tako blizu, a tako daleko...karijera sad moze otici u bilo kojem smjeru.

busuladzic se, s druge strane, vec dokazao i u evropskoj ligi, bio bi dobar skalp.

pejcinovic gradi kucu u crnoj gori, i roditelji su mu vezani vise za CG, tako da ne vjerujem da ce biti ista od njega.
Da Ali je nakon toga imao 3 gadne povrede kojih je propustio kad sve sastavis skoro 2 pune sezone. Nadam SE dance mirzu povrede zaobici

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 13 jul 2026, 20:34

Madal je napisao/la:
13 jul 2026, 20:23
LeCoq je napisao/la:
13 jul 2026, 20:19
Do poziva u njemačku repreezntaciju, Pejčinović treba da potpiše za nekog bundesligaša i postigne barem 7-8 golova u polusezoni.
I ja sam istog misljenja, nije da ima toliko brtualnu sezonu u Bundesu ili da mu je 19god, ali eto pred nama je.
Do kad mi uopste imamo roka s njim?
Ne znam, imaju ta neka pravila do kada može igrati za nas, ima li državljanstvo...
A i nije da je Klop ljubitelj nekih klasičnih centarfora poput Pejčinovića. U Liverpoolu skoro da nije imao centarfora.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 13 jul 2026, 20:51

LeCoq je napisao/la:
13 jul 2026, 20:34
Madal je napisao/la:
13 jul 2026, 20:23
LeCoq je napisao/la:
13 jul 2026, 20:19
Do poziva u njemačku repreezntaciju, Pejčinović treba da potpiše za nekog bundesligaša i postigne barem 7-8 golova u polusezoni.
I ja sam istog misljenja, nije da ima toliko brtualnu sezonu u Bundesu ili da mu je 19god, ali eto pred nama je.
Do kad mi uopste imamo roka s njim?
Ne znam, imaju ta neka pravila do kada može igrati za nas, ima li državljanstvo...
A i nije da je Klop ljubitelj nekih klasičnih centarfora poput Pejčinovića. U Liverpoolu skoro da nije imao centarfora.
Ima naše državljanstvo

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 13 jul 2026, 20:55

Pejčinoviću ako se igra za nas,igrat će za nas. Primarno to ovisi od njegovog odgoja,osjećaja i okoline pa tek sekundarno od interesa.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 jul 2026, 22:49

Izborili su Europu po prvi put u historiji, a za Cardakliju kazu da je top3 stopera Svedske lige

slika
slika
slika
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 13 jul 2026, 22:56

Polako sa tim U21 igračima. Oni su u jako osjetljivom periodu i male su razlike.

Ima tu i Berbic koji je povrijedjen i koji je otišao u Liberec. Vidjet ćemo šta će se i sa njim dešavati kada se vrati.

Zanimljivo je da je u U21 reprezentaciji Berbic i Ibrišimović koji ima 19 godina bili prvi izbor selektora. Ispred cardaklije i čelika. Kasnije kad se povrijedio Berbic onda je Kospo uletio sa ibrisimovicem. Pred kraj sezone i Čelik dobije poziv seniora prije svih njih maltene. Šta ti je život.

Ko zna šta će se dešavati tokom naredne sezone i dobro je imati neki izbor i birati prema formi a ne samo zato što je pozvan na prethodno okupljanje.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 jul 2026, 23:23

Kad skontas da u pozadini vrebaju Cardaklija, Kospo i Celik za repku, uz Zinedina i Muharemovica (a i Barisic je mlad), onda itekako imamo se cemu nadati. A sigurno da na velika vrata kucaju jos par njih.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 jul 2026, 23:54

Beduin je napisao/la:
13 jul 2026, 23:23
Kad skontas da u pozadini vrebaju Cardaklija, Kospo i Celik za repku, uz Zinedina i Muharemovica (a i Barisic je mlad), onda itekako imamo se cemu nadati. A sigurno da na velika vrata kucaju jos par njih.
Neka formacija sa 4-5 stopera nazad, gore guraj Kerimu pa sta bude
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 14 jul 2026, 00:02

Taman će se u narednih godinu-dvije iskristalisati situacija sa stoperima.

Čardaklija mora u krajnjoj liniji naredno ljeto napraviti jak transfer, a čak i na zimu.
Čelik mora već ove sezone imati neku minutažu u Lensu (barem da je u 5 stopera).
Košpo mora početi igrati, makar u Seriji B.
Barišić se treba nakon povrede vratiti u prvi tim.
Hadžikaduniću treba kakav tim s dna lige petice, ili bar solidnija liga onda, već sad, da održava karijeru smislenom.
Katić treba biti najredovniji mogući igrač Schalke 04.
Radeljić bi trebao biti najredovniji u Dinamu, i da ovi igraju bar ligašku fazu EL.
Muharemović i Zinedin ne bi trebalo da imaju problem s bilo čim, trebalo bi da su sigurni.

Ali eto, od ovih 9, ovo bi bili manje-više uslovi da ih se zove :D

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 14 jul 2026, 01:49

Leeds*, Schalke, Olympiacos, Braga. Sasvim respektabilni klubovi naših najboljih štopera, a vjerujem da su svi starteri u idućoj sezoni.

Čelik i Košpo moraju što prije početi igrati ozbiljan fudbal, pa makar obojica zaglavili u drugim ligama. Čelik i Košpo su daleko od mjesta startera u ozbiljnim klubovima, ali ne znači da za godinu dana to neće postati.

Hadžikadunić će morati naći klub dostojan poziva. Ekipa koja igra Seriu B to trenutno nije kada se vidi gdje ostali štoperi igraju.

Btw. zanima me može li šta biti od Krdžalića u Tenerifeu i može li reprezentacija hajrovati od njega u idućih 5 godina.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 14 jul 2026, 09:28

Kizo886 je napisao/la:
13 jul 2026, 18:32
Ne znam da li me čini ili se ovdje baš malo piše o Čardakliji. Juče opet sjajna partija, pobjeda 1-0, bez primljenog gola. Bolje ocijenjen od Anesa samo strijelac gola. Trenutno najbolje ocijenjeni stoper Švedske lige. Ima baš velik % osvojenih duela, visok, odličan u skoku, dobro pozicioniranje, branjenje prostora i čitanje igre, takođe jako dobar u build upu, igra sa obe noge.
Takođe vidio sam par komentara da bi Šveđani voljeli imati ga u reprezentaciji u budućnosti i smatraju ga talentom.
On mi djeluje baš underrated u svim pričama vezano za reprezentaciju. Vjerujem da će ako nastavi sa odličnim partijama ove sezone ubrzo napraviti solidan transfer. Nadam se da će dobiti poziv za Ligu Nacija u ovakvoj formi, da ne bude prekasno, jer Šveđani trebaju stopere.
Ovu sezonu bas dobro igra, mlad i perspektivan…

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 14 jul 2026, 11:33

Sindikat12 je napisao/la:
14 jul 2026, 09:28
Kizo886 je napisao/la:
Ne znam da li me čini ili se ovdje baš malo piše o Čardakliji. Juče opet sjajna partija, pobjeda 1-0, bez primljenog gola. Bolje ocijenjen od Anesa samo strijelac gola. Trenutno najbolje ocijenjeni stoper Švedske lige. Ima baš velik % osvojenih duela, visok, odličan u skoku, dobro pozicioniranje, branjenje prostora i čitanje igre, takođe jako dobar u build upu, igra sa obe noge.
Takođe vidio sam par komentara da bi Šveđani voljeli imati ga u reprezentaciji u budućnosti i smatraju ga talentom.
On mi djeluje baš underrated u svim pričama vezano za reprezentaciju. Vjerujem da će ako nastavi sa odličnim partijama ove sezone ubrzo napraviti solidan transfer. Nadam se da će dobiti poziv za Ligu Nacija u ovakvoj formi, da ne bude prekasno, jer Šveđani trebaju stopere.
Vjerovatno jos jedan Krajisnik,to prezime sam cuo samo u krajini.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 14 jul 2026, 11:40

Kizo886 je napisao/la:
Ne može on više igrati za Šveđane, promijenio je za bh sportsko državljanstvo. Inače, promijenio je sportsko kada je bio standardan švedski U19 prvotimac i jedan od najtalentovanijih mladih stopera u Švedskoj. Respekt.
I Malić je uradio isto i na takve igrače treba uvijek računati.

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 14 jul 2026, 12:47

CAGarfia je napisao/la:
14 jul 2026, 01:49
Leeds*, Schalke, Olympiacos, Braga. Sasvim respektabilni klubovi naših najboljih štopera, a vjerujem da su svi starteri u idućoj sezoni.

Čelik i Košpo moraju što prije početi igrati ozbiljan fudbal, pa makar obojica zaglavili u drugim ligama. Čelik i Košpo su daleko od mjesta startera u ozbiljnim klubovima, ali ne znači da za godinu dana to neće postati.

Hadžikadunić će morati naći klub dostojan poziva. Ekipa koja igra Seriu B to trenutno nije kada se vidi gdje ostali štoperi igraju.

Btw. zanima me može li šta biti od Krdžalića u Tenerifeu i može li reprezentacija hajrovati od njega u idućih 5 godina.
Kakav ba Krdzalic. Pa nije se mogo dokazati u Sarajevu i uforo se da je neki igrac

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 14 jul 2026, 12:50

imekorisnicko je napisao/la:
13 jul 2026, 20:55
Pejčinoviću ako se igra za nas,igrat će za nas. Primarno to ovisi od njegovog odgoja,osjećaja i okoline pa tek sekundarno od interesa.
Nema on taj bosanski osjecaj ko Kerim, Amar, Tarik ili Esmir

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 14 jul 2026, 12:57

RacioEmocionalan je napisao/la:
13 jul 2026, 20:08
Smatram da je sa njim odavno vec stupljeno u kontakt. Nema razloga da to ne bude slucaj. Jedino je pitanje njegove volje da nastupa za ovu selekciju, neovisno o tome sta mu mi mozemo ponuditi, a ne mozemo mnogo. Mnogo vise mi dobijamo ukoliko se on prikljuci nama nego on od nas. Opet, malo ko od igraca je dobio sta od nas ukoliko nastupa za nasu selekciju, od ovih kvalitetnijih iz inostranstva. Vise je to pitanje samoidentifikacije i osjecaja da cine pravu stvar jer taj dres predstavlja njih i ono ko su oni.
Tu najcesce roditelji imaju veliki uticaj. Ako oni istinski vole Bosnu to ce prenijeti i na sinove kao sto su i na Kerima i ostale

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 14 jul 2026, 13:52

Ja iskreno ne racunam na Pejcinovica ni 5%. Razlozi su jasni.

Po svim pokazateljima on nema neku vezanost za BiH, po izjavama ni interes da igra za reprezentaciju. Mislim da je cak nekoliko razlicitih forumskih insajdera (ako im se moze vjerovati) potvrdilo da se sa Pejcinovicem sigurno stupilo u kontakt vec a i zdrav razum nalaze da su Spaha & co vjerovatno to morali dosad uradit. Na to dodaj cinjenicu da se zna da momak provodi vrijeme prije svega u CG, tamo ima kucu itd.

Postoji takodjer jos jedna stvar koju niko ne zna tacno, a to je kada je dobio BiH drzavljanstvo. Vecina pretpostavlja da ga je imao prije 2020. kada je nastupio za Njemacku U16. Ako je imao BiH drzavljanstvo tada, onda koliko znam, bi njegov prvi nastup za ijednu od selekcija Njemacke nakon 22. rodjendana (koji je pocetkom iduce godine) ga zauvijek iskljucio od promjene sportskog drzavljanstva. Ako ga nije imao tada, on bi trebalo da je vec izgubljen za nas, jer se ta granica valjda pomjera na 21. rodjendan, a on je vec nastupao za U21 ove godine nakon 21. rodjendana.
Svi uzimaju za pretpostavku ovo prvo, ali niko ne zna 100%.

Barbarez realno, sta god ovdje mnogi isfrustrirani i nerealni forumasi htjeli, nece za njega sklonit ni Demirovica ni Tabakovica na klupu (ovo je pod pretpostavkom da se Dzeko oprosti ili dobrovoljno prebaci na klupu), vi ko da ne znate kakav je i koliko mu je ocigledno stalo da se ocuva pozitivan naboj u ekipi. Nebitno kakva je Demiroviceva statistika, zna se za hijerarhiju, zasluge, proliveni znoj i suze. Eto zamijenit ce ga instant neki malac bez ijednog nastupa Demirovica koji je vrijedno cekao poziv kroz omladniske selekcije, jedan od najvecih patriota u ekipi i dosao i prosao drvlje i kamenje uvreda i periode kad smo bili na samom dnu. De dozovite se malo pameti.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 14 jul 2026, 19:40

DonRamiz je napisao/la:
14 jul 2026, 11:33
Kizo886 je napisao/la:
Vjerovatno jos jedan Krajisnik,to prezime sam cuo samo u krajini.
Nije Krajišnik, Posavac je, iz Brčkog su mu roditelji. Srećom nije Krajišnik zbog genetike.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], guillermo i 20 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []