Andres je napisao/la:Cek kume ti hoces reci da je Vettel bolji vozac od Alonsa ??? Mislim smjesno ih je poreditil.Alonso nikad nije sjeo u bolid koji je najdominantiji.Sjedio je u bolidu koji je odlican ali ne i najbolji.Uzeo je 2 titule sa Renaultom hellooooo....
Zar taj Renault nije imao svoje prednosti?
Pa sto taj Alonso ne ponovi danas, sta je uradio 2005. i 2006.?
Sto to nije uspio uraditi sa McLarenom? Sto nije uspio na kraju sezone biti bolji od novajlije Hamiltona?
Alonso je sigurno dobar pilot, ali nebi rekao da je on nesto posebno medju ovim "trenutno boljim" pilotima.
Pa sjetimo se samo rijeci "Felipe, Fernando is faster than you, can you confirm that you have understood the message...". Nakon interesantno borbe, koju je Alonso odlucio za sebe opet se javlja Massi "good boy, sorry".
Ako je Alonso vec bio brzi, pa gdje su mu muske gace, da krene u napad? Nego javlja ekipi "that's ridiculous" nakon sto Massa nije odma nestao sa staze.
Andres je napisao/la:Vettel jeste dobar, ali ovaj bolid Red Bulla je jednostavno nesto van serijsko.Ljudi bez DRS-a i Kersa mogu dobijat utrke jer ima difuzore koji su neka novina i njihova tajna.
A odkud ti znas za te difuzore ako su tajna?
Nisam siguran, ali mislim da su difuzori bili tema kod uspijeha BrawnGP-a a trenutno se vise prica o fleksibilnim prednjim krilcima, koji se u voznji spuste skoro do samog asfalta i ipak prolaze kroz sve provjere FIA-e. Ferrari je najavio isto tako nesto, nakon sto su uspijeli popraviti greske "windkanala". Vidjet ce mo, mozda Vettel i Alonso budu djelili dominaciju...
McLaren na tom sektoru (mislim) jos nije izasao na pravi put.
Andres je napisao/la:Vjerovatno je taj Vettel i bolji vozac od Schumachera za kojeg ja licno nikad nisam smatrao da je neki vozac.
A Alonso je puno bolji?
Andres je napisao/la:citav tim radio za njega i kraj.
"Felipe, Fernando is faster than you! Can you confirm that you have understood?" "Gooood boy, sorry." Mislim da je bas po ovom pitanju Alonso najslicniji Schumacheru.
Alonso zeli imati team oko sebe i koji radi za njega. U njegovom team ne postoji mjesto za teamskog kolegu, nego za teamsku slugu. Iz tih razloga se nije snasao kod McLarena, pa ga je mladi Hamilton sredio odma u svojoj prvoj sezoni. Mozes li zamisliti borbu, kakvu su prosle godine imali Hamilton i Button u Istanbulu izmedju Alonse i Masse, a da se Alonso ne zali kod ekipe?
Pa sjetimo se Alonsine sjajne strategije, koja je mogla samo funkcionisati uz izlazak Safety Cara u pravom trenutku. Cudno da je bas Alonsin teamski kolega izazvao taj safety car na cudan nacin...
Andres je napisao/la:I dalje tvrdim i ostajem ppri tome jer nema dokaza da je neko bolji vozac F1 od Alonsa ,covjek je toliko pouzdan i siguran.
A imas li dokaza za svoju tvrdnju? Ako nemas, ja tvrdim da Alonso nije najbolji vozac u F1.
Andres je napisao/la:Gledam ovaj sad Ferrari pa ovo je smijurija.Pa njihovi mehanicari su vrijedili za najbrze od pamtivjeka ,danas su to najsporiji mehanicari.Konstantno Ferrari gubi pozicije i prednost krz boksove.
Vrijeme se moze izgubiti i na ulazku u boks ili sa sporijom voznjom dok je direktni protivnik u boksu
Andres je napisao/la:Zaboravio sam Hamiltona koji je uz Alonsa iznad ostatka sto ce tice kvaliteta.
Slobodno si mogao i napisati da je taj isti Hamilton u svojoj prvoj sezoni i u istom bolidu zavrsio ispred Alonse.
Da nisi zaboravio to navesti?
Andres je napisao/la:Webber od kad pratim formulu , a to je prilicno dugo je uvjek bio smjesan vozac.Covjek koji je rodzen za malog tima , bljesne u kvalifikacijama a na utrci ne postoji.Dokaz koliko je mocan ovaj bolid Red Bulla je to sto on dominira.Dodje sa zadnjeg na 3ce mjesto ne svojom voznjom nego odlicnim stratezima i vanserijskom bolidu
Webber dobro vozi, ali mi djeluje kao klasicna "dvojka", poput Masse, s tim sto mislim da bolje vozi od Masse. Pitam zasto Ferrari pored Alonse nebi doveo jos jednog jakog pilota... Imati dva popjednika u ekipi je velika stvar.
To finish first, first you have to finish.