Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

domineysn
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la domineysn » 08 maj 2011, 18:39

Bilal je napisao/la:Ne komentarise mi se ova utrka nikako. Mercedes prelos na utrci. Prosli put su imali slabije kvalifikacije, a na utrci su izgledali odlicno. Sada bolje kvalifikacije, a na utrci katastrofa.
Vettel ove godine vozi rastereceno i pokazuje da je ubjedljivo najbolji vozac na gridu. 8-)
Šta sam ja za Merdžu rek'o ? :D

Btw. Nisam gledao utrku, ali s obzirom na dominaciju Red Bulla i slabu formu Alonsa i Ferrarija, 3. pozicija je fantastična.
Still learning...

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 08 maj 2011, 18:46

domineysn je napisao/la:
Bilal je napisao/la:Ne komentarise mi se ova utrka nikako. Mercedes prelos na utrci. Prosli put su imali slabije kvalifikacije, a na utrci su izgledali odlicno. Sada bolje kvalifikacije, a na utrci katastrofa.
Vettel ove godine vozi rastereceno i pokazuje da je ubjedljivo najbolji vozac na gridu. 8-)

Btw. Nisam gledao utrku, ali s obzirom na dominaciju Red Bulla i slabu formu Alonsa i Ferrarija, 3. pozicija je fantastična.
Mercedes je na prosloj utrci bio izjednacen po performansama sa Red Bullom i Mclarenom, ovaj put su bili malo bolji u kvalifikacijama, ali na utrci dosta slabi.
Ali kakva slaba forma Alonsa i Ferrarija? Covjek je izvukao maksimalno sto je mogao. Sta ti mislis? Da su u nekoj boljoj formi da bi se borili za prvo mjesto? Oni nemaju bolid za prvo mjesto ove sezone, barem ne za sad. ;)

domineysn
Kontakt:

Post Postao/la domineysn » 08 maj 2011, 19:20

Bilal je napisao/la:
domineysn je napisao/la:

Mercedes je na prosloj utrci bio izjednacen po performansama sa Red Bullom i Mclarenom, ovaj put su bili malo bolji u kvalifikacijama, ali na utrci dosta slabi.
Ali kakva slaba forma Alonsa i Ferrarija? Covjek je izvukao maksimalno sto je mogao. Sta ti mislis? Da su u nekoj boljoj formi da bi se borili za prvo mjesto? Oni nemaju bolid za prvo mjesto ove sezone, barem ne za sad. ;)
Svjestan sam ja, ovo će vjerovatno biti "glatka" sezona za Fetela. I zaslužio je, niko se ni njemu ni Red Bull-u ne može primaknuti što se tiče kvaliteta. Ali opet, očekuje nas još dosta utrka i uzbuđenja; ništa još nije gotovo. ;)
Still learning...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 maj 2011, 19:58

Odlicna utrka Vettela za novu rutinsku pobjedu i kao sto sam rekao na pocetku sezone Red Bull vozi u nekom drugom svijetu za razliku od ostalih ekipa i Vettel jedino moze sam se pobjediti u ovoj sezoni. Imam osjecaj da ce ova sezona biti repriza sezone 04 kada je Schumacher se doslovno na utrkama zahebavao i osvajao iste kako god je htio.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 08 maj 2011, 21:16

Da Red Bull ima najbolji bolid, nema sumnje u to. Da je Vettel najbolji vozac danasnjice, u to se ne bih kladio. Mislim da je Red Bull toliko odmakao u performansama u zadnje devije sezone, da bi iole prosjecan vozac mogao da se bori za titulu sa tim bolidom. I sa takvim bolidom, Vettel je prosle godine tek u zadnjoj trci uspio postati sampion. Treba on jos meda pojesti da bi se svrstao medju najbolje vozace.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 maj 2011, 21:34

jose je napisao/la:Da Red Bull ima najbolji bolid, nema sumnje u to. Da je Vettel najbolji vozac danasnjice, u to se ne bih kladio. Mislim da je Red Bull toliko odmakao u performansama u zadnje devije sezone, da bi iole prosjecan vozac mogao da se bori za titulu sa tim bolidom. I sa takvim bolidom, Vettel je prosle godine tek u zadnjoj trci uspio postati sampion. Treba on jos meda pojesti da bi se svrstao medju najbolje vozace.
Precizni statisticari na RTL-u su izracunali da je prosle sezone zbog kvarova na bolidu izgubio 38 bodova prije posljednje utrke tako da ne stoji ta cinjenica da je imao dominantan bolid, jer mu je otkazivao motor, hidraulika, pa u jednoj utrci nije mogao da mjenja brzine, pa su ga jednom njegovi zahebali u boxu itd itd. Dakle zbog tehnike i zbog nepouzdanosti bolida je izgubio 38 bodova i jedina njegova greska je bio Istanbul kada se sudario s Webberom koliko me pamcenje sluzi.

Ako Vettela necemo onda svrstati medju najbolje vozace pitam se onda ko ima tu privilegiju. :? Taj isti Vettel je u Toro Rossu uspio doci do pobjede i u toj sezoni devet puta zavrsavati medju vozacima kojima se dodjeljuju bodovi, dok je npr. Alonsov najbolji plasman u tom istom Toro Rossu bilo 11 mjesto.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 08 maj 2011, 22:58

amerosm je napisao/la:
jose je napisao/la:Da Red Bull ima najbolji bolid, nema sumnje u to. Da je Vettel najbolji vozac danasnjice, u to se ne bih kladio. Mislim da je Red Bull toliko odmakao u performansama u zadnje devije sezone, da bi iole prosjecan vozac mogao da se bori za titulu sa tim bolidom. I sa takvim bolidom, Vettel je prosle godine tek u zadnjoj trci uspio postati sampion. Treba on jos meda pojesti da bi se svrstao medju najbolje vozace.
Precizni statisticari na RTL-u su izracunali da je prosle sezone zbog kvarova na bolidu izgubio 38 bodova prije posljednje utrke tako da ne stoji ta cinjenica da je imao dominantan bolid, jer mu je otkazivao motor, hidraulika, pa u jednoj utrci nije mogao da mjenja brzine, pa su ga jednom njegovi zahebali u boxu itd itd. Dakle zbog tehnike i zbog nepouzdanosti bolida je izgubio 38 bodova i jedina njegova greska je bio Istanbul kada se sudario s Webberom koliko me pamcenje sluzi.

Ako Vettela necemo onda svrstati medju najbolje vozace pitam se onda ko ima tu privilegiju. :? Taj isti Vettel je u Toro Rossu uspio doci do pobjede i u toj sezoni devet puta zavrsavati medju vozacima kojima se dodjeljuju bodovi, dok je npr. Alonsov najbolji plasman u tom istom Toro Rossu bilo 11 mjesto.
Cek kume ti hoces reci da je Vettel bolji vozac od Alonsa ??? Mislim smjesno ih je poreditil.Alonso nikad nije sjeo u bolid koji je najdominantiji.Sjedio je u bolidu koji je odlican ali ne i najbolji.Uzeo je 2 titule sa Renaultom hellooooo.....Vettel jeste dobar, ali ovaj bolid Red Bulla je jednostavno nesto van serijsko.Ljudi bez DRS-a i Kersa mogu dobijat utrke jer ima difuzore koji su neka novina i njihova tajna.Vjerovatno je taj Vettel i bolji vozac od Schumachera za kojeg ja licno nikad nisam smatrao da je neki vozac.Covjek je uvjek imao dalkeo najbolji bolid, citav tim radio za njega i kraj.Sad u Mercedesu isto kakav poluprofesionalac, zabija se u vozace itd.Rosberg jednostavno vec 2 sezone je klasa za Schumija.
I dalje tvrdim i ostajem ppri tome jer nema dokaza da je neko bolji vozac F1 od Alonsa ,covjek je toliko pouzdan i siguran.Gledam ovaj sad Ferrari pa ovo je smijurija.Pa njihovi mehanicari su vrijedili za najbrze od pamtivjeka ,danas su to najsporiji mehanicari.Konstantno Ferrari gubi pozicije i prednost krz boksove.
Zaboravio sam Hamiltona koji je uz Alonsa iznad ostatka sto ce tice kvaliteta.Webber od kad pratim formulu , a to je prilicno dugo je uvjek bio smjesan vozac.Covjek koji je rodzen za malog tima , bljesne u kvalifikacijama a na utrci ne postoji.Dokaz koliko je mocan ovaj bolid Red Bulla je to sto on dominira.Dodje sa zadnjeg na 3ce mjesto ne svojom voznjom nego odlicnim stratezima i vanserijskom bolidu

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 08 maj 2011, 23:13

Andres je napisao/la:
amerosm je napisao/la:

Cek kume ti hoces reci da je Vettel bolji vozac od Alonsa ??? Mislim smjesno ih je poreditil.Alonso nikad nije sjeo u bolid koji je najdominantiji.Sjedio je u bolidu koji je odlican ali ne i najbolji.Uzeo je 2 titule sa Renaultom hellooooo.....Vettel jeste dobar, ali ovaj bolid Red Bulla je jednostavno nesto van serijsko.Ljudi bez DRS-a i Kersa mogu dobijat utrke jer ima difuzore koji su neka novina i njihova tajna.Vjerovatno je taj Vettel i bolji vozac od Schumachera za kojeg ja licno nikad nisam smatrao da je neki vozac.Covjek je uvjek imao dalkeo najbolji bolid, citav tim radio za njega i kraj.Sad u Mercedesu isto kakav poluprofesionalac, zabija se u vozace itd.Rosberg jednostavno vec 2 sezone je klasa za Schumija.
I dalje tvrdim i ostajem ppri tome jer nema dokaza da je neko bolji vozac F1 od Alonsa ,covjek je toliko pouzdan i siguran.Gledam ovaj sad Ferrari pa ovo je smijurija.Pa njihovi mehanicari su vrijedili za najbrze od pamtivjeka ,danas su to najsporiji mehanicari.Konstantno Ferrari gubi pozicije i prednost krz boksove.
Zaboravio sam Hamiltona koji je uz Alonsa iznad ostatka sto ce tice kvaliteta.Webber od kad pratim formulu , a to je prilicno dugo je uvjek bio smjesan vozac.Covjek koji je rodzen za malog tima , bljesne u kvalifikacijama a na utrci ne postoji.Dokaz koliko je mocan ovaj bolid Red Bulla je to sto on dominira.Dodje sa zadnjeg na 3ce mjesto ne svojom voznjom nego odlicnim stratezima i vanserijskom bolidu
Tebi nije dosta da se na svim ostalim sportovima prosipas, pa si doso i na ovu temu svoje bisere prosipat?

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 09 maj 2011, 12:28

kad vec glumis magistra i pamet pa onda kazes nekom da se prosuo, onda navedes sta je po tvom skromnom misljenju ovde greska !?

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 11 maj 2011, 15:56

Andres je napisao/la:Cek kume ti hoces reci da je Vettel bolji vozac od Alonsa ??? Mislim smjesno ih je poreditil.Alonso nikad nije sjeo u bolid koji je najdominantiji.Sjedio je u bolidu koji je odlican ali ne i najbolji.Uzeo je 2 titule sa Renaultom hellooooo....
Zar taj Renault nije imao svoje prednosti?
Pa sto taj Alonso ne ponovi danas, sta je uradio 2005. i 2006.?

Sto to nije uspio uraditi sa McLarenom? Sto nije uspio na kraju sezone biti bolji od novajlije Hamiltona?

Alonso je sigurno dobar pilot, ali nebi rekao da je on nesto posebno medju ovim "trenutno boljim" pilotima.
Pa sjetimo se samo rijeci "Felipe, Fernando is faster than you, can you confirm that you have understood the message...". Nakon interesantno borbe, koju je Alonso odlucio za sebe opet se javlja Massi "good boy, sorry".

Ako je Alonso vec bio brzi, pa gdje su mu muske gace, da krene u napad? Nego javlja ekipi "that's ridiculous" nakon sto Massa nije odma nestao sa staze.
Andres je napisao/la:Vettel jeste dobar, ali ovaj bolid Red Bulla je jednostavno nesto van serijsko.Ljudi bez DRS-a i Kersa mogu dobijat utrke jer ima difuzore koji su neka novina i njihova tajna.
A odkud ti znas za te difuzore ako su tajna?

Nisam siguran, ali mislim da su difuzori bili tema kod uspijeha BrawnGP-a a trenutno se vise prica o fleksibilnim prednjim krilcima, koji se u voznji spuste skoro do samog asfalta i ipak prolaze kroz sve provjere FIA-e. Ferrari je najavio isto tako nesto, nakon sto su uspijeli popraviti greske "windkanala". Vidjet ce mo, mozda Vettel i Alonso budu djelili dominaciju... ;)

McLaren na tom sektoru (mislim) jos nije izasao na pravi put.

Andres je napisao/la:Vjerovatno je taj Vettel i bolji vozac od Schumachera za kojeg ja licno nikad nisam smatrao da je neki vozac.
A Alonso je puno bolji?
Andres je napisao/la:citav tim radio za njega i kraj.
"Felipe, Fernando is faster than you! Can you confirm that you have understood?" "Gooood boy, sorry." Mislim da je bas po ovom pitanju Alonso najslicniji Schumacheru.
Alonso zeli imati team oko sebe i koji radi za njega. U njegovom team ne postoji mjesto za teamskog kolegu, nego za teamsku slugu. Iz tih razloga se nije snasao kod McLarena, pa ga je mladi Hamilton sredio odma u svojoj prvoj sezoni. Mozes li zamisliti borbu, kakvu su prosle godine imali Hamilton i Button u Istanbulu izmedju Alonse i Masse, a da se Alonso ne zali kod ekipe?

Pa sjetimo se Alonsine sjajne strategije, koja je mogla samo funkcionisati uz izlazak Safety Cara u pravom trenutku. Cudno da je bas Alonsin teamski kolega izazvao taj safety car na cudan nacin... :roll:
Andres je napisao/la:I dalje tvrdim i ostajem ppri tome jer nema dokaza da je neko bolji vozac F1 od Alonsa ,covjek je toliko pouzdan i siguran.
A imas li dokaza za svoju tvrdnju? Ako nemas, ja tvrdim da Alonso nije najbolji vozac u F1.

Andres je napisao/la:Gledam ovaj sad Ferrari pa ovo je smijurija.Pa njihovi mehanicari su vrijedili za najbrze od pamtivjeka ,danas su to najsporiji mehanicari.Konstantno Ferrari gubi pozicije i prednost krz boksove.
Vrijeme se moze izgubiti i na ulazku u boks ili sa sporijom voznjom dok je direktni protivnik u boksu ;)
Andres je napisao/la:Zaboravio sam Hamiltona koji je uz Alonsa iznad ostatka sto ce tice kvaliteta.
Slobodno si mogao i napisati da je taj isti Hamilton u svojoj prvoj sezoni i u istom bolidu zavrsio ispred Alonse.
Da nisi zaboravio to navesti?
Andres je napisao/la:Webber od kad pratim formulu , a to je prilicno dugo je uvjek bio smjesan vozac.Covjek koji je rodzen za malog tima , bljesne u kvalifikacijama a na utrci ne postoji.Dokaz koliko je mocan ovaj bolid Red Bulla je to sto on dominira.Dodje sa zadnjeg na 3ce mjesto ne svojom voznjom nego odlicnim stratezima i vanserijskom bolidu
Webber dobro vozi, ali mi djeluje kao klasicna "dvojka", poput Masse, s tim sto mislim da bolje vozi od Masse. Pitam zasto Ferrari pored Alonse nebi doveo jos jednog jakog pilota... Imati dva popjednika u ekipi je velika stvar.
To finish first, first you have to finish.

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 11 maj 2011, 16:17

Sto se tice cijele utrke, nemogu jos nista puno reci dok ne pogledam snimak, jer je i inace, a posebno sa novim pravilima (novim gumama) stvarno tesko pratiti trku sa tribine. Mogu samo reci, da je bilo interesantni borbi u zadnjem djelu staze i da Renault ima za usi najgori zvuk. Stvarno su nezgodni za bubnice.

Nazalost moja BH zastava nije bila na tako vidljivom mjestu, ali je zato cijela tribina imala dobar pogled na nju.. :-)a bila je medju najvecima na tribini.

Trka nije bila bas dobro posjecena. Pored dosta praznih mjesta na tribinama bilo je i tribina, koje su bile totalno zatvorene i prazne.

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 12 maj 2011, 13:20

vettel gazi svee,moj favorit je alonso,dignut ce se ono opet
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 13 maj 2011, 09:48

bobro se ti nasra ! Kao 1 .Hamilton nije bio isred Alnosa u McLarenu.Identican broj bodova stim sto je Alonso sam sebi titulu oduzeo kao i prosle godine.
2.Logicno je da neces iamti dva odlicna vzaca kao sto su Hamilton i Bitton recimo pa da se kolju van i na stazi.To sto se Massa sklonio Alonsu je logican potez jer je Alonso bio mnogo brzi u tom trenutku.Kad se sjetim sta je Irwin radio za Schumachera ovo je smjesna stvar.Covjek je znao pustiti Schumija , potom usporavati sve ostale vozace da bi Schumi otisao u BOKS a potom izasao opet 1.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 maj 2011, 11:31

sead_f1 je napisao/la:Sto se tice cijele utrke, nemogu jos nista puno reci dok ne pogledam snimak, jer je i inace, a posebno sa novim pravilima (novim gumama) stvarno tesko pratiti trku sa tribine. Mogu samo reci, da je bilo interesantni borbi u zadnjem djelu staze i da Renault ima za usi najgori zvuk. Stvarno su nezgodni za bubnice.

Nazalost moja BH zastava nije bila na tako vidljivom mjestu, ali je zato cijela tribina imala dobar pogled na nju.. :-)a bila je medju najvecima na tribini.

Trka nije bila bas dobro posjecena. Pored dosta praznih mjesta na tribinama bilo je i tribina, koje su bile totalno zatvorene i prazne.
Ja sam vidio u uvodu jednu nasu zastavu, samo se ne mogu sjetiti gdje je tacno bila...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 13 maj 2011, 13:37

Andres je napisao/la:bobro se ti nasra !
Dobro ti nama pokaza svoju kulturu i kucni odgoj...al dobro, na tvoj obraz, ne na moj...
Mislim da ono sto ja radi u WC-u nije tema ove diskusije.
Andres je napisao/la:Kao 1 .Hamilton nije bio isred Alnosa u McLarenu.
Dobro majstore...de nam objasni zasto se na svim tabelama, kao i na oficijelnoj tabeli FIA-e vodi Hamilton ispred Alonsa?
Evo ti sa oficijelne stranice formule 1: http://www.formula1.com/results/driver/2007/
"2. Hamilton", "3. Alonso".
Andres je napisao/la:Identican broj bodova
Jeli ti pratis "Formule" ili "Alonsomaniju"? Za identican broj bodova postoje pravila, kao i napr. u fudbalu gol-razlika. Ikad cuo za to?
Po tim nekim pravilima (broj pobjeda, broj drugih mjesta, broj trecih mjesta i tako dalje), Hamilton i pored istog broja bodova se nalazio na kraju sezone ispred Alonsa. Zao mi te je, ali to tako moras - i ako boli - prihvatiti.
Hamilton je na tabeli zavrsio ispred Alonsa!
Andres je napisao/la:stim sto je Alonso sam sebi titulu oduzeo kao i prosle godine.
Pa kakav "sofercina" sebi dva puta sam oduzima titulu? Ne pase bas uz tvoju logiku da je on sofer sofera...
Andres je napisao/la:2.Logicno je da neces iamti dva odlicna vzaca kao sto su Hamilton i Bitton recimo pa da se kolju van i na stazi.
Ti nisi pratio veliku nagradu Turske prosle godine? Ono meni nije licilo na "koljadu" nego na vrhunsku borbu dva svjetska prvaka, kakvu u toj sezoni nismo vidjeli po drugi put. Valja dodati da se ta borba desila u samom finishu kada su se teamske kolege nalazile na mjestima 1 i 2. Meni kao gledaocu je puno vaznije vidjeti jednu takvu borbu, nego slusati kako Massi naredjuju da pusti Alonsu. Jos sa svojim nacinom prave sve gledaoce i najvise svoje navijace budalama... Jeli Alonso imao hrabrosti nakon Hockenheima reci javno: "Felipe me je po naredbi iz boksa pustao"? Nije! Zasto nije? Zasto se pokusava kititi sa onim sto nam Hamilton i Button pokazuju redovno djelima na stazi ako svi znamo koju igru igraju? Kako si se ti kao navijac osjecao, kada je Alonso pricao kako je imao borbu protiv Masse? Lijepo? Jesil ga hvalio kako je uspjesno pretekao Massu? Vjerujem ti...

I ovaj put Hamilton i Button su imali interesantni borbi i drago mi je sto sam to ovaj put mogao pratiti iz najblize blizine (20tak metara) jer su te borbe vodjene direktno ispred tribine, gdje sam sjedio. Mozes samo sanjati da tako nesto i na tom sportskom nivou gledas izmedju Alonsa i njegovog teamskog kolege.

A reci mi, kada su se to Hamilton i Button klali pored staze? Obojca svoje borbe ocjenuju da su jedan prema drugom fair i korektni. I nakon svake zestoke borbe hvalili su jedan drugog...i izrazili kako su uzivali u voznji.
Andres je napisao/la:To sto se Massa sklonio Alonsu je logican potez jer je Alonso bio mnogo brzi u tom trenutku.
Pa zavrsi recenicu do kraja... "Mnogo brzi, ali nesposoban da krene u napad..." ili je ipak falilo hrabrosti, jeli se bojao da ce izgubiti kontrolu nad bolidom, da nece znati u pravom trenutku odustati?
Andres je napisao/la:Kad se sjetim sta je Irwin radio za Schumachera ovo je smjesna stvar.Covjek je znao pustiti Schumija , potom usporavati sve ostale vozace da bi Schumi otisao u BOKS a potom izasao opet 1.
Poredis bas sa onim losim stranama Schumachera i to ti je drago sto se i kod Alonse tako radi?
Meni je - iskreno receno - drago sto tako nesto ne moram gledati kod McLarena. Ja nemam nikve koristi ni od Hamiltonove pobjede, niti imam poslijednice od njegovih poraza...ali kao gledaoc (ja sam gledaoc a ne dio ekipe McLarena) imam itekako nesto za oko, kada se na stazi vode interesantne borbe... A Hamilton se redovno dokaziva svojom voznjom i svojim borbama tako da nije potrebno o tome raspravljati. Bili to u GP2 ili u F1, covjek je uvjek biljezio uspjehe.

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 13 maj 2011, 13:47

_dreamer_ je napisao/la:Ja sam vidio u uvodu jednu nasu zastavu, samo se ne mogu sjetiti gdje je tacno bila...
Eh sad zavisi gdje si je vidio. Meni su rekli a neko je i postavio sliku ovdje na forumu da je covjek na "prirodnoj tribini" - na travi - nosio zastavu. Ono sa slike nisam ja.

Nakon utrke kada su gledaoci pustani na stazu, vidio sam podaleko da je neko nosio manju zastavu na dugom stapu.

Ja sam sjedio na tribini 8, direktno ispred zadnje sikane i samog ulazska u boks, od prilike na sredini tribine, tako da nisam bio bas na vidu oni normalni snimaka kada su formule prolazile. Na slikama koje su slikana sa prve okuke prema zadnjoj (znaci u suprotnom smjeru voznje) vidi se tribina gdje sam sjedio (iznad tribine je bilo puno zastava).

U utorak sam se vratio kuci. Kada imadnem vremena da malo razvrstam slike, postavit cu neku ovdje.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 14 maj 2011, 15:47

decko to je tvoje misljenje ;) ja tvrdim a nemas argumenta da mi dokazes da Alonso nije najbolji vozac F1.Isti broj bodova dokazuje da su identicni.Hocel covjek biti 2gi ili 3ci nevazno je jer niti jedan niti drugi nemaju korist od toga.
Schumacher je meni smjesan vozac sad kao i sto ej bio dok je dobijavoa titule.
Alonso od kad je sjeo u Renault tj od pocetka F1 karijere nije imao bukvalno losu sezonu , ako se los rezultat moze nazvati borba za titulu onda ne znam ;)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 14 maj 2011, 16:35

Andres je napisao/la:decko to je tvoje misljenje ;) ja tvrdim a nemas argumenta da mi dokazes da Alonso nije najbolji vozac F1.Isti broj bodova dokazuje da su identicni.Hocel covjek biti 2gi ili 3ci nevazno je jer niti jedan niti drugi nemaju korist od toga.
Schumacher je meni smjesan vozac sad kao i sto ej bio dok je dobijavoa titule.
Alonso od kad je sjeo u Renault tj od pocetka F1 karijere nije imao bukvalno losu sezonu , ako se los rezultat moze nazvati borba za titulu onda ne znam ;)
Eto koliko znas. Cuj poceo karijeru u Renaultu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 14 maj 2011, 16:41

Kad Vettel i Alonso budu 7x prvaci onda se mozete raspravljati ko je bolji,a do tada je MSC najbolji vozac F1 svih vremena.
FK Željezničar
Chelsea FC

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 16 maj 2011, 09:55

Andres je napisao/la:decko to je tvoje misljenje
Sta je moje misljenje?

Da je Hamilton 2007 zavrsio ispred Alonse? Nije to moje misljenje, nego je cinjenica!

Ono uvezi „dva pobjednika u teamu“: Jes to moje misljenje i misljenje puno navijaca ovog sporta, puno strucnjaka i puno pratioca F1. Meni je vazniji sport nego neciji uspijeh.

Posto neznam bas, koji dio moga posta si mislio sa „to je tvoje misljenje“ de mi reci na sta si tacno mislio i de nam svima onda objasni sta je tvoje misljenje, ali to nam pokusaj, kako ti to kazes, sa argumentima objasniti…

Andres je napisao/la:ja tvrdim a nemas argumenta da mi dokazes da Alonso nije najbolji vozac F1.
He, na poslu sam i nemam dovoljno vremena da se bavim tvojim bajkama, mislim tvrdnjama…zato ti evo samo jedan poredak.

Od kako je Hamilton u F1, sakupio je 555 bodova. Za isto to vrijeme, Alonso je sakupio 489.
Od kako je Hamilton u F1, od 4 zavrsene sezone, Hamilton je zavrsio 3 puta ispred Alonse, Alonso je jednom zavrsio ispred Hamiltona. U trenutku aktuelne sezone, Hamilton se nalazi ispred Alonse.

To je samo bilo u brzini…a nemam ni vremena ni volje da te sad opsirnije poducavam ni da sa tobom i tvojim nacinom raspravljam koji pilot je bolji. Ima tu i vise faktora.

A red bi bio, da onaj koji trazi argumente i sam postavi po neki argument.

Andres je napisao/la:Isti broj bodova dokazuje da su identicni.
A identicni su? Mozel ovo proci kao argument, da Alonso nije najbolji? Jer kako ti sam napisa, znaci ima neko koje identican…aj sto se prosu.

Vidim da ne razumijes pravila F1 ili neces da razumijes, zasto onda da ti objasnjavam. Nacin bodovanja, i sta u slucaju isti bodova je jasan. A ti bome, uzmi ili ostavi… Kada FIA bude odlucivala prema tvojoj logici, onda nam se javi…

Andres je napisao/la:Hocel covjek biti 2gi ili 3ci nevazno je jer niti jedan niti drugi nemaju korist od toga.
Pa ti stvarno uspijes svakom recenicom napisati jos vecu glupost…
Zasto nije vazno, da nije zbog toga, sto je Hamilton zavrsio ispred Alonse? Kako nemaju koristi…naravno da imaju!

Andres je napisao/la:Schumacher je meni smjesan vozac sad kao i sto ej bio dok je dobijavoa titule.
A hoces ti nama sa argumentima objasniti zasto je covjek koji je osvio tolike titule i koji drzi skoro sve rekorde tebi smjesan?

Meni je smijesnije, mislim gluplje, kada neki spanjolac nakon pobjede glumi neke zivotinje sa rogovima…

A jos smijesnije je kada nam prica kako se je borio sa teamskim kolegom…ali on to naravno uradi “sa argumentima”.

Andres je napisao/la:Alonso od kad je sjeo u Renault tj od pocetka F1 karijere
Jesil ti siguran da je Alonso svoju F1 karijeru poceo sa Renaulton ili mozda ti pratis F1 odkad Alonso vozi Renault pa ti se cini da je i on tada poceo?

Ucini sebi uslugu, i nemoj vise nista pisati…

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.