imekorisnicko je napisao/la: ↑14 jul 2026, 13:36
RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑14 jul 2026, 13:32
imekorisnicko je napisao/la: ↑14 jul 2026, 13:26
Ne sumnjam da znate,ali ono što vi možda ne razumijete je da je Željo čitav taj proces prošao već 5-6 puta. Razlika je samo u tome što Željo ima mnogo veću podršku od Čelika ( od navijača,biznismena,lokalne zajednice do politike) pa klub jođš uvijek pluta. Možda je i bolje da doživimo što i vi nego ova rahat patnja.
Razlika je u tome drug moj,sto je nas gradonacelnik htio da ugasi klub a vama Benjamina daje i šakom i kapom.
Sto je nas kanton poceo ulagat u sport generalno ne samo u Celik prije koju godinu,ne znam tačno pa ne mogu lupat,a vama Magoda daje i šakom i kapom.
Naravno za sve ovo imaju dokazi.
A to sto se tice navijaca sumnjam,vidio bi drug moj kada bi igro derbi protiv Batona koliko bi tih navijaca doslo.
Pa da,to sam i ja reko. S tim što u Želju ne dolaze baš toliko silni novci od Benjamine i Magode koliko se misli,međutim Željo (kao i Sarajevo) ima konstantnu podršku mnogo veću nego Čelik i to se osjeti ponajviše u kriznim vremenima.
Naravno da Zeljeznicar ima vecu podrsku, sto zbog vece baze navijaca, sto zbog svoje istorije, pa hajde da kazemo i zbog svoje imovine. Uvijek ce biti dovoljno "bolesnika" koji ce pomoci klubu ako i kada bude trebao pomoc...i to mu pomaze da opstane i prebrodi krize. Ali da li je taj nacin odrziv i da li moze voditi nekom napretku? Ili da li treba mjenjati sistem iz korijena, sistem koji je i doveo do toga da Zeljeznicar ima dugovanja u milionskim iznosima, gdje se mora strijepiti hoce li neko aktivirati svoja dugovanja i traziti svoje ulozene novce u klub kroz pozajmnice?
Zeljo vjerujem da nece krenutit putem Celika, kao sto rekoh jer ce Zeljeznicar uvijek biti "mlada za udaju", uvijek ce biti atraktivan ljudima da budu u Upravi Zelje, budu predsjednici, clanovi Odbora...i da se oni nesto pitaju u klubu. Iz Celika su bili pobjegli svi a kljuc ostavljen spremacici.
Zaista se nadam da se u Zelju doci ljudi koji ce htjeti zasukati rukave, a da ce im klub biti na prvom mjestu. Da dovedu klub do finansijske stabilnosti koji nece zavisiti od pozajmnica i "investitora"...Sve drugo mi se cini kao rezanje grane na kojoj se sjedi.