Mozes li ga uporediti sa Vladanom Kovacevicem iz vremena kad je odlazio iz Sarajeva? Prednosti, mane...?PeppermintSA je napisao/la: ↑16 jul 2026, 13:55Ima idealnu golmansku visinu, na liniji je zaista fantastičan sa odličnim refleksima, a uz sve to nije linijaš. Mnogo priča, onako vrlo drzak na terenu, komanduje odbranom koja je često duplo starija od njega. Izlazi na centaršuteve i to jako kvalitetno, te igra relativno dobro s nogom. Zaista jako, jako dobar all-round golman. U mladoj reprzentaciji u ovom ciklusu doslovno briljira. Odigrali smo haman sve utakmice neriješeno premda smo u ofanzivi limitirani zahvaljući njegovim odbranama. Protiv Izraela u prvoj utakmici i protiv Holandije je doslovno činio čuda na golu. A treba uzeti u obzir da je u dva najmlađa igrača u toj u21 selekciji. I što je meni lično fascinantno, malo kiksa uzimajući u obzir svoje godine. Rijetkost je naime da je golman koji ima 18 godina standardan u seniorskom fudbalu, i to u prvaku države ma koliko Borac bio zaštićen, i tu se treba skinuti kapa Marinoviću koji je imao sluha da ga gurne u vatru, a pogotovo je rijetkost da izrazito mlad golman malo kiksa. Ako napravi transfer u neki dobar razvojni klub poput ovog holandskog i ako u novom klubu budu imali sluha i budu mu dali priliku, vjerujem da će napraviti zaista velike stvari. I odličan ne potez što su ga poveli na SP. S jedne strane, zaslužio je jer je ubjedljivo najbolji golman lige i po meni najbolji pojedinac u mladoj reprezentaciji, a kao drugo, dat mu je podstrek da više i bolje radi i da osjeti šta je to igrati za BiH. Vidjelo se u svim onim intervjuima i snimcima da je mali oduševljen. Tako se gradi privrženost dresu u državnom grbu u profi sportu.mirsonetz je napisao/la: ↑15 jul 2026, 23:12To je preveliko onda ako tako mislis, da se ne lazemo imali smoPeppermintSA je napisao/la: ↑15 jul 2026, 20:40
Po meni, najtalentovaniji golman koji se pojavio na našim terenima od rata na ovamo. To je moje mišljenje. A zaista sam neko ko religiozno prati domaći fudbal, kako seniorski, tako i omladinski.
Mi u ligi vrhunske golmane
Mladen Jurkas
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Mladen Jurkas
Valjda nova ponuda 1.7 mil eura i 15% od narednog transfera
Nelose za borac
Nelose za borac
- Principatus
- Kontakt:
Super vijesti, cestitke!
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Rekao bih da je umnogome stabilniji golman od Vladana. Vladan je znao užasno kiksati, pogotovo u igri nogom. Vladan je takođe bio kao u struju uključen, pun energije i nekako je znao pregoriti. Jurkas je, s druge strane, staložen golman , dakle prosto stabilan golman, preozbiljan za svoje godine. Uz to, ima ono što ja lično najviše cijenim kod golmana i zašto naprimjer nikad nisam begenisao Begovića, a to je da donosi bodove svojoj ekipi. Nije tip golmana koji samo brani ono što mora. Pod tim mislim da će se ukazati na nekim utakmicama gdje mu ekipa visi na konopcima i doslovno vaditi nemoguće 90 minuta i naposljetku sam donijeti bodove. To imaju najveći golmani, taj x faktor koji se rijetko spominje kao element golmanove igre, a kojeg ja držim kao najbitniji.
Hoću reći, mislim da je, kad se raščlani, kvalitetniji golman od Vladana i da mu je plafon mnogo viši, a za Vladana mislim da je do pojave Jurkasa najbolji golman koji se pojavio u poslijeratnoj BiH. Opet kazem, moje mišljenje koje ne mora biti relevantno.
Hvala na analizi.PeppermintSA je napisao/la: ↑17 jul 2026, 18:05Rekao bih da je umnogome stabilniji golman od Vladana. Vladan je znao užasno kiksati, pogotovo u igri nogom. Vladan je takođe bio kao u struju uključen, pun energije i nekako je znao pregoriti. Jurkas je, s druge strane, staložen golman , dakle prosto stabilan golman, preozbiljan za svoje godine. Uz to, ima ono što ja lično najviše cijenim kod golmana i zašto naprimjer nikad nisam begenisao Begovića, a to je da donosi bodove svojoj ekipi. Nije tip golmana koji samo brani ono što mora. Pod tim mislim da će se ukazati na nekim utakmicama gdje mu ekipa visi na konopcima i doslovno vaditi nemoguće 90 minuta i naposljetku sam donijeti bodove. To imaju najveći golmani, taj x faktor koji se rijetko spominje kao element golmanove igre, a kojeg ja držim kao najbitniji.
Hoću reći, mislim da je, kad se raščlani, kvalitetniji golman od Vladana i da mu je plafon mnogo viši, a za Vladana mislim da je do pojave Jurkasa najbolji golman koji se pojavio u poslijeratnoj BiH. Opet kazem, moje mišljenje koje ne mora biti relevantno.
Nadam se da ce se realizovati transfer i da ce nastaviti razvoj u jacoj ligi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Golman Robin Roefs prosao sve mlade kategorije NECa poceo igrati za prvi tim pa prodan u Sunderland za 10 miliona,njihova najveca prodaja ikad.
Najskuplji transfer golmana iz Holandije je Cillesen iz Ajaxa u Barcelonu.
Cillesen je takodjer prosao sve mlade kategorije NECa pa sa 19 presao u Ajax.
Trenutni trener golmana NECa zadnjih 20 godina trenira najbolje klubove Holandije i Danske.
Ovo bi bio TOP transfer za mladog golmana koji tek treba nauciti igrati profesionalni fudbal.
Do sad je igrao fudbal samo u nasoj amaterskoj ligi i trenirali ga ljudi koji su samo u nasoj ligi radili kao treneri.
Sad bi ga trenirao jedan od najboljih trenera golmana evrope uz najbolju mogucu infrastrukturu.
Trenutni trener golmana NECa zadnjih 20 godina trenira najbolje klubove Holandije i Danske.
Ovo bi bio TOP transfer za mladog golmana koji tek treba nauciti igrati profesionalni fudbal.
Do sad je igrao fudbal samo u nasoj amaterskoj ligi i trenirali ga ljudi koji su samo u nasoj ligi radili kao treneri.
Sad bi ga trenirao jedan od najboljih trenera golmana evrope uz najbolju mogucu infrastrukturu.
-
General505
- Kontakt:
DonRamiz je napisao/la: ↑18 jul 2026, 08:40Golman Robin Roefs prosao sve mlade kategorije NECa poceo igrati za prvi tim pa prodan u Sunderland za 10 miliona,njihova najveca prodaja ikad.
Tako se piše, to se zove koristan forumas sa puno korsnih informacija i podataka i dobrim zapazanjem
Bravo ramize
Samo da potpise, ne sumnjam da bi napravili top golmana cini se fin ovaj mali karakterno
Ako ništa barem je od malena bolji sa igrom nogom nego Vasilj.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- Beduin
- Kontakt:
Bas informatovno i odmah imas uvid treba li ici tamo i sta ga ocekuje.General505 je napisao/la: ↑18 jul 2026, 08:49DonRamiz je napisao/la: ↑18 jul 2026, 08:40Golman Robin Roefs prosao sve mlade kategorije NECa poceo igrati za prvi tim pa prodan u Sunderland za 10 miliona,njihova najveca prodaja ikad.
Sad bi ga trenirao jedan od najboljih trenera golmana evrope uz najbolju mogucu infrastrukturu.![]()
Tako se piše, to se zove koristan forumas sa puno korsnih informacija i podataka i dobrim zapazanjem
Bravo ramize
Samo da potpise, ne sumnjam da bi napravili top golmana cini se fin ovaj mali karakterno
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤