DoktorXabaras je napisao/la: ↑17 jul 2026, 21:02
nokee je napisao/la: ↑17 jul 2026, 20:06
Tekst na oslobođenje.ba je suština svega oko FK Sarajevo..
Pa i ne znam baš, forsira priču kako nema mladih igrača u ekipi a u isto vrijeme amnestira trenera. Mislim, kako autor teksta sebi nije postavio jednostavno pitanje, Kako će igrati ako ih trener ne stavlja u igru?. Jel!
Da mi nemamo mladih igrača to bi bilo razmno ali to baš i nije tako, zatim, svi smo složni da je Zekić trener kojem niko ne diktira sastav i da mu se tu niko ne mješa u posao. Dakle, Telalović, Ignjatkov, Mehmedović, Dizdarević, Vrban... zašto ih nije bilo je pitanje koje treba biti adresirano na trenera a ne na klupsku politiku.
Ja nisam ribica. Zoran Zekić je pokazao da ima fudbal u malom prstu. Skidati glavu nakon jednog kiksa je suludo. Taman i da je sve do njega, a nije.
Sustina teksta je ovo:
"klub bi čas da promoviše mlade igrače, čas da dovodi superzvijezde za bh. okvire, a čas se ni ne može zaključiti šta bi.
U Sarajevu ne postoji adekvatna sportska politika i filozofija, ili barem nije jasno iskomunicirana prema vani, a različiti nivoi u hijerahijskoj strukturi kluba očito žele različite stvari. Klub je tako rastegnut već nekoliko godina ni tamo ni ovamo, sa strategijama koje se konstantno smjenjuju."
Pa caj i taj Inter Turku gradi nesto i ima strategiju godinama i rezultat nekakav mora doći. Mi nemamo kontinuitet ni u cemu. Ni u strategiji, treneru, igracima itd itd..
Izadji na press (egomanijak, Mamic, Zekic) i otvoreno reci idemo sa 5 mladih igraca u prvih 11, halalimo ovu sezonu ali gradi nesto za budućnost.
U tekstu se navodi i ekipa u prvom mandatu Zekića i ova. Puno sporija, tromija ekipa. Nemas igraca kao Guliashvili i nedostatak kvalitete i brzine je evidentan.
Dakle sve svaliti na Zekica a znao i vidjeli smo koliko zna, je stvarno degutantno. A vidim pola bi vas da da otkaz sada, a da pri tome "gradimo nesto".. Ma smijurija od kluba pa do navijaca koji se zahvaljuju Bogu jer ne uzese sezonsku..