FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
53
12%
Drugi
44
10%
Treći
144
33%
Četvrti
77
18%
Peti
35
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
1%
Osmi
17
4%
Ispadamo iz lige
38
9%

Ukupno glasova: 431

DoktorXabaras
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DoktorXabaras » 17 jul 2026, 21:02

nokee je napisao/la:
17 jul 2026, 20:06
Tekst na oslobođenje.ba je suština svega oko FK Sarajevo..
Pa i ne znam baš, forsira priču kako nema mladih igrača u ekipi a u isto vrijeme amnestira trenera. Mislim, kako autor teksta sebi nije postavio jednostavno pitanje, Kako će igrati ako ih trener ne stavlja u igru?. Jel!
Da mi nemamo mladih igrača to bi bilo razmno ali to baš i nije tako, zatim, svi smo složni da je Zekić trener kojem niko ne diktira sastav i da mu se tu niko ne mješa u posao. Dakle, Telalović, Ignjatkov, Mehmedović, Dizdarević, Vrban... zašto ih nije bilo je pitanje koje treba biti adresirano na trenera a ne na klupsku politiku.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 17 jul 2026, 21:04

Ljudi Maria prizivaju, a ne sjecam se losije igre i qurcobolje.

Ovde cemo se mi svake godine prepirati, da je prethodni trener bolji od novog. A nijedan nije donio nista. Dok glavni šef sjedi u udobnoj stolici i gleda u fildjan.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 17 jul 2026, 21:28

Poslozit ce to Zeka i aBd ide opet najmanje kup + izlazni transferi

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 17 jul 2026, 21:57

DoktorXabaras je napisao/la:
17 jul 2026, 21:02
nokee je napisao/la:
Pa i ne znam baš, forsira priču kako nema mladih igrača u ekipi a u isto vrijeme amnestira trenera. Mislim, kako autor teksta sebi nije postavio jednostavno pitanje, Kako će igrati ako ih trener ne stavlja u igru?. Jel!
Da mi nemamo mladih igrača to bi bilo razmno ali to baš i nije tako, zatim, svi smo složni da je Zekić trener kojem niko ne diktira sastav i da mu se tu niko ne mješa u posao. Dakle, Telalović, Ignjatkov, Mehmedović, Dizdarević, Vrban... zašto ih nije bilo je pitanje koje treba biti adresirano na trenera a ne na klupsku politiku.
Odgovor je jednostavan; Nit su crni nit hrvati :kafa:

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 17 jul 2026, 22:35

Ma kakvi mladi igraci, nek igra samo jedan taj sto mora zbog u21 pravila. Vi mislite da su mladi bolji od Ristovskog, Ljaljica, Beganovica ali vjerujete nisu im ni do koljena. Nemojte biti djeca.
Problem su ove mlade crnje sto guraju. Ja se najezim kad vidim Maroodzu i Meitea. Jos kad u jednoj utakmici obojica dobiju sansu...To su kiks igraci i jos igraju nazad. Da su makar napadaci pa nek trckaraju i grijese daleko od naseg gola...

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 17 jul 2026, 22:41

Tatamata1946 je napisao/la:
17 jul 2026, 22:35
Ma kakvi mladi igraci, nek igra samo jedan taj sto mora zbog u21 pravila. Vi mislite da su mladi bolji od Ristovskog, Ljaljica, Beganovica ali vjerujete nisu im ni do koljena. Nemojte biti djeca.
Problem su ove mlade crnje sto guraju. Ja se najezim kad vidim Maroodzu i Meitea. Jos kad u jednoj utakmici obojica dobiju sansu...To su kiks igraci i jos igraju nazad. Da su makar napadaci pa nek trckaraju i grijese daleko od naseg gola...
Ok sve, slažem se donekle sa postom... Medjutim zašto Meite u taj negativni koš sa ostatkom ekipe ?

Jedan od rijetkih u ovoj ekipi koji igra mozgom, smireno staloženo i bez gluposti. I sad u Finskoj je podijelio par odličnih lopti iz zadnje trećine terena... E sad zasto to nismo iskoristili, to je druga tema.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 17 jul 2026, 22:54

Vidjeces kakav je Meite kad budemo igrali protiv ekipa koje se ne brane skoro citavu utakmicu. Kad budemo igrali protiv Veleza, Zrinjskog, Borca gubit ce se samo tako...
A Maroodza je posebna prica i redovan kiks igrac a Zekic ga stavi da bude stub odbrane

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 17 jul 2026, 23:05

17 jul 2026, 22:54
Vidjeces kakav je Meite kad budemo igrali protiv ekipa koje se ne brane skoro citavu utakmicu. Kad budemo igrali protiv Veleza, Zrinjskog, Borca gubit ce se samo tako...
A Maroodza je posebna prica i redovan kiks igrac a Zekic ga stavi da bude stub odbrane

Nije zekic kriv sto maruđa igra, vec je naređenje od kera mulfona radi potencijalne peodaje, i on i meite i svi ostali mamic ima odlicne procente od prodaje igraca, ne znam sta raji nije jasno ovdje, bezveze se nervira i ostalo, kad se zna cilj naseg kluba prodaja igraca i vlastita zarada. Ostalo tu i tamo sta se osvoji. Namjerno se ispalo i zekic je sam to rekao, jer nema kvalitetnu ekipu i to je jasno kao dan.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 17 jul 2026, 23:18

Rule_hz je napisao/la:
17 jul 2026, 23:05

Nije zekic kriv sto maruđa igra, vec je naređenje od kera mulfona radi potencijalne peodaje, i on i meite i svi ostali mamic ima odlicne procente od prodaje igraca, ne znam sta raji nije jasno ovdje, bezveze se nervira i ostalo, kad se zna cilj naseg kluba prodaja igraca i vlastita zarada. Ostalo tu i tamo sta se osvoji. Namjerno se ispalo i zekic je sam to rekao, jer nema kvalitetnu ekipu i to je jasno kao dan.
Znaći i Zekić je isto pi.čk raspsla kao Mirvić i Mamić.
Saućesnik u talovima i uništavsnju kluba, ćim prisraje na te stvari koje ti navodiš.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 17 jul 2026, 23:25

17 jul 2026, 23:18
Rule_hz je napisao/la:
17 jul 2026, 23:05

Znaći i Zekić je isto pi.čk raspsla kao Mirvić i Mamić.
Saućesnik u talovima i uništavsnju kluba, ćim prisraje na te stvari koje ti navodiš.

Pa ispada tako, pored svih prospekta u ekipi evo forsiranje istih igraca, oxito da im se prodaja priblizila, zato se i forsiraju njih dvojica, obojica nemaju papire eu igraca i zato cabolko onaj ispasta. Kako god ne ocekujem nista...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 18 jul 2026, 00:27

Iskreno pustit cemo vrijeme da pokaze u novoj sezoni mozemo li se boriti za sami vrh da kazem titulu, ili opet ide borba za trece mjesto i ispadanje u prvom pretkolu, nadam se da grijesim i da ce nas klub nekad otici malo dalje i da neki iskorak napravimo, zato nam trebaju prava pojacanja, ne neki otpatci koje niko nece.
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 18 jul 2026, 06:46

Jel moguce da ljudi pricaju nakon svega sto smo vidjeli unazad par godina sta se radi o nekom iskoraku i eventualnoj tituli?
Mi smo tacno za izucavanja

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 jul 2026, 07:59

nokee je napisao/la:
Ja nisam ribica. Zoran Zekić je pokazao da ima fudbal u malom prstu. Skidati glavu nakon jednog kiksa je suludo. Taman i da je sve do njega, a nije.
Sustina teksta je ovo:
"klub bi čas da promoviše mlade igrače, čas da dovodi superzvijezde za bh. okvire, a čas se ni ne može zaključiti šta bi.

U Sarajevu ne postoji adekvatna sportska politika i filozofija, ili barem nije jasno iskomunicirana prema vani, a različiti nivoi u hijerahijskoj strukturi kluba očito žele različite stvari. Klub je tako rastegnut već nekoliko godina ni tamo ni ovamo, sa strategijama koje se konstantno smjenjuju."
Pa caj i taj Inter Turku gradi nesto i ima strategiju godinama i rezultat nekakav mora doći. Mi nemamo kontinuitet ni u cemu. Ni u strategiji, treneru, igracima itd itd..
Izadji na press (egomanijak, Mamic, Zekic) i otvoreno reci idemo sa 5 mladih igraca u prvih 11, halalimo ovu sezonu ali gradi nesto za budućnost.
U tekstu se navodi i ekipa u prvom mandatu Zekića i ova. Puno sporija, tromija ekipa. Nemas igraca kao Guliashvili i nedostatak kvalitete i brzine je evidentan.

Dakle sve svaliti na Zekica a znao i vidjeli smo koliko zna, je stvarno degutantno. A vidim pola bi vas da da otkaz sada, a da pri tome "gradimo nesto".. Ma smijurija od kluba pa do navijaca koji se zahvaljuju Bogu jer ne uzese sezonsku.. :wtf:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 jul 2026, 08:28

17 jul 2026, 22:35
Cuj kakvi mladi pa sta imas od Ljajica,Gojkovica,Ristovskog,Cimirota ??? Da mi osvajamo titule i igramo dobro u europi niko nebi nista rekao ,ovako imas staru ekipu gdje imas 2 domaca igraca a rezultat nikakav. Pa ako vec nemamo rezultat onda bolje da igraju mladi igraci bar mozes ocekivati da ce napredovati ovi stari nece sigurno samo ce biti sporiji i losiji.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 jul 2026, 08:35

nokee je napisao/la:
18 jul 2026, 07:59
nokee je napisao/la:
Ja nisam ribica. Zoran Zekić je pokazao da ima fudbal u malom prstu. Skidati glavu nakon jednog kiksa je suludo. Taman i da je sve do njega, a nije.
Sustina teksta je ovo:
"klub bi čas da promoviše mlade igrače, čas da dovodi superzvijezde za bh. okvire, a čas se ni ne može zaključiti šta bi.

U Sarajevu ne postoji adekvatna sportska politika i filozofija, ili barem nije jasno iskomunicirana prema vani, a različiti nivoi u hijerahijskoj strukturi kluba očito žele različite stvari. Klub je tako rastegnut već nekoliko godina ni tamo ni ovamo, sa strategijama koje se konstantno smjenjuju."
Pa caj i taj Inter Turku gradi nesto i ima strategiju godinama i rezultat nekakav mora doći. Mi nemamo kontinuitet ni u cemu. Ni u strategiji, treneru, igracima itd itd..
Izadji na press (egomanijak, Mamic, Zekic) i otvoreno reci idemo sa 5 mladih igraca u prvih 11, halalimo ovu sezonu ali gradi nesto za budućnost.
U tekstu se navodi i ekipa u prvom mandatu Zekića i ova. Puno sporija, tromija ekipa. Nemas igraca kao Guliashvili i nedostatak kvalitete i brzine je evidentan.

Dakle sve svaliti na Zekica a znao i vidjeli smo koliko zna, je stvarno degutantno. A vidim pola bi vas da da otkaz sada, a da pri tome "gradimo nesto".. Ma smijurija od kluba pa do navijaca koji se zahvaljuju Bogu jer ne uzese sezonsku.. :wtf:
Ma sve je naopako mjenjas svaku polusezonu trenera , dovodes 10 igraca svaki rok ,lutamo stalno. Nema vizije ni ideje kako sklopiti dobar tim , trenutna ekipa nema nikakvu perspektivu stara i spora ekipa koja ima 20 + igraca koji ne znaju svoje uloge i pogubljeni su. Volio bi da me demantuju al ni malo nisam optimista, ne svidja mi se ova ekipa prepuna istroseni starih igraca i polovnih stranaca.

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 18 jul 2026, 08:43

samoSA je napisao/la:
18 jul 2026, 06:46
Jel moguce da ljudi pricaju nakon svega sto smo vidjeli unazad par godina sta se radi o nekom iskoraku i eventualnoj tituli?
Mi smo tacno za izucavanja
Brate od toga nema nista nismo mi nazalost dorasli da se borimo za titulu, ali tolike godine unazad da ovakav klub sa imenom nije napravio iskorak neki , ne mogu porediti dinamo ili zvezdu ali cu ti reci kako oni evo mamic napravi evropski dinamo itd…..

Posto ima raje koja kaze idemo na neke titule nema od toga nista sa onakvom igrom, igracima istrosenim i satro pojacanja nama je trece mjesto najveci domet nazalost, ali hajde mozda i grijesim cekat cemo pocetak nove sezone, odmaraju tito dragi ko da smo engleska liga.
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 18 jul 2026, 08:56

Mi nismo kao neki da dozvolimo raspadanje kluba pred nasim ocima. Ima investitora metar, nije Mirvic jedini. I ta prica da nam nije njega igrali bi kantonalnu je za levate. Sarajevo je gigant, nije j3b3na privatna prcija.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 jul 2026, 09:53

Babayaro je napisao/la:
18 jul 2026, 08:56
Mi nismo kao neki da dozvolimo raspadanje kluba pred nasim ocima. Ima investitora metar, nije Mirvic jedini. I ta prica da nam nije njega igrali bi kantonalnu je za levate. Sarajevo je gigant, nije j3b3na privatna prcija.
Ma stoje u redu, pa tako pokupovase i Slobodu i Celika a evo i Zelju.. Ne znas samo kojeg da izaberes..
Moras shvatiti da je on tu, dok ne odluči drugacije, tj dok eventualno ne nadje nekoga ko ce biti dovoljno lud da ulaže u korumpiranu ligu. A i bilo ko da dodje gledace da izvlači novac za sebe pa ces uvijek gedati forsiranje određenih igraca zbog prodaje.. I tako u krug.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 18 jul 2026, 09:59

nokee je napisao/la:
Autor teksta je jedan zlonamjerni demagog i mrzitelj FK Sarajevo stoga mu ye bem belkisu u sisu!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 18 jul 2026, 10:05

KosevoZove je napisao/la:
18 jul 2026, 00:27
Iskreno pustit cemo vrijeme da pokaze u novoj sezoni mozemo li se boriti za sami vrh da kazem titulu, ili opet ide borba za trece mjesto i ispadanje u prvom pretkolu, nadam se da grijesim i da ce nas klub nekad otici malo dalje i da neki iskorak napravimo, zato nam trebaju prava pojacanja, ne neki otpatci koje niko nece.
Ne mozemo,da se ne brines brate.Prvak je Zrinjski ove godine.
Nas je 2021 izbacio amaterski Milsami,2026 nas izbacuje Inter Turku,izmedju toga izbacio te Topedo Kutaisi i jednom nisi uopste izborio Evropu.2 puta kad si igrao protiv malo jaci ekipa od tebe izgubio si 3-0 odnosno 4-0.Od 2021,godina preuzimanja Mirvica do 2026.mi nismo izborili vise od 3.mjesta ali zato jesmo ispod.
Dakle mi za 5 godina odnosno 1825 dana nismo ni 2% napredovali rezultatski tako da nemam sta graditi optimizam da ce se nesto magicno sad promjeniti.Dolazit cu jer sam bolesnik ali vec znam ishod ove sezone prije nego sto je pocela.

Mi smo citavu proslu sezonu muku mucili sa igrom,ne znam zasto su ljudi kontali da ce se ova ista ekipa sa Zekicem transformisati kroz 3 sedmice smijesni treninga.Zoran ko Zoran ne moze ovo ispraviti preko noci,ima i on svoje mane ali nema magicni stapic.Neki jednostavno nemaju kvalitet za Sarajeva,neki se moraju odstraniti,neki su zapostavljeni,negdje fali ali ne mozemo dovesti jer trenutno imamo 35 igraca na platnom spisku i nismo Celzi da finansiramo 60 igraca.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: NazorUso i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []