Ma znam to, nego kontam neka stranica ili nesto ima, kad je napisao velikim pocetnim slovomKylian je napisao/la: ↑16 jul 2026, 15:12Internet sleng koriste u NBA i/ili na društvenim mrežama, a znači košarkaši ili ljudi koji igraju ili prate košarku. Ima dosta značenja ali nekako najšire- pokupi sve - znači svako ko je dobar igrač ili živi za i sa košarkom.marlostanf1eld je napisao/la: ↑16 jul 2026, 14:50Sta mu je Hoopers?Kylian je napisao/la: ↑16 jul 2026, 14:20
Da ne zaboravimo i odemo sutra da vidimo kako to izgleda uživo.
Drago mi je da se SR i ja u nečemu slažemoa to je naša U16 selekcija.
Rekao sam već da je to jedina generacija (U16) ove godine od kojih JA lično imam najveća očekivanja, bez obzira na ukazane porodično-obiteljske konekcije. Samo se nadam da Hoopers nisam ja![]()
![]()
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Ma spremaju oni nešto drugo/vise, te U selekcije su za Novaka i Emana djeciji nivo (to njih dvojica o sebi misle, a ne ja)Helemnejse je napisao/la: ↑16 jul 2026, 18:03Bolje igrati tekmu protiv islanda, taj nivo, udaranje rudarenje, nego dva mjeseca mlatiti kurcem po bijeljini.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Djeciji ****, pa taj eman je trutina nevidjena sa kozijom bradicomKylian je napisao/la: ↑16 jul 2026, 19:44Ma spremaju oni nešto drugo/vise, te U selekcije su za Novaka i Emana djeciji nivo (to njih dvojica o sebi misle, a ne ja)Helemnejse je napisao/la: ↑16 jul 2026, 18:03Bolje igrati tekmu protiv islanda, taj nivo, udaranje rudarenje, nego dva mjeseca mlatiti kurcem po bijeljini.
Ghuraba nemoj molim te to opet raditiGhuraba je napisao/la: ↑16 jul 2026, 17:40….
Btw, eto taman otidji do Hrasnice i slikaj nam boxscore, a i prenesi licne utiske s utakmica.![]()
Od U16 definitivno treba imati najveca ocekivanja, iako ja ocekujem puno i od juniora, mada su dobili bas zeznutu grupu i svaka utakmica ce biti teska.
Nego, i Manojlovic i Jasarevic cijelo ljeto individualno treniraju kod Cojica.
Za Novaka i Emana sam vidio, evo ne znam sta reći. Za Novaka sam znao da neće ići u Ameriku do kraja augusta ili početka septembra i da je to bio samo izgovor da ne igra za U20 reprezentaciju, koja sve svoje obaveze zavrsava u julu.
Obojica sa 19 potpisali svoje prve profesionalne ugovore, prošle godine primali blizu 3000 KM mjesečno od KK Bosne sto igraju za juniore, znam šta je plan za Emana ali ga necu reci da me poslije ne prozivaš.
Za Hrasnicu planirao sam ići, ali me odbija susret sa ljudima oko staba, a privlači da odem djecu pogledati. Ne znam gdje će Tinjak ovaj put ostaviti zapisnik ali mislim da jedan njemu blizak sa Ilize bi mogao imati. Ako odem, pišem. Ako ti prvi nadjes zapisnik, objavi
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Kako je moguce da sva ova djeca iz BIH tako lako mjenaju repku?? Jel to savez kroz prste gleda ili sta je ovo…..
Od toliko talenta mi spadamo da ne mozemo dobiti dobrog kosarkasa u a repci.
Btw zna li ko sta o onome Bosnicu, hoce li on se za svedsku odluciti?
Bosnić se već odazvao Švedskoj reprezentaciji, tako da je ta priča završena.DjaniTarik je napisao/la: ↑16 jul 2026, 23:04Kako je moguce da sva ova djeca iz BIH tako lako mjenaju repku?? Jel to savez kroz prste gleda ili sta je ovo…..
Mislim da je problem koji se već godinama provlači kroz naše mlađe selekcije pojava gdje se reprezentacija ponekad koristi kao „otvorena vrata“ za neku drugu reprezentaciju. Neki igrači iz dijaspore preko preporuka, poznanstava ili ljudi koji ih guraju dođu do poziva u omladinske selekcije BiH, a onda im taj poziv kasnije bude dodatna referenca u zemlji u kojoj žive.
Već smo imali dosta primjera gdje su igrači prvo bili dio naših mlađih selekcija ili samo tražili poziv, a danas nastupaju za druge države. Najviše se to primijeti kod igrača iz Slovenije, Austrije i Njemačke. Naravno, ne treba sve momke stavljati u isti koš – ima onih koji stvarno žele igrati za BiH i koji su svojim kvalitetom zaslužili poziv. Ali postoji i ona druga strana priče.
Ono što je zanimljivo jeste da je kod jednog naroda to vrlo izraženo.Kod druga dva naroda u BiH se to mnogo manje primjećuje. Kod nas često roditelji, agencije ili ljudi bliski igračima pokušavaju otvoriti vrata reprezentacije sistemom znam te- znaš me, prije nego što je igrač stvarno napravio ozbiljan rezultat na terenu.
Mislim da savez mora imati jasne kriterije. Dres reprezentacije treba biti nagrada za rad, a ne samo preporuka. Najbolji primjer su zemlje okruženja koje igrače pozovu TEK kada se već dokažu – kada osvoje turnire, budu među najboljima ili MVP igrači. Tada i igrač osjeti da je prepoznat zbog onoga što je napravio na terenu.
A zadnji primjer su ti Namik Muratovic ili ovaj Jusuf Karisik- neće da se odazovu BiH, čak ih se telefonom ubjedjivalo i dali intervju nisu dobili još poziv iz srca. Nema veze, čekamo te. A svi znamo da se ne radi o srcu nego onoj tamo zemlji.
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 17 jul 2026, 21:25, ukupno mijenjano 3 puta.
Jesi li upratio ovaj međunarodni pripremni U-16 turnir koji se od 15. do 20. jula održava u Istanbulu u organizaciji Turskog košarkaškog saveza- glavna priprema za FIBA U16 EuroBasket. Počeli su sa utakmicama juče
U Tuzli se okuplja 60 igrača buduće U-14
Ne sjećam se kada sam se ovako oduševio
Marjanovic neka bude selektor svih U uzrasta, kad je ovakav doktor transparentnosti i ono sto nam treba za malo nade.
svaka ti čast
Gdje si do sada bio????
Selektor Marjanović je organizovao kontrolne treninge u Mostaru, Tuzli i Sarajevu zatim su održani kontrolni treninzi i u ostalim regijama.Obišao je cijelu BiH. Upoznao je dječake, gledao ih, odabrao dječake, pozvao ih za vikend u Tuzlu, 60 najboljih.
Unaprijed kažem svaka čast selektoru Mariju Marjanoviću
na ovoj ideji i organizaciji. Okupljanje 60 najboljih U14 košarkaša iz cijele BiH i dijaspore, uz razvojna pravila koja garantuju minutažu svima, upravo je ono što pricamo.
Pohvale unaprijed i trenerima koji rade sa njim Mirnesu Muminoviću, Filipu Novaku i Dejanu Gajiću koji učestvuju u radu s dječacima.
60 najboljih igraca buduće U14 su podijeljeni u 4 jake ekipe s po 15 dječaka u sastavu.
Da bi svi igrači dobili fer minutažu, igra se po razvojnim “Slovenia Ball” pravilima:
I i II četvrtina (5+1): Igraju dvije potpuno različite petorke, svaka s po jednom izmjenom.
III i IV četvrtina: Dozvoljen je slobodan miks svih 15 igrača na terenu.
SATNICA I RASPORED (Subota, 18. 7. 2026.)
09:30h – Okupljanje
10:00h – Tuzla – Sarajevo
12:00h – Mostar – RS & USK
14:00h – Odmor i osvježenje
15:00h – Utakmica za 3. mjesto
17:00h – Veliko finale
Ulaz: Slobodan
Da li je ovo tako teško?????
Ovome Marjanovicu predajte ove dječake da ih vodi do U-20
Ne sjećam se kada sam se ovako oduševio
Marjanovic neka bude selektor svih U uzrasta, kad je ovakav doktor transparentnosti i ono sto nam treba za malo nade.
Selektor Marjanović je organizovao kontrolne treninge u Mostaru, Tuzli i Sarajevu zatim su održani kontrolni treninzi i u ostalim regijama.Obišao je cijelu BiH. Upoznao je dječake, gledao ih, odabrao dječake, pozvao ih za vikend u Tuzlu, 60 najboljih.
Unaprijed kažem svaka čast selektoru Mariju Marjanoviću
Pohvale unaprijed i trenerima koji rade sa njim Mirnesu Muminoviću, Filipu Novaku i Dejanu Gajiću koji učestvuju u radu s dječacima.
60 najboljih igraca buduće U14 su podijeljeni u 4 jake ekipe s po 15 dječaka u sastavu.
Da bi svi igrači dobili fer minutažu, igra se po razvojnim “Slovenia Ball” pravilima:
I i II četvrtina (5+1): Igraju dvije potpuno različite petorke, svaka s po jednom izmjenom.
III i IV četvrtina: Dozvoljen je slobodan miks svih 15 igrača na terenu.
SATNICA I RASPORED (Subota, 18. 7. 2026.)
09:30h – Okupljanje
10:00h – Tuzla – Sarajevo
12:00h – Mostar – RS & USK
14:00h – Odmor i osvježenje
15:00h – Utakmica za 3. mjesto
17:00h – Veliko finale
Ulaz: Slobodan
Da li je ovo tako teško?????
Ovome Marjanovicu predajte ove dječake da ih vodi do U-20
12 asistencija nijedna izgubljena lopta, 8 skokova. da te cujem sada strucnjak.KockarVicin007 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 22:34Veća je vjerovatnoća bila da Klještan nema nijednu izgubljenu loptu.![]()
-
KockarVicin007
- Kontakt:
Lahko je u meču bez pritiska.mahic je napisao/la: ↑17 jul 2026, 23:1512 asistencija nijedna izgubljena lopta, 8 skokova. da te cujem sada strucnjak.KockarVicin007 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 22:34Veća je vjerovatnoća bila da Klještan nema nijednu izgubljenu loptu.![]()
samo hejtate, momak je odigrao svaku utakmicu za u18, u20, pass first plejmejker, moze sutati ali odluci se za pas jer je saigrac u boljoj poziciji, ne gleda da nabija statistiku poena, pravi timski igrac, vrijedan, u odbrani solidan, ali kao sto ti kazes "lahko" je naci manu, hrdjvaom ku... i dlaka smetaKockarVicin007 je napisao/la: ↑17 jul 2026, 23:49Lahko je u meču bez pritiska.mahic je napisao/la: ↑17 jul 2026, 23:1512 asistencija nijedna izgubljena lopta, 8 skokova. da te cujem sada strucnjak.KockarVicin007 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 22:34
Veća je vjerovatnoća bila da Klještan nema nijednu izgubljenu loptu.![]()
![]()
Odigrana je prva pripremna utakmica U18 Austrije i U18 BiH
Prije svega, želim podsjetiti da je na U16 Eurobasketu 2024. Austrija završila na 14., a BiH na 18. mjestu od ukupno 22 reprezentacije. Dakle, ni Austrija ni BiH tada nisu bile među ekipama koje su se borile za vrh, već su obje završile u donjem dijelu tabele. Većina tih momaka danas nastupa za U18 selekcije, uz nekoliko izmjena u sastavima, pa je i poređenje ovih generacija i ove dvije reprezentacije sasvim legitimno i imenima i rezultatima.
Austrija je te iste godine (2024) sa svojom odličnom tadašnjom ekipom U18 izborila plasman u A diviziju predvođena kapitenom Irmanom Suljanovićem, koji je tada uvršten u idealnu petorku turnira. Iako je 2006.godiste već je debitovao za A selekciju Austrije.
Ove godine, Austrijanci U18 su u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo gdje će nastupati u A diviziji krenuli na pripreme i nastupali prvo na turniru u Hrvatskoj, gdje su dva puta odmjerili snage s Hrvatskom U18. Hrvatska je slavila u oba susreta – 76:72 i 75:66. Meni je iznenadjenje da je rezultat bio tijesan.
Nakon toga U18 Austrije je u sklopu priprema stigla u Bosnu i Hercegovinu, gdje je naša U18 reprezentacija u prvoj pripremnoj utakmici ostvarila pobjedu rezultatom 69:66.
Strijelci U18 BiH (po broju poena):
• Subašić – 15
• Šipković – 14
• Skalonjić – 13
• Pivac – 10
• Preldžić – 9
• Božić – 3
• Durmić – 3
• Tomić – 2
Sutra se igra druga pripremna/prijateljska utakmica

Nordin Kapic košarkaš A selekcije Austrije je u pratnji U18 reprezentacije

Prije svega, želim podsjetiti da je na U16 Eurobasketu 2024. Austrija završila na 14., a BiH na 18. mjestu od ukupno 22 reprezentacije. Dakle, ni Austrija ni BiH tada nisu bile među ekipama koje su se borile za vrh, već su obje završile u donjem dijelu tabele. Većina tih momaka danas nastupa za U18 selekcije, uz nekoliko izmjena u sastavima, pa je i poređenje ovih generacija i ove dvije reprezentacije sasvim legitimno i imenima i rezultatima.
Austrija je te iste godine (2024) sa svojom odličnom tadašnjom ekipom U18 izborila plasman u A diviziju predvođena kapitenom Irmanom Suljanovićem, koji je tada uvršten u idealnu petorku turnira. Iako je 2006.godiste već je debitovao za A selekciju Austrije.
Ove godine, Austrijanci U18 su u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo gdje će nastupati u A diviziji krenuli na pripreme i nastupali prvo na turniru u Hrvatskoj, gdje su dva puta odmjerili snage s Hrvatskom U18. Hrvatska je slavila u oba susreta – 76:72 i 75:66. Meni je iznenadjenje da je rezultat bio tijesan.
Nakon toga U18 Austrije je u sklopu priprema stigla u Bosnu i Hercegovinu, gdje je naša U18 reprezentacija u prvoj pripremnoj utakmici ostvarila pobjedu rezultatom 69:66.
Strijelci U18 BiH (po broju poena):
• Subašić – 15
• Šipković – 14
• Skalonjić – 13
• Pivac – 10
• Preldžić – 9
• Božić – 3
• Durmić – 3
• Tomić – 2
Sutra se igra druga pripremna/prijateljska utakmica

Nordin Kapic košarkaš A selekcije Austrije je u pratnji U18 reprezentacije

Milovanovic i Hodovic danas nisu bili u rosteru. Vjerovatno ce ovim playmakerima dati nesto vecu minutazu u ove dvije utakmice (tj. po dvojica se odraditi jednu utakmicu, Mico je jedini siguran), da moze odluciti koga nece povesti na prvenstvo.
Nisam siguran da selektor još uvijek ne zna koga će voditi, jer se dresovi s prezimenima igrača koji će nastupiti na turniru već odstampani i biće podijeljeni u nedjelju ili početkom sedmice.
Bilo je zanimljivo, a pomalo i smiješno, da ljudi koji su došli gledati utakmicu poznaju igrače (dječake), ali da niko u mome okruženju od prisutnih ne zna ko je selektor U18 reprezentacije.
Većina u dvorani se glasno pitala: „Ko je ovo? Gdje je trenirao? Koga je ranije vodio?“ Kada bi neko rekao „iz Dubaija“ ili “od onoga Kamenjasevica” ili samo spomenuo njegovo prezime, uslijedili bi još čudniji pogledi i reakcije.
Pročitao sam i jedan zanimljiv komentar na Facebooku na tu temu, pa ću i ovdje podijeliti.

Pa sto ne napises neke utiske s utakmice, ako si vec uzivo gledao? Ko je pored Pivca (mada se brat vjerovatno preziva PivaČ, pa je ovdje ispravno 'Pivača'
) igrao na 5? Vidio sam da je i Kurtovic ulazio, ali ne znam koliko je igrao. Kako je rasporedio minutazu na 4, tj. koliko su igrali Tomic, Durmic i Mesic? Pretpostavljam da je na 2 koristio Sipkovica i Subasica, a na 3 Preldzica i Skalonjica?
Ne vjerujem da je 100% nacisto kojih 12 vodi (vjerovatno je blizu toga), jer se na utakmicama najbolje moze vidjeti kakav je ko. Milovanovic sigurno ide, a danas se nije ni skidao, sto je samo jos jedan dokaz da je malo vise htio vidjeti nekog od playmakera.
Nista neobicno sto se ne zna ko je trener, jer niko ne dolazi na utakmicu da gleda trenera - pogotovo ne u ovim uzrastima. Ovaj mi stalno izlazi po komentarima na fb, cesto hoce da ispadne kao neko ko je bas upucen, a zapravo zna samo neke osnovne stvari i zbog toga se nerijetko i provali...
Ne vjerujem da je 100% nacisto kojih 12 vodi (vjerovatno je blizu toga), jer se na utakmicama najbolje moze vidjeti kakav je ko. Milovanovic sigurno ide, a danas se nije ni skidao, sto je samo jos jedan dokaz da je malo vise htio vidjeti nekog od playmakera.
Nista neobicno sto se ne zna ko je trener, jer niko ne dolazi na utakmicu da gleda trenera - pogotovo ne u ovim uzrastima. Ovaj mi stalno izlazi po komentarima na fb, cesto hoce da ispadne kao neko ko je bas upucen, a zapravo zna samo neke osnovne stvari i zbog toga se nerijetko i provali...
Nisam pisao utiske s utakmice jer je to moj dojam, pa nisam htio da ispadnem subjektivan, da me poslije kritikuješ ili da nametnem svoje mišljenje,Ghuraba je napisao/la: ↑18 jul 2026, 01:53Pa sto ne napises neke utiske s utakmice, ako si vec uzivo gledao? Ko je pored Pivca (mada se brat vjerovatno preziva PivaČ, pa je ovdje ispravno 'Pivača') igrao na 5? Vidio sam da je i Kurtovic ulazio, ali ne znam koliko je igrao. Kako je rasporedio minutazu na 4, tj. koliko su igrali Tomic, Durmic i Mesic? Pretpostavljam da je na 2 koristio Sipkovica i Subasica, a na 3 Preldzica i Skalonjica?
Nista neobicno sto se ne zna ko je trener, jer niko ne dolazi na utakmicu da gleda trenera - pogotovo ne u ovim uzrastima. Ovaj mi stalno izlazi po komentarima na fb, cesto hoce da ispadne kao neko ko je bas upucen, a zapravo zna samo neke osnovne stvari i zbog toga se nerijetko i provali...![]()
Kako mi se čini, sigurni su: Mićo, Tomić, Kurtović, Drago, Grizelj, Subašić, Halid, Preldžić, Pivac (ili Pivač
Jer ako misli da ih vodi samo zato što mora, kao što je to radio Prašović, a da im ne daje minute, onda samo bespotrebno skraćuje rotaciju.
A ovaj i gore i meni stalno iskače po komentarima na Facebooku. Nemam pojma ko je, samo mi je zbog Peljte bilo zanimljivo, jer ga se niko osim njega nije sjetio. I usput, nemam pojma je li Pivac ili Pivač, ali njegova mama redovno komentariše po stranicama, čak me i dodala
-
Helemnejse
- Kontakt:
Taj lik vam je hrasno negativac sa klix foruma, miro taj
Ja vise ne gledam U20, jer ispod prva 3 mjesta je nebitno i ništa ne mijenja da li su 9. Ili 18., ali ako neko želi gledati, tu je link. Ostace mi zauvijek nejasno zasto selektori vode neke “visoke igrače” kad ih nikada ne koriste, kao ova dvojica neki nebitni Spahic iz Slovenije i još nebitniji Vrećo iz Leotara jer ili ih ne zna upotrijebiti ili ih ne želi upotrijebiti. Nisu oni bili neki igrači ni prije prvenstva valjda je to znao prije nego ih je odabrao, ali ostade zbog njih Cvitanović kojega je Vrećo povrijedio ili Blakaj, zato ne znam šta je cilj. Ja ću gledati Francusku
Momci mogu odigrati turnir sa skorom 7-1 i završiti na devetom mjestu 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.