Upravljacka prava je kupio prvo Amidza, pa Nam, pa tek onda Mirvic. Naravno da ima, podmecu nam da nema. A nismo mi ni Celik ni Sloboda a ni dolina j3bnih cupova.nokee je napisao/la: ↑18 jul 2026, 09:53Ma stoje u redu, pa tako pokupovase i Slobodu i Celika a evo i Zelju.. Ne znas samo kojeg da izaberes..
Moras shvatiti da je on tu, dok ne odluči drugacije, tj dok eventualno ne nadje nekoga ko ce biti dovoljno lud da ulaže u korumpiranu ligu. A i bilo ko da dodje gledace da izvlači novac za sebe pa ces uvijek gedati forsiranje određenih igraca zbog prodaje.. I tako u krug.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
1000% odgovornost je na onom ko dovodi trenere i igrace godinama a nikad nista...Herson je napisao/la: ↑18 jul 2026, 13:02Određeni grači jesu limitirani, ali stoprocentna odgovornost je na treneru. Dok god ne odredi optimanalan sistem koji odgovara ekipi prema kvaliteti i mogućnostima igrača i toga se ne bude držao minimalno 15 kola, mi je ne možemo davati bilokakvu ocjenu igračima. Pojedini igrači kod nas promjene više pozicija na terenu za 3 utakmice nego prosječan igrač u karijeri. Pogledajte to ludilo od sastava u ove dvije utakmice, pa kako je moguće prigovoriti igračima bilo šta? Igrač koji je u Zrinskom igrao isključivo na krilu, što i jeste njegova primarna pozicija, kod nas izigrava nekakvu polušpicu u sistemu 3 5 2. I takvih je bezbroj primjera. Stalne rotacije u odbrani i veznom redu dovode do ovoga ovome čemu svjedočimo u sezonama iza nas.Neobjašnjivo je ovo što treneri rade u Sarajevu zadnjih nekoliko godina, ali zaista neshvatljivo i neobjašnjivo. Ponekad djeluje kao da namjerno sabotiraju ekipu. A, mi se pitamo zašto neki igrač izgleda puno bolje u Veležu i Zrinskom nego kod nas...
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
-
misstianopenaldo
- Kontakt:
Mrljave tetke. I spore ekipe mogu nesto raditi, imati neki smisao na terenu. I ne mora biti samo trka, al mi i to ne znamo. Uvjek isto. Zadnji put kad smo imali igraca u formi je bio Guli i to prije povrede.
Zekicev kiks poraz u finskoj, na njemu je da se i vadi. Meni je drago da smo zadrzali kostur ekipe i da ne bi trebali imati problem uigranosti. Banic, gojkovic, kupresak, beganovic, marudza, cimi, ignjatkov, elezi, ljajic, kera eto svi su vec neko vrijeme zajedno. Sad je do zekica da napravi ekipu od njih, a ima tu finih igraca.
Nam nikada nije bio vlasnik upravljackih prava (na nasu veliku zalost) kao sto to nije bio ni shrek sve do ove godine.Babayaro je napisao/la: ↑18 jul 2026, 15:00Upravljacka prava je kupio prvo Amidza, pa Nam, pa tek onda Mirvic. Naravno da ima, podmecu nam da nema. A nismo mi ni Celik ni Sloboda a ni dolina j3bnih cupova.nokee je napisao/la: ↑18 jul 2026, 09:53Ma stoje u redu, pa tako pokupovase i Slobodu i Celika a evo i Zelju.. Ne znas samo kojeg da izaberes..
Moras shvatiti da je on tu, dok ne odluči drugacije, tj dok eventualno ne nadje nekoga ko ce biti dovoljno lud da ulaže u korumpiranu ligu. A i bilo ko da dodje gledace da izvlači novac za sebe pa ces uvijek gedati forsiranje određenih igraca zbog prodaje.. I tako u krug.
I jedan i drugi su predstavljali grupe investitora i radili sa njihovim parama.
Da je Nam bio vlasnik mi bi davno bili ovo sto su danas borac i zrinjski.
Telalovic dizdarevic ignjatkov maita marodza musija vrban mehmedovic i onaj mali sto ima 15 godina sto moze tek od avgusta da igra za seniore. 9 igraca 6 mogu da budu bonus plus vjerovatno ima jos koji igrac. Ovo niko nema u pl bh voliki broj igraca.
I ovi sto pljuju Mirvica, i govore da se on bogati, nema matematike koja moze dikazat da he ISMIR MIRVIC mogao imat zaradu u FK SARAJEVU odkad je tu. Samo sto sa dobrom prodajom igraca uspjeva da ulaze u FK SARAJEVO 1 m km a da tih izlazni transvera nema morao bi ulagat 3-4 m km na godisnjem nivou a rezultat bi bio isti.
I ovi sto pljuju Mirvica, i govore da se on bogati, nema matematike koja moze dikazat da he ISMIR MIRVIC mogao imat zaradu u FK SARAJEVU odkad je tu. Samo sto sa dobrom prodajom igraca uspjeva da ulaze u FK SARAJEVO 1 m km a da tih izlazni transvera nema morao bi ulagat 3-4 m km na godisnjem nivou a rezultat bi bio isti.
-
rimljanin90
- Kontakt:
Jedva cekam vas demant prvih 5 kola lige
-
bordobijeli
- Kontakt:
To i jest nas problem ne valja Hamza,Celik,Krdzalic i slicni mladi domaci igraci a valjaju zvijezde penzioneri koje se šepure po terenu tipa Ljajica,,Ristovskog,Gojkovica itd .Herson je napisao/la: ↑18 jul 2026, 14:18Nemamo igrače poput Krdžalića, Hamze i Čelika? Je li ti nas malo trolaš ovdje ili?bordobijeli je napisao/la: ↑18 jul 2026, 13:59Ma ova je ekipa slabija nego sto smo bili posljdnje 3 sezone . Spora,stara,troma ekipa ,baz mladih igraca ,bez domaci s polovnim strancima. A ovi sto su glavna imena oni su na zalaaku karijere. Guly,Hamza,Čelik,Pavicic,Lulic,Bubanja,Krdzalic mi sad nemamo takvih igraca u timu . Ako Zekic poslozi ovu ekipu i napravi uspjeh treba mu dati dozivotni ugovor.
Krdžalić se ni kao igrač koji potpada pod u21 pravilo nije mogao izboriti za mjesto u timu, a sad neko žali za njim... Uh, svašta bih rekao. Čelika ovdje pojedini pljuvali i tjerali dok nije napustio klub, a Hamza otišao u drugu tursku ligu. Je li to ta klasa koju priželjkujemo i koja će sve ovo okrenuti na bolje?
Bas tako. Mi glumimo neku silu, a nismo ni svjesni koliko nam je ekipa smijesna. Dovodimo otpatke iz druge lige Hrvatske igrace koje prekrize klubovi sto se jedva bore za opstanak i predstavljamo ih kao pojacanja.A Krdzalica pustimo bez problema, kao da nam ne valja i imamo mi takvih na izvoz. Ali zato valja Tenerifima koji su za nas svemirski brod i pet klasa iznad nas u svakom smislu, i fizicki,tehnick,takticki i svakakobordobijeli je napisao/la: ↑18 jul 2026, 15:26To i jest nas problem ne valja Hamza,Celik,Krdzalic i slicni mladi domaci igraci a valjaju zvijezde penzioneri koje se šepure po terenu tipa Ljajica,,Ristovskog,Gojkovica itd .Herson je napisao/la: ↑18 jul 2026, 14:18Nemamo igrače poput Krdžalića, Hamze i Čelika? Je li ti nas malo trolaš ovdje ili?bordobijeli je napisao/la: ↑18 jul 2026, 13:59Ma ova je ekipa slabija nego sto smo bili posljdnje 3 sezone . Spora,stara,troma ekipa ,baz mladih igraca ,bez domaci s polovnim strancima. A ovi sto su glavna imena oni su na zalaaku karijere. Guly,Hamza,Čelik,Pavicic,Lulic,Bubanja,Krdzalic mi sad nemamo takvih igraca u timu . Ako Zekic poslozi ovu ekipu i napravi uspjeh treba mu dati dozivotni ugovor.
Krdžalić se ni kao igrač koji potpada pod u21 pravilo nije mogao izboriti za mjesto u timu, a sad neko žali za njim... Uh, svašta bih rekao. Čelika ovdje pojedini pljuvali i tjerali dok nije napustio klub, a Hamza otišao u drugu tursku ligu. Je li to ta klasa koju priželjkujemo i koja će sve ovo okrenuti na bolje?
au brate svaka ti cast tebe Ismir nije blokiraoHaksss je napisao/la: ↑18 jul 2026, 14:16Evo jos love od procenata za Butica! Sad kad legnu pare, taman ima Ismir i Zoran da dovedu kakvog novog "velikog majstora" iz druge HNL i to iz kluba sto ispada iz lige. Zamisljam mu dragost kad vidi da se ovako nesto objavi. Mora obaveznoopalit, otpao mu prst ako bog da kojim je lajkao!
![]()
Ma zabi mu, brate, boli njega ku..c za nasim misljenjem i za Sarajevom. Njemu je bitno kofer da se napuni, da je svaki prijelazni rok dobar makar 2 do 3 miliona. A to sto ispadnes od skijasa i sto si treci ili cetvrti na tabeli, zaboli njega cosak.Ammko99 je napisao/la: ↑18 jul 2026, 15:54au brate svaka ti cast tebe Ismir nije blokiraoHaksss je napisao/la: ↑18 jul 2026, 14:16Evo jos love od procenata za Butica! Sad kad legnu pare, taman ima Ismir i Zoran da dovedu kakvog novog "velikog majstora" iz druge HNL i to iz kluba sto ispada iz lige. Zamisljam mu dragost kad vidi da se ovako nesto objavi. Mora obaveznoopalit, otpao mu prst ako bog da kojim je lajkao!
![]()
Dobijamo oko 25.000. to je nešto na šta možemo biti ponosni. 
Mene blokiraoAmmko99 je napisao/la: ↑18 jul 2026, 15:54au brate svaka ti cast tebe Ismir nije blokiraoHaksss je napisao/la: ↑18 jul 2026, 14:16Evo jos love od procenata za Butica! Sad kad legnu pare, taman ima Ismir i Zoran da dovedu kakvog novog "velikog majstora" iz druge HNL i to iz kluba sto ispada iz lige. Zamisljam mu dragost kad vidi da se ovako nesto objavi. Mora obaveznoopalit, otpao mu prst ako bog da kojim je lajkao!
![]()
Meni je, naprotiv, krivo što smo zadržali kostur ekipe koja je vjerojatno najskuplja u ligi i koja ima najbolje uslove, a ne može prismrditi trofeju. Da ne spominjem ovu bruku u Finskoj. Ogorčen sam kao nikad i Koševo me jako dugo neće vidjeti, a ni ja njega.boki86 je napisao/la: ↑18 jul 2026, 15:04Zekicev kiks poraz u finskoj, na njemu je da se i vadi. Meni je drago da smo zadrzali kostur ekipe i da ne bi trebali imati problem uigranosti. Banic, gojkovic, kupresak, beganovic, marudza, cimi, ignjatkov, elezi, ljajic, kera eto svi su vec neko vrijeme zajedno. Sad je do zekica da napravi ekipu od njih, a ima tu finih igraca.
Inace imao je svo vrijeme svijeta da uigra i insistira na nečemu? Citave 3 sedmice. Ja koliko se sjecam on nije toliko rotirao u prvom mandatu kada je nasao dobitnu kombinaciju. Sad je jednostavno jos uvijek nema.Herson je napisao/la: ↑18 jul 2026, 13:47Nema ta priča logike nikako. Odigrao loše poluvrijeme i šta? Treba ga odstraniti iz ekipe i skloniti do kraja sezone? Je li to rješenje za svakog onog koji podbaci na utakmici? Da nije možda i Arteta trebao suspednovati Gabriela i Odegarda poslije ispadanja od drugoligaša iz kupa? Odrediti sistem, definiši način igre i insistiraj na njemu. Apsolutno je nemoguće da drugu utakmici zaredom podbaci 15 od 20 igrača, ipak su problemi druge prirode. Potreban je određeni period da stvari legnu na svoje mjesto, da se ekipa upozna i da se stekne povjerenje u taj sistem. Ovo suludo rotitanje od utakmice do utakmice nas uništava već petu sezonu zaredom.nokee je napisao/la: ↑18 jul 2026, 13:31Ma stoji sve, i ne amnestiram Zekica od dijela krivice, ali koga staviti da igra? Jesmo vidjeli da nam je kompletna ekipa van bilo kakve forme? Jeamo vidjeli da je Gojkovic odigrao katastrofa prvu utakmicu i zamjenio ga je, zarotirao. Drugu ga s razlogom nije ni stavio. Prvu utakmicu nakon prelaska na 2 stopera Ristovski i Marodza su odigrali odlično, sta god ti rekao. I vjerovatno mu je to bila vodilja..DoktorXabaras je napisao/la: ↑18 jul 2026, 13:06
Kakvo skidanje glava, ja to nisam nigdje napisao. Problem pojedinaca je u tome što svaku kritiku prema nekom pojedincu gledaju u tom pravcu, pa bio to Zekić, Ljajić, Mirvić, Mamić...
Zašto u ovom ispadnju iz KL nema Zekićeve krivice, ok! ona prva utakmica nije mu niko ni zamjerio a i sam je najavio šta bi se moglo dešavati ali u ovoj drugoj gdje su iste greške pravili igrači a on nije reagovo i ostavio presporog Ristovskog u igri je možda pitanje svih pitanja od nekog nazovimo novinara.
Ponovo se vraćamo na mlade igrače, jel klub u toku prošle sezone rekao da je cilj da se da šansa mlađim igračima pa su se neki makeli a mlađi dobijali minimalne minute, sjeti se ko je bio prvi na tapetu, je.bavali smo Cvitanoviću sve po spisku.
Šta se desilo na početku ove sezone i šta je Mamić u onom intervju najavio pa gdje su sad ti igrači. Može se postaviti milion pitanja o svemu, Zekić kao trener sa atributom "ne je.be živu silu" bi trebao dati odgovor zašto nije bilo Ignjatkova, Telalovića, Živkovića... jer u suprotnom onda ova teorija koju je Rule_hz iznio ima smisla.
Opet ponavljam, nadam se da ovih 20 dana i dvije utakmice nisu uzalud potrošene i da su dobra lekcija Mamiću i Zekiću. Evo ima još do prvenstva, nek se još pripreme, neko je dobro napisao dvije-tri pobjede zaredom sve ovo će se brzo zaboravit kao i one godine kad smo ispali od Torpeda.
Za ove što se zahvaljiju Bogu što nisu uzeli sezonsku, prijatelju, takvi ne uzimaju ni pojedinaćnu.
Jednostavno je rotirao jer nije mogao da nadje igraca koji ce odgovoriti zadatku i to mi je prosto nevjerovatno. Jedini Kyeremeh zaslužuje prolaznu ocjenu. Stas očekivati poslije takve činjenice? Dodas na to losa pojacanja i dobijes sta si dobio.
A za Telalovica i Zivkovica vjerovatno ima neko objašnjenje. Ignatkov je bio sa mladom reprezentacijom Ukraine koliko znam. Telalovic je bio povrijeđen prije dvomeca..
Mislim realno mi donosimo zakljucke na osnovu 2 polu tacne informacije, al hajd.
Sto se tice Gojkovica, onako sramotno odigrati prvo poluvrijeme je u najmanju ruku da ga sljedeću stavis na klupu. Niko ne kaze da treba citavu sezonu zbog toga provesti na klupi, ne pretjeruj.
Jednostavno premalo vremena da se iskristalise bilo sta i da do tog Intera imas uigranu formaciju i postavku.
O cemu mi pričamo ovdje kakve rotacije.? U koliko utakmica? Mi smo odigrali dvije zvanicne utakmice u kojima je pokusavao naci najbolje rijesenje, koje nije nasao evidentno.. Normalno da ce mjenjati i formacije i igrace. Suludo bi bilo da je 10to kolo lige a da to radi, ovako sasvim razumljivo da trazi formaciji i igrace koji ce to odigrati na nivou.
- jurisicduska
- Kontakt:
Imamo lošu i neizbalansiranu ekipu.
I prihvatite to.
Nemamo napadača i igrači nam igraju neprirodne pozicije.
Imaš roster od 30 igrača i i dalje neki igrači ne igraju na svom mjestu. Time bih završio sve o našem kadru.
Elezija prodat odmah jer ako nastavi igrat ovo sto je u ova dva meča igrao, neće ga niko htjet kupit. Bezveze čovjeka uništavat. Najboljeg igrača zavalis na nešto sto ne može odigrat.
I prihvatite to.
Imaš roster od 30 igrača i i dalje neki igrači ne igraju na svom mjestu. Time bih završio sve o našem kadru.
Elezija prodat odmah jer ako nastavi igrat ovo sto je u ova dva meča igrao, neće ga niko htjet kupit. Bezveze čovjeka uništavat. Najboljeg igrača zavalis na nešto sto ne može odigrat.
-
rimljanin90
- Kontakt:
Niti je bitna ta teza za pozicije niti nam fali napadac. Za elezija se slazemjurisicduska je napisao/la: ↑18 jul 2026, 17:35Imamo lošu i neizbalansiranu ekipu.
I prihvatite to.
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Šupčić američki, nisi jedinivisokohz je napisao/la: ↑18 jul 2026, 16:48Mene blokiraoAmmko99 je napisao/la: ↑18 jul 2026, 15:54au brate svaka ti cast tebe Ismir nije blokiraoHaksss je napisao/la: ↑18 jul 2026, 14:16Evo jos love od procenata za Butica! Sad kad legnu pare, taman ima Ismir i Zoran da dovedu kakvog novog "velikog majstora" iz druge HNL i to iz kluba sto ispada iz lige. Zamisljam mu dragost kad vidi da se ovako nesto objavi. Mora obaveznoopalit, otpao mu prst ako bog da kojim je lajkao!
![]()
![]()
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
100%jurisicduska je napisao/la: ↑18 jul 2026, 17:35Imamo lošu i neizbalansiranu ekipu.
I prihvatite to.
Možda i ne bi bio loš da ti glavna ideja nije “nabi naprijed” konstantno preskakanje igre. Elezi zavaljen na 6. ko zadnji levat i još nema loptu jer preskačeš igru.
- jurisicduska
- Kontakt:
Jako je bitno.rimljanin90 je napisao/la: ↑18 jul 2026, 17:37Niti je bitna ta teza za pozicije niti nam fali napadac. Za elezija se slazemjurisicduska je napisao/la: ↑18 jul 2026, 17:35Imamo lošu i neizbalansiranu ekipu.
I prihvatite to.
Imaš golmana koji ne zna igrat nogama, pa svaki kontakt s loptom je potencijalno opasna situacija pred našim golom i kad očisti nije ni blizu našeg igrača ili je aut ili je lopta protivniku, tako da kontinuirani napad kod nas vrlo teško da će ići s ovakvim golmanom.
Za formaciju sa 5 nazad najbitnije ti je da su ti dva vanjska stopera brza kod nas dva vanjska stopera nepokretna a između njih još nepokretniji
Također za ove transformacije iz 5-3-2 u 4-3-3 ili 4-2-3-1 ili 3-4-3 trebaju ti dva beka koja pokrivaju kompletnu stranu i naprijed i nazad i ofenzivno nisu limitirana. To je rijetkost i na svjetskom tržištu zato sve manje ekipa igra te formacije.
Dalje zadnji vezni u takvim formacijama mora biti najbrži na terenu dugog koraka i destruktivan igrač. Jatta je odličan primjer i s njim smo izgledali 5 x bolje nego kad on nije igrao.
Elezi nije organizator igre nit je sestica , on je igrač dubine, drugog plana, prostora sa osam da uskoci u 16 zabije gol, nije destruktivac i sigurno nije defanzivno orijentiran igrač.
Adem Ljajic je najbolji igrač ove lige od njenog nastanka - nemoguce je da mu ne mogu dati slobodu a dole staviti 2 mlada brza igrača da rade posao za njeg.
Musija
Mikic(ovdje treba igrat) Ivanišević Maroodza Kupresak
Telalovic brzi zadnji vezni Ljajic
Krilo koje zna lopte Živković
Dovest napadač sa 15 golova u nogama Dat mu milion godišnje šta ćeš napadač se plati i kupi
Onda imaš opciju vraćanja tog bržeg zadnjeg veznog na stopera i guranja Kupresaka i Mikica na krilo sto i jest njihova osnovna pozicija u 3-5-2,
Pomjeranja ovog krila ili Živkovića na drugog napadača
Jednostavno ne mogu Ljajic i Elezi zajedn, gubiš jednog igrača uvijek, obojica ne mogu bit na svom maksimumu zato je bolje Elezija prodat a ne izmišljati mu pozicije po terenu samo da bi igrao.
Gojkovic i Ristovski mogu igrat protiv ekipa gdje imamo punu kontrolu BSK, Radnik, Sloga, Željezničar, Čelik a ovako brza malo ekipa treba igrat.
Dalje treba se prestat posmatrat fudbal kroz pogrešan pas. Kad vidim analize gdje kaže pogriješio je. Pa možda nije eto imao bolju opciju za dodat pa dodao tu. Nije sve to tako jednodimenzionalno.
Slabo se krećemo, slabo trčimo, slabo branimo 16-16 zonu , slabo izlazimo iz odbrane, slabi smo na drugoj lopti, slabi smo u presing. Generalno jako loše izgledamo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.