Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Luka Stojković igra u Dinamo Zagrebu. Prema transfermarktu vrijedi 7 miliona eura. Bio bi u top 5 naših igrača po cijeni.
Ima 22 godine i u prošloj sezoni je dao 13 golova i 12 asistencija. Igra na poziciji desetke, ali može povremeno odigrati i na krilu u slučaju nužde. Igrao je za U21 reprezentaciju Hrvatske zadnji put 2024. godine.
Rodjen je u Zagrebu, ali mu je otac iz Žepča, a mama iz Kiseljaka što znači da je baš jaka veza sa Bosnom i nije isključeno da već sada ima naše dvojno državljanstvo.
Da je ostao Dalić u hrvatskoj on ga ne bi sigurno zvao jer Dalić nije volio igrače iz Hrvatske lige. Teško su dolazili na red. Ne znam da li će ga Bilić pozvati. Ali ako ne bude na bilicevom prvom spisku, mislim da bi čovjek imao interesa da predje za nas igrati.
Ima 22 godine i u prošloj sezoni je dao 13 golova i 12 asistencija. Igra na poziciji desetke, ali može povremeno odigrati i na krilu u slučaju nužde. Igrao je za U21 reprezentaciju Hrvatske zadnji put 2024. godine.
Rodjen je u Zagrebu, ali mu je otac iz Žepča, a mama iz Kiseljaka što znači da je baš jaka veza sa Bosnom i nije isključeno da već sada ima naše dvojno državljanstvo.
Da je ostao Dalić u hrvatskoj on ga ne bi sigurno zvao jer Dalić nije volio igrače iz Hrvatske lige. Teško su dolazili na red. Ne znam da li će ga Bilić pozvati. Ali ako ne bude na bilicevom prvom spisku, mislim da bi čovjek imao interesa da predje za nas igrati.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Bilic uvijek daje sansu mladjim igracima.DeeWa je napisao/la: ↑20 jul 2026, 15:56
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
- invincible1921
- Kontakt:
Pa taj ce ti radije cekat do 30te eventualni poziv hrvatske pa makar odigro dvije prijateljske samo, nego da bude u prvih 11 kod nasDeeWa je napisao/la: ↑20 jul 2026, 15:56Luka Stojković igra u Dinamo Zagrebu. Prema transfermarktu vrijedi 7 miliona eura. Bio bi u top 5 naših igrača po cijeni.
=\_1921_/=
Nije Stojkovic, ali ima jedan igrac u Dinamu kome su roditelji iz Kiseljaka, a vrlo je zanimljiv nasem savezu.DeeWa je napisao/la: ↑20 jul 2026, 15:56Luka Stojković igra u Dinamo Zagrebu. Prema transfermarktu vrijedi 7 miliona eura. Bio bi u top 5 naših igrača po cijeni.
Sve je svakako jos uvijek na dugom stapu.
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Hasic je u zadnje 2 godine znatno rijedje povrijedjen nego ranije.Odigrao je on dobrih 30ak utakmica prosle sezone.Iceplayer je napisao/la: ↑20 jul 2026, 13:19Džaba kad ima staklene nege, odigrat će 2 dobre utakmice i bit će povrijeđen do kraja sezone...
-
DzaniMehmet
- Kontakt:
Mislis na Galesića? On nas je odbijo vec jednom.RajvoSA03 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 16:44Nije Stojkovic, ali ima jedan igrac u Dinamu kome su roditelji iz Kiseljaka, a vrlo je zanimljiv nasem savezu.DeeWa je napisao/la: ↑20 jul 2026, 15:56Luka Stojković igra u Dinamo Zagrebu. Prema transfermarktu vrijedi 7 miliona eura. Bio bi u top 5 naših igrača po cijeni.
Sve je svakako jos uvijek na dugom stapu.
Jedino ako je Misic moguc, nesto bi bilo realno da zaigra za nas.
Da li je to realno, nemam blage veze.
Nema puno pure kod hrvata za nas, a da bi nam pomogli
Vjerovatno je Gabriel Vidovic taj,posto je ranije bio na radaru dok je nosio dres Mainza gdje se nije nametnuo.
-
DzaniMehmet
- Kontakt:
On je još mlad i u drugom dijelu sezone je dobro igrao u Dinamu, zato to zasad nije baš realno. Pošto može igrati na krilnim pozicijama gdje Hrvati nemaju veliku širinu, može se nadati da će ga Bilić pozvati ako mu nastavi dobro ići. Uz to, kod takve odluke bi u Dinamu vjerovatno bio sklonjen u drugi plan.
Da ima 25/26 godina, to bi bilo realnije i lakše, ali je pitanje da li bi nam tada uopšte bio od pomoći.
Još jedan “ustaša” u timu ionako ne bi bio dobrodošao, ako pitate neke ovdje. Ironija, ali on nikada ne bi bio 100% srcem uz nas, i mislim da ga ne bi posebno zanimalo da li mu dolazi Barbarez ili Spahić. Za nas bi se zainteresovao tek ako mu u Dinamu ne bude išlo.
92:48 - La Decima
U ovom trenutku, "something big" u kontekstu potencijalnih bi bili Janelt, Pejčinović, eventualno Ćatović. To su tri igrača koja bi odmah bila pojačanje, sve drugo je proširenje kadra ili igrači koji tek treba da se dokažu.
Obagol uozbilji se, uvijek kasnite za cacom
Ne mozes naci na google da je igrao kao dijete u Interu i ubjedjujes me da nije vidio Intera
Kad sam tek poceo, tad sam gledao samo trasnfermarkt, a danas pratim svakog igraca. Mehica sam gledao davnih dana i on je bolji od ovih nasih veznjaka. Djurica ne moram vise ni spominjati, kao i uvijek na kraju se ja smijem vama
Zapamtite ime Dino Mehic, bosanski Busquets
Ne mozes naci na google da je igrao kao dijete u Interu i ubjedjujes me da nije vidio Intera
Kad sam tek poceo, tad sam gledao samo trasnfermarkt, a danas pratim svakog igraca. Mehica sam gledao davnih dana i on je bolji od ovih nasih veznjaka. Djurica ne moram vise ni spominjati, kao i uvijek na kraju se ja smijem vama
Zapamtite ime Dino Mehic, bosanski Busquets
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
- Principatus
- Kontakt:
Koliko bi nam jedan jak DM/CM, ili obadvoje, sada vrijedili. Mnogo toga sto ne funkcionise bi bilo bolje. Jaca defanziva u sredini tako da sebi mozemo priustiti ofanzivniji stil igre, a da ne strepimo svaku kontru, sa dobrim pasovima u dubinu, da omoguci krilima brzu igru, a ne da moraju da se sami probijaju sa loptom, neko ko zna zadrzati loptu i brzo mijenjati strane.
Catovic jeste jos mlad, i nadam se da ce ili dobiti minutazu u Stuttgartu ili u nekom drugom klubu. Hoffenheim i Salzburg su ga htijeli vec dovesti za €4M i to da jos nije odigrao ni jedne minute u 1. Bundesligi. No Stuttgart zeli povratni ugovor, kao Bayer sa Alajbegovicem.
Za Topalovica bi bilo interesantno znati kako sanse stoje da ga pozovemo i dobijemo.
Catovic jeste jos mlad, i nadam se da ce ili dobiti minutazu u Stuttgartu ili u nekom drugom klubu. Hoffenheim i Salzburg su ga htijeli vec dovesti za €4M i to da jos nije odigrao ni jedne minute u 1. Bundesligi. No Stuttgart zeli povratni ugovor, kao Bayer sa Alajbegovicem.
Za Topalovica bi bilo interesantno znati kako sanse stoje da ga pozovemo i dobijemo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Al svakako da cemo dodatni roster igraca gledati za Ligu Nacija
-
Hansestadt
- Kontakt:
Gledaj sto su usminkali Hadzikica ko billboard Semir Ceric Koke iz 2006
- Principatus
- Kontakt:
Malo fantaziranja. 
---‐---------------------------------Vasilj
Dedic-----Muharemovic----Smajlovic*-------Kolasinac
‐----‐-------------------Catovic------Topalovic----------------------
Bajraktarevic--------------Mahmic*-----------Alajbegovic
‐--‐‐-----------------------------Pejcinovic-----------------------------
*1 Jurkas
*2 Kospo
*3 Licina
*1 Jurkas
*2 Kospo
*3 Licina
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Nešto se iza brda valja, zna, a neće da nam kaže
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Tarik tu poziciju nije igrao ni u pionirima.Principatus je napisao/la: ↑20 jul 2026, 19:42Malo fantaziranja.
*1 Jurkas
*2 Kospo
*3 Licina
- ArtVandelay
- Kontakt:
Pozvat Čardakliju za oktobarsko/novembarsko okupljanje (liga nacija) i dati mu minute protiv Švedske. Da ga odobrovoljimo. Za jedan švedski podcast koji sam gledao rekao je da će se odazvati na poziv reprezentacije koja mu prva pošalje poziv... Treba to kaparisati.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
ne daj da ti ponos gaze,
Nema brige za njega, znam iz prve ruke.ArtVandelay je napisao/la: ↑20 jul 2026, 20:12Pozvat Čardakliju za oktobarsko/novembarsko okupljanje (liga nacija) i dati mu minute protiv Švedske. Da ga odobrovoljimo. Za jedan švedski podcast koji sam gledao rekao je da će se odazvati na poziv reprezentacije koja mu prva pošalje poziv... Treba to kaparisati.
- ArtVandelay
- Kontakt:
231983 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 20:18Nema brige za njega, znam iz prve ruke.ArtVandelay je napisao/la: ↑20 jul 2026, 20:12Pozvat Čardakliju za oktobarsko/novembarsko okupljanje (liga nacija) i dati mu minute protiv Švedske. Da ga odobrovoljimo. Za jedan švedski podcast koji sam gledao rekao je da će se odazvati na poziv reprezentacije koja mu prva pošalje poziv... Treba to kaparisati.
Ako je tako, to je odlično. Momak igra odlično u GAIS-u, sa takvom lakoćom. Kao gazela!
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
ne daj da ti ponos gaze,
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
ne daj da ti ponos gaze,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.