Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Samo treba vidjeti gdje naši igrači idu, koji je to nivo transfera i jasno je što smo igrali kako smo igrali. Trebamo biti i više nego zadovoljni što smo se i pojavili na tom sp.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Slazem se doslovno sa svime. Posto je tema selektora ja ne bjezim ni od tih kritika njemu za utakmicu protiv USA ali smo zaista udarili plafon kako si napisao.viKK je napisao/la: ↑20 jul 2026, 18:49Kukavičluk je potpuno kriva riječ. Podrazumijeva nešto nečasno, bježanje od odgovornosti, ili da su momci mogli puno više i odlučili da ne žele jer su pichke. Po meni izaci u utakmicu i pokusati prvo sacuvat gol protiv puno boljeg protivnika nije kukavički, kukavicki je npr. kada Messi pokušava navući Cucurelli crveni karton iako mu ovaj ništa nije uvredljivo rekao.Madal je napisao/la: ↑20 jul 2026, 16:41Razlika je kukavicki i nezrelo, neiskusno, nekvalitetno. Kad kazes kukavicki ispada da smo sve drugo imali osim hrabrosti. Sto je netacno.invincible1921 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 16:29
Ja u klin ti u plocu....gdje sam ja rekao da sam nezadovoljan rezultatom? Ja samo kazem da se konkretno u utakmici protiv Amerikanaca odigralo kukaviciki i da ostaje malo zal i gorak okus radi toga...nista manje nista vise.
Mislim da smo mi plafon udarili što se i vidjelo. I sa igračem više i pokretnijom postavom bez Dzeke opet smo se lose snalazili. Imamo nespretnu, lošu tranziciju u oba pravca, najbitniji igrači su nam previše zeleni. Da je naša strategija tj postava na terenu bila kukavicka, ja mislim da nije. Bila je loša u nekim segmentima definitivo, ali mislim da je bio iskren pokušaj taktickog nadmudrivanja. Nekome je to kukavicki, ali onda mozes reci da je kukavicka svaka postava u kojoj neko stavi kao prvi cilj obraniti svoj gol a tek onda postići jedan. Ako neko to fakat misli, imam loše vijesti jer onda će ti većina knock-out fudbala (pogotovo reprezentativnog) bit "kukavički".
Idemo u pakao Bukuresta protiv nalozenih Rumuna nakon sto smo vezali ko zna koliko utakmica bez pobjede protiv iole jacih protivnika i uzmemo 3 boda.
Iste te Rumune nalozene da nam se osvete dobijamo i u Zenici.
Pokazemo Austriji da se ne zajebavamo i u Becu a i u Zenici smo solidno odigrali.
U Velsu poslije gola zaostatka dolazimo do prolaza.
Protiv Italije poslije gola zaostatka dolazimo do prolaza.
Aposlutno nijednu od tih utakmica, ni u ludilu, nismo bili favoriti. Mozda blagi protiv Rumuna kuci. Ove ostale cak ni blagi favoriti.
I odemo na SP, odradimo ocekivano i zavrsimo medju top 32 i dodje neko i pise kako smo kukavice. Stvarno nevjerovatno.
Opet pisem kakve god su okolnosti treba kritikovati u normalnim mjerama i igrace i selektora. Ali kukavicki, ma daj ba.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Kakvi transferi golmana ovo ljeto
Zlomislic iz Rijeke u Qarabag
Vasilj iz St.Pauli u Arabiju a Hadzikic iz hrvatskog fenjerasa u madjarski fenjeras
Zlomislic iz Rijeke u Qarabag
Vasilj iz St.Pauli u Arabiju a Hadzikic iz hrvatskog fenjerasa u madjarski fenjeras
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
- Beduin
- Kontakt:
To nam je samo olaksalo situaciju da svaki potencijalni talenat ima priliku za dokazivanje. Jurkas ako ostvari transfer koji se spominje posljednjih dana itekako bi mogao postati prva zamjena Vasilju, barem neko vrijeme dok i ako se ne izbori u Holandiji pa tako i preuzme jedinicu.
Trenutno ovo zvuci too much, ali godina-dvije brzo prodju, a neko od postojecih bi morao imati bas ludu sezonu i progres u Qarabagu ili Madjarskoj pa da opstane na golu kao prvi/drugi izbor.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Sportski uspjeh očito je probudio zanimanje putnika. Prema istraživanju, upravo je Bosna i Hercegovina zabilježila najveći rast interesa. Broj Googleovih pretraga povezanih s posjetom toj zemlji u srpnju 2026. porastao je za čak 5800 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Stručnjaci ističu da je riječ o jednoj od povoljnijih europskih destinacija, zbog čega je posebno privlačna putnicima koji žele što više doživjeti uz razuman budžet
Stručnjaci ističu da je riječ o jednoj od povoljnijih europskih destinacija, zbog čega je posebno privlačna putnicima koji žele što više doživjeti uz razuman budžet
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Ja mislim da se mi nismo uopste dobro spremili , imali smo najviše slobodnih dana … Nekako nismo ni izbliza izgledali da možemo trcat … Uglavnom moj skromni zaključak je da nismo imali dobre pripreme ….
A Čirom bi išli, na titulu. Prepali se amerikanci ko nekad portugalci.HeraklitMracni je napisao/la: ↑26 jul 2026, 11:06Ja mislim da se mi nismo uopste dobro spremili , imali smo najviše slobodnih dana … Nekako nismo ni izbliza izgledali da možemo trcat … Uglavnom moj skromni zaključak je da nismo imali dobre pripreme ….
"Sine moj uistinu je amerika jedna jaka i posve brza reprezentacija, pravi atleti. Istini za volju, naši dečki su vrhunski igrači, usudio bi se reći svjetski igrači. Ipak morat će se kao domaćin pod pritiskom suprostaviti jednoj evropskoj i svjetskoj reprezentaciji: Bosni i Hercegovini!"
... cemo im majku"
Mjesec dana kasnije i dalje čitamo kenjanje na ovoj temi od strane nezahvalnika.
Da smo prošli Amere a ispali od Belgije bilo bi “morali smo vise protiv raspale Belgije koja je sretno izbacila Senegal, ne znaju ni oni kako”…samo se vratiti šta se pisalo za “RASPALU” Svicarsku.
Bosnjo bi uvijek bio nezadovoljan i zna bolje?!
Da smo prošli Belgiju i ispali glat od Spanije s 3,4 komada u mreži bila bi priča “sramota da nismo vise napravili jer su Zelenortski Otoci igrali 0:0 sa Spancima…”
Itd.
Bilo, prošlo. Hajmo gledati naprijed.
Cilj je bio proći grupu i to se ostvarilo.
Bilo je grešaka, bilo je i dobrih stvari. Iz svega toga naučiti lekciju i gledati naprijed. Bas kao i do sada.
Da smo prošli Amere a ispali od Belgije bilo bi “morali smo vise protiv raspale Belgije koja je sretno izbacila Senegal, ne znaju ni oni kako”…samo se vratiti šta se pisalo za “RASPALU” Svicarsku.
Da smo prošli Belgiju i ispali glat od Spanije s 3,4 komada u mreži bila bi priča “sramota da nismo vise napravili jer su Zelenortski Otoci igrali 0:0 sa Spancima…”
Itd.
Bilo je grešaka, bilo je i dobrih stvari. Iz svega toga naučiti lekciju i gledati naprijed. Bas kao i do sada.
Naša posla.hurem je napisao/la: ↑26 jul 2026, 12:19Mjesec dana kasnije i dalje čitamo kenjanje na ovoj temi od strane nezahvalnika.
Itd.
Evo kakvi smo munafici: prije utakmkce s Velsom gledamo njihov roster i vidimo 3 igrača iz Leedsa. Leeds množimo s nulom, 'ta će Leeds...
Naš najpotentniji igrač potpiše za taj isti Leeds nakon 4 mjeseca, komentar: vrhunski potez. A da smo kojim slučajem ispali od Velsa, koji je svakako bio apsolutni favorit, ne bi u Bosni bilo dovoljno drvlja i u Hercegovini kamenja da se baci na igrače i SS.
Zato kažem, naša posla. Pusti kraju.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ja bih rekao da je naš kolektivni problem suprotan od onoga sto vas dvojica pisete, a to je ne da smo prekritični nego da smo nedovoljno kritični. Imam dovoljno godina da se sjećam, naprimjer, napise po srpskim medijima kad je ona SR Jugoslavija ili kako se već tad zvala osvojila svjetsko prvenstvo u košarci 2002. To je bilo drvlje i kamenje na Karija Pešića, tražili njegovu smjenu NAKON osvajanja zlata. Zlatko Dalić osvoji toliko medalja s Hrvatskom, drvlje i kamenje. Rahmetli stara Jugoslavija 1987 s brdo djece - doslovno djece, osvoji bronzu. Krešo Ćosić je nabijen nogom i rezultat je doživljen kao tragedija. Ovo su samo neki prvoloptaški primjeri. Ako želiš da imaš razvijenu sportsku kulturu i kakve takve rezultate, kao javnost moraš biti kritična. I to zdravo kritična, dakle ne u fazonu vidi mu glave. Ili u fazonu igrači su živi bogovi a selektor nema pojma, to nama svojstveno idolopoklonstvo, već da se kritički same igre na terenu seciraju.
Dakle, ovo što iznad pišete. Da, potpuno ste u pravu. NORMALNO bi bilo da smo kojim čudom odigrali fantastičnu utakmicu, umjesto one lakrdije, i prosli Ameriku pa onda glat ispali 3 razlike od Belgije da se kritikuje glat ispadanje i ta hipoteticka užasna partija protiv Belgije. To je normalno i tako treba da bude. Ili da smo odigrali odličnu na nož utakmicu protiv Belgije i ispali rezultatom 3:2, ali da krivca vidimo u selektoru jer je recimo napravio 2 loše izmjene nakon čega nas oni, u tom hipotetickom scenariju, okreću i dobijaju. Ono što nije normalno je da se nakon mjesec dana od prvenstva i dalje organizuju dočeci igračima koji su odigrali 7 minuta kao da su svjetski prvaci.
Dakle, ovo što iznad pišete. Da, potpuno ste u pravu. NORMALNO bi bilo da smo kojim čudom odigrali fantastičnu utakmicu, umjesto one lakrdije, i prosli Ameriku pa onda glat ispali 3 razlike od Belgije da se kritikuje glat ispadanje i ta hipoteticka užasna partija protiv Belgije. To je normalno i tako treba da bude. Ili da smo odigrali odličnu na nož utakmicu protiv Belgije i ispali rezultatom 3:2, ali da krivca vidimo u selektoru jer je recimo napravio 2 loše izmjene nakon čega nas oni, u tom hipotetickom scenariju, okreću i dobijaju. Ono što nije normalno je da se nakon mjesec dana od prvenstva i dalje organizuju dočeci igračima koji su odigrali 7 minuta kao da su svjetski prvaci.
Kakvi su rezultati Jugoslavije nakon tih turnira u kosarci i fudbalu nakon kojih su tjerali selektore?PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jul 2026, 14:16Ja bih rekao da je naš kolektivni problem suprotan od onoga sto vas dvojica pisete, a to je ne da smo prekritični nego da smo nedovoljno kritični. Imam dovoljno godina da se sjećam, naprimjer, napise po srpskim medijima kad je ona SR Jugoslavija ili kako se već tad zvala osvojila svjetsko prvenstvo u košarci 2002. To je bilo drvlje i kamenje na Karija Pešića, tražili njegovu smjenu NAKON osvajanja zlata. Zlatko Dalić osvoji toliko medalja s Hrvatskom, drvlje i kamenje. Rahmetli stara Jugoslavija 1987 s brdo djece - doslovno djece, osvoji bronzu. Krešo Ćosić je nabijen nogom i rezultat je doživljen kao tragedija. Ovo su samo neki prvoloptaški primjeri. Ako želiš da imaš razvijenu sportsku kulturu i kakve takve rezultate, kao javnost moraš biti kritična. I to zdravo kritična, dakle ne u fazonu vidi mu glave. Ili u fazonu igrači su živi bogovi a selektor nema pojma, to nama svojstveno idolopoklonstvo, već da se kritički same igre na terenu seciraju.
Za Dalica i njegove uspjehe tek trebamo ispratiti.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Vidi Peperminte, ne govorim ja o tome da ne treba kritikovati. Treba. Samo je neobično važno KO upućuje kritiku. Ne mogu ja, nastavnik, upućivati kritiku. Mislim, teoretski mogu, ali ta kritika nije relevantna i neće doprinijeti boljitku.PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jul 2026, 14:16Ja bih rekao da je naš kolektivni problem suprotan od onoga sto vas dvojica pisete, a to je ne da smo prekritični nego da smo nedovoljno kritični. Imam dovoljno godina da se sjećam, naprimjer, napise po srpskim medijima kad je ona SR Jugoslavija ili kako se već tad zvala osvojila svjetsko prvenstvo u košarci 2002. To je bilo drvlje i kamenje na Karija Pešića, tražili njegovu smjenu NAKON osvajanja zlata. Zlatko Dalić osvoji toliko medalja s Hrvatskom, drvlje i kamenje. Rahmetli stara Jugoslavija 1987 s brdo djece - doslovno djece, osvoji bronzu. Krešo Ćosić je nabijen nogom i rezultat je doživljen kao tragedija. Ovo su samo neki prvoloptaški primjeri. Ako želiš da imaš razvijenu sportsku kulturu i kakve takve rezultate, kao javnost moraš biti kritična. I to zdravo kritična, dakle ne u fazonu vidi mu glave. Ili u fazonu igrači su živi bogovi a selektor nema pojma, to nama svojstveno idolopoklonstvo, već da se kritički same igre na terenu seciraju.
Naš je problem što smo kao nacija sportski, ili ako hoćeš preciznije- fudbalski, potpuno neobrazovani. To, konačno, govore i rezultati. To znači da nemamo novinare, trenere, edukovane sportske radnike, naučnike iz oblasti sporta itd. Imamo mi sve to, ali na vrlo niskom nivou.
I kad je tome tako, ko da kritikuje? Krezubi narod po fb koji reprezentaciju prati od Velsa naovamo? Takvi da formiraju javno mnijenje?! Ne!
Ja nisam naišao niti na jedan smislen tekst koji analizira našu igru i cijelu ovu priču sa SP. Najbliži tome je Saša Ibrulj (po mom uvjerenju). Osim njega mi naprosto nemamo sportskog novinara.
Na HRT2 pratim sva prvenstva, i ovo sam, miljama su ispred nas. Da ne govorim o nekim još ozbiljnijim medijskim kućama. Kod nas voditelj onaj opskurni lik s mašnom ba. E ovi na hrvatskoj dovedu trenera, sportskog novinara, analitičara, pa onu žensku- doktor fudbala itd., milina ih slušati.
E kada ljudi s takvim pedigreom plasiraju mišljenje, stav ili kritiku, onda to ima svoju težinu. Mi, naprosto, nemamo koga slušati i to je najveći problem.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Slažem se sa svim napisanim.231983 je napisao/la: ↑26 jul 2026, 15:10Vidi Peperminte, ne govorim ja o tome da ne treba kritikovati. Treba. Samo je neobično važno KO upućuje kritiku. Ne mogu ja, nastavnik, upućivati kritiku. Mislim, teoretski mogu, ali ta kritika nije relevantna i neće doprinijeti boljitku.PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jul 2026, 14:16Ja bih rekao da je naš kolektivni problem suprotan od onoga sto vas dvojica pisete, a to je ne da smo prekritični nego da smo nedovoljno kritični. Imam dovoljno godina da se sjećam, naprimjer, napise po srpskim medijima kad je ona SR Jugoslavija ili kako se već tad zvala osvojila svjetsko prvenstvo u košarci 2002. To je bilo drvlje i kamenje na Karija Pešića, tražili njegovu smjenu NAKON osvajanja zlata. Zlatko Dalić osvoji toliko medalja s Hrvatskom, drvlje i kamenje. Rahmetli stara Jugoslavija 1987 s brdo djece - doslovno djece, osvoji bronzu. Krešo Ćosić je nabijen nogom i rezultat je doživljen kao tragedija. Ovo su samo neki prvoloptaški primjeri. Ako želiš da imaš razvijenu sportsku kulturu i kakve takve rezultate, kao javnost moraš biti kritična. I to zdravo kritična, dakle ne u fazonu vidi mu glave. Ili u fazonu igrači su živi bogovi a selektor nema pojma, to nama svojstveno idolopoklonstvo, već da se kritički same igre na terenu seciraju.
Naš je problem što smo kao nacija sportski, ili ako hoćeš preciznije- fudbalski, potpuno neobrazovani. To, konačno, govore i rezultati. To znači da nemamo novinare, trenere, edukovane sportske radnike, naučnike iz oblasti sporta itd. Imamo mi sve to, ali na vrlo niskom nivou.
I kad je tome tako, ko da kritikuje? Krezubi narod po fb koji reprezentaciju prati od Velsa naovamo? Takvi da formiraju javno mnijenje?! Ne!
Ja nisam naišao niti na jedan smislen tekst koji analizira našu igru i cijelu ovu priču sa SP. Najbliži tome je Saša Ibrulj (po mom uvjerenju). Osim njega mi naprosto nemamo sportskog novinara.
Na HRT2 pratim sva prvenstva, i ovo sam, miljama su ispred nas. Da ne govorim o nekim još ozbiljnijim medijskim kućama. Kod nas voditelj onaj opskurni lik s mašnom ba. E ovi na hrvatskoj dovedu trenera, sportskog novinara, analitičara, pa onu žensku- doktor fudbala itd., milina ih slušati.
E kada ljudi s takvim pedigreom plasiraju mišljenje, stav ili kritiku, onda to ima svoju težinu. Mi, naprosto, nemamo koga slušati i to je najveći problem.
Osim za Ibrulja kojeg držim za diletanta, ali eto.
Ma u svim sverama zivota smo takvi... Ne prihvatamo kritiku i zadovoljavamo se minimalnim trudom.
Odes na salter da izvadis dokument, a sluzbenik radi preko kurca i nazor ti ga izvadi kao da radi besplatno.
Odes na salter da izvadis dokument, a sluzbenik radi preko kurca i nazor ti ga izvadi kao da radi besplatno.
Bit će gusto
- PeppermintSA
- Kontakt:
Kako kad. Ako misliš na SFRJ ‘87., rezultati su poslije Kreše bili fantastični. Ako misliš na kritike Švabe Osima ‘90., ne možemo znati jer se država raspala, ali sudeći po rezultatima Hrvatske i donekle SRJ, čiji su nosioci bili Čileanci zbog čijeg neigranja je Švabo bio kritikovan te ‘90., onda takođe možemo reći da su rezultati bili fantastični.Madal je napisao/la: ↑26 jul 2026, 15:09Kakvi su rezultati Jugoslavije nakon tih turnira u kosarci i fudbalu nakon kojih su tjerali selektore?PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jul 2026, 14:16Ja bih rekao da je naš kolektivni problem suprotan od onoga sto vas dvojica pisete, a to je ne da smo prekritični nego da smo nedovoljno kritični. Imam dovoljno godina da se sjećam, naprimjer, napise po srpskim medijima kad je ona SR Jugoslavija ili kako se već tad zvala osvojila svjetsko prvenstvo u košarci 2002. To je bilo drvlje i kamenje na Karija Pešića, tražili njegovu smjenu NAKON osvajanja zlata. Zlatko Dalić osvoji toliko medalja s Hrvatskom, drvlje i kamenje. Rahmetli stara Jugoslavija 1987 s brdo djece - doslovno djece, osvoji bronzu. Krešo Ćosić je nabijen nogom i rezultat je doživljen kao tragedija. Ovo su samo neki prvoloptaški primjeri. Ako želiš da imaš razvijenu sportsku kulturu i kakve takve rezultate, kao javnost moraš biti kritična. I to zdravo kritična, dakle ne u fazonu vidi mu glave. Ili u fazonu igrači su živi bogovi a selektor nema pojma, to nama svojstveno idolopoklonstvo, već da se kritički same igre na terenu seciraju.
Ako misliš na SRJ i Karija Pešića, rezultati nakon tog prvenstva su bili očajni. Ali nije poenta u tome da li je uslijedio uspon ili potop, već da je sportska kultura takva da uvijek traži više i bolje. Naravno, to u nekim slučajevima kao kod Srba te 2002. može biti ekstremno pa samim tim pogrešno. Ali ja bih rekao da smo mi drugi ekstrem - da je uvijek sve savršeno, hvala vam za sve itd. Kad slušaš nase analitičare, čitaš sportske novinare, slušaš pitanja novinarska na pres konferencijama, uvijek je sve iz pozicije “šuti, samo nek se ne puca”. Koreanci izgube na SP, novinar na presici pita selektora jesu li se igraci otrovali hranom jer bi jedino to bilo prihvatljivo objašnjenje za ovakav očaj od igre. Nama fali toga. Jedna izvjesna strogost i jedno vece očekivanje, jer to vuče jedan takoreći sportski brod.
To njima njihove Mjesne Zajednice usput prave i opraštanje od repke da se savez ne mora zahmetit.PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jul 2026, 14:16Ono što nije normalno je da se nakon mjesec dana od prvenstva i dalje organizuju dočeci igračima koji su odigrali 7 minuta kao da su svjetski prvaci.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Uzdali smo se u našeg Mišketa da će on poslije dugogodišnje forumske naobrazbe biti predvodnik tog novog vala. Ostali smo razočarani.231983 je napisao/la: ↑26 jul 2026, 15:10PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jul 2026, 14:16Ja bih rekao da je naš kolektivni problem suprotan od onoga sto vas dvojica pisete, a to je ne da smo prekritični nego da smo nedovoljno kritični.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Apsurd je da si naveo primjere koji upravo pokazuju kako ne treba srati konsantno u prazno i okrenu ih u svoju korist.PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jul 2026, 15:38Kako kad. Ako misliš na SFRJ ‘87., rezultati su poslije Kreše bili fantastični. Ako misliš na kritike Švabe Osima ‘90., ne možemo znati jer se država raspala, ali sudeći po rezultatima Hrvatske i donekle SRJ, čiji su nosioci bili Čileanci zbog čijeg neigranja je Švabo bio kritikovan te ‘90., onda takođe možemo reći da su rezultati bili fantastični.Madal je napisao/la: ↑26 jul 2026, 15:09Kakvi su rezultati Jugoslavije nakon tih turnira u kosarci i fudbalu nakon kojih su tjerali selektore?PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jul 2026, 14:16Ja bih rekao da je naš kolektivni problem suprotan od onoga sto vas dvojica pisete, a to je ne da smo prekritični nego da smo nedovoljno kritični. Imam dovoljno godina da se sjećam, naprimjer, napise po srpskim medijima kad je ona SR Jugoslavija ili kako se već tad zvala osvojila svjetsko prvenstvo u košarci 2002. To je bilo drvlje i kamenje na Karija Pešića, tražili njegovu smjenu NAKON osvajanja zlata. Zlatko Dalić osvoji toliko medalja s Hrvatskom, drvlje i kamenje. Rahmetli stara Jugoslavija 1987 s brdo djece - doslovno djece, osvoji bronzu. Krešo Ćosić je nabijen nogom i rezultat je doživljen kao tragedija. Ovo su samo neki prvoloptaški primjeri. Ako želiš da imaš razvijenu sportsku kulturu i kakve takve rezultate, kao javnost moraš biti kritična. I to zdravo kritična, dakle ne u fazonu vidi mu glave. Ili u fazonu igrači su živi bogovi a selektor nema pojma, to nama svojstveno idolopoklonstvo, već da se kritički same igre na terenu seciraju.
Ako misliš na SRJ i Karija Pešića, rezultati nakon tog prvenstva su bili očajni. Ali nije poenta u tome da li je uslijedio uspon ili potop, već da je sportska kultura takva da uvijek traži više i bolje. Naravno, to u nekim slučajevima kao kod Srba te 2002. može biti ekstremno pa samim tim pogrešno. Ali ja bih rekao da smo mi drugi ekstrem - da je uvijek sve savršeno, hvala vam za sve itd. Kad slušaš nase analitičare, čitaš sportske novinare, slušaš pitanja novinarska na pres konferencijama, uvijek je sve iz pozicije “šuti, samo nek se ne puca”. Koreanci izgube na SP, novinar na presici pita selektora jesu li se igraci otrovali hranom jer bi jedino to bilo prihvatljivo objašnjenje za ovakav očaj od igre. Nama fali toga. Jedna izvjesna strogost i jedno vece očekivanje, jer to vuče jedan takoreći sportski brod.
Apsolutno treba kritikovati samo treba biti realan u kritikama. Prije bilo kojeg kritikovanja treba postaviti pitanje koga umjesto Sergeja ako se ide daleko da ga se smjeni - doci ce ti Dragan Okuka a ne Pep. To sam ja uporno govorio imbecilima koji su ga povazdan pljuvali.
A drugo je realan kvalitet igraca koje imas - nemamo ga. Forma igraca pred SP - ocajna. Iskustvo - nikakvo.
I na sve to neke pretjerane kritike su bolest u glavu a ne pozitivan sportski mentalitet.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
On je među najgorim.Maverick je napisao/la: ↑26 jul 2026, 16:01Uzdali smo se u našeg Mišketa da će on poslije dugogodišnje forumske naobrazbe biti predvodnik tog novog vala. Ostali smo razočarani.231983 je napisao/la: ↑26 jul 2026, 15:10PeppermintSA je napisao/la: ↑26 jul 2026, 14:16Ja bih rekao da je naš kolektivni problem suprotan od onoga sto vas dvojica pisete, a to je ne da smo prekritični nego da smo nedovoljno kritični.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ne mora svaka kritika značiti da tražiš nečiju smjenu. Evo, naprimjer, ja zaista ne bih volio da se Barbarez smjeni ili da sam napusti kormilo. Iako ne mislim da je dobar trener, želim da ostane jer mislim da će rasti zajedno s reprezentacijom, da je od reprezentacije napravio porodicu, da se nije libio - za razliku od svih prethodnih selektora - ubaciti neko golobrado dijete u tim, i za to mu zaista skidam kapu, te da na kraju krajeva ima rezultat. Plasirao se na SP kad to niko nije očekivao, iz prvog pokušaja. Dakle, nemoj misliti da sam ja neki Barbarezov pljuvač koji traži glave na koplju. Ali isto tako, smatram da smo jako loše odigrali prvenstvo i da je najodgovorniji on, odnosno njegov stručni štab, da je filozofija igre na kojoj insistira i zbog koje forsira određenu formaciju i postavku loša, iako razumijem njegovu logiku. Samo se s njom ne slažem.Madal je napisao/la: ↑26 jul 2026, 16:15
Apsurd je da si naveo primjere koji upravo pokazuju kako ne treba srati konsantno u prazno i okrenu ih u svoju korist.
Apsolutno treba kritikovati samo treba biti realan u kritikama. Prije bilo kojeg kritikovanja treba postaviti pitanje koga umjesto Sergeja ako se ide daleko da ga se smjeni - doci ce ti Dragan Okuka a ne Pep. To sam ja uporno govorio imbecilima koji su ga povazdan pljuvali.
A drugo je realan kvalitet igraca koje imas - nemamo ga. Forma igraca pred SP - ocajna. Iskustvo - nikakvo.
I na sve to neke pretjerane kritike su bolest u glavu a ne pozitivan sportski mentalitet.
Dakle, kritikovati da, ali argumentovano i ozbiljno. Moj problem je što kod nas lete glave čim pisneš protiv nečeg, jer svi oni su zmajevi, tigrovi, ljiljani. To nam škodi.