BH klubovi u Evropi 26/27
-
fudbalfudbal
- Kontakt:
Re: BH klubovi u Evropi 26/27
Ma Borac je jedini morao pokušati da uđe u grupe, za ostale 3. pretkolo uspjeh.
Ti si naša ljubav jedina!
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Sportski cestitam ali i za to nam se zahvalite sto nismo znali iskoristiti Nemanju.Zato hocemo MikicaLondonBlues je napisao/la: ↑22 jul 2026, 16:05Dobra, moram priznat.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑22 jul 2026, 15:43Ko sto duze traje Merlinova karijera nego tvoj klubLondonBlues je napisao/la: ↑22 jul 2026, 14:31Gledam sad duze traje Merlinov koncert nego FKS u Europi![]()
![]()
Ali ako tako uzmemo u obzir nasu kratku povijest a po brojkama i trofejima i uspjesima sto u prvenstvu sto u europi smo vas stigli pa cak i prestigli, moze se doci do zakljucka da smo puno uspjesniji klub nego FKS?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Inter Turku vodi Basaksehira u gostima, a Levski vodi Craiovu
Nasa liga ce biti u velikim problemima ukoliko ste sta ne promijeni, zajednicka druga liga je jedan od kljucni faktora za filtriranje kvaliteta. Gledam Interov sastav i vidim da samo jedan igrac ima preko 25 godina, a svi ostali su u23 igraci
Levski takodjer mlada ekipa, samo dva igraca u prvih 11 imaju preko 26 godina
Nasa liga ce biti u velikim problemima ukoliko ste sta ne promijeni, zajednicka druga liga je jedan od kljucni faktora za filtriranje kvaliteta. Gledam Interov sastav i vidim da samo jedan igrac ima preko 25 godina, a svi ostali su u23 igraci
Levski takodjer mlada ekipa, samo dva igraca u prvih 11 imaju preko 26 godina
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Nažalost nema od toga ništa ali odavno već i ptice na grani znaju da je jedini potencijalni spas za bosanski fudbal da se napravi druga zajednička liga i da i prva i druga imaju po 10 ekipa. Bez mnogo filozofiranja. Zadnji samo ispada, eventualno predzadnji može a i ne mora igrati playoff sa drugoplasiranim iz druge lige i to je to.
Sve dok ima klubova na bacanje, nikakvog efekta od toga nema
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Nisam nesto siguran da bi se kvalitet drasticno promjenio ujedinjavanjem entitetskih liga. Slicna bi bila situacija kao i sad kad npr. Čelik treba dovesti 10 novih igraca da bi bio konkurent u borbi za opstanak, jer inace leti iz lige ko fisek. A sa tadasnjim rosterom izdominirao Federalnu ligu.
Pored igrackih kvaliteta, u nizem rangu je problem i infrastruktura. Kada bi se kriteriji za licenciranje u ovom segmentu priblizili Premijer ligi, nizi rang bi se sam popolovio. Jer koji je smisao igranja i borbe za prvo mjesto ako nemas uslova za nastup u Premijer ligi? Evo sad imas Posusje, Gosk i mislim Slobodu, koji bi mogli dobiti licencu za nastup u PL i niko vise. Stupcanica prije dvije sezone odbijena, Jedisntvo, Travnik, TOSK nisu ni blizu (ovo cisto iz infrastukturnog segmenta). Situacija u RS-u cini mi se da je jos gora od ove u FBiH.
Po meni, kvalitetan rad sa djecom i trebao biti jedan od uslova napretka naseg fudbala. A za kvalitetan rad trebaju strucnjaci i kvalitetni skolovani treneri, a ne bivsi igraci koji ne znaju sta ce sa sobom, pa de ga u OP, a on sam ne zna sastaviti tri recenice. O pedagogiji i nekom studioznom pristupu treningu da i ne govorimo. Ali i za ove stvari trebaju finansije, kojih u nasem nogometu uglavnom nema za ove "sporedne stvari". A treba i vremena da bi se vidio rezultat tog rada. Ovako, dovedes polovnjaka iz komsiluka/susjedstva, neke egzoticne zemlje ili trecih evropskih liga, krhnes pare i ljuljaj Zilha dok se boje ne rastope.
Izvinite, nije tema ali eto nadoda se na postove prethodnika.
Sretno Velezu, Borcu i Zrinjskom danas.
Pored igrackih kvaliteta, u nizem rangu je problem i infrastruktura. Kada bi se kriteriji za licenciranje u ovom segmentu priblizili Premijer ligi, nizi rang bi se sam popolovio. Jer koji je smisao igranja i borbe za prvo mjesto ako nemas uslova za nastup u Premijer ligi? Evo sad imas Posusje, Gosk i mislim Slobodu, koji bi mogli dobiti licencu za nastup u PL i niko vise. Stupcanica prije dvije sezone odbijena, Jedisntvo, Travnik, TOSK nisu ni blizu (ovo cisto iz infrastukturnog segmenta). Situacija u RS-u cini mi se da je jos gora od ove u FBiH.
Po meni, kvalitetan rad sa djecom i trebao biti jedan od uslova napretka naseg fudbala. A za kvalitetan rad trebaju strucnjaci i kvalitetni skolovani treneri, a ne bivsi igraci koji ne znaju sta ce sa sobom, pa de ga u OP, a on sam ne zna sastaviti tri recenice. O pedagogiji i nekom studioznom pristupu treningu da i ne govorimo. Ali i za ove stvari trebaju finansije, kojih u nasem nogometu uglavnom nema za ove "sporedne stvari". A treba i vremena da bi se vidio rezultat tog rada. Ovako, dovedes polovnjaka iz komsiluka/susjedstva, neke egzoticne zemlje ili trecih evropskih liga, krhnes pare i ljuljaj Zilha dok se boje ne rastope.
Izvinite, nije tema ali eto nadoda se na postove prethodnika.
Sretno Velezu, Borcu i Zrinjskom danas.
Sretno lezVe!
Sretno Borac i Zrinjski, jedina dva tima koja su nesto napravila za ovu zemlju i koji su je pozicionirali na fudbalsku mapu evrope
Ja sam sve ono što ne smijete priznati sebi!
Đuliman i Ignatov izgleda nisu u konkurenciji za danas, Shhade, Abdullah i Salčin su roviti. Danas će biti baš teško ali uz pozitivan rezultat možda se nešto uspije sljedeće sedmice.
SRETNO VELEZ...Idemo momci... 
- BatistutA19
- Kontakt:
Uvijek podrzavam u svemu domace tako i veceras ,sretno Velez,Borac i Zrinjski 

- LondonBlues
- Kontakt:
Ajmo po prolaz veceras odma.
Sretno i ostalim klubovima koji predstavljaju nasu BiH, posebno FKS.
Vladari i rekorderi bh fudbala.
MO=HSKZ
MO=HSKZ
I naravno neizostavni FKŽ.LondonBlues je napisao/la: ↑23 jul 2026, 15:29Ajmo po prolaz veceras odma.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
ŽIŽOVIĆ MLADEN
ŽIŽOVIĆ MLADEN
-
Marokanci58
- Kontakt:
Klasična komunjara bratstvo i jedinstvo četnici su nam brača jel de, yebem ti Titin mezarBatistutA19 je napisao/la: ↑23 jul 2026, 15:26Uvijek podrzavam u svemu domace tako i veceras ,sretno Velez,Borac i Zrinjski![]()
BRATSTVO GRAČANiCA
-
Marokanci58
- Kontakt:
Kapiten veleza ko da je napusen. Sta mu je vako?
Trenutno korisnika/ca: LondonBlues, Marsiano, prisonbreak, Vanja8, Venom i 23 gosta.