Ako vec hoces istinu , ova pjesma je prvi put "pustena" na Old Traffordu nakon smrti Busbeyevih beba , a prvi su je na stadionu zapjevali navijaci lfc-a 3-4 god poslije minhenske tragedije kada je lokalna liverpoolova muzicka grupa "preradila" ovu pjesmu koja je bila veliki hit i dugo No.1 na svim ljestvicama u engleskoj...poslije su je ja mislim prvo navijaci Hiberninana "uzeli" pa tek onda Celticovinick je napisao/la:ja mislim da je to bila seltikova himna i da im je liverpool preuzeo,tako sam nesto nacuo

Sto se tice ovih prepirki , definitivno su navijaci LFC-a najbolji na zapadu...glupo bi bilo prediti njih i recimo balkance ili juznoamerikance , radi "sportskih" zakona u EU , pogotovo u engleskoj...
Sama cinjenica da su navijaci lfc "skontali" da The Kop gubi svoju vrijednost i 2007 pokrenuli Reclaim The Kop kampanju govori koliko su oni iznad svih ostalih navijaca velikih klubova...u toj kampanji im je i sam klub pomogao tako sto su navijaci koji idu na tekme radi navijanja mogli kupiti godisnje karte(ili zamjeniti postojece) za mjesto u vrhu Kopa( odmah iza gola ) gdje ta "ekipa" cjelu tekmu stoji(a svi znamo sta ovo znaci za englesku) i zdusno navija za voljeni klub... u prvoj sezoni je bilo oko 1000-1500 takvih navijaca , al' evo vec pred pocetak netom zavrsene sezone prodano je oko 4000 godisnjih ulaznica za ta mjesta .
Ako k'o prati malo navijanje na tekmama lfc-a moze primjetiti da se znatno popravilo i da ne prestaje svih 90 min.
Fernando Torres Liverpool No.9 je poslije paokare(koju su takodjer preradili u 2 verzije lfc navijaci , jednu za evropu , jednu za domacu ligu ) najveci hit prosle/pretprosle , koje vec godine