FK Budućnost Banovići

Moderator/ica: GracanicaAA

kuman_@mel
Kontakt:

Re: F.K.Buducnost Banovici

Post Postao/la kuman_@mel » 15 maj 2011, 22:12

neutralan__ je napisao/la:Jednim dijelom ste upravu,ali treba shvatiti i taj narod,oni dadnu za tu utakmicu 5KM,odvoje od svog grla i od svoje djece i normalno da ce biti iznervirani,to govore u ljutnji i afektu.Iako tako ne bi trebalo,kao sto ste rekli to utice na igrace i njihovu igru.
Oni koji psuju upravi i govore im razne neprikladne rijeci,ja ih ne krivim uopste.Evo zasto,nasim navijacima tj. Ljumanima su obecali sve i svasta,od buseva za gostovanja,do besplatnog ulaza i ne znam ni ja cega.Ti momci (Ljumani) su ih dobrili u Prvoj ligi,kad je bilo najteze.I tako jednu utakmcu,Ljumani su stavili svoj transparent na kojem pise Ljumani i zastavu BiH.Poslije 10-ak minuta dolazi obezbjedjenje (3-4 covjeka) i govore da skinu zastavu.Zasto??Ni oni sami ne znaju odgovor,to je smetalo ili jednostavno neko iz uprave nije zelio tu zastavu,zastavu nase drzave na stadionu.Ovo govorim iz razloga sto su sve navijacke skupine koje su dosle u Banovice stavljale kakve su zeljele transparente i zastave (najmladji primjer su Ultrasi kada su stavili zastavu Hrvatske) i tada se zastava nije skinula.Zasto?Vjerovatno zato sto je upravi u cilju da sto vise zaradi od gostujucih navijaca,tako sto im dozvoljavaju sve,a nasim navijacima prema kojima bi trebali biti takvi prave razno razne nevjerovatne stvari.Nekako su Ljumani preko toga presli.
Slijedeci primjer,pocela je PL,Ljumani su dosli na utakmicu protiv Drine,prije toga im je bio obecan besplatan ulaz,kada su dosli morali su platiti po 5KM.To je bio kraj.Svi su onda sacekali poluvrijeme i presli na zapad.
Ja ipak mislim da nasi igraci imaju dobru podrsku sa tribina sa obzirom u kakvom je stanju klub.
Ko je bio na utakmici protiv Zvijezde zna o cemu pricam,gubimo 3:1,ispali smo,a publika pruza podrsku nasim igracima kako bi dosli barem do izjednacenja koje nam nista ne znaci.Prosto nevjerovatno.
Jos jednom ponavljam da se slazem sa vama da ne treba tako reagovati prema igracima,jer onaj koji istinski voli ovaj klub,treba biti uz njega i kada je dobro i kada je lose,a takvih je malo.
Miko,skidam ti kapu sa glave za ovaj post,svaka je na mjestu :| :|
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 15 maj 2011, 22:15

neutralan__ je napisao/la:Jednim dijelom ste upravu,ali treba shvatiti i taj narod,oni dadnu za tu utakmicu 5KM,odvoje od svog grla i od svoje djece i normalno da ce biti iznervirani,to govore u ljutnji i afektu.Iako tako ne bi trebalo,kao sto ste rekli to utice na igrace i njihovu igru.
Oni koji psuju upravi i govore im razne neprikladne rijeci,ja ih ne krivim uopste.Evo zasto,nasim navijacima tj. Ljumanima su obecali sve i svasta,od buseva za gostovanja,do besplatnog ulaza i ne znam ni ja cega.Ti momci (Ljumani) su ih dobrili u Prvoj ligi,kad je bilo najteze.I tako jednu utakmcu,Ljumani su stavili svoj transparent na kojem pise Ljumani i zastavu BiH.Poslije 10-ak minuta dolazi obezbjedjenje (3-4 covjeka) i govore da skinu zastavu.Zasto??Ni oni sami ne znaju odgovor,to je smetalo ili jednostavno neko iz uprave nije zelio tu zastavu,zastavu nase drzave na stadionu.Ovo govorim iz razloga sto su sve navijacke skupine koje su dosle u Banovice stavljale kakve su zeljele transparente i zastave (najmladji primjer su Ultrasi kada su stavili zastavu Hrvatske) i tada se zastava nije skinula.Zasto?Vjerovatno zato sto je upravi u cilju da sto vise zaradi od gostujucih navijaca,tako sto im dozvoljavaju sve,a nasim navijacima prema kojima bi trebali biti takvi prave razno razne nevjerovatne stvari.Nekako su Ljumani preko toga presli.
Slijedeci primjer,pocela je PL,Ljumani su dosli na utakmicu protiv Drine,prije toga im je bio obecan besplatan ulaz,kada su dosli morali su platiti po 5KM.To je bio kraj.Svi su onda sacekali poluvrijeme i presli na zapad.
Ja ipak mislim da nasi igraci imaju dobru podrsku sa tribina sa obzirom u kakvom je stanju klub.
Ko je bio na utakmici protiv Zvijezde zna o cemu pricam,gubimo 3:1,ispali smo,a publika pruza podrsku nasim igracima kako bi dosli barem do izjednacenja koje nam nista ne znaci.Prosto nevjerovatno.
Jos jednom ponavljam da se slazem sa vama da ne treba tako reagovati prema igracima,jer onaj koji istinski voli ovaj klub,treba biti uz njega i kada je dobro i kada je lose,a takvih je malo.
sve si ovo dobro napisao, ali dobro znas da ima i onih koji su nepozeljni na stadionu, koji nikada nisu bili ni na jednoj utakmici ili dodju jednu pa se nikad vise ne vrate, Evo sta cu ti reci To nisu navijaci, to su samo slucajni prolaznici koji plate 5KM da nekome opsuju da ne navodim primjer, a zasto ne doci na utakmicu s obrazom Lijepo, kulturno i vratiti se kuci kako si otisao, nije ba sve ni u navijacima, sve je to uprave kluba do igraca i trenera, a navijaci ce doci kada bude doslo ONO vrijeme koje je bilo prije nekih 5-6 godina, nadam se da me razumijes ;)
1947!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 15 maj 2011, 22:38

Prvo treba ovu upravu maknuti.Covjece dragi jesil vidio u nas predsjednika,lik uzeo kosilicu da kosi travu,odnese ga ona kosilica. :lol: Isto tako i drugi,kradu godinama i nije im malo. :roll:
Ja sam cuo nesto na pocetku druge polusezone sto me je tako potreslo,nevjerovatno,iz povjerljivih izvora,nisam to nikome govorio,ali ako bi neko da mu kazem,moze na pp.
Ima tih koji dodju 1 utakmicu,ali ni oni nisu psovali kad smo pobjedjivali,nego smo svi zajedno bodrili nase momke i na kraju ih ispratili aplauzom.I ja se iznerviram,znas i sam.
Ja sam uvijek bio uz klub i onda kad smo bili sila u PL i onda kad smo ispali iz PL,i onda kad smo se borili za opstanak u Prvoj ligi FBiH,kad smo trebali uci i uvijek cu biti uz njega.Ne samo ja nego i ti i svi ostali,pravi navijaci.
Doslo je vrijeme da i Fudo ode,sto je dosta,dosta je,nicija nije do zore...Sjecas se utakmice protiv Sarajeva,doslo preko hiljadu Hordi i njih su docekali Bozanstveno,sve im dali,citavu tribinu,dok je jedan dio nasih navijaca,bio na onoj livadi,trava preko metar,svake sekunde se bojis da **** ne izleti,ali i za to je kriva nasa uprava,jer je istocna tribina bila poluprazna,mogli su nasim navijacima dati 1/4 i svi zadovoljni bili bi odvojeni od Hordi.Ali bitno je zaraditi,pa da onda te pare nestanu brzinom svjetlosti.
Ti ljudi sto dodju jednu utakmicu,pljuvaci nam ne trebaju (mislim pljuvace igraca i trenera),ali sam uz one koji su protiv uprave.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

bondich
Kontakt:

Post Postao/la bondich » 15 maj 2011, 23:23

komsije zelim vam akobogda sto prije povratak u elitu..pozz
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 15 maj 2011, 23:24

bondich je napisao/la:komsije zelim vam akobogda sto prije povratak u elitu..pozz
hvala komšo, SVAKO DOBRO ;)
1947!

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 15 maj 2011, 23:43

sad da vidim kako smo mi to pobijedili, a cuo sam da su Travnikovi igraci napali sudiju :D
1947!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 15 maj 2011, 23:45

Hocete uzet zelji puni plijen ? :)

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 16 maj 2011, 00:13

samosarajvo je napisao/la:Hocete uzet zelji puni plijen ? :)
Tesko drug.
@Ljumani_Banovici Travnik bio bolji,mi imali jednu dobru priliku preko Pirica,spasio nas i Murga,sta je sve odbranio i onda kazna za Travnik.Haskic se raduje kao da je Liga Prvaka.
Svaka cast Travnicanima na fer i korektnoj igri i aplauzu.
I da ona teorija da je namjestena utakmica pada u vodu,vidjeli ste svi da je Travnik napadao i zelio pobjedu,ali nije imao srece.

Hodza_manLju
Kontakt:

Post Postao/la Hodza_manLju » 16 maj 2011, 13:16

Cisto sumnjam jer mislim da je ta utakmica ''odradjena''....Ocekujem utakmica sa puno golova i na kraju +1 za Zelju....

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 16 maj 2011, 13:19

a zasto je to za sarajevo bitno? :D
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 16 maj 2011, 13:22

Hodza_manLju je napisao/la:
Cisto sumnjam jer mislim da je ta utakmica ''odradjena''....Ocekujem utakmica sa puno golova i na kraju +1 za Zelju....
Kao i uvijek. :D Samo da ne bude debakl kao protiv Zvijezde.Ja ocekujem 2:0 ili 2:1.
Posjeta ce vjerovatno biti losa iz 3 razloga:1.Kisa,2.Radni dan,3.Vec smo ispali,ono sto bi moglo privuci gledaoce na stadion je to sto dolazi 'veliki' Zeljeznicar.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 16 maj 2011, 13:27

neutralan__ je napisao/la:
Hodza_manLju je napisao/la:
Kao i uvijek. :D Samo da ne bude debakl kao protiv Zvijezde.Ja ocekujem 2:0 ili 2:1.
Posjeta ce vjerovatno biti losa iz 3 razloga:1.Kisa,2.Radni dan,3.Vec smo ispali,ono sto bi moglo privuci gledaoce na stadion je to sto dolazi 'veliki' Zeljeznicar.
Nema kise u cetvrtak sto znaci da ce jedna tacka, pored one da dolazi Zeljo, biti pozitivna .. :)

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 16 maj 2011, 13:30

Nadam se da nece biti kise,jer samo 2-3 utakmice ove sezone je bilo lijepo vrijeme.Volio bi da bude vrijeme kao protiv Zvijezde.I 5 golova,ali u vasoj mrezi. :P

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 16 maj 2011, 22:32

tm84 je napisao/la:
a zasto je to za sarajevo bitno? :D
ja stvarno neznam zasto im je to bitno, kao da im treba nasa pobjeda :D
1947!

Capital City
Kontakt:

Post Postao/la Capital City » 17 maj 2011, 14:27

Šta je sa vašim travnjakom kao da ste odustali od bilo kakvog održavanja. :?:
A MAN WHO SPREADS WISDOM

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 17 maj 2011, 14:59

Capital City je napisao/la:Šta je sa vašim travnjakom kao da ste odustali od bilo kakvog održavanja. :?:
uradjen je centar, postavljeno novo busjenje ne SIKIRAJ se
1947!

Capital City
Kontakt:

Post Postao/la Capital City » 17 maj 2011, 15:04

OK :D
A MAN WHO SPREADS WISDOM

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 17 maj 2011, 18:00

Ljumani_Banovici je napisao/la:
Capital City je napisao/la:Šta je sa vašim travnjakom kao da ste odustali od bilo kakvog održavanja. :?:
Samo da ne bude uradjen kao prosli put. :roll: Jesu se i sjetili kad ce ga raditi na kraju sezone ostale jos 2 utakmice,valjda ga prave specijalno za Zelju i Siroki? :lol:

U koliko je utakmica protiv Zelje?

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 17 maj 2011, 19:37

neutralan__ je napisao/la:
Ljumani_Banovici je napisao/la:
Samo da ne bude uradjen kao prosli put. :roll: Jesu se i sjetili kad ce ga raditi na kraju sezone ostale jos 2 utakmice,valjda ga prave specijalno za Zelju i Siroki? :lol:

U koliko je utakmica protiv Zelje?
pa ovo je veliki derbi sa zeljom :D ... moraju uraditi nesto po tom pitanju jer cuo si komentar Osima, Da nas treba kaznit zbog loseg terena ...
Utakmica je najvjerovatnije u 17:00 - 17:30 pod reflektorima :lol:
1947!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 17 maj 2011, 19:40

Derbi. :lol:
Ja sam procitao na Zeljinoj stranici da je u 17:00h.

Hoces ici?

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], NeRi_K i 9 gostiju.