Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Principatus » 31 maj 2011, 21:10

RiNo je napisao/la: Šteta da takav talent propadne, još smo u napadu najtanji...
:D
RiNo je napisao/la:Imam 28 godina i nemam vremena više čekati poziv Hrvatske.
Smijesna izjava. Prije nekoliko dana Krstanovic je drugu plocu pustao, pa nek saceka jos malo, mozda ga pozove Bilic. Posto mi oskudjevamo sa napadacima...

Kao i onaj golman iz Rumunije, Grahovac. Sto je sebi umislio, da je svjetska klasa, jer ce zaigrati u LS.
Pa kaze kao on nebih htio za BiH da nastupi. Pa ko ga je zvao? :D

Da umjesto Begovica i Dzeke igraju Krstanovic i Grahovac. Aha. :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 31 maj 2011, 21:19

vama je to smijesno, al evo i ja bi se odazvao pozivu Hrvatske da mi netko kaze ako ti se ide tamo idi, jbt moras pokazat zanimanje za covjeka da bi dosao igrat, zato svi i igraju za Hrvatsku jer ih je Hrvatska prije zvala .. ja kao 'Hrvat iz BiH' bi se odazvao onoj reprezentaciji koja me prva pozove, jer ta smatra da sam im potrebniji i oni me vise zele, logicno da bi vise volio igrat kod kuce, za BiH, al ako se ljudi tako ponesu zasto odbit Hrvatsku .. vi se pravite tu neke patriote, a nitko ne misli da je igracima vazno igrat za reprezentaciju, za bilo koju, tako se bolje promovise, a oni nasi mudonje iz saveza tek tako pustaju momke rojdene u BiH da igraju za Hrvatsku, ne samo u nogometu, eno i u rukometu Alilovi i Buntic, a tek da ne spominjem MIRZU DZOMBU, kojem covjek kad cuje ime zna da je Bosanac, al kad Hrvatska ima sposobniji savez i sposobnije ljude i dalje ce oni osvajat medalje s Bosancima i Hercegovcima

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 31 maj 2011, 21:22

STEVIE je napisao/la:
gospodin Seljakovic je napisao/la:http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_hrv_news

sto kazete na kraj teksta??

Obzirom da si rođen u Tomislavgradu, na području BiH, bi li se odazvao pozivu izbornika Sušića?
"Odazvao bih se, zašto ne. Imam 28 godina i nemam vremena više čekati poziv Hrvatske."

najbolji strijelac Prve Hrvatske nogometne lige bi zelio igrat za BiH, ja mislim da bi mu se trebala dat sansa bez obzira na veliku konkurenciju u napadu, nek se momak pokaze
i vise je vrijeme da se ne ponavljaju Corluke, Lovreni, Bartulovici, Stanici i da ne nabrajam dalje
to je jos jedan lendric u nizu, takve seronje koje vole sjediti na dvije stolice nisu potrebne ovoj repki. mozemo mi bez njih sigurno
Ivan Lendric je igrao u BiH PL, al momak nije iz BiH, on je rodjen u Solinu i nema nikakvih korijena u BiH, tako da ne pricaj njemu bezveze ;)
samo je bilo govora da bi mogao dobit nase drzavljanstvo i igrat za BiH, al momku je Hrvatska na prvom mjestu, sto je i logicno buduci ga za BiH veze samo jedna sezona u dresu Zrisnjkog i nista vise

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 31 maj 2011, 21:24

gospodin Seljakovic je napisao/la:vama je to smijesno, al evo i ja bi se odazvao pozivu Hrvatske da mi netko kaze ako ti se ide tamo idi, jbt moras pokazat zanimanje za covjeka da bi dosao igrat, zato svi i igraju za Hrvatsku jer ih je Hrvatska prije zvala .. ja kao 'Hrvat iz BiH' bi se odazvao onoj reprezentaciji koja me prva pozove, jer ta smatra da sam im potrebniji i oni me vise zele, logicno da bi vise volio igrat kod kuce, za BiH, al ako se ljudi tako ponesu zasto odbit Hrvatsku .. vi se pravite tu neke patriote, a nitko ne misli da je igracima vazno igrat za reprezentaciju, za bilo koju, tako se bolje promovise, a oni nasi mudonje iz saveza tek tako pustaju momke rojdene u BiH da igraju za Hrvatsku, ne samo u nogometu, eno i u rukometu Alilovi i Buntic, a tek da ne spominjem MIRZU DZOMBU, kojem covjek kad cuje ime zna da je Bosanac, al kad Hrvatska ima sposobniji savez i sposobnije ljude i dalje ce oni osvajat medalje s Bosancima i Hercegovcima
Kapa do poda za post,nisam odavno procitao bolji..

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 31 maj 2011, 21:26

gospodin Seljakovic je napisao/la:vama je to smijesno, al evo i ja bi se odazvao pozivu Hrvatske da mi netko kaze ako ti se ide tamo idi, jbt moras pokazat zanimanje za covjeka da bi dosao igrat, zato svi i igraju za Hrvatsku jer ih je Hrvatska prije zvala .. ja kao 'Hrvat iz BiH' bi se odazvao onoj reprezentaciji koja me prva pozove, jer ta smatra da sam im potrebniji i oni me vise zele, logicno da bi vise volio igrat kod kuce, za BiH, al ako se ljudi tako ponesu zasto odbit Hrvatsku .. vi se pravite tu neke patriote, a nitko ne misli da je igracima vazno igrat za reprezentaciju, za bilo koju, tako se bolje promovise, a oni nasi mudonje iz saveza tek tako pustaju momke rojdene u BiH da igraju za Hrvatsku, ne samo u nogometu, eno i u rukometu Alilovi i Buntic, a tek da ne spominjem MIRZU DZOMBU, kojem covjek kad cuje ime zna da je Bosanac, al kad Hrvatska ima sposobniji savez i sposobnije ljude i dalje ce oni osvajat medalje s Bosancima i Hercegovcima
problem je u tome sto dosta od ti "talenta" bih rado odbili BiH da igraju za preko-drinase ili hrvatsku, znas i ti to ;) recimo pokazano je mnogo zanimanja(cak je pozvan na okup A-selekcije meni se cini) za onog seljaka bunozu pa pogledaj sta sad prica..

edit: lendric je sam govorio da mu otac vuce korjene iz BiH! to je jedan obicni balavi seljak koji gleda samo svoj interes a htio da iskoristi nasu repku kad je vidio da ga hrvati ne zele :evil:
Zadnja izmjena: STEVIE, dana/u 31 maj 2011, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 31 maj 2011, 21:31

@ Seljakovic

Mislim da mu promovisanje kao napadacu iz HNL sa 28 godina malo kasno dolazi.
Istina moze jos tu i tamo koju paru vise zaraditi i to je to.

Da je on neki mladi talenat korijenom iz BiH, koji se rodio u drugoj zemlji, pa razmislja i nije jos siguran, jer to nije lagano za mlade ljude...ok. Ali ovaj tip moljaka i kritikuje preko novina Bilica da ga pozove, pa onda se obraca nama rijecima:"Nemogu vise cekati Hrvatsku, eto igrao bih ja za vas." Zao mi je, iako uvjek podrzavam aktivan prilaz igracima, ali u ovom slucaju to nije racionalno. Rating nase reprezentacije se digao, i mislim dace poslije ovih kvalifikacija biti jos veci, nemoramo uzimati svakoga, sigurno ne na toj poziciji.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 31 maj 2011, 21:41

L_blancos je napisao/la:
Interesovali se mi za ove nabrojane i mnoge druge ili ne oni će uvijek prije odabrati Hrvatsku što iz nacionalnih razloga,što zbog toga jer je Hrvatska bolja i uspješnija rep, pa im je bolje za karijeru, čast izuzecima koji vole BiH

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 31 maj 2011, 21:44

ZOI84 je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:
Interesovali se mi za ove nabrojane i mnoge druge ili ne oni će uvijek prije odabrati Hrvatsku što iz nacionalnih razloga,što zbog toga jer je Hrvatska bolja i uspješnija rep, pa im je bolje za karijeru, čast izuzecima koji vole BiH
Ma da se nama samo jednom dokopati zavrsnice svi bi oni hrlili i molili da se pozovu,nema tu puno patriotizma pogotovo kad si rodjen u jednoj zemlji a igras za drugu ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 31 maj 2011, 21:54

ma znam ja to sve, Bartulovic je godinama odbijao BiH da bi sakupio 3 nastupa za Hrvatsku, al eto Papac, Hrgovic, Maletic, to su momci koji dokazuju da sva tri naroda zele igrat za BiH, a ne samo jedan, samo treba s njima popricat, a ne se prepucavat preko novina, od toga nema nista, to znamo svi .. al svatko ima svoj izbor, ja sam gore naveo kako bi postupio i kad bi igrao za klub u Srbiji i dobio drzavljanstvo prihvatio bi poziv za njihovu reprezentaciju, to jesu nacionalni interesi, al ne mozes ti iz razloga sto te netko zanemaruje zapostavit i svoj zivot i svoju karijeru, jer ta karijera je posao s kojim hranis svoju obitelj, a ne zivi se od domoljublja .. od svih igraca iz BiH koji igraju za Hrvatsku, Srbiju il mozda neku trecu zemlju ja sam uvjeren da bi njih 40-50% igralo za BiH da se s njima ozbiljno popricalo .. pa predsjednik Hrvatskog Nogometnog Saveza je iz Bugojna, Vlatko Markovic rodjeni Bosanac sjedi na celu HNS-a, a kod nas se svadjaju vamo, tjeraju savez u suspenziju, s tim gube sve .. da je savez i dalje pod suspenzijom bas mislite da nebi bilo jos odljeva mladih igraca za druge reprezentacije .. bas mislite da Eduardo da Silva vise voli Hrvatsku nego Brazil, covjek sigurno zna gdje je rodjen i tu mu je srce, al pogledajte ga, ponos je cijele Hrvatske .. kako mi u BiH nemamo nikog tko je nama pribjegao, imamo samo kamaru oninh koji su odbjegli, takva nam je i drzava, sami smo krivi sto biramo nesposobne ljude pa se poslije kajemo, al onda dodju izbori i opet izaberemo iste

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 31 maj 2011, 22:11

Taj Krstanovic skoro godina ima kao i Muslimovic a mnogo vise nego Zec.Plus jos sto se jednim okom gleda i na onog momka u Fiorentini.sad ce na posudbu,ali tek mu je 18 godina i vrijeme je pred njim.
Da ne govorim da su tu Dzeko i Vedo.
I sta treba ovog pozvati posto nema vremena da ceka na Bilica,na ustrb par ovih nabrojanih momaka.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 31 maj 2011, 22:15

harishp je napisao/la:Taj Krstanovic skoro godina ima kao i Muslimovic a mnogo vise nego Zec.Plus jos sto se jednim okom gleda i na onog momka u Fiorentini.sad ce na posudbu,ali tek mu je 18 godina i vrijeme je pred njim.
Da ne govorim da su tu Dzeko i Vedo.
I sta treba ovog pozvati posto nema vremena da ceka na Bilica,na ustrb par ovih nabrojanih momaka.
Radije bi Skoru pozvo, nego njega :mrgreen:

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 31 maj 2011, 22:23

gospodin Seljakovic je napisao/la:ma znam ja to sve, Bartulovic je godinama odbijao BiH da bi sakupio 3 nastupa za Hrvatsku, al eto Papac, Hrgovic, Maletic, to su momci koji dokazuju da sva tri naroda zele igrat za BiH, a ne samo jedan, samo treba s njima popricat, a ne se prepucavat preko novina, od toga nema nista, to znamo svi .. al svatko ima svoj izbor, ja sam gore naveo kako bi postupio i kad bi igrao za klub u Srbiji i dobio drzavljanstvo prihvatio bi poziv za njihovu reprezentaciju, to jesu nacionalni interesi, al ne mozes ti iz razloga sto te netko zanemaruje zapostavit i svoj zivot i svoju karijeru, jer ta karijera je posao s kojim hranis svoju obitelj, a ne zivi se od domoljublja .. od svih igraca iz BiH koji igraju za Hrvatsku, Srbiju il mozda neku trecu zemlju ja sam uvjeren da bi njih 40-50% igralo za BiH da se s njima ozbiljno popricalo .. pa predsjednik Hrvatskog Nogometnog Saveza je iz Bugojna, Vlatko Markovic rodjeni Bosanac sjedi na celu HNS-a, a kod nas se svadjaju vamo, tjeraju savez u suspenziju, s tim gube sve .. da je savez i dalje pod suspenzijom bas mislite da nebi bilo jos odljeva mladih igraca za druge reprezentacije .. bas mislite da Eduardo da Silva vise voli Hrvatsku nego Brazil, covjek sigurno zna gdje je rodjen i tu mu je srce, al pogledajte ga, ponos je cijele Hrvatske .. kako mi u BiH nemamo nikog tko je nama pribjegao, imamo samo kamaru oninh koji su odbjegli, takva nam je i drzava, sami smo krivi sto biramo nesposobne ljude pa se poslije kajemo, al onda dodju izbori i opet izaberemo iste
Za svakog mladog a kvalitetnog igraca se trebamo boriti svim silama,ali zvati nekog poslije ovakve izjave i nemal 30-oj godini nema smisla,dok recimo na poziv cekaju mladici od 20-ak godina ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 31 maj 2011, 22:27

Nije on nikakav igrac da vam pravo kazem. Moze samo sanjat i nasu i rvatsku reprezentaciju. A skoro sam siguran da je igrao protiv Azerbejdzana.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 31 maj 2011, 22:28

Cartman je napisao/la:Nije on nikakav igrac da vam pravo kazem. Moze samo sanjat i nasu i rvatsku reprezentaciju. A skoro sam siguran da je igrao protiv Azerbejdzana.
On kaže da nije nikad igrao.
Čelik Zenica 1945

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 01 jun 2011, 00:09

pa covjek je u formi, treba ga zvat ako je potreban, a to sto se on mora nudit, a ljudi iz saveza nisu prije reagirali nije njegova krivica, covjek je zabio vise golova od Sammira i Vukusica koji s lakocom mogu igrat za neki klub tipa Evertona, Anderlechta i slicno .. i nije na nama da se raspravljamo ovdje tko voli BiH, nego tko bi dobro dosao reprezentaciji, a Krstanovic je sigurno dobar momak i mogao bi pomoc, a na ljudima u savezu i izborniku je da odluce

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 01 jun 2011, 00:28

On je igrao protiv Azerbejdzana,prijateljsku a skoro je izjeavio prije sedmicu otprilike da zeli igrati ,njegovim rijecima "za kockaste" a ne za Bosnu i Hercegovinu iako ima pravo da bira i da mu je krivo sto su neki iz hrvatske lige dobili priliku ispred njega
RIP SALE VILENJAK

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 01 jun 2011, 00:44

Ma ovakve izjave igraca u ovom klimaxu karijere i nisu pokazatelj pravog razmisljanja ,jer svjesni su da su mogli puno bolje i da nesto vrijede a nisu to uspjeli materijalizovati pa ovakvim ishitenim i ironicnim izjavama pokusavaju skrenuti paznju na sebe itd.
Njemu sad vjerovatno treba jos jedan dobar ugovor pa kao paun siri rep i skrece paznju na sebe da bi se obezbjedio materijalno.
"No God is Good God "

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 01 jun 2011, 01:26

Evo izjava Krstanovica za Index

Izjava od 31.maja
Izbornik Bilić je propustio priliku da radi s tobom?

"Potajno sam se nadao Bilićevom pozivu. Proglašen sam najboljim igračem hrvatske lige, najbolji sam strijelac i mislim da je za mene bilo mjesta na popisu."

S obzirom da si rođen u Tomislavgradu, na području BiH, bi li se odazvao pozivu izbornika Sušića?

"Odazvao bih se, zašto ne. Imam 28 godina i nemam vremena više čekati poziv Hrvatske."
Izjava od 23. maja
Krstanović je u siječnju proslavio 28. rođendan, ali još uvijek nije zaigrao ni za jednu od dvije reprezentacije za koje ima pravo. Čiji poziv očekujete, Bilićev ili Sušićev?

"Bilićev, naravno. Želim igrati za Hrvatsku, a koliko god naša reprezentacija u ovom trenutku imala pregršt sjajnih napadača, mislim da je možda moglo i za mene biti mjesta na popisu. Tim više što su pozvani neki igrači iz HNL-a koji, barem mi tako govore stručnjaci, nisu ništa bolji, a nemaju ni bolju statistiku od mene."

Negdje sam procitao da je rekao ono ne Hrvatsku nego "kockaste" al to vjerovatno novinari izmisljaju-pumpaju :D
RIP SALE VILENJAK

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 01 jun 2011, 01:33

Njemu bi trebalo dati šansu protiv Luxemburga. Ako bude dobar, neka i dalje igra, a ako ne bude, nikom ništa, barem neće moći nastupati za "svoju reprezentaciju".

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 01 jun 2011, 01:42

Pretjerana je ta tolika rasprava o igraču, koji u jednoj rečenici zašto bi igrao za BiH, kaže isto i da ne bi igrao. Odnosno, daje jasan razlog da se ne poziva. Čuj "nema vremena čekati Slavena više", pa da! A, Pape će se napraviti glup, pa otvoriti ruke u zagrljaj. :roll:

Pored svega toga, i da ima dobru volju da zaigra za domovinu, onda bi trebao stati u red napadača. Jedan brzi Zeko nije ni pozvan, a u sezoni kad je još bio u HNL, jako, jako je bio bolji od Krstanovića. Uz to je Zec mlađi 5 godina. Zlaja bi se uvijek trebao naći ispred Ivana, kao i ona djeca koja su "vani", ali su izjavili da im srce kuca za BiH i da čekaju poziv, papire da se srede (šta već).
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, DeeWa, Edincapitano, Micron, Riziko, zgembo89 i 51 gost.