Safet Sušić - Pape

NoName
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la NoName » 05 jun 2011, 01:45

Vita_Novalis je napisao/la:
Pasodzigera je napisao/la:
NoName je napisao/la: Pretpostavljam da ti je utakmica protiv Rumunije bila prva koju si gledao, u suprotnom ne bi izjavljivao ovakve gluposti. Pa mi smo protiv Turske i Španije u Zenici imali inicijativu, a da ne spominjem da smo ove reprezentacije koje su lošije jeli za doručak. Pape vizionar :lol: :lol: :lol:
Vjerovatno je i tvoja bila prva protiv Rumuna,dok nisi primjetio,da se igra prestala preskakati,da se igra od noge do noge,kao sto je Susic igrao u svoje dane,a to trenutno i namece ekipi. Ako nije vizionar,de molim te objasni,kako je u kratkom roku,mogao da od Lulica napravi "zivotinju",da od Medunjanina napravi odlicnog defanzivnog veznjaka,kod predhodnika grijo klupu do daske,da Pjanketa i Misketa ukomponuje(sto je kod pojedinaca bilo nezamisljivo).Vidim gore pominjes Spaniju kao velesilu za Francusku,e tugo moja,pa otkad ti pratis fudbal,pa Spanija je tek sad uspjela da dodje na level na kojem je Francuska vec odavno,prvak svijeta i dvostruki prvak Evrope. Turska reprezentacija je pocela da igra fudbal tek nekih poslijednjih 10-15 godina,jer je prije nije bilo ni na mapi,dok je Rumunija uvijek bila za raspekta od strane svih reprezentacija svijeta.Al ocito da pisem nekom ko prati fudbal 5-6 godina,pa nije ni cudo.

Mislim da ti je Pasodzigera odlicno odgovorio.
Mislim momak da nema potrebe za uvredama i prepirkama. Ipak je on Pape a ti si samo NoName! To ipak odosta govori.
Ako je tebi ona dzilkos Ciro napravio ekipu onda se objesi. Ciri je Kodro napravio i ukomponovao igrace. Obrati paznju koje je igrace Kodro pozvao a koji se prije njega nisu pozivali.
Ciro je dzilkos koji ima vise srece nego pameti. Sa onom Hrvatskom bi svaki ozbiljniji trener bio prvak Svijeta.
Isto tako sa ovom Bosnom nas je osramotio protiv Turske i Portugala. Protiv Spanije se malo opustio jer utakmica nije bila bitna, inace bi igrao bunker i preskakao igru kao i uvijek.

Jos jednom bravo Pape majstore! :mrgreen:
Auuuu dečki, ala ste se isprovaljivali.

Šta ima da traži jedan M. City pored QPR, kad se zna da je QPR ima jedno dvae'st godina bio puno bolji klub. Od noge Hasagića do noge Džeke, to je novi koncept.

Turska: 2:1 i 1:1, Španija 1:0. Zaboravio sam, Rumuni su '94 bili sila od ekipe, sinoć su nas zbog toga razvalili k'o beba zvečku valjda. Nije Pape kriv, ne, ne. Kako će on biti kriv kad su za Francusku nekad igrali Zidane i Henry, kako to pobjediti (Pitajte Bjeloruse). Kako pobjediti Hagia i društvo, ipak su oni giganti.
Zadnja izmjena: NoName, dana/u 05 jun 2011, 01:54, ukupno mijenjano 1 put.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 05 jun 2011, 01:48

NoName je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
NoName je napisao/la:u Turskoj nije sramota izgubiti (2:1)
Ćito je priznao da je poraz u Turskoj njegova greška.
Ma nije, on je lupao šakom od sto i govorio kako ovi igrači nisu ni "i" od igrača. A 2 sata prije toga je govorio kako samo pobjeda dolazi u obzir i da imamo najbolji tim, da je atmosfera odlična. Naravno, orjentisao se i na napadački fudbal koji je rezultirao sa 3 pokušaja u okvir gola i to u periodu od 85 do 93 minute. Vizionarski, nema šta. Sve tačno čovjer predvidio.
ne nego on je na sav glas je.bavao majku portugalcima danima prije utakmice, da bi poslije iste krivicu svalio na misketa i srbe, dodika i kompaniju kojima je nekoliko mjeseci prije bio u posjeti i poklanjao dres.

i dosta vise spominjanja tog bijednika, kao da nije dosta sav ovaj jad i cemer. tacno namjernu na muku pristaju.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 05 jun 2011, 01:58

Vita_Novalis je napisao/la:
Pasodzigera je napisao/la:
NoName je napisao/la: Pretpostavljam da ti je utakmica protiv Rumunije bila prva koju si gledao, u suprotnom ne bi izjavljivao ovakve gluposti. Pa mi smo protiv Turske i Španije u Zenici imali inicijativu, a da ne spominjem da smo ove reprezentacije koje su lošije jeli za doručak. Pape vizionar :lol: :lol: :lol:
Vjerovatno je i tvoja bila prva protiv Rumuna,dok nisi primjetio,da se igra prestala preskakati,da se igra od noge do noge,kao sto je Susic igrao u svoje dane,a to trenutno i namece ekipi. Ako nije vizionar,de molim te objasni,kako je u kratkom roku,mogao da od Lulica napravi "zivotinju",da od Medunjanina napravi odlicnog defanzivnog veznjaka,kod predhodnika grijo klupu do daske,da Pjanketa i Misketa ukomponuje(sto je kod pojedinaca bilo nezamisljivo).Vidim gore pominjes Spaniju kao velesilu za Francusku,e tugo moja,pa otkad ti pratis fudbal,pa Spanija je tek sad uspjela da dodje na level na kojem je Francuska vec odavno,prvak svijeta i dvostruki prvak Evrope. Turska reprezentacija je pocela da igra fudbal tek nekih poslijednjih 10-15 godina,jer je prije nije bilo ni na mapi,dok je Rumunija uvijek bila za raspekta od strane svih reprezentacija svijeta.Al ocito da pisem nekom ko prati fudbal 5-6 godina,pa nije ni cudo.

Mislim da ti je Pasodzigera odlicno odgovorio.
Mislim momak da nema potrebe za uvredama i prepirkama. Ipak je on Pape a ti si samo NoName! To ipak odosta govori.
Ako je tebi ona dzilkos Ciro napravio ekipu onda se objesi. Ciri je Kodro napravio i ukomponovao igrace. Obrati paznju koje je igrace Kodro pozvao a koji se prije njega nisu pozivali.
Ciro je dzilkos koji ima vise srece nego pameti. Sa onom Hrvatskom bi svaki ozbiljniji trener bio prvak Svijeta.
Isto tako sa ovom Bosnom nas je osramotio protiv Turske i Portugala. Protiv Spanije se malo opustio jer utakmica nije bila bitna, inace bi igrao bunker i preskakao igru kao i uvijek.

Jos jednom bravo Pape majstore! :mrgreen:
znaci..ovo mi je krvavo...cuj svaki ozbiljniji trener bi bio prvak svijeta...brutalno nema sta... :lol:
i pojasni mi sto nas je osramotio protiv ove dvije reprezentacije..koje su u tom periodu bile svjetlosnu godinu ispred nas..
imali smo prednost u turskoj..jbg-a povukli smo se,ljudi stisli..ciro je priznao da je njegov poraz bio..
onda ovde odigrali koliko je trebalo...bio nam je dovoljan bod za baraz...zasto onda srljati toliko i riskirati da se izgubi drugo mjesto..
protiv portugala..mi smo dobro stajali protiv njih u portugalu..dvije precke i stativa..i jos par suteva..protiv jedne od jacih selekcija svijeta..ali jednostavno nije se moglo...u revansu nam je falilo par kljucnih igraca,to portugalci iskoristili...i sad odjednom mi se osramotili..
ako je to sramota onda ne znam sta je ovo protiv rumunije...da nije slucajno realan rezultat :roll:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 05 jun 2011, 01:58

Strauss je napisao/la:ne nego on je na sav glas je.bavao majku portugalcima danima prije utakmice, da bi poslije iste krivicu svalio na misketa i srbe, dodika i kompaniju kojima je nekoliko mjeseci prije bio u posjeti i poklanjao dres.

i dosta vise spominjanja tog bijednika, kao da nije dosta sav ovaj jad i cemer. tacno namjernu na muku pristaju.
Možda je bijednik kao čovjek (ja ne mislim tako ali svako ima pravo da misli šta hoće) ali kada je fudbal u pitanju (ovdje o tome diskutujemo, valjda) on u 3% nokta na malom prstu lijeve ruke ima 7654 puta više znanja nego Sušić. Ali, to nije teško, od Sušića bi se teško mogao naći gori, ali eto, mi ograjsasmo na njega.

Portugal 1:0 uz 3 prečke / stative, i kući 0:1 ali sa izmasakriranim timom od strane sudije. Nije baš bilo hrđavo, nismo pali bez ispaljenog metka.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Sole
Kontakt:

Post Postao/la Sole » 05 jun 2011, 02:13

Mythbusters je napisao/la:
Sole je napisao/la:
Kako te nije stid tako govoriti o covjeku koji nam je donio toliko radosti, covjeku koji je ujedinio cijelu naciju. Tu godinu dana sto je vodio repku, citava BiH je cekala da gleda nase zmajeve na celu sa Cirom kako igraju, kako Estoniji daju 7 komada (Estoniji koja pobijedi Srbiju u sred Beograda). Mozda jeste krao, ali je bar odveo Bosnu u baraz, ostavio jednu Tursku iza sebe, jednu Belgiju, koja nam je znala i po 4 komada uvaljivat, s Cirom smo mi njima zabili 4. Odveo je Usanovic nase zvjezdice u Bosnu na pijanku, pa kad je Ciro saznao odmah je nazvao Usanovica i naredio da se vrate. Mi bi se sa Cirom prosetali kroz ovu grupu i kvalifikacije, Ciro je od Dzeke napravio igracinu, niko drugi
Kako citava,nisam ja prvi.
Pa ja, ti si gledao Mythbusters :D

Sole
Kontakt:

Post Postao/la Sole » 05 jun 2011, 02:15

revoX. je napisao/la:
Mythbusters je napisao/la:
Sole je napisao/la:
Kako te nije stid tako govoriti o covjeku koji nam je donio toliko radosti, covjeku koji je ujedinio cijelu naciju. Tu godinu dana sto je vodio repku, citava BiH je cekala da gleda nase zmajeve na celu sa Cirom kako igraju, kako Estoniji daju 7 komada (Estoniji koja pobijedi Srbiju u sred Beograda). Mozda jeste krao, ali je bar odveo Bosnu u baraz, ostavio jednu Tursku iza sebe, jednu Belgiju, koja nam je znala i po 4 komada uvaljivat, s Cirom smo mi njima zabili 4. Odveo je Usanovic nase zvjezdice u Bosnu na pijanku, pa kad je Ciro saznao odmah je nazvao Usanovica i naredio da se vrate. Mi bi se sa Cirom prosetali kroz ovu grupu i kvalifikacije, Ciro je od Dzeke napravio igracinu, niko drugi
Kako citava,nisam ja prvi.
Sto si uopste na ovoj temi sto postash glumish strucnjaka ili
A ko si ti da se ja tebi ispovijedam i da govorim ko sam, i sta sam, svako ima pravo na svoje misljenje, ako ti se moje ne svidja nemoj citati i komentarisati ;)

Sole
Kontakt:

Post Postao/la Sole » 05 jun 2011, 02:18

junioR je napisao/la:Ne mogu da vjerujem,kakav smo mi narod..FUJ !

Pa covjece,dok je ciro bio,svi smo jedva cekali tekme(unatoc pojedincima)koji na ovaj forum dodzu samo da bi imali komunikaciju sa nekim!

Pod njegovim vodstvom nikad nismo odigrali tekmu da igraci ne znaju gdje glava,a gdje guzica! Pa ono sinocno je SRAMOTNO,BIJEDNO..NEMA RIJECI KOJE SE MOGU OPISATI ZA ONAKVU NAZOVIMO ''TEKMU''!!

Rijetko kad pisem,dodzem po nekad da pogledam forum,ali ovo sad je stvarno zalosno...Pa ljudi Ciro je otjeran,cim je ciro otjeran bilo je **** on mater svoju i tako to..Nase price!!Kao sa svima,bili dobri ili ne bili dobri treneri uvijek se na kraju Pljuje na njih!!

Sto znaci da nam ni stranac ne moze nista pomoci!! Opet ce na kraju biti **** njega... Dosao ovamo da uzme Pare ...

Treba nam neko ko ce imati autoriteta i znati ... A ne neko ko ce tek poluditi nakon ogromne blamaze.Strucnjak koji ce tek poceti malo glasnije pricati,a do tada ga ne cuti!! E moj Pape najlakse reci da se sve znalo,pa kad se znalo moglo se sprijeciti!! ;)
Svaka cast

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 05 jun 2011, 02:23

NoName je napisao/la:
Strauss je napisao/la:ne nego on je na sav glas je.bavao majku portugalcima danima prije utakmice, da bi poslije iste krivicu svalio na misketa i srbe, dodika i kompaniju kojima je nekoliko mjeseci prije bio u posjeti i poklanjao dres.

Možda je bijednik kao čovjek (ja ne mislim tako ali svako ima pravo da misli šta hoće) ali kada je fudbal u pitanju (ovdje o tome diskutujemo, valjda) on u 3% nokta na malom prstu lijeve ruke ima 7654 puta više znanja nego Sušić. Ali, to nije teško, od Sušića bi se teško mogao naći gori, ali eto, mi ograjsasmo na njega.

Portugal 1:0 uz 3 prečke / stative, i kući 0:1 ali sa izmasakriranim timom od strane sudije. Nije baš bilo hrđavo, nismo pali bez ispaljenog metka.
za koga si ti? za barbareza? koji je argument? ne moze gore od susica, jelde. bilo je mnogo takvih i za vrijeme bake daj sta das, ne moze gore. hocemo legendu. dobiste susica, legendu i sta bi? u okladu po bilo sta, da ce istu sudbinu dozivjeti i barbarez. pljuvanje, podmetanje, ismijavanje itd. sliskovic, kodro, susic.. idemo dalje..

i moj gore post je bio rekacija na tvoj ironicni komentar o "prebacivanju krivice", a ne o stanju na samom terenu.
a o bijedniku(jasta, neg sta) nemam stvarno zivaca mnogo komentarisati. mi smo samim njegovim dolazkom ukaljali toliko instituciju zvanu rep. BiH, da to mnogi nikad nece prezaliti. taman nas odveo u finale prvenstva, a ne do baraza. uspjeh, al ne pod cijenu svega. granica mora postojati. njegovim dolazkom smo je debelo probili.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 jun 2011, 02:30

NoName je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ciro je samo donekle iskoristio poklon Felixa koji je nabrijao dvojicu tada udarnih igraca Misketa i Dzeku. Spahica koji je je gledao kakav angazman jer je bio ni na nebu ni na zemlji. imao u ekipi Saliha koji je u to vrijeme i Bayern odyebao.Cak je uspio onakvog Vedu na klupu zveknuti kao i Pjanu.Koji je tada bio u odlicnoj formi i vise nego standardan u lyonu. Sada toga nema ni na vidiku.
Dakle, jednom je argument to što su ova dvojica nabrijani, a drugi put je to što Spahić nema angažmana. Sve se može pretvoriti u argument očito. Dalje, i sa takvim Pjanom i Vedadom na klupi a ne u prvom timu on opet napravi rezultat, šta bi bilo da je iste iskoristio?
harishp je napisao/la:I opet kad se usporedjuju ove repke.Spanija jeste prvak svijeta i europe ali je i francuska ako se na taj nacin gleda. I Turska je u vrhu,bila je i Rumunija.Uostalom i da jesu kvalitetnije,bruka je o tome i pisati.Jer u sest meceva protiv tih imalo jacih ekipa od mogucih 18,mizeran jedan poen.Iako smo tada imali kud ikamo spremnije igrace.
Španiju nije pobijedio niko u tim kvalifikacijama, kao i u onim prije toga. Izuzmemo li kiks protiv Švicaraca ta Španija je oderala guzove svima redom i na SP dok je Francuska otišla kući nakon grupne faze iz jedne od najlakših grupa. Ista ta Francuska u dva navrata, u ovim kvalifikacijama, nije u stanju pobijediti Bjelorusiju. A to što su nekada bili prvaci, kakve to veze ima sa današnjim igrama? I kakvih 18 poena i 6 utakmica? 4 utakmice su bile i uzeli bod, koliko nam je i trebalo - od Španaca nije sramota izgubiti, u Turskoj nije sramota izgubiti (2:1), kući smo uzeli što nam treba.
harishp je napisao/la:Znaci opet nista i duplo golo.A non stop se natura kao da smo osvojili titulu prvaka svijeta.
Volio bih da se sto prije izabere neki ljubimac za selektora,pa da vidimo o zalogajima i koliko ce vremena potrajati da mu stane kost u grlu.
Onda ce se naravno sutiti ko' hinje ili traziti neke druge razloge po ko zna koji put neuspjeha repke.
Tebi ako Sergej nije ljubimac, bolje da odmah prestaneš pratiti reprezentaciju.
Ljubimac nego sta,nije kucni vec reprezentativni.
-U pravu si nije bilo 18 poena vec samo 12,mecevi protiv Portugala su bile poljoprivedno-zabavnog karaktera.
-Argumenti leze u tome sto ovu prvu dvojicu moras nahajcovati da bi proradili dok recimo kod nasih odbrambenih igraca tipa Rahimic,Spahic bitno je samo da noge nisu prelomljene,ostalo ce funkcionirati.Nekad sa manje,nekad sa vise uspjeha.Ova prva dvojica otkad se oprostise od Felixage i njegovog brda patnje(u prevodu yebenih treninga)ko' da su tri pive marnuli nakon dva jogurta.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 05 jun 2011, 02:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 05 jun 2011, 02:36

NoName je napisao/la:* 1994-95 AS Cannes (Francuska)
* 1996-98 Istanbulspor (Turska)
* 2001-02 Al Hilal (Saudijska Arabija)
* 2004-05 Konyaspor (Turska)
* 2005-06 Ankaragucu (Turska)
* 2006-08 Rizespor (Turska)
* 2008-09 Ankaraspor (Turska)
* 2009 - Bosna i Hercegovina

Prebogata trenerska karijera. Ko god ga je uzeo vidio je odmah da se i zajebao pa niti u jednom klubu nije ostao duže od 2 godine. I ovdje mu je istekao rok, očito, samo je pitanje da li mi imamo Savez koji ga može smjeniti, u svakom klubu bi nakon ovakvih očajnih rezultata dobio otkaz.

Sreća pa smo prvu igrali sa Luxom, pa to malo bolje djeluje na tabeli. S tim da se ne smije zaboraviti da Rumunija ima 2 odigrati sa tim istim Luxom. I još neko priča da smo i dalje u boljoj poziciji, Francusku odigrali u gostima, Bjelorusiju odigrali u gostima, imaju sigurnih 6 bodova iz mečeva sa Luxom, imaju bolji rezultat protiv nas... Ali ne, mi smo i dalje prvi favoriti, i dalje nas ne popušta, i dalje je Pape u pravu.
Rumunija nema dvije odigrati sa Luxemburgom već jednu ...u gostima ! Kući su ih dobili ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 05 jun 2011, 10:24

I umjesto da se obrusimo na stvarne krivce za onu katastrofu a to su IGRACI koji evidentno NISU HTJELI - iz ne znam kojeg razloga da igraju - mi se obrusavamo na selektora! Kome nije jasno da su za onu blamazu 99,999% krivi iskljucivo igraci nek se upuca odmah

Al' je bitno da strumfovi 'povaljuju' Papeta. Pazite naslova sa jednog strumfovskog portala:

Pukla tikva između selektora i igrača
Reprezentativci se suprotstavili selekoru, ali nisu imali hrabrost da se obrate razočaranoj javnosti

Siguran sam da se ovako ne bi pisalo da je Osim selektor pa i da dozivi goru blamazu

Mythbusters
Kontakt:

Post Postao/la Mythbusters » 05 jun 2011, 10:26

Ti isti pisu da Saraj'vo nije nosioc u drugom pretkolu.'ta ces pacenici.
Dum spiro spero
A.A.A.B

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 05 jun 2011, 10:28

I još treba dodati da mi imamo utakmicu više, da smo odradili Albaniju u gostima, a oni nisu. Ups, preokrenu se situacija, čini se da smo stvarno u boljoj poziciji. U najmanju ruku, nismo u goroj.

Mijenjati selektora u ovom trenutku bi bila ludost. Treba prizemljiti par naših "zvijezda" i dobijamo Albance.

Ne daj se, Pape! Nisu ni "i" od igrača!
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 05 jun 2011, 10:40

Monolog je napisao/la:Ljudi, nećete biti manji Bosanci i Hercegovci ako Ćiri četitate na onome što je uradio za BiH.
ahah, ako ti kazes onda cemo mu cestitati :? ali usudicu se, ili jos bolje, bicu toliko bezobrazan i upitati na cemu da mu cestitamo :?:
mozda na tome sto nas je odveo u dodatno razigravanje za odlazak na sp :?: daaa, bila je to jos jedna neslavno zavrsena avantura najveceg manipulatora, lafinasa i trenera kojeg je vec davnih dana pregazilo vrijeme.
da upitam jos jednom, ovaj put malo smjelije, sta je to ciro uradio za bih?
hocemo li o reprezentaciji i reprezentativcima ili o onome sto se desavalo van stadiona :?
nije problem, naci ce se slobodnog vrtemena pa da po ko zna koji put uporedimo ciru i safeta pa da vidimo sta je koji uradio.
pazi, i ja sam za dovodjenje drugog trenera, ali reci da je sviro bolji od susica moze lud(takvima se ne zamjeri jer laprdaju bez razmisljanja), mrzitelj bosne i svega bosanskog, mrzitelj safeta susica, ili, pak, neko ko nema blage o ovom sportu.
Tebi ako Sergej nije ljubimac, bolje da odmah prestaneš pratiti reprezentaciju.
i ja volim barbareza, i ja mislim da je sergej najveci patriota medju fudbalerima, i ja mislim da bi on jednog dana trebao sjesti na uzarenu selektorsku klupu.
ali, ali, ko si ti da odredjujes ko je pravi navijac, a ko nije :lol:
ovo mi dodje k´o neka vrsta raja a ti k´o vratar na nj. vratima koji pregleda narod i trazi zig zvijeri(u ovom slucaju slova ´sb´(sergej barba)) i na osnovu tog ziga podobne upusti dok ce nepodobni zavrsiti u nekom paklu(nece im biti dozvoljeno da navijaju za repku).
no, pogledajmo to iz ugla prosjecnog navijaca reprezentacije bosne i hercegovine.
taj navijac zivi u ovom vremenu i njega kao takvog ne zanima sta se desavalo u proslosti niti ga zanimaju velike bitke koje su vodili vec bivsi igraci tamo neke dvijehiljade i neke. tih tekmi se ponekad sjeti, vecinom u pauzi izmedju ovih utakmica i to uz cugu. onda kao i svaki bosanceros pocinje da se vraca u proslost i laze samog sebe kako je onomad bilo sve lijepo.
ovog naseg navijaca zanima sadasnjost(ove kvalifikacije sa svime sto ih prati) pa ce progundjati i sebi u bradu opsovati bivseg kapiterna barbu koji sebi uzima za pravo da kritikuje trenera i selektora susica zbog nepozivanja opet tamo nekog papca koji je izdao reprezentaciju okrecuci joj ledja kada je bilo najpotrebnije, dolijevajuci ulje na ionako rasplamsalu vatru stavljajuci igrace, trenera i navijace pod jos veci pritisak. da, gundjao je taj navijac, ko je barba da bez dana provedenog na klupi nekog tima pa makar i treceligasa pametuje susicu :x
barbe se sjeti i nakon sto mu repka fasuje. sjeti se i pocne dodavati na vec receno sjecajuci se barbinog drugovanja i rucaka sa kriminalcem i jednim od grobara bh fudbala, izvjesnim mr. usanovicem. sjeti se barbine seke, sjeti se i cuvenog hadzifejzovica i njegove legendarne ´progovori, barba´, a barba zavezo´ pa je i gluh, i slijep, i nijem, iako odlicno vidi, odlicno cuje, odlicno govori. posebno umije lijepo govoriti onda kada postavlja kuke i lakta sadasnjeg selektora gurajuci sebe na mjesto za koje nije kvalifikovan i to pred jednu od najvaznijih utakmica. eto, toliko od mene o ciri, saf´tu i navijacima koji ne zive u proslosti. ;)
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2011, 10:56

@Qua(umlaut)lix,

Uzeti nešto što je na dnu i od toga napraviti nešto (što bi se reklo pitu od go*ana), je hvale vrijedan posao. Ne misliš li tako? Da je Ćiro uhljup, manipulator, motivator i govornik, to svi znamo, al' mene stvarno sada zanima zašto mu ti ne daješ kredite za ono što je napravio? Sada ti meni nisi jasan. Dobro, možemo mi sada govoriti o njegovim (ne)namjernim greškama i glupostima/ludostima/ koje je radio dok je bio selektor, al' gore greške (je) pravi(o) Safet Sušić.

Igranje baraža i neodlazak na SP je udarac koji nas je sve pogodio. Haj', zapali smo u tu prokletu euforiju koja nas pogodi nakon svakog dobrog rezultata, te nas ista tako jako opali u glavu kada se nađemo u nekom rezultatskom ćorsokaku. Možemo sada mi ovdje govoriti o tome kako je taktika bila pravi fail u revanš susretu sa Portugalom (i jeste). Možemo sada kriviti i sreću što nismo zabili u Portugalu (i to s pravom možemo), al' ne možemo nipodaštavati da je ono najveći uspjeh koji je naša repka doživjela (ne, nisam tako mlad da se ne sjećam Danske i meča sa Srbijom. No, pogledajmo tabelu kada smo na Koševu igrali sa Danskom. Nismo završili ni na 1. ni na 2. mjestu, zar ne?). Dakle, rezultatski gledano, ovo su bile najuspješnije kvalifikacije. Sada ti opet možeš govoriti kako su igrači ti koji su iznijeli iste (dakako da jesu), al' ukomponovati ih onako, usaditi im ili bolje reći, izvući iz njih onaj inat, borbenost i "svi za jednog, jedan za sve", je uradio upravo Ćiro. Bildanje njihovog samopouzdanja, slatke laži koje su samo koristile reprezentativcima...Sve je to njegova zasluga, pobogu.

Mislim da smo x puta prešli temu šta je ko uradio KAO SELEKTOR za BiH kada govorimo o dvojcu Pape - Ćiro. Nigdje ja ne rekoh da Pape nije im'o svojih dobrih poteza (i van terena i na terenu). No, isti je imao sijaset pogrešaka, znaš to i sam. Ne moram ih ni nabrajati, jelde?
quälix je napisao/la:ali reci da je sviro bolji od susica moze lud(takvima se ne zamjeri jer laprdaju bez razmisljanja), mrzitelj bosne i svega bosanskog, mrzitelj safeta susica, ili, pak, neko ko nema blage o ovom sportu
Reći da je Safet bolji od Ćire za kormilo našeg tima može samo lud i mrzitelj svega drukčijeg; svega što je strano i onaj ko se i dalje drži za onu Ćirinu ratnu rečenicu kako BiH nikada neće imati fudbalsku/nogometnu/ reprezentaciju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 05 jun 2011, 10:56

Sada ispade da svi trebamo da placemo za Cirom?
Nije Ciro bio los, na kraju krajeva msilim da sam bio jedan od rijetkih kojem je boli zao sto Ciro odlazi a Safet dolazi.
Nije Susic nista mnogo uradio, e sada ostaje pitanje sta bi Susic bio u stanju da napravi sa ekipom kakvu je imao Ciro.
Moramo biti realni pa priznati da je Ciro imao nosioce igre u svojim timovima u reprezentaciji, Dzeko i Misimovic u Wolfsburgu, Ibricic u Hajduku, Spahic u Montpelier-u, Vedo i Sejo u Hoffenheimu, Pjanic u Lyonu pored ovih ostalih jako solidnih igraca. Dok danas stvari kod nasih reprezentativaca teku puno drugacije.
Pitanje je kako bi i Ciro prosao neku noc u Rumuniji.
Ne zelim nikog da branim, samo mislim da krivicu ne moze da snosi sam Safet.
Onu postavu koju je on izveo i da im je rekao bilo kako da igraju oni nisu ispostovali i to se vidjelo iz aviona, tako da o Susicevoj postavci igre mozem osamo nagadjati.
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Michel_Platini
Kontakt:

Post Postao/la Michel_Platini » 05 jun 2011, 11:11

Sacekaj, Susic ima bolju ekipu nego Cito ali to nije problem sad.

Nema niko ovdje pravo da govori Safer je los trener, ali brate ni da je dobar. Kad to dokaze kao sto je ko igrac dokazivo onda dobro. Problem je i ostaje taktika, Ciro je imo stos, 3-5-2 koji je radio, bilo je potkovano. Od kako Safet trenira uopste se neigra iz defanzive vec nasi vrlo dobri srednjaci i fantasticni napaci odlucuju. Nije Ciro ba glup, covjek je poznavao mentalitet igraca, situacije kad su labilni ali imao i struku em ti volju. Sto je jeb*** Misimovic kurcio u Pleyoffu to neznamo, neznamo ni koji k mu je to trebalo. Samo znamo da nam smrdilo i tad a sad jos vise.

Da se vratim na taktiku, kritivo sam na njemackim forumima sve dosadnje utakmice, zasto? E zato, sto jeb*** Super 6tica luda od lijeva pa desna i naopacke, sto Medjudjanin superstar misli da netreba otimati lopte i sto jeb*** Montepiller sere u mozak Spahi. Ljutim se na Ibisevica sto je smotan, a ljutim se na Ibricica sto nezna kontrolirat loptu. O misimovicu i dzeki netreba pricat, oni su za previse zasluzni ali zna se u kojoj su formi.

Ciro je imo **** razlog zasto Pjanic nije igro u prvih XI, isto Medjudanin. Safet je sam reko bio previse optimistican, a covjece dje ces biti kad si gledo prvu utakmicu prije mjesec sa 30 m daljine. Neznam i necu previse ovdje da serendam, samo ova ekipa nije ekipa u biti ekipe, pogledajte smrdljive srbijance i komsije hrvate, jel ko od njih igra voetball? igra u kurcu, zato ce se sugavo, znaci na balkanski nacin, i kvalifikovati.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 05 jun 2011, 11:15

Michel_Platini je napisao/la:Sacekaj, Susic ima bolju ekipu nego Cito ali to nije problem sad.

Nema niko ovdje pravo da govori Safer je los trener, ali brate ni da je dobar. Kad to dokaze kao sto je ko igrac dokazivo onda dobro. Problem je i ostaje taktika, Ciro je imo stos, 3-5-2 koji je radio, bilo je potkovano. Od kako Safet trenira uopste se neigra iz defanzive vec nasi vrlo dobri srednjaci i fantasticni napaci odlucuju. Nije Ciro ba glup, covjek je poznavao mentalitet igraca, situacije kad su labilni ali imao i struku em ti volju. Sto je jeb*** Misimovic kurcio u Pleyoffu to neznamo, neznamo ni koji k mu je to trebalo. Samo znamo da nam smrdilo i tad a sad jos vise.

Da se vratim na taktiku, kritivo sam na njemackim forumima sve dosadnje utakmice, zasto? E zato, sto jeb*** Super 6tica luda od lijeva pa desna i naopacke, sto Medjudjanin superstar misli da netreba otimati lopte i sto jeb*** Montepiller sere u mozak Spahi. Ljutim se na Ibisevica sto je smotan, a ljutim se na Ibricica sto nezna kontrolirat loptu. O misimovicu i dzeki netreba pricat, oni su za previse zasluzni ali zna se u kojoj su formi.

Ciro je imo **** razlog zasto Pjanic nije igro u prvih XI, isto Medjudanin. Safet je sam reko bio previse optimistican, a covjece dje ces biti kad si gledo prvu utakmicu prije mjesec sa 30 m daljine. Neznam i necu previse ovdje da serendam, samo ova ekipa nije ekipa u biti ekipe, pogledajte smrdljive srbijance i komsije hrvate, jel ko od njih igra voetball? igra u kurcu, zato ce se sugavo, znaci na balkanski nacin, i kvalifikovati.

Safet jeste los trener,u trenerskoj karijeri nema titule niti ikakvog uspjeha sa timovima.Doveden jer je savez htio malo da se spasi,ali eto promejnili smo i savez i sta je sada bolje?nista,grozna igra,mislim da igraju protiv susica,!!Treba ga nogirati ,ivica je tu da to preuzme ili barem pronade selektora,vahid je slobodan!!

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 05 jun 2011, 11:27

Monolog je napisao/la:Uzeti nešto što je na dnu i od toga napraviti nešto (što bi se reklo pitu od go*ana), je hvale vrijedan posao. Ne misliš li tako?
nisam znao da je ciro preuzeo reprezentaciju madjarske koja je s lahke konjice spala na trokolicu. velis da ih je preuzeo onaj ublehas i odveo na neko veliko takmicenje(to je ono sto se od nj. ocekuje, ili :? )ako je tako, ne samo da si u pravu nego si me zabrinuo i natjerao da se zamislim i upitam gdje sam to ja bio da mi je promakla tako vazna vijest.
ali ako govorimo o reprezentaciji bosne i hercegovine pod palicom lazova i propalog trenera svire, onda cu te jos jednom zamoliti da mi kazes sta je doticni uradio, tacnije, koji su to vrijedni rezultati ostvareni :?
Monolog je napisao/la:pogledajmo tabelu kada smo na Koševu igrali sa Danskom. Nismo završili ni na 1. ni na 2. mjestu, zar ne?
istina, ali nije na odmet ponoviti da nas je od prvenstva dijelio samo jedan-jedini golcic, dok je ciro od sp-a bio udaljen koliko istok od zapada.
nego, prvo nam reci sta je to on uradio pa cu se i ja sjetiti pokoje stvarcice vezane za sviru.
Michael_Platini je napisao/la:Ciro je imo stos, 3-5-2 koji je radio
mislis postavio je tri stopera + 2 beka + 2 zadnja vezna = malo preuredjeni katanac, rigel, katenacio, kako ti volja.
ali, sta ocekivati od trenera kojeg je pregazilo vrijeme 8-)
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

Michel_Platini
Kontakt:

Post Postao/la Michel_Platini » 05 jun 2011, 11:32

doe78 je napisao/la:
Michel_Platini je napisao/la:Sacekaj, Susic ima bolju ekipu nego Cito ali to nije problem sad.

Safet jeste los trener,u trenerskoj karijeri nema titule niti ikakvog uspjeha sa timovima.Doveden jer je savez htio malo da se spasi,ali eto promejnili smo i savez i sta je sada bolje?nista,grozna igra,mislim da igraju protiv susica,!!Treba ga nogirati ,ivica je tu da to preuzme ili barem pronade selektora,vahid je slobodan!!
Ma vraga igraju, igraju ba onako znaju igrat. Kruto receno jest nedovoljno dobar, ali nije los. Drukciji recimo, ne odgovara trenutno.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga i 5 gostiju.