FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Keenan.-
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Keenan.- » 05 jun 2011, 12:00

...a pitari od '84 slave ispadanje Zelje od Videotona :lol: .
FK Željezničar
Chelsea FC

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 05 jun 2011, 12:49

Braćo SRETAN ZUBANDAN! FORZA ZELJOOOOOOOOOO :D 8-)
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 05 jun 2011, 13:04

TeaM87 je napisao/la:SRETAN ZUBANDAN !

Zuban-polje ispod Trebevića,
Rodi majka petnes' pitarčića,
Udario pitar sa svih strana,
Polomi se od stative grana,
Ali ne daj, željovačka krvi,
U plavih je mladi Hadis prvi,
Pehli ne da u aut da ode,
Šopa posla loptu do slobode,
Zuban primi, krenu prema golu,
Ništa mali ne mogu sokolu,
Pade Deda i popase travu,
Zamislio iz svog sela kravu,
Gleda za njim, a ne može ništa,
Od Švabe se oglasila pišta,
Željo vodi, Baho se sekira,
Na sjeveru niko nema mira,
Na istoku sitna majka plače,
A spremila sarmu, dolmu, pače,
Za proslavu sve je spremno bilo,
O moj Bože, šta se ovo zbilo?!
Oj, Avdiću, kukavče moj crni!
Od Švaba ti parice obrni!
Kakve pite i kakvi bakrači,
Šta ćeš kad je plavi Željo jači,
Hamo Granov zatvorio banku,
Štrumfovi su pobijedili stranku

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 05 jun 2011, 13:16

Keenan.- je napisao/la:...a pitari od '84 slave ispadanje Zelje od Videotona :lol: .
od 24.04.1985 ;)

Grbavica1921
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica1921 » 05 jun 2011, 14:44

SRETAN ZUBANDAN BRACO

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 05 jun 2011, 14:55

[youtube][/youtube]
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 05 jun 2011, 15:17

Grbavica1921 je napisao/la:SRETAN ZUBANDAN BRACO

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 05 jun 2011, 16:13

Grbavica1921 je napisao/la:SRETAN ZUBANDAN BRACO
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

juznjak_do_groba
Kontakt:

Post Postao/la juznjak_do_groba » 05 jun 2011, 16:18

CESTIT ZUBANDAN SVIM MANIJACIMA KATOLICKE VJEROISPOVJESTI....

mislim da je ovo jedini vjerski praznik koji slave sve 3 vjere...

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 05 jun 2011, 17:23

slavko njegus je napisao/la:ZUBAN SERIF MUBAREK OLSUN PLAVA BRAĆO
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 05 jun 2011, 17:25

juznjak_do_groba je napisao/la:CESTIT ZUBANDAN SVIM MANIJACIMA KATOLICKE VJEROISPOVJESTI....

NE KONTAM!
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 05 jun 2011, 17:34

pacovi_tu_ima je napisao/la:ovdje se vidi koliko je ustvari sarajevo veliki klub 8-)
Mlad si ti jarane da bi skont'o neke stvari. Ne slavi se tu samo pobjeda nad udbašima i titula već je to mnogo šire. U zadnjem ratu i neposredno poslije njega na sceni je bio još jedan pokušaj gašenja najboljeg i najpopularnijeg bh. kluba. Naravno, scenario je sličan kao i metoda i akteri. Političke strukture (uvijek bile naklonjene pitarima) tog vakta su opet pokušale jer su vidjele povoljnu priliku. Željo ostaje bez stadiona i iole kvalitetnih igraća. Željini igraći sa puškom u ruci (Buki, Gušo i ostali), a Hamo Granov izvodi iz Sarajeva pun avion udabaša i babinih sinova pojačanih pi.čk.ama tipa Elvira Baljića (prohod'o u Želji i onda k'o zadnji jad prelazi Hami ne bi li ga u avion ubacio). Avion odlazi pun, a vraća se haman prazan. Malo se u Saudiju išlo jelo, pilo, čvaknulo od arapa i onda u povratku kud koji mili moji). Želju kantaju nekakve Gradine i Zmajevi od Bosne, a u gradu se osniva Đerzelez samo sa ciljem da se ugasi Željo. Naravno, armija vjernih navijača je to i ovaj put osujetila. Pobjeda na Zubandan je definitivno ugasila sve nade pitarskih pi.č.ki da će uništiti Želju. Naravno, samo je dragi Bog mogao napraviti takav scenario. Hamo plača Širokom (masnu lovu u to vrijeme) da pobjede Čelika i omoguće pitarima da igraju finale. I onda naravno spektakl. Željo oslabljen, Sarajevo bolje, svi pitari na čelu sa glasnogovornikom Bahom (mišem koji je do rata farmerke prodavao u Varteksu preko puta kina Partizan. Lično sam ih od njeg kupovao) već unaprijed slave. Ali kurko, Željo kao i more puta do tada u svojoj historiji uz pomoć vjerne armije nadilazi sve i golom pred sami kraj pokazuje pitarskim pič.kama da je Željo neuništiv. I jači od vas su pokušavali pa su pop.ušili. E to je moj jarane Zubandan, a ne 1:0 nad jadom i brukom od kluba sa najtamnijom historijom od svih sportskih kolektiva u gradu. I to baš jedan 1:0, nije fol da je više. Zubandan svim navijačima Želje uvijek treba da bude podsjetnik da pitarski dušmani nikad ne miruju i da vazda "kopaju" protiv nas. Naravno, vremena su se promijenila, nestale su političke elite, pluralizam je zaživio i nadam se da se nikad više neće ponoviti teror koji je Željo decenijama trpio. Bitke su sada prešle u NSBiH gdje Željo opet slabo stoji, ali nema veze. Plava armija je uvijek bila najveća snaga pokreta Željo i tako će ostati.

Sretan Zubandan svim pripadnicima plave armije.
Mi smo Željini Željo je naš
[/quote]
Zadnja izmjena: samir_tm87, dana/u 05 jun 2011, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 05 jun 2011, 17:34

babilonTM je napisao/la:
juznjak_do_groba je napisao/la:CESTIT ZUBANDAN SVIM MANIJACIMA KATOLICKE VJEROISPOVJESTI....

NE KONTAM!
ma lik je puko

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 05 jun 2011, 17:37

samir_tm87 je napisao/la:
pacovi_tu_ima je napisao/la:ovdje se vidi koliko je ustvari sarajevo veliki klub 8-)
Mlad si ti jarane da bi skont'o neke stvari. Ne slavi se tu samo pobjeda nad udbašima i titula već je to mnogo šire. U zadnjem ratu i neposredno poslije njega na sceni je bio još jedan pokušaj gašenja najboljeg i najpopularnijeg bh. kluba. Naravno, scenario je sličan kao i metoda i akteri. Političke strukture (uvijek bile naklonjene pitarima) tog vakta su opet pokušale jer su vidjele povoljnu priliku. Željo ostaje bez stadiona i iole kvalitetnih igraća. Željini igraći sa puškom u ruci (Buki, Gušo i ostali), a Hamo Granov izvodi iz Sarajeva pun avion udabaša i babinih sinova pojačanih pi.čk.ama tipa Elvira Baljića (prohod'o u Želji i onda k'o zadnji jad prelazi Hami ne bi li ga u avion ubacio). Avion odlazi pun, a vraća se haman prazan. Malo se u Saudiju išlo jelo, pilo, čvaknulo od arapa i onda u povratku kud koji mili moji). Želju kantaju nekakve Gradine i Zmajevi od Bosne, a u gradu se osniva Đerzelez samo sa ciljem da se ugasi Željo. Naravno, armija vjernih navijača je to i ovaj put osujetila. Pobjeda na Zubandan je definitivno ugasila sve nade pitarskih pi.č.ki da će uništiti Želju. Naravno, samo je dragi Bog mogao napraviti takav scenario. Hamo plača Širokom (masnu lovu u to vrijeme) da pobjede Čelika i omoguće pitarima da igraju finale. I onda naravno spektakl. Željo oslabljen, Sarajevo bolje, svi pitari na čelu sa glasnogovornikom Bahom (mišem koji je do rata farmerke prodavao u Varteksu preko puta kina Partizan. Lično sam ih od njeg kupovao) već unaprijed slave. Ali kurko, Željo kao i more puta do tada u svojoj historiji uz pomoć vjerne armije nadilazi sve i golom pred sami kraj pokazuje pitarskim pič.kama da je Željo neuništiv. I jači od vas su pokušavali pa su pop.ušili. E to je moj jarane Zubandan, a ne 1:0 nad jadom i brukom od kluba sa najtamnijom historijom od svih sportskih kolektiva u gradu. I to baš jedan 1:0, nije fol da je više. Zubandan svim navijačima Želje uvijek treba da bude podsjetnik da pitarski dušmani nikad ne miruju i da vazda "kopaju" protiv nas. Naravno, vremena su se promijenila, nestale su političke elite, pluralizam je zaživio i nadam se da se nikad više neće ponoviti teror koji je Željo decenijama trpio. Bitke su sada prešle u NSBiH gdje Željo opet slabo stoji, ali nema veze. Plava armija je uvijek bila najveća snaga pokreta Željo i tako će ostati.

Sretan Zubandan svim pripadnicima plave armije.
Mi smo Željini Željo je naš
[/quote]
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 05 jun 2011, 17:37

nesto smjesno?

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 05 jun 2011, 17:41

[youtube][/youtube]

jel vam sada jasno zasto se slavi zubandan??

TM87visnjik
Kontakt:

Post Postao/la TM87visnjik » 05 jun 2011, 17:55

Sretan Zubandan braco moja :)

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 05 jun 2011, 17:57

pacovi_tu_ima je napisao/la:
elSaik je napisao/la:
Tačno. Igrao u finalu sa Željom.
ne nije tačno, veliki klub zbog toga što navijači manjeg sarajevskog kluba slave pobjedu protiv sarajeva godinama.

a vi sami sebi često tepate kako ste najveći u državi, ovim slavljem sami sebe demantujete ;)
Tješi se. Od Zubandana mi uzesmo još 3 titule, a vi jednu. Đes' veličino?

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 05 jun 2011, 18:02

samir_tm87 je napisao/la:[youtube][/youtube]

jel vam sada jasno zasto se slavi zubandan??

vjeruj mi,pokusavam da napravim usporedbu tebe(sta si napisao) i Maija(kako prica) i tu ste vi negdje....

to mi je smijesno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jun 2011, 18:04

Od Zubandana mi uzesmo još 3 titule, a vi jednu.
Ispravak navoda...dvije...99 i 2007...(nemojte se sad pozivat na ne odigrani play off, vjerovatno bi i to uzeli jer smo bili daleko najjaci)

Poslije vaseg Zubandana, vec za mjesec dana je pocelo novo prvenstvo i na Kosevu smo u slicnoj atmosferi pobjedili 3-1..uz majstorije Dzeme Smjecanina i Dzele Muharemovica...mada je tu tekmu Zeljo bolje odigrao nego ono finale i imao dosta sansi...

[youtube][/youtube]

Ta tekma je ostala i upamcena sto ste naopako digli zastavu :lol: :mrgreen: sjetice se ovi malo stariji...

Uglavnom, to su vremena bila...ispod 30 000 se nije igralo.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, kontra i 73 gosta.