Safet Sušić - Pape

sarajlija89
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la sarajlija89 » 07 jun 2011, 18:23

Nema mi nista mrze nego otvorit neku od tema oko reprezentacije :roll:

Sve sama rasprava, svi sve znaju i slicno...da se niko ne uvrijedi. Hvala bogu pa imam Sarajevo :lol: 8-) .

Valjda ste svjesni u kakvoj sredini zivimo i da je sport na marginama, pa i sam sportski faktor u svoj ovoj prici igra najmanju ulogu....da se samo gledao sport kao sport, odnosno fudbal u ovome slucaju, nasa reprezentacija bi davno igrala neko veliko takmicenje i to je prvi i osnovni problem.

I ono potencijala sto imamo, ne moze doci da izrazaja, jer je sitnica potrebna da sve sjebe i stas ti ocekivat..ko je kriv??

Konkretno, sve i jedan nas selektor je bio veliko ime i dobar strucnjak i stvarno je bezveze osporavati njihov rad na taj nacin. Nasa prva generacija je bila vjerovatno daleko najbolja reprezentacija koju smo imali, pod komandnom palicom Fuke Muzurovica, ali nije se moglo napravit nista jer je bilo poratno stanje i jedva se to sve organizovalo i skupljalo. U mandatu Hadzibegica, Smajlovica poceli su sve vise igrati i neki igraci drugih nacionalnosti, pokusavao se i tu zadovoljiti neki kriterij i jos smo bili u fazi gdje smo se trazili. Kod Bake je to kuliminiralo, igro je i ko treba i ko ne treba...itd. :roll:

Da ne govorim o problemima sa konstantnom korupcijom u i oko saveza, menadzerske ige i sta sve ne u novije vrijeme...

I molim vas kako je moguce funkcionisati pod takvim uslovima???

Evo, ja cu prvi osporti rad Susica, kritikovao sam ga zbog defanzivne taktike u Rumuniji, zbog nedostaka discipline u nekoj mjeri, ali ne moze on igrati za igrace na terenu, a ako nekom treba motiv da igra za reprezentaciju o cemu onda pricamo???

Mjesate kruske i jabuke...ima i njegove odgovornosti normalno, ali ono sto treba u prvi plan staviti je odnos igraca prema drzavnom dresu...zasto to ne potencirate???

U Zenici da smo izgubili sa onom igrom i zalaganjem, niko ne bi imao pravo nista reci, jer onako se bori za reprezentaciju svoje zemlje i samo to i trazimo....

Limitirana smo reprezentacija, bezbroj puta receno. Ko to ne vidi nema veze o fudbalu ...jedino borbenost i zelja nadoknađuju nedostatak kvaliteta, uz određene kvalitete par dobrih individualaca koje imamo, tako da se nekada moze desiti da skinemo skap i jacim od nas...

Bile su u prilici i druge legende preuzeti reprezentaciju pa gdje su bile??? Ne, ne branim Susica, nek ode, pa da vidmo ko ce i sta ce doc...jel vi stvarno mislite da ce nas neko bolji pruzet???

Sto se njegovog rada tice...

Dobili smo par novih igraca kod njega, dobili smo jednu novu dimenziju u igri, igrali smo vrlo lijepo u pojedinim mecevima, ali nas problem je sto ne zelimo realno sagledati stvari.

Imamo 3-4 vrhunska igrca u vezi i svi su ista pozicija, pa se desi da moraju da igraju neprirodnu poziju, cime automatski i njihov kvalitet ne moze doci do izrazaja...znaci u vezi, od 4 igraca 3 su isti tip i na neprirodnoj pozicji i o kakvom mi kvalitetu pricamo kad ga ne mozes na pravi nacin iskoristit...a koga da stavimo...pa mi nemamo 15 konkurentnih fudbalera kad sve fudbalere ove drzave saberemo,bar da su odgovarajuca pozicija, nemas nista, sve nesto krpimo :roll: ....

Imamo 5-6 dobrih fudbalera, ali svi su dupli tako da kazem i uvijek neko zapostavljan u smislu pravilnog selektovanja igraca...

Nasa istinska snaga su samo borba i zelja, uz nadahnutost pojedinaca...a prosjek smo da ne mozemo veci biti....uz skoro uvijek neke probleme oko i u reprezentaciji, ne moze se vise...vazda nesto :roll:

Uglavnom...

Kad budemo imali normalnu drzavu i bolje ljude (a kave su sanse?) e tad cemo moci govoriti i o normalnoj reprezentaciji...

Kad se sjetim Grcke,Spanije i slicnih tekmi u pocetnim kvalifikacijama, ponosan sam bio, iako smo gubili...to je bila igra za svoju zemlju...a ovakvi porazi kao od Rumuna ubijaju svaku volju i zelju da se necemu nadas i radujes.

Sretno veceras nasoj reprezentaciji, uz odgovarajuci pristup, mozemo mi dobiti, nismo vala ni losi toliko kad dajemo sve od sebe ;)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Sanjin
Kontakt:

Post Postao/la Sanjin » 07 jun 2011, 18:27

Moje misljenje je da Susicu treba dati sansu EM kvalifikacije do kraja i
naredne VM kvalifikacije jer nista se nepostize preko noci tako da treba
pustiti covjeka da radi pa i iz poraza covjek moze da izvuce neke dobre
stvari kao npr. koji igraci funkcionisu zajedno u veznom a koji kao bekovi!
Bilo ko da je trener reprezentacije treba dobiti punu podrsku u radu ali je
vazno i da taj trener ima autoritet pa da ne dozvoli da mu se drugi ne uplicu u rad oko
reprezentacije.
Nama bi bio dobar svaki trener koji ne gubi ni jednu utakmicu al cim izgubimo
onda je taj trener iznapadan od strane novinara,navijaca i ostalih Mourinha,
a izgleda to sa strane veoma lako voditi i tim i repku al pitanje je kako bi
se snasli da smo selektori pa bi vjerovatno i nas same pljuvali nadolazeci
strucnjaci.
Nego ja sam uz BiH i u porazu i u pobijedi!
;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 jun 2011, 18:47

kokakolas je napisao/la:
harishp je napisao/la: P.S Mi nemamo balkanski mentalitet.Jer Balkanci itekako pice na velika takmicenja.
Kod nas je poseban,jos neistrazen gubitnicki mentalitet.
Možda se ti tješiš time i opravdavaš nestručnost Papeta ali gubitnički mentalitet se gubi pobjedama, a za to treba pored ostalog i autoritet i umijeće selektora ;)
Pa naravno nakon svih tih pobijeda i odlaska na velika prvenstva.Dosao je Pape koji nestrucan i pokvario nam niz.
E yebemu misa.
Autoritet i umjece selektora ponekad i kosta.Ciro ga je recimo imao,ali i on takav ostade nedorjecen.Gubitnicki mentalitet se gubi pobjedama.to znaju i Luxemburg,San Marino pa im zehra fali.Jedna stvar koji vama ne ide u glavu imamo igrace profesionalce i koji bi trebali znatii ako igrom,trkom i zalaganjem ne nadigras protivnika i Morinho je tu nemocan.Od cackanja muda na terenu,tu nafake nema.A nece te profesor uciti koliko je 2 i 2.To si trebao davnih dana da znas.
Da ne pisem o jos jacim koji kao biva vi ''prizivate''.Kako rekoh svi bi onda vozili lamborginija a ne da se yebu sa Golfom dvicom.
Problem je sto za lambu hem moras nesto malko vise parica izvaliti,hem i drugih peripetija rjesitiA plus sto bas nije pogodan za izleta na Trebevic.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 07 jun 2011, 18:55, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 07 jun 2011, 18:51

harishp je napisao/la:
kokakolas je napisao/la:
harishp je napisao/la: P.S Mi nemamo balkanski mentalitet.Jer Balkanci itekako pice na velika takmicenja.
Kod nas je poseban,jos neistrazen gubitnicki mentalitet.
Možda se ti tješiš time i opravdavaš nestručnost Papeta ali gubitnički mentalitet se gubi pobjedama, a za to treba pored ostalog i autoritet i umijeće selektora ;)
Pa naravno nakon svih tih pobijeda i odlaska na velika prvenstva.Dosao je Pape koji nestrucan i pokvario nam niz.
E yebemu misa.
Autoritet i umjece selektora ponekad i kosta.Ciro ga je recimo imao,ali i on takav ostade nedorjecen.
da ne pisem o jos jacim koji kao biva vi ''prizivate''.Kako rekoh svi bi onda vozili lamborginija a ne da se yebu sa Golfom dvicom.
Problem je sto za lambu hem moras nesto malko vise parica izvaliti,hem i drugih peripetija rjesitiA plus sto bas nije pogodan za izleta na Trebevic.

promjenili 15 selektora a nigdje nismo otisli, mozda nije do selektora, morel to bit?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 07 jun 2011, 21:25

Pape je 44 minute od oprastanja od Repke.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 07 jun 2011, 21:41

Pape izbacio Ibisevica i ubacio Muslimovica umjesto da ubaci Muslimovica mjesto Dzeke koji nista nije uradio.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 07 jun 2011, 21:44, ukupno mijenjano 1 put.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 jun 2011, 21:44

MostaracVelezovac je napisao/la:Pape izbacio Ibisevica i ubacio Salihovica, umjesto da ubaci Salihovica mjesto Dzeke koji nista nije uradio.
Salihovic ce zeznuti cjelu tekmu. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 07 jun 2011, 21:44

Ma zajebo se :)

Ali evo dali su gol. izvuko se pape.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 jun 2011, 21:49

Ocigledno.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 07 jun 2011, 22:00

Nisam se zajebo za Susica - to sam u pravu - zajebo sam se sto sam napisao Salihovic umjesto Muslimovic - ocigledno nekim balvanima treba objasnjenje :-)

A Pape je konj sto mjenja covjeka koji igra odlicno da bi ostavio Dzeku hajvana koji ocigledno ima, ne samo los dan, nego losu godinu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 jun 2011, 22:09

Tri magicne rijeci:

Safet Sušić - Pape
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 07 jun 2011, 22:12

Elegant je napisao/la:Tri magicne rijeci:

Safet Sušić - Pape
Zvani KUKAVICA

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 07 jun 2011, 22:13

i vise nego solidna pobjeda protiv prgavi siptara. prijatelj mi pokupio neki 1600KM na kladari zahvalujuci maleticu a pljuvatori nek i dalje pljuju po safetu :lol:
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 07 jun 2011, 22:13

TO SAJO LEGENDO!!!
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 jun 2011, 22:14

MostaracVelezovac je napisao/la:Nisam se zajebo za Susica - to sam u pravu - zajebo sam se sto sam napisao Salihovic umjesto Muslimovic - ocigledno nekim balvanima treba objasnjenje :-)

A Pape je konj sto mjenja covjeka koji igra odlicno da bi ostavio Dzeku hajvana koji ocigledno ima, ne samo los dan, nego losu godinu
Zayebo si se i za Papeta nema od ''tvojih''44 minute nista.Konj-konja ne rza. ;)
Otkad izadje covjek koji je igrao odlicno tad i prelomismo. ;)
Bilo je onih koji su poceli rondati i na maletica sto ga ubaci,a cova odlicno odigra.
Zamjene sasvim dobre i na vrijeme.Plus jos i rokade u startu ove tekme.
@drH ne drHaj :lol:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 07 jun 2011, 22:15, ukupno mijenjano 2 puta.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 07 jun 2011, 22:14

Cestitke Sajo.Odlicna postavka ekipe.Mala zamjerka izmjena Vede al' ti najbolje znas.

S Papetom na Evropsko :!:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 07 jun 2011, 22:19

MostaracVelezovac je napisao/la:Pape je 44 minute od oprastanja od Repke.

Razocarao te Pape ;)

Pape samo naprijed!!!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 07 jun 2011, 22:23

Trebao je Džeku malo ohladiti, no 3 boda su tu.
Sa Sajom na EP.
100% sportski i krajnje opušten potpis

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 07 jun 2011, 22:24

harishp je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Nisam se zajebo za Susica - to sam u pravu - zajebo sam se sto sam napisao Salihovic umjesto Muslimovic - ocigledno nekim balvanima treba objasnjenje :-)

Zayebo si se i za Papeta nema od ''tvojih''44 minute nista.Konj-konja ne rza. ;)
Otkad izadje covjek koji je igrao odlicno tad i prelomismo. ;)
Bilo je onih koji su poceli rondati i na maletica sto ga ubaci,a cova odlicno odigra.
Zamjene sasvim dobre i na vrijeme.Plus jos i rokade u startu ove tekme.
@drH ne drHaj :lol:
Mislim da si ti taj koji drHas na Papeta, yebo ga Dzeko!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 07 jun 2011, 22:28

Safet Sušić!
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.