Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Za_raju
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Za_raju » 07 jun 2011, 22:29

Jao kako su dobro odigrali ja sam izgubljen taktikom...Boze pomozi nama :cry: :cry:
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 jun 2011, 23:26

Sad se lijepo spustiti na zemlju, dobro pregledati one dvije utakmice, i vidjeti gdje je lezi problem u reprezentaciji. Po meni, totalno jednostavan problem, a to je da u sredini terena imamo jednu desetku viska, a po krilima smo tanki. Tako da se Pape treba okrenuti krilnim igracima. Lulic, Mujdza su ti koji su stadnardni, iako sam ubijedjen da Lulica trebamo iskoristiti naprijed. Salihovic se aBd vraca, Maletic je uvijek tu friska rezerva sa klupe. Ako se Papac vrati, problemi na lijevoj strani bi mogli rijesiti, a na desnoj potraziti jos neke alternative.

Za poziciju zadnjeg veznog ne bi trebali brinuti, danas me je ponovo odusevio Besic u onih 10-15 minuta igre. Toliko mudro i smireno iznosi lopte, i siguran sam da je nasljednik Rahimica. Mislim da se Elviru polako blizi kraj u reprezentaciji, jer ipak, ulazi u te malo ozbiljnije godine u fudbalu, ali pod hitno treba naci novi klub, da udje u formu. Jer se ipak primjeti neigranje u klubu, i ima par svojih nesigurnosti kod dodavanja.

Puno je posla pred duele sa Bjelorusijom, i sigurno cemo jako tesko doci do bod(ova).

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 08 jun 2011, 00:31

Sad mozemo koliko toliko mirnije cekati septembar. Razlog lose igre je kraj sezone(umor i pad forme),na nasu zalost desilo se vecini igrace a ne pojedinacno.
U septembru mozemo biti samo bolji gori nikako ne.
U sluacju kiksa protiv Bjelorusa(pu-pu) treba odmah krenuti u laganu smjenu ne generacije nego nekih igraca jer nije bogom dato da ako si jednom zaigrao za reprezentaciju da trebas igrati do penzije. Trebali bi se okaniti vise krpanjem rupa...(10ka igra krilo,krilo igra beka,poluspic igra veznjaka....),mislim da je solidno krilo bolji izbor na poziciji "krila" od klasicnog dobrog beka npr.
U prijateljskim utakmicama isprobati sto vise igraca,pogotovo one koji imaju strane papire a igrali bi za nas.Malo vise sansi dati Zecu,Besicu,Stilicu,Subasicu,Vranjesu.....pozvati Burica,Cocalica,Izeta Hajrovica(mislim da ce iduce godine dobiti puno radno vrijeme u Grashopersu) takodjer i Bicakcic,onog svedjanina Avdica(i on bi trebao dobiti vise sansi u Werderu),pogledati vrijedili jos neki igrac iz PL osim Subasica i Maletica na deficitarnim pozicijama.
Izgladiti nesporazume sa Begovicem,vratiti Papca,Jahica.....
Neka nasa buduca postava ali u skoroj buducnosti bi mogla izgledati ovako:

--------------Begovic-------------
Mujdza---Pandza---Spahic---Papac
----------Cocalic---Salihovic-------
----Pjanic----Medunjanin----Lulic--
---------------Dzeko------------

Ili ofanzivno gdje jurisamo sa Vedom jos u napadu na ustrb jednog veznjaka ili na fazon Cirine:

----------------Begovic--------------
-------Cocalic---Spahic---Papac---
Mujdza-------------------------Lulic-
------Pjanic----Medo---Sejo--------
------------Vedo-----Dzeko---------

S tim da Cocalic skace na zadnjeg veznog Spaha i Papac su stoperi a Mujzda i Lulic bekovi zavisno od napad-odbrana,rezultat.....jesam selektor ha? :lol:

Mislim da Rahimic nece jos dugo moci igrati,Ibrici i Misimovic se sve vise sami izbacuju iz reprezentacije svojim igrama-neigrama(Miske od utakmice u Portugalu koju je odigrao katastrofa nije vise isti igrac,znam da je on igrac poteza ali neisplati se cekati citavu utakmicu cekajuci njegov potez,vecinom ga i nebude :lol: ),Mravac takodjer nije kalibar za reprezentaciju kojoj je zelja otici na veliko takmicenje.
Neki bi mogli na klupu ali pitanje je dali bi htjeli sjediti na istoj,uglavnom ko nezeli na klupu automatski ga izbaciti iz reprezentacije!!!

Uhhh sto se napisa nadam se da ce neko i procitati ovo :lol: nemoj te se hvatati striktno za imena,neke sam izostavio,neki bi se mogli i rotirati u zavisnosti od situacije....
RIP SALE VILENJAK

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 08 jun 2011, 01:16

--------------Begovic-------------
----------Medunjanin---Salihovic-------
----Pjanic----Misimovic----Lulic--

Da mi je ovakav sastav vidjet protiv Bjelorusa, makar protiv Grcke sad.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Pepe $
Kontakt:

Post Postao/la Pepe $ » 08 jun 2011, 01:32

BIHfan je napisao/la:--------------Begovic-------------
----------Medunjanin---Salihovic-------
----Pjanic----Misimovic----Lulic--

Da mi je ovakav sastav vidjet protiv Bjelorusa, makar protiv Grcke sad.
:?

Ehhh da je i meni vidjeti Papeta (25,6) u ovom sastavu :mrgreen:
Pravda za Pepea

Podrska Papetu, skupa smo jaci

R.I.P. Josip Katalinski­­, ljudina

Srce_Tebi
Kontakt:

Post Postao/la Srce_Tebi » 08 jun 2011, 01:51

Jel se svi vi pravite slijepi ili... ??? pa prati li iko Aidina Mahmutovica... pogledajte clipove i vidjet cete koliko momak ima potencijala, jaci je i od ibisevica i muslimovica, brzi i pokretljiviji od dzeke.
ZA JEDAN GRAD, ZA JEDAN KLUB

Pepe $
Kontakt:

Post Postao/la Pepe $ » 08 jun 2011, 02:08

Srce_Tebi je napisao/la:Jel se svi vi pravite slijepi ili... ??? pa prati li iko Aidina Mahmutovica... pogledajte clipove i vidjet cete koliko momak ima potencijala, jaci je i od ibisevica i muslimovica, brzi i pokretljiviji od dzeke.
:? :lol:
Maletic na youtube clipovima brzi od Bale :mrgreen:
Pravda za Pepea

Podrska Papetu, skupa smo jaci

R.I.P. Josip Katalinski­­, ljudina

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 08 jun 2011, 14:38

Cartmane sovinisto,gdje si?

Inace,ovo sto neki govore da Maletic treba od pocetka,ipak mislim da nije dobra ideja.Momak ima eksplozivnost,i mozda bi i mogao odigrati citavu utakmicu na visokom nivou,medjutim,mozda je bolje da ulazi kao dzoker s klupe,vjerujem da ce puno vise doprinijeti efikasnosti,ekipe,i brzini same igre.Ako je neko slusao juce komentatora,rekao je dobru stvar:Maleticu loptu ne treba davati nazad,samo u for,naprijed,duple pasove odigravati,ili mu dopustiti i otvoriti prostor za neki solo prodor.

Sinoc je BiH igrala solidno,i mislim da ne trebate traziti dlaku u jajetu,jer stvarno nema ni najmanjeg razloga.

Jos samo nesto,postojala je diskusija o igracima iz Premijer Lige BiH,i dosta ljudi smatra da je bruka sto takvi igraci igraju.Medjutim postoji jedan primjer,a to je kada je Srbija igrala protiv Japana,pozvani su igraci koji igraju samo u JSL,i taj Japan su nabili u sred njihove drzave 0:3.Razlog je taj,sto igraci koji igraju u inostranstvu imaju ogromne plate,i realno postigli su svoj cilj,igraju za jak klub,zgrcu pare.Zbog toga nemaju motiva igrati svom snagom,jer zasto bi se oni trudili za reprezentaciju,bilo koju,jos da slome nogu,povrijede se,i onda ode sve u pm,nemaju nista.Velik je teret na njima,jos je tu nas balkanski mentalitet.Ovako ako igraju u slabijem klubu ili u svojoj ligi,pogotovo mladi igraci,imaju ogroman motiv da svugdje daju maksimum i pokazu da su oni TI koji znaju i koji mogu,i koji daju sve od sebe.Zato treba po meni napraviti neku kombinaciju poznatijih i manje poznatijih,mladih i starih,i ne imati predrasude u naprijed zbog toga sto igraci "igraju u PLBIH,pa su karine".

Moje misljenje.Pozdrav

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 jun 2011, 19:46

Ima li neko onaj gol od Grlica protiv Moldavije, kad smo 2:2 odigrali. :) . Rado bih jos jednom vidio taj gol .

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 08 jun 2011, 22:21

Ibrahimović_God je napisao/la:Jooj što nemogu ove trolove što stavljaju Cocalića u prvi tim :roll:
Trol si ti banovani ;) Stavio bi ja Terrya al nije bosanac ako znas da postoji bolji napisi + necitas sve vec odmah lupas na prvu
RIP SALE VILENJAK

Diino_10
Kontakt:

Post Postao/la Diino_10 » 09 jun 2011, 09:07

Da li je Sead Hajrović odlučio igrati za našu repku ili...?
slika

I osim njega zanima me isto i za Seferovića?
slika
BOSNA ♥

Džeko + Manchester City = Match Made In Heaven

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 jun 2011, 09:28

Sead Hajrovic govori da je skeptican u vezi BiH reprezentacije,kao nekorektno se ponasalo prema njegovome bratu,jednom pozvan u mladu reprezentaciju i onda potpuno zaboravljen,dok je Svicarska maksimalno korektna,zemlja koja mu je sve pruzila itd,uglavnom ta spika sa njegove strane..al nije definitivno odbacio mogucnost da igra za BiH..

Seferovic,vjerujem da bi on prihvatio poziv,mada nakon sto je istinski razvalio na svjetskome prvenstvu do 17 godina,nije pokazao nista od prelaska u Fiorentinu..Da je kalibar za A reprezentacije-nije,da li bi prihvatio da igra za neku nasu omladinsku selekciju-ne vjerujem,tako da ja bi ga ipak pozvao,kad ima mjesta za Besica,sto ne pozvati i njega.

Opet,kad covjek razmisli,taj Besic se nije ni trena dvoumio za koga zeli da igra,tako da njega ne mozemo stavljati u isti kos sa Seferovicem..Cijim bi pozivanjem opet dali podstreka svim nedokazanim talentima diljem Evrope porijeklom iz BiH da sa isticanjem mogucnoscu da igraju za druge izbore poziv u reprezentaciju BiH :roll:
Hajd ti sad budi pametan :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 09 jun 2011, 11:12

Ajd neka mi netko (kome nije mrsko) napise ovu zadnju postavu, sa izmjenama, Bosne protiv Albanije. Gledao sam zadnjih 15minuta utakmica pa sam primjetio neke, za mene nepoznate igrače, tipa Bešić i Maletić. Tko su ti?!

Kad gledam ovako sa strane igru Bosne, ja mislim da je najveci problem sto u veznom redu nema radnika, nekog tipa Kovača sto je bio u Hrvatskoj ili danas u manjoj mjeri Vukojević, ili Gattusa u Italiji. U vezi je previše onih koji drže loptu, što bi reko Ćiro, previse je umjetnika sine. A isto tako, Džeko mi je odsječen u napadu, ostane sam sa dva tri obrambena igrača na leđima. I ne znam zašto Muslimović ne igra od prve (vidio sam ga tek sad protiv Albanije, mozda je i igrao od prve). On je meni predobar napadač, može bez problem na sebe navuci dvojicu i tako osloboditi prostor za Džeku il nekog drugog napadača. I neodoljivo me podsjeća na Barbareza, ne znam što. Mislim da bi on mogao (ili trebao) biti vođa na terenu. To također nedostaje Bosni, pravi vođa, onaj tko će okupiti dečke na centru i reći; pa je.bemu sunce, idemo igrati, idemo ih razbiti. Netko tko ima dovoljno autoriteta i hrabrosti, ali i odgovornosti.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 09 jun 2011, 11:14

dubrava je napisao/la:Ajd neka mi netko (kome nije mrsko) napise ovu zadnju postavu, sa izmjenama, Bosne protiv Albanije. Gledao sam zadnjih 15minuta utakmica pa sam primjetio neke, za mene nepoznate igrače, tipa Bešić i Maletić. Tko su ti?!

Kad gledam ovako sa strane igru Bosne, ja mislim da je najveci problem sto u veznom redu nema radnika, nekog tipa Kovača sto je bio u Hrvatskoj ili danas u manjoj mjeri Vukojević, ili Gattusa u Italiji. U vezi je previše onih koji drže loptu, što bi reko Ćiro, previse je umjetnika sine. A isto tako, Džeko mi je odsječen u napadu, ostane sam sa dva tri obrambena igrača na leđima. I ne znam zašto Muslimović ne igra od prve (vidio sam ga tek sad protiv Albanije, mozda je i igrao od prve). On je meni predobar napadač, može bez problem na sebe navuci dvojicu i tako osloboditi prostor za Džeku il nekog drugog napadača. I neodoljivo me podsjeća na Barbareza, ne znam što. Mislim da bi on mogao (ili trebao) biti vođa na terenu. To također nedostaje Bosni, pravi vođa, onaj tko će okupiti dečke na centru i reći; pa je.bemu sunce, idemo igrati, idemo ih razbiti. Netko tko ima dovoljno autoriteta i hrabrosti, ali i odgovornosti.
http://www.uefa.com/uefaeuro2012/matche ... index.html
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 09 jun 2011, 11:17

ma meni mrsko srčati po netu, al vidim da ima i onih kome nije :D hvala!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 09 jun 2011, 11:19

dubrava je napisao/la:Ajd neka mi netko (kome nije mrsko) napise ovu zadnju postavu, sa izmjenama, Bosne protiv Albanije. Gledao sam zadnjih 15minuta utakmica pa sam primjetio neke, za mene nepoznate igrače, tipa Bešić i Maletić. Tko su ti?!

besic igra u hsv ...dosao u hsv sa 16 godina..a maletic igrao u partizanu i jos nekim klubovima ,trenutno igra u Borcu iz Banja Luke ..a sto se tice ovoga dole ispod mi to sve imamo...imamo rahimica"destruktivca"...a imamo i spahica koji ima muda i autoriteta i odgovornosti jbg...
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 09 jun 2011, 11:29

mma_hz je napisao/la: besic igra u hsv ...dosao u hsv sa 16 godina..a maletic igrao u partizanu i jos nekim klubovima ,trenutno igra u Borcu iz Banja Luke ..a sto se tice ovoga dole ispod mi to sve imamo...imamo rahimica"destruktivca"...a imamo i spahica koji ima muda i autoriteta i odgovornosti jbg...
ok!hvala
hm, taj Rahimić mi je nekako prestar i spor za tu ulogu destruktivca i radilice. Treba tražiti neke nove, mlađe, svježije igrače, prije svega u U-21.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 09 jun 2011, 11:33

dubrava je napisao/la:
mma_hz je napisao/la: besic igra u hsv ...dosao u hsv sa 16 godina..a maletic igrao u partizanu i jos nekim klubovima ,trenutno igra u Borcu iz Banja Luke ..a sto se tice ovoga dole ispod mi to sve imamo...imamo rahimica"destruktivca"...a imamo i spahica koji ima muda i autoriteta i odgovornosti jbg...
ok!hvala
hm, taj Rahimić mi je nekako prestar i spor za tu ulogu destruktivca i radilice. Treba tražiti neke nove, mlađe, svježije igrače, prije svega u U-21.
ma jeste al nadoknadi to ogromnim iskustvom..al eto ovaj mali besic moze igrati istu poziciju i sigurno je da ce ga pape polahko vec poceti uigravati na toj poziciji(sto se vidjelu na tekmi sa albancima), ugl u svakoj utakmici rahimic uradi ono sto se trazi od njega jer je covjek veliki profesionalac...tolike godine biti neprikosnoven na poziciji zadnjeg veznog u ekipi kakva je CSKA Moskva sigurno nije mala stvar... ;) takodzer na toj poziciji moze igrati jahic iz aeka,medunjanin isto tako kao i sejo salihovic iz hofenhajma tako da nam je ta pozicija i pretrpana ehhehe... :D :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 09 jun 2011, 11:54

Darko Maletić -

Kod: Označi sve

http://en.wikipedia.org/wiki/Darko_Maleti%C4%87
Muhamed Bešić -

Kod: Označi sve

http://en.wikipedia.org/wiki/Muhamed_Be%C5%A1i%C4%87
Livin' La Vida Loca ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 jun 2011, 08:21

E Yebiga hajde Besic je novi kolac.Ali za Maletica ne znati.Onda pracenje repke BIh je definitivno nula.
Tandem Maletic -Bartolovic protiv Norvezana,Malte,Turske itd pod Muzurovicevom palicom.
Maletic uopste nije nepoznanica sa bas Muslimovicem igrao u mladim BIH repke.Igrao je i u Rapidu,kao i u Ruskom Zenitu .To je onaj isti sto su bas naguzili Zrinjski sa 6-1 a on jedan od egzikutora u crnobjelom dresu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.