FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

ziss
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ziss » 11 jun 2011, 10:44

Multimedijalna prezentacija projekta nove Grbavice

DEJAN MAKSIMOVIĆ - 10.06.2011 19:33
SARAJEVO - Slovenačka firma "Energoplan" u hotelu "Sarajevo" održala je multimedijalnu prezentaciju projekta novog stadiona "Grbavica".
Prema njihovim procjenama, kompletna investicija, uključujući stadion kapaciteta 24.000 sjedećih mjesta, parking prostor i šoping centar, koštala bi oko 74 miliona eura.
Radnom sastanku i prezentaciji, pored rukovodstva FK Željezničar, prisustvovali su, između ostalih Ivica Šarić, ministar kulture i sporta KS, Kemal Kozarić, guverner Centralne banke BiH, Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH, i mnogi drugi.
Novo zdanje "Grbavice", prema "Energoplanovoj" prezentaciji, bilo bi kompleks sa modernim fudbalskim stadionom za 24.000 gledalaca i šoping centrom na površini od 30.000 kvadratnih metara. U kompleksu bi bio i parking prostor sa 650 mjesta.
Stadion bi ostao u vlasništvu FK Željezničar, šoping centar bio bi na raspolaganju investitoru koji bi ga prodao. Što se finansijske strane tiče, "Energoplan" bi prodajom poslovnih prostora obezbijedio oko 58 miliona eura, dok bi ostatak od 16 miliona eura morao da osigura Željezničar, zajedno sa nadležnim opštinski i kantonalnim institucijama. Sama izgradnja stadiona koštala bi oko 30 miliona eura, sopšing centra oko 28 miliona, a garaža oko šest miliona. Uz to, rušenje postojećeg stadiona "Grbavica" koštalo bi oko 350.000 eura.
Naravno, najveći problem za FK Željezničar je 16 miliona eura, što je tokom diskusije potvrdio i Sabahudin Žujo, predsjednik kluba.
"Problem je tih 16 miliona eura. Prilikom prvih pregovora s investitorom, kada smo i zatražili ovaj nacrt projekta, ponudili smo zemljište na jednoj od najatraktivnijih lokacija u glavnom gradu naše zemlje. Postavlja se pitanje je li nam isplatnije ostati bez 30.000 kvadrata i 16 miliona eura, što za naše uslove nije mali novac, ili prodati kompletno zemljište na kojem je sada stadion i pomoćni teren. Onda bismo s tim novcem jednostavno mogli napraviti novi stadion na drugoj lokaciji. Jer, samo zemljište koje sada klub ima u svom vlasništvu vrijedi ne manje od 30 miliona eura", kazao je Žujo i dodao da mu se sviđa idejno rješenje projekta.
U predloženom projektu, Željezničaru bi ostali za rentanje poslovni prostori na istočnoj i južnoj tribini stadiona. Na zapadnoj tribini bile bi klupske prostorije. VIP lože bile bi smještene na zapadnoj tribini. Ispod njih predviđen je prostor za novinare na centralnom dijelu tribine.
Na kraju, predstavnici "Energoplana" naglasili su da je kompletan projekt moguće realizovati za godinu i po dana, najduže dvije.
"Bio je to je radni sastanak zatvorenog tipa, gdje smo dobili dva-tri prijedloga izgleda našeg novog stadiona. Predstavljena nam je i jedna maketa izgleda stadiona. Uglavnom je pričano o zatvaranju finansijske konstrukcije. Svjesni smo da sami ne možemo finansirati ovako velik i zahtjevan projekat, pa smo se obavezali da ćemo organizovati jedan veći sastanak sa predstavnicima izvršnih vlasti na svim nivoima kako bismo se uvjerili u kojoj mjeri i na koji način oni mogu da podrže projekat našeg novog stadiona", izjavio je Dželaludin Muharemović, direktor sarajevskih "plavih".

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 11 jun 2011, 10:46

Jedno je klupski menedžer, a nešto sasvim drugo menedžeri koje imaju igrači. Osnovi, ljudi, osnovi.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 11 jun 2011, 10:48

elSaik je napisao/la:Jedno je klupski menedžer, a nešto sasvim drugo menedžeri koje imaju igrači. Osnovi, ljudi, osnovi.
' " " (" $ $ " са " простора за ?, %, &) " пар " у ". ? $ ', " је гурао ове своје, " $ ", ?, " $ ' %, & ?, ", ", све ". & $, $ $, пар " - преговара са ?, а " је " у ? " $ 3 ", $ " су ' 2 ".
sa onog anamo foruma. :lol:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Baby
Kontakt:

Post Postao/la Baby » 11 jun 2011, 10:52

tanzla je napisao/la:
elSaik je napisao/la:Jedno je klupski menedžer, a nešto sasvim drugo menedžeri koje imaju igrači. Osnovi, ljudi, osnovi.
' " " (" $ $ " са " простора за ?, %, &) " пар " у ". ? $ ', " је гурао ове своје, " $ ", ?, " $ ' %, & ?, ", ", све ". & $, $ $, пар " - преговара са ?, а " је " у ? " $ 3 ", $ " су ' 2 ".
sa onog anamo foruma. :lol:
Dobri su oni pravo.Vidiš kako se brinu za nas, ali bolje vam je brinite se za sebe.
e čuj nude vam 3 igrača a 2 vam interesantna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
G R B A V I C A 2

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 11 jun 2011, 10:57

tanzla je napisao/la:
Da nisu Sehic,Visca i Zeba? :lol: :lol: :lol: ]
Einigkeit und Recht und Freiheit

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 11 jun 2011, 10:59

Zaboli me neka stvar šta četnici smatraju. Jednostavno su idioti i taj idiotizam je u suštini i preduvjet za četnikluk.

Amar kao klupski menedžer potpisuje sa svim novim igračima ugovore, kao i nove ugovore sa igračima koje je zatekao. Evo im, možda znaju engleski, ali sumnjam:
In association football, a manager is responsible for running a football club or a national team. The manager of a professional club is responsible directly to the club president. The position of manager is almost exclusively used in British football.[1] In the majority of countries where professional football is played, the person responsible for the direction of a team is awarded the position of coach or "trainer".

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 11 jun 2011, 11:06

Sve mi se čini da u BL kada igraš football managera, zapravo upravljaš likom s kojim ideš okolo i nudiš svoje igrače, i sklapaš dogovore sa predstavnicima klubova u ime svojih igrača. :lol:

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 11 jun 2011, 11:10

"' " " (" $ $ " са " простора за ?, %, &) " пар " у ". ? $ ', " је гурао ове своје, " $ ", ?, " $ ' %, & ?, ", ", све ". & $, $ $, пар " - преговара са ?, а " је " у ? " $ 3 ", $ " су ' 2 "."

Hmmmm krajnje nelogican tekst u vise segmenata, onaj glavni da Amar nije futavac da ovo radi i da nebi bila ovakva atmosfera u svlacionici da ovo radi necu ni da navodim pod nelogicnost.

Nelogicnost 1: menadzer koji je najjaci na ovim prostorima za ove nabrojane zemlje vuca svoje igrace po OlimpiCu i borcu hmmm :|
Nelogicnost 2: matematika nije najjaca ocito ovom sto je pisao, ispade da nema par igraca nego pola tima ako se ovo sabere ispod.

Hvala sto brinete za nas, ali odhebite nam od svetinje i eto vam Lazo diverzant, ko onda kad je Alispahic postao trener komsinica i bili nakon mislim desetog kola zadnji na tabeli :mrgreen: :mrgreen:
Kemo legenda
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 11 jun 2011, 11:36

**** li ga Adin Đafić ako misli o njemu,taj pojma nema igrao u Čeliku samo ga menađeri vucaju,koji će nam on moj ako nismo u stanju dovest jače i bolje igrače šta će nam i prosjek. :?

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 jun 2011, 12:14

Pročitao sad na portalu Sana, onaj razgovor sa našim bivšim golmanom Grahovcem...

Na početku teksta stoji kako je Otelul postao prvak i direktno se plasirao u grupnu fazu CL sa uloženih 270 hiljada €...Dalje stoji kako okosnicu ekipe čine igrači iz omladinskog pogona i igrači koji su dovedeni bez obeštećenja...

Ovo samo treba da nam bude primjer i da se vidi da i mi možemo ovako nešto uraditi, samo treba volje, želje i ljubavi...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 11 jun 2011, 12:28

@zilet

Ne mozes porediti Pelaka i Skoru.Znam da bi ga mnogi voljeli vidjeti u tom novom macron dresu al' qurca graha.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

cassanova
Kontakt:

Post Postao/la cassanova » 11 jun 2011, 12:47

Megamon je napisao/la:@zilet

Ne mozes porediti Pelaka i Skoru.Znam da bi ga mnogi voljeli vidjeti u tommacron dresu al' qurca graha.
jel to nesto ironicno il sta ?
1996

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 11 jun 2011, 12:58

Bianconeri1988 je napisao/la:Pročitao sad na portalu Sana, onaj razgovor sa našim bivšim golmanom Grahovcem...

Na početku teksta stoji kako je Otelul postao prvak i direktno se plasirao u grupnu fazu CL sa uloženih 270 hiljada €...Dalje stoji kako okosnicu ekipe čine igrači iz omladinskog pogona i igrači koji su dovedeni bez obeštećenja...

Ovo samo treba da nam bude primjer i da se vidi da i mi možemo ovako nešto uraditi, samo treba volje, želje i ljubavi...
Dobro, oni su se direktno plasirali, to je velika razlika, ali nimalo ne umanjuje tu činjenicu da su s nekih pola miliona KM ušli u LP. Ipak je njihova liga strašna i tu je ogromna konkurencija, dosta se ulaže, a oni su uspjeli osigurati titulu prvaka. Do sada nikako nisam zadovoljan funkcionisanjem omladinskog pogona, ali biće valjda bolje, a i mora, jer imamo ogroman potencijal. Ono što je zanimljivo da nemam stvarno predstave ko će doći u prelaznom roku, do sada sam već čuo 20-tak različitih igrača koji se spominju da bi mogli doći

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 11 jun 2011, 13:08

Maribor prvi protivnik u pripremama

AUTOR: FK ŽELJEZNIČAR DATUM: 11.06.2011.
Do početka priprema fudbalera Željezničara ostalo je samo osam dana, a stručni štab već užurbano radi na pronalasku adekvatnih protivnika za pripremne susrete.

Prvi dio priprema koji će se obaviti u Međugorju. Ekipa neće igrati utakmice do odlaska u Sloveniju 28. juna. No, već 30. dana ovog mjeseca dogovorena je provjera sa slovenačkim prvakom Mariborom. Nakon toga, slijede utakmice sa Spartom Prag, Istambulsporom, Dinamom iz Zagreba, ukrajinskom Zoryom Luhansk. Definitivne potvrde za ove susrete očekuju se u narednih nekoliko dana.

Već ranije je klub dogovorio utakmicu sa Varaždinom koja će se igrati 09. juna.

stvarno jaka imena klubova protiv kojih cemo igrat pripremne... ovo me raduje, pokazat ce nam gdje smo i sta smo...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 11 jun 2011, 13:15

Gdje nam je sada Sejo i njegovo odbrojavanje do prve Euro tekme, fali mi toga :)
Ne mogu dočekati taj dvadeseti, baš me zanima hoćemo li imati sreće ili ne

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 11 jun 2011, 13:18

SEJO, VRATI SE!
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 11 jun 2011, 13:24

19TM87 je napisao/la:Maribor prvi protivnik u pripremama

AUTOR: FK ŽELJEZNIČAR DATUM: 11.06.2011.
Do početka priprema fudbalera Željezničara ostalo je samo osam dana, a stručni štab već užurbano radi na pronalasku adekvatnih protivnika za pripremne susrete.

Prvi dio priprema koji će se obaviti u Međugorju. Ekipa neće igrati utakmice do odlaska u Sloveniju 28. juna. No, već 30. dana ovog mjeseca dogovorena je provjera sa slovenačkim prvakom Mariborom. Nakon toga, slijede utakmice sa Spartom Prag, Istambulsporom, Dinamom iz Zagreba, ukrajinskom Zoryom Luhansk. Definitivne potvrde za ove susrete očekuju se u narednih nekoliko dana.

Već ranije je klub dogovorio utakmicu sa Varaždinom koja će se igrati 09. juna.

stvarno jaka imena klubova protiv kojih cemo igrat pripremne... ovo me raduje, pokazat ce nam gdje smo i sta smo...
Oni ugovaraju utakmice, a pojačanja nigdje. Samo ćemo kanta za napucavanje biti ovim ekipama.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 11 jun 2011, 14:01

Omar500 je napisao/la:Gdje nam je sada Sejo i njegovo odbrojavanje do prve Euro tekme, fali mi toga :)
dopizdili mu glupi postovi i prepucavanja sa klocevima,a nije jedini...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 11 jun 2011, 14:40

bistrikboy je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Gdje nam je sada Sejo i njegovo odbrojavanje do prve Euro tekme, fali mi toga :)
dopizdili mu glupi postovi i prepucavanja sa klocevima,a nije jedini...
Samo se javio jednom pred derby i opet nestade. Ja mislim da prati cesto ali se ne usudjuje komentarisati i raspravljati sa debilima. Iako u posljednje vrijeme se malo popravila situacija. Nađe se finih postova, bočačo, pile itd, da ne imenujem sad sve. Možda čoj'k nema vremena.
Osim - drugo ime za Želju !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 11 jun 2011, 14:51

Sejo je naš Džoni Štulić :mrgreen:

Eto, ode Lazo da uvede Borca u LP, čisto da se osveti pljuvačima i psovačima..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []