FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ne ide mi nikako u glavu , sto ce vam stadion od 25 hiljada gledalaca , ili koliko vec , kad na prosjecnoj utakmici ne bude vas vise od 1000 (uzmemo li i gostujuce) . Valjda se prvo trebaju srediti stvari u nasem fudbalu , da se privuku ljudi , da na tekmi bude bar 10000 ljudi , pa onda treba nesto praviti. Ovo je cisto bacanje para , koliko god ce biti lijepo za oci , toliko ce biti i ruzno baciti pogled na prazne tribine 

Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !
Treba privuci investitore, sponzore, igrace i navijace, ponuditi im udobnost i sigurnost. Nece niko platiti kartu da bi kisnuo i smrzavao se. Poboljsanjem infrastrukture podize se nivo kluba, igraci dobijaju bolje uslove za rad....itd.
eto baš je lijepo baciti pogled na vrapčiće, haj ba tišina tamo !Adin_BiH je napisao/la:Ne ide mi nikako u glavu , sto ce vam stadion od 25 hiljada gledalaca , ili koliko vec , kad na prosjecnoj utakmici ne bude vas vise od 1000 (uzmemo li i gostujuce) . Valjda se prvo trebaju srediti stvari u nasem fudbalu , da se privuku ljudi , da na tekmi bude bar 10000 ljudi , pa onda treba nesto praviti. Ovo je cisto bacanje para , koliko god ce biti lijepo za oci , toliko ce biti i ruzno baciti pogled na prazne tribine
G R B A V I C A 2
Adin_BiH je napisao/la:Ne ide mi nikako u glavu , sto ce vam stadion od 25 hiljada gledalaca , ili koliko vec , kad na prosjecnoj utakmici ne bude vas vise od 1000 (uzmemo li i gostujuce) . Valjda se prvo trebaju srediti stvari u nasem fudbalu , da se privuku ljudi , da na tekmi bude bar 10000 ljudi , pa onda treba nesto praviti. Ovo je cisto bacanje para , koliko god ce biti lijepo za oci , toliko ce biti i ruzno baciti pogled na prazne tribine
Ovo ne pravimo radi gostujućih utakmica, nego radi domaćih!
Posjeta na domaćim utakmicama, ne ide ispod 3000-4000 bilo ko da dođe na Grbavicu, a u šampionskoj sezoni je protiv najslabijih ekipa bilo i po 8000. Protiv Borca u ligi, finalu Kupa, i proslavi titule bilo je oko 15 000 navijača. Uzmemo li u obzir da u narednim godinama očekujemo velike evropske utakmice, sa po minimalno 20 000 , ovakav stadion je sasvim uredu, a na njemu bi svoje utakmice igrala i reprezentacija, što je još jedan u nizu arguumenata!
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
bilo bi dobro da pokupi koga iz francuske trece lige 

Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
mozemol mi koga dobit iz Crne Gore u drugom pretkolu
A zašto vi više ne shvatite da je ova cijena koja je rečena za ukupno cijeli kompleks: Stadion + Tržni centar i sve ostalo...............cijena stadiona vam izađe nekih 16-17 miliona eura a ostatk ide na tržni centar i sve ostalo
Zeljo je sampion!!!!!!!!!!
Zeljo nece biti nosilac u drogom pretkolu, Sarajevo hoce. 

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ovo je razmisljanje koje se stalno ponavlja u nasim okvirima(Srbija,BIH).Dakle pravi se stadion od 25000 odlican kapacitet.Ti mozda na domacim utakmicama taj kapacitet neces ni u pola puniti,ali za evropske standarde treba ti veci stadion.aBd kada se ovo napravi i Zeljo bude igrao u evropi nadam se svake godine ovaj stadion bi trebao da bude pun,reprezentacija kada bude igrala tu bice pun...Adin_BiH je napisao/la:Ne ide mi nikako u glavu , sto ce vam stadion od 25 hiljada gledalaca , ili koliko vec , kad na prosjecnoj utakmici ne bude vas vise od 1000 (uzmemo li i gostujuce) . Valjda se prvo trebaju srediti stvari u nasem fudbalu , da se privuku ljudi , da na tekmi bude bar 10000 ljudi , pa onda treba nesto praviti. Ovo je cisto bacanje para , koliko god ce biti lijepo za oci , toliko ce biti i ruzno baciti pogled na prazne tribine
Ista situacija kao sa Marakanom.Znaci mi nju punimo otprilike oko 15000 po mecu,nekada je to bilo preko 20000,nekada ispod 10000,dakle mnogo manje od stvarnog kapaciteta.Ali dodju evropske utakmice gde bude 45000+,dodje reprezentacija,setimo se kvalifikacija za SP2010 kada su samo 2 utakmice isle ispod 50000.I mnogi kazu za sta ce takva Marakana nasem fudbalu.
isto tako i za Grbavicu.Mozda ona nije estetski lepa,ne prilici fudbalskom zdanju,ali je svakako itekako korisna.Ovaj stadion dok se napravi,pa onda nek prodju jos 2-3 godine,dakle za 10-ak godina otprilike,ja se nadam da ce se vec tada stanje u BIH fudbalu popraviti,i da ce prosek gledalaca biti mnogo veci od ovoga sada i tada ce ovaj stadion biti taman.Treba se malo gledati i u buducnost,a ne samo u sutrasnji dan ili mesec.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ove price tipa "sta ce vama" stadion su smjesne i dolaze iz ljubomore. Istina je da je posjeta nase lige jako slaba, ali ne radi se ovdje samo o ligi i Zelji !
Mislim da je ovaj sportski objekat portreban za Sarajevo kao glavnom gradu BiH, na njemu se pored utakmica Zelje i reprezentacije mogu odvijati koncerti, ili neke druge manifestacije.
Bolje je da se gradi u Sarajevu nego u Zenici ili Tuzli.
Mislim da je ovaj sportski objekat portreban za Sarajevo kao glavnom gradu BiH, na njemu se pored utakmica Zelje i reprezentacije mogu odvijati koncerti, ili neke druge manifestacije.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- pacovi_tu_ima
- Kontakt:
zbog čega tužni smileyElegant je napisao/la:Zeljo nece biti nosilac u drogom pretkolu, Sarajevo hoce.

- pintol_TM87
- Kontakt:
JER krecemo iz drugog pretkola..mi kontali da cemo iz treceg...pacovi_tu_ima je napisao/la:zbog čega tužni smileyElegant je napisao/la:Zeljo nece biti nosilac u drogom pretkolu, Sarajevo hoce.
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!
- Capt_Billy
- Kontakt:
Devil ja se upotponosti slazem sa tobom u vecini navedenog, ali cvrsto mislim, ako zelimo vratiti gledaoce na stadione, treba se prvo neka nova liga osnovati, sa atraktivnim klubovima, a ne ovim novonastalim po 500 gledalaca po tekmi. Druga stvar, ako sve to zelimo uraditi, treba se zakon u sportu uvesti, ali buraz ovo je BIH, i ovdje ce nekom uvijek smetati napredak drugoga, i taj sto mu smeta ce uvijek biti barijera. E kada mi to sredimo onda cemo moci razmisljati kao svi normalni EU klubovi.Devil je napisao/la:Ovo je razmisljanje koje se stalno ponavlja u nasim okvirima(Srbija,BIH).Dakle pravi se stadion od 25000 odlican kapacitet.Ti mozda na domacim utakmicama taj kapacitet neces ni u pola puniti,ali za evropske standarde treba ti veci stadion.aBd kada se ovo napravi i Zeljo bude igrao u evropi nadam se svake godine ovaj stadion bi trebao da bude pun,reprezentacija kada bude igrala tu bice pun...Adin_BiH je napisao/la:Ne ide mi nikako u glavu , sto ce vam stadion od 25 hiljada gledalaca , ili koliko vec , kad na prosjecnoj utakmici ne bude vas vise od 1000 (uzmemo li i gostujuce) . Valjda se prvo trebaju srediti stvari u nasem fudbalu , da se privuku ljudi , da na tekmi bude bar 10000 ljudi , pa onda treba nesto praviti. Ovo je cisto bacanje para , koliko god ce biti lijepo za oci , toliko ce biti i ruzno baciti pogled na prazne tribine
Ista situacija kao sa Marakanom.Znaci mi nju punimo otprilike oko 15000 po mecu,nekada je to bilo preko 20000,nekada ispod 10000,dakle mnogo manje od stvarnog kapaciteta.Ali dodju evropske utakmice gde bude 45000+,dodje reprezentacija,setimo se kvalifikacija za SP2010 kada su samo 2 utakmice isle ispod 50000.I mnogi kazu za sta ce takva Marakana nasem fudbalu.
isto tako i za Grbavicu.Mozda ona nije estetski lepa,ne prilici fudbalskom zdanju,ali je svakako itekako korisna.Ovaj stadion dok se napravi,pa onda nek prodju jos 2-3 godine,dakle za 10-ak godina otprilike,ja se nadam da ce se vec tada stanje u BIH fudbalu popraviti,i da ce prosek gledalaca biti mnogo veci od ovoga sada i tada ce ovaj stadion biti taman.Treba se malo gledati i u buducnost,a ne samo u sutrasnji dan ili mesec.
Sto se novoga stadiona tice, pocinje mi vise ova prica ici na ****, pa **** ih svak vise, neka sjednu i dogovore kao ljudi a ne po medijima kenjati i idejne projekte u razmaku od pola godine izbacivati. Neka se vise pocne nesto raditi, i neka naprave nesto sto ce UEFA priznati u sto kracem vremenskom periodu. Pa ovi svi ljuborni neka pocrkaju!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
Gledam moguce protivnike, brate gutavo skroz, bojimse jos jedne blamaze, nadam se da ne bude tako al bojimse jos jednog fijaska
Sto se tice stadiona, nek naprave sta hoce sam nek naprave da mozemo hairli vise i na Grbavici odigrat evropsku tekmu
Sto se tice stadiona, nek naprave sta hoce sam nek naprave da mozemo hairli vise i na Grbavici odigrat evropsku tekmu
Sve se slažem osim sa ovim zadnjim, to ti je totalno bezveze... stadioni trebaju i Sarajevu i Zenici i Tuzli i svim gradovima, to je pretpostavka za veće posjete, a to je opet pretpostavka za jaču ligu i to je konačno pretpostavka za jačeg Želju!Elegant je napisao/la:Ove price tipa "sta ce vama" stadion su smjesne i dolaze iz ljubomore. Istina je da je posjeta nase lige jako slaba, ali ne radi se ovdje samo o ligi i Zelji !
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
-
- Kontakt:
ti tek saznao?Elegant je napisao/la:Zeljo nece biti nosilac u drogom pretkolu, Sarajevo hoce.
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
- Capt_Billy
- Kontakt:
Daj nemoj zezati molim te!!!! Ako ode Nyema znaci nista Amaru nece ostati opet pred evropu. Prosle god smo izgubili 7 igraca pred evropu, evo izgleda i ove god. Pa sta rade ovi nasi onda, Amaru opet daju novi tim, i izgleda opet blamaza na pomolu!!!!Hamo je napisao/la:Nyema otišao
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
Otisao je on za Svicu odmah po zavrsetku sezone..do tad je i imao ugovor.Hamo je napisao/la:Nyema otišao
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR
Jeste i fino je receno da su mu poslali ponudu da produzi ugovor i da im jos nije nista odgovorio. A cim nije jos odgovorio vjerovatno i nece odgovoriti nikada...adoni je napisao/la:Otisao je on za Svicu odmah po zavrsetku sezone..do tad je i imao ugovor.Hamo je napisao/la:Nyema otišao
Trenutno korisnika/ca: Argentina, Cwirek, kogmagie46, OdbrambeniOP i 44 gosta.