Postao/la deni_m1312 » 04 jul 2009, 09:41
Aganović potpisao za Xamax
Admir Aganović, potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši U-21 reprezentativac naše zemlje potpisao je trogodišnji ugovor sa švicarskim prvoligašem Xamaxom.
Sada već bivši član ekipe belgijskog Dendera, Admir Aganović danas je stavio potpis na trogodišnji ugovor sa ekipom Xamaxa.
Admir Aganović je protekle polusezone pružao sjajne igre za belgijski Dender, na sebe je navukao pažnju brojnih evropskih skauta.
Nakon što Dender nije uspio sačuvati provligaški status, jasno je bilo da će i Aganović potražiti novu sredinu, bilo je samo pitanje dana kada će naš internacionalac pronaći novi klub.
Imao sam dosta ponuda u ovom prelaznom roku, ipak u dogovoru sa svojim menažderom, Cvijanom Miloševićem (bivšim igračem Slobode), odlučio sam karijeru nastaviti u Švicarskoj.
Prezadovoljan sam ponuđenim uslovima, već sam se priključio timu i počeo pripreme za narednu sezonu sa ekipom Xamaxa, rekao je Admir Aganović za Sportin.ba.
Zanimljivo je i to da je aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević, svojevremeno sjedio na klupi ovog švicarskog tima.
Poželimo sreću Admiru i mnogo golova u sezoni koja ga očekuje.
Aganović će svoj debi u švicarskom prvenstvu imati 25. jula kada njegov Xamax u prvom kolu gostuje kod St. Gallena.