Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

newton_heath_lyr
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la newton_heath_lyr » 04 jul 2009, 00:53

newton_heath_lyr je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Ma da hoće Zec otići iz Hrvatske lige u neku drugu, pa da do izražaja dođe njegov talenat, pa da i urepki počne zabijati. Slažem se da bi Šilića trebalo pozvati, jer momak igra dobro i na vrhuncu je karijere. Begović je predao papire i sada je na FIFI da mu da papire. Za Grafitea treba sve poduzeti, jer on može zaigrati za našu repku i bio bi nam od velike pomoći.
Bas sam naletio na jedno Fifino pravilo koje je doneseno tamo negdje 2008 bas oko ovog igranja nekog igraca za drugu reprezentaciju,i Grafite nebi mogao da igra za nas...

Igrač može igrati za drugu zemlju ako je:
a) On rođen u toj zemlji;
b) Njegov biološki otac ili majka rođen na teritoriji te zemlje;
c) Njegov djed ili nena rođen na teritoriji te zemlje;
d) Ukoliko je igrač proveo više od pet godina na teritoriji te zemlje od svoje 18. godine.

Posto Grafite ne ispunjava ni jedan uslov djaba mu sto hoce da igra :D
Kako je onda Ricardo Bajano igrao za nasu reprezentaciju i to u zvanicnoj utakmici (Protiv Smrdije 2004.)
Aha,2008.Do mene,Hrkljus. :) :)
BosnaE

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 jul 2009, 01:00

Nego jesuli danas Dzeko i Miske igrali za Wolsfurg Vukovi su danas igrali prijateljsku protiv Holstein Kiel pobjedili 2-1
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 jul 2009, 01:03

miky_hz je napisao/la:Nego jesuli danas Dzeko i Miske igrali za Wolsfurg Vukovi su danas igrali prijateljsku protiv Holstein Kiel pobjedili 2-1

VfL: Hitz (46. Lenz) – Zaccardo (46. Pekarik), Costa (46. Simunek), Madlung (46. Barzagli), Schäfer (68. Alvim) – Riether (46. Hasebe/58. Schindzielorz), Kahlenberg (46. Baier), Gentner (68. Caiuby), Misimovic (68. Munteanu) - Grafite (68. Saglik), Dzeko (46. Esswein

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 04 jul 2009, 01:03

miky_hz je napisao/la:Nego jesuli danas Dzeko i Miske igrali za Wolsfurg Vukovi su danas igrali prijateljsku protiv Holstein Kiel pobjedili 2-1
Jesu .Misimovic zamijenjen u 68. A Dzeko igrao prvo poluvrijeme.Ucinak,bez golova.A Spahic dos'o do po planine trazeci te igrace Monpeljea na pripremama,kazu da ce mozda sutra i pronaci ih,negdje u planinskim vrletima.
BosnaE

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 04 jul 2009, 08:42

BUKVA ŽELI IGRATI ZA BIH
U meču sa Gratkoenom strijelac jednog gola od šest postignutih za Sturm bio je Haris Bukva. Muratović nam je pojasnio o kakvom je igraču riječ.
- Bukva je jedan od najtalentovanijih igraca Šturma. Ima 20 godina. Upisao je nekoliko nastupa za U-19 selekciju Austrije. Prošle sedmice smo razgovarali i izrazio je želju da zaigra za mladu reprezentaciju BiH. Vjerujem da će neko od odgovorni ljudi iz NSBIH ovo pročitati jer se radi zaista o nadarenom igraču - kazao je Muratović.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 04 jul 2009, 09:12

atko je napisao/la:BUKVA ŽELI IGRATI ZA BIH
U meču sa Gratkoenom strijelac jednog gola od šest postignutih za Sturm bio je Haris Bukva. Muratović nam je pojasnio o kakvom je igraču riječ.
- Bukva je jedan od najtalentovanijih igraca Šturma. Ima 20 godina. Upisao je nekoliko nastupa za U-19 selekciju Austrije. Prošle sedmice smo razgovarali i izrazio je želju da zaigra za mladu reprezentaciju BiH. Vjerujem da će neko od odgovorni ljudi iz NSBIH ovo pročitati jer se radi zaista o nadarenom igraču - kazao je Muratović.
Lijepo ,neki novi klinci se pojavljuju iz dana u dan.Insallah
BosnaE

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 04 jul 2009, 09:41

Aganović potpisao za Xamax

Admir Aganović, potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši U-21 reprezentativac naše zemlje potpisao je trogodišnji ugovor sa švicarskim prvoligašem Xamaxom.

Sada već bivši član ekipe belgijskog Dendera, Admir Aganović danas je stavio potpis na trogodišnji ugovor sa ekipom Xamaxa.

Admir Aganović je protekle polusezone pružao sjajne igre za belgijski Dender, na sebe je navukao pažnju brojnih evropskih skauta.

Nakon što Dender nije uspio sačuvati provligaški status, jasno je bilo da će i Aganović potražiti novu sredinu, bilo je samo pitanje dana kada će naš internacionalac pronaći novi klub.

Imao sam dosta ponuda u ovom prelaznom roku, ipak u dogovoru sa svojim menažderom, Cvijanom Miloševićem (bivšim igračem Slobode), odlučio sam karijeru nastaviti u Švicarskoj.
Prezadovoljan sam ponuđenim uslovima, već sam se priključio timu i počeo pripreme za narednu sezonu sa ekipom Xamaxa, rekao je Admir Aganović za Sportin.ba.

Zanimljivo je i to da je aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević, svojevremeno sjedio na klupi ovog švicarskog tima.

Poželimo sreću Admiru i mnogo golova u sezoni koja ga očekuje.

Aganović će svoj debi u švicarskom prvenstvu imati 25. jula kada njegov Xamax u prvom kolu gostuje kod St. Gallena.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 04 jul 2009, 10:57

miky_hz je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Ma da hoće Zec otići iz Hrvatske lige u neku drugu, pa da do izražaja dođe njegov talenat, pa da i urepki počne zabijati. Slažem se da bi Šilića trebalo pozvati, jer momak igra dobro i na vrhuncu je karijere. Begović je predao papire i sada je na FIFI da mu da papire. Za Grafitea treba sve poduzeti, jer on može zaigrati za našu repku i bio bi nam od velike pomoći.
Bas sam naletio na jedno Fifino pravilo koje je doneseno tamo negdje 2008 bas oko ovog igranja nekog igraca za drugu reprezentaciju,i Grafite nebi mogao da igra za nas...

d) Ukoliko je igrač proveo više od pet godina na teritoriji te zemlje od svoje 18. godine.

I ovo se da rjesiti ;)
Posaljem jednog djeda(svakako je tamnoput) 3 hefte u Neum na dodatno kvarcanje pa kad se vrne neka prizna Grafitnog da mu je sin ;)
Taj je dedo svakako obisao p´o dunjaluka :D :lol:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 04 jul 2009, 12:27

secer je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:

I ovo se da rjesiti ;)
Posaljem jednog djeda(svakako je tamnoput) 3 hefte u Neum na dodatno kvarcanje pa kad se vrne neka prizna Grafitnog da mu je sin ;)
Taj je dedo svakako obisao p´o dunjaluka :D :lol:
a zar ne postoji ono pravilo iako nema nikakve veze sa BiH, ako ima veliku želju može....ili sam se zeznuo :mrgreen:

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 04 jul 2009, 12:51

ili ono pravilo koje kaze da je bitno samo da mu je kolega iz kluba Bosanac i odma moze igrat za BiH. :mrgreen:
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 04 jul 2009, 13:56

ljudi, ovo novo pravilo je doneseno prije nekih mjesec dana, mozda cak i manje

tako da je citiranje pravila iz 2008 ... :cry:

doduse nisam siguran moze li on dobiti drzavljanstvo, ALI kada je mogao Domercant valjda moze i Grafite. Mislim kakve bogove veze ima Domercant sa BiH ? Jeste da je kosarka, ali se ipak radi o istoj stvari, dodjeljivanju drzavljanstva tako da cisto sumjnam da bi tu bilo problema :oops: :roll:
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 04 jul 2009, 13:57

Istu vezu kakvu imaju pravila FIBA-e s pravilima FIFA-e.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 04 jul 2009, 14:01

VanBasten je napisao/la:Istu vezu kakvu imaju pravila FIBA-e s pravilima FIFA-e.
pa pravila fife dozvoljavaju igracu koji IMA to i to drzavljanstvo da igra za tu drzavu. Znaci kada bi mi dali pasos Grafiteu on bi mogao igrati za nas?

jer koliko znam on nikada nije odigrao zvanicnu utakmicu, samo oprostajnu utakmicu romaria i to je to :?: :cry:
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 jul 2009, 14:15

bubreg je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Istu vezu kakvu imaju pravila FIBA-e s pravilima FIFA-e.
pa pravila fife dozvoljavaju igracu koji IMA to i to drzavljanstvo da igra za tu drzavu. Znaci kada bi mi dali pasos Grafiteu on bi mogao igrati za nas?

jer koliko znam on nikada nije odigrao zvanicnu utakmicu, samo oprostajnu utakmicu romaria i to je to :?: :cry:
Nemoze igrati za nas ccc,napisao sam ti vec zakon koji donesen,a ovaj sto je novi donesen je samo nadupunio ovo...pa boze dragi onda bi svaka druga reprezentacija svijetu imala Brazilca...

Uostalom vjerujem da neki znaju da se ista situacija desila sa reprezentacijom Katara kada su htjeli u repki Ailtona, Dedea i Fabia Conceicaoa koji nisu odigrali ni jednu utakmicu za Brazil...izvadili im drzavljnastvo sve potrebne papire i nisu zaigrali...zbog ovoga sto nemaju nikakve veze sa zemljom,sto ne ispunjavaju ni jedan od uslova koji sam vec postavio...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 04 jul 2009, 14:44

miky_hz je napisao/la:
bubreg je napisao/la:

Nemoze igrati za nas ccc,napisao sam ti vec zakon koji donesen,a ovaj sto je novi donesen je samo nadupunio ovo...pa boze dragi onda bi svaka druga reprezentacija svijetu imala Brazilca...

Uostalom vjerujem da neki znaju da se ista situacija desila sa reprezentacijom Katara kada su htjeli u repki Ailtona, Dedea i Fabia Conceicaoa koji nisu odigrali ni jednu utakmicu za Brazil...izvadili im drzavljnastvo sve potrebne papire i nisu zaigrali...zbog ovoga sto nemaju nikakve veze sa zemljom,sto ne ispunjavaju ni jedan od uslova koji sam vec postavio...
Upravo tako!Iskreno meni je dobro to pravilo,jer inače nebi bilo razlike između reprezentacija i klubova.A stvarno neznam što ste na tog Grafitea navalili,pa draže mi je vidit Ibiševića i(li) Muslimovića u napadu s Džekom nego nekog Grafitea.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 jul 2009, 15:08

ra1981 je napisao/la:Upravo tako!Iskreno meni je dobro to pravilo,jer inače nebi bilo razlike između reprezentacija i klubova.A stvarno neznam što ste na tog Grafitea navalili,pa draže mi je vidit Ibiševića i(li) Muslimovića u napadu s Džekom nego nekog Grafitea.
zamisli u napadu Bosne i Hercegovine ovaj dvojac:
Grafite
slika
Nathan Ellington
slika
:mrgreen:
Meni su Drazi Vedo i Džeko :D
100% sportski i krajnje opušten potpis

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 04 jul 2009, 16:17

Nije realno ocekivati da ce Grafite ali i Ellington ikad zaigrati za BIH.

MentalitaUltras
Kontakt:

Post Postao/la MentalitaUltras » 04 jul 2009, 16:24

Pa daj ba kakav elington
Lik grije klupu u 2 eng. ligi

Pa bolje onda da Zec dobije Priliku nego on ..
вяαηισ¢ι ¢αѕтι gℓανησg gяα∂α
-HzsA87-

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 04 jul 2009, 16:26

MentalitaUltras je napisao/la:Pa daj ba kakav elington

Tako je. Mada smatram da je doslo krajnje vrijeme da Zec prede u jednu jacu ligu nego HNL.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 04 jul 2009, 16:31

Tarik14 je napisao/la:
MentalitaUltras je napisao/la:Pa daj ba kakav elington

Tako je. Mada smatram da je doslo krajnje vrijeme da Zec prede u jednu jacu ligu nego HNL.

u potpunosti se slažem, za njega je jača liga
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 13 gostiju.