Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Nadajmo se da do ovoga nece dociOvaj, blago rečeno, apokaliptičan razvoj događaja odveo bi KK “Sloboda” u prošlost, a ulogu njegovog nasljednika (naravno, ne pravnog op.a.) preuzeo bi Omladinski košarkaški klub “Sloboda” , čiji sportski direktor je, pogađate, Žarko Vujović! Zaseban klub koji se bavi radom sa mlađim kategorijama osnovan je prije dvije godine, a javna je tajna da se preko njegovog računa već uveliko transferiraju sredstva namijenjena KK “Sloboda” čiji račun je godinama blokiran.
Dobro je poznato da uslovno rečeno hrvatski klubovi nemaju problema sa dugovanjima. Radilo se ili ne o fair – playu, njima i nije baš u interesu da se Slobodi, Čeliku, Sarajevu ili Željezničaru otpišu dugovanja. Time se konkurenciji daje vjetar u leđa, ali i mogućnost da punopravno konkurišu za izlazak na međunarodnu scenu. Sportsku pozornicu koja je iz godine u godinu rezervisana za klubove sa hrvatskim predznakom, a dobro se zna koliko je ona finansijski izdašna!
Zao mi je Slobode, drag mi je KK, al ovo nije u redu, okrivljavati druge za svoje nesposobnosti i nemogucnosti nikad nije nicim dobrim urodilo, i naravno da se onda ovakve stvari i desavaju kad se godinama tapka u mraku i ne poduzima nista da se to promijeni vec samo mijenja garnitura onih koji preko imena kluba bogate vlastite dzepove, a kasnije se zale na sve osim samih sebe, obmanjujuci svoju javnost i publiku grandioznim projektima, obecanjima, da bi na kraju dosli do toga da je najbolje da im se otpisu dugovi naustrb onih koji ih godinama uredno placaju? Ne znam kako se onda o bilo kakvom fair-playu moze tu pricati.Kevin je napisao/la:Dobro je poznato da uslovno rečeno hrvatski klubovi nemaju problema sa dugovanjima. Radilo se ili ne o fair – playu, njima i nije baš u interesu da se Slobodi, Čeliku, Sarajevu ili Željezničaru otpišu dugovanja. Time se konkurenciji daje vjetar u leđa, ali i mogućnost da punopravno konkurišu za izlazak na međunarodnu scenu. Sportsku pozornicu koja je iz godine u godinu rezervisana za klubove sa hrvatskim predznakom, a dobro se zna koliko je ona finansijski izdašna!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ma ja...neka Široki plaća poreze i ostalo ko ih **** a mi ćemo tražiti oprost dugova..
fair play nema sta![]()
Pa, target je covjek, ugledaj se na njega, realan covjek koji razumije i zna neke stvari i nije opterecen istim stvarima kojima si ti vidno opterecen, i zna koji ljudi ovo sve drze i kako su dosli tu gdje jesu i koliki su sportski i kosarkaski fanatici, koliko su krvi i znoja ispisali da bi klub svojim sredstvima i svojim radom i ulaganjem doveli tu gdje jeste, i koliko su za apsolutni respekt i primjer SVIMA ostalim u ovoj drzavi, pogotovo vama, kamoli da se netko uopce usudi nesto prigovoriti, isto kao sto zna tko, odnosno sta sve sece i njegovim gradom i drugim gradovima u kojima igraju te ajmo reci velicine, glumeci neku finu gospodu, obmanjujuci sebe i publiku, ne mareci za vlastiti narod, klubove, zadovoljivsi se tim tekovinama ''kradje humanitarne pomoci'' il sta vec, dok ti pricas o tome kao da su maltene svi ljudi ovdje pokrali sve zivo i unistili svima ostalima sve zivo, preko noci nesto uradili, a Sloboda se ''naucna'' rodila i propala radi toga, al ne, on zna tko je glavni krivac za takvo stanje unutar vaseg kluba i u kome lezi problem, kao i da ih je upravo to i dovelo do ovoga danas, upravo to, uz naravno reketarenje i uzimanje u svoj dzep, a to ako ti od sebe krenuti neces nego samo cekati milostinju i drugi da ti tepaju 20 godina poslije, e jebga onda neces daleko dogurati s tim razmisljanjem, ozbiljno ti govorim, ostarit ces, a ostati bez zivaca i ozlojedjen, bez icega. Hoce li i tada biti kriv netko drugi?ultrasstyle_tz je napisao/la:mah pisao pa brisao, iznerviraju me djeca vazda pa se covjek ispuse na tastaturu al eto neda mi se raspravljat, bolje obrisat<
ps target vjerujem da bi se i ti slozio s tim al et
Dabar je napisao/la:Pa možeš ti ponovno napisati svoj maloumni post...
guber90 je napisao/la:Sta ukoliko se ugasi, da li krece opet pod imenom Sloboda ili moraju i ime da gase?
Jbg, da se zna da ce na bolje ici, pa neka se krene i iz druge lige, ali dabogda da ce tu nesto strasno da se promjeni, doce se opet u prvu ligi, a onda ce opet neki strvinari da dodju i ogule Slobodu koliko mogu, posalju je u A2 ligu i onda opet iz pocetka, ja se nadam da se varam, ali eto vidjet cemo jos sta ce da bude, valjda se ovi trznu malo.TaRgEt_ je napisao/la:guber90 je napisao/la:Sta ukoliko se ugasi, da li krece opet pod imenom Sloboda ili moraju i ime da gase?
Krenuce pod imenom Sloboda ali zasad u opciji je OKK Sloboda to jest opet zare back ili KK Sloboda 2011 , razlika u tome sto OKK ne moze biti pravni nasljednik Slobode , a ova KK Sloboda 2011 moze, u svakom slucaju od A2 lige bi se krenulo .
Sta je bha sta hoces kad su tamo sve lopovi i nesposobnjakovici , koliko je sloboda napravila igraca gdje su paree nemoj mi nista pricati osjetio sam na vlastitoj kozi sta znaci sloboda i mogu ti reci da taj osjecaj nije ni malo lijepTaRgEt_ je napisao/la:Neka te je sramota medjede jedan sta pricas i ti iz Tuzle boze dragi fuujjj
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.