Sloboda Dita Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Sloboda Dita Tuzla

Post Postao/la TaRgEt_ » 01 jun 2011, 13:39

Ta slika Huke kada je dosao kuci i danas dan stoji u njegovoj pekari izbacena u izlogu pa se moze vidjeti :) A nikada necu zaboraviti i utakmicu protiv Bosne , za koju je igrao Tarle i kompanija i kada Suljo Wejn : My name is Sulejman Vejn dodjite na gejm :) :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 14 jun 2011, 12:37

Gasi se KK Sloboda, novi klub kreće od A-2 lige!?

Sastanak uposlenika Košarkaškog kluba “Sloboda” održan krajem maja u klupskim prostorijama zgrade na Kapiji vrlo brzo bi se mogao ispostaviti kao istorijski za dalju sudbinu tuzlanskog košarkaškog ponosa. Na sastanku je dogovorena “reorganizacija” Kluba, no sudeći po problemima u kojima se nalazi Sloboda i broju solucija kako ih riješiti, pod pojmom reorganizacije krije se nešto mnogo tragičnije – definitivno gašenje Kluba!
A2 liga – grupa Sjever?!
Naime, pritisnuti ogromnim dugovima, koji prema informacijama do kojih smo došli iznose preko tri miliona KM, u KK “Sloboda” ozbiljno razmišljaju o gašenju kluba i kretanju od nule, tj. vrlo lako bi se moglo desiti da u narednoj takmičarskoj sezoni Tuzlake gledamo u A2 ligi – grupa Sjever u kojoj će derbije igrati sa Student Falconsima ili Živinicama 78 Dino kafa!

Sama pomisao na ovakav scenario izaziva mučan osjećaj, pa se doskorašnji mečevi Slobode sa Brotnjom ili Hercegovcem čine kao NBA liga u usporedbi sa mogućnošću da “košarkaška” Tuzla uskoro postane zadnja rupa na svirali bh. sporta pod obručima.
Ovaj, blago rečeno, apokaliptičan razvoj događaja odveo bi KK “Sloboda” u prošlost, a ulogu njegovog nasljednika (naravno, ne pravnog op.a.) preuzeo bi Omladinski košarkaški klub “Sloboda” , čiji sportski direktor je, pogađate, Žarko Vujović! Zaseban klub koji se bavi radom sa mlađim kategorijama osnovan je prije dvije godine, a javna je tajna da se preko njegovog računa već uveliko transferiraju sredstva namijenjena KK “Sloboda” čiji račun je godinama blokiran.

Na upit koliko je izvjesno gašenje Kluba, Ekrem Čolo, v.d. direktora KK “Sloboda” kaže:
“Ta varijanta postoji! Ipak, nadamo se da će Sportsko društvo ‘Sloboda’ pokrenuti inicijativu prema Vladi TK da se konačno riješi status sportskih kolektiva jer ovako više ne može. Mi i fudbalski klub smo u najtežoj situaciji i nadamo se da će kantonalna vlast učiniti nešto po tom pitanju”, ističe Čolo, te pojašnjava: “Naime, Vlada FBiH je jedina koja može otpisati dugove, a od kantonalne vlasti očekujemo da pokrene to pitanje. U slučaju da se to ne desi pokrenućemo proceduru reorganizacije koju donosi klupska Skupština. Krenućemo od nule!”.
Direktor KK “Sloboda” ističe kako klub sa Kapije grca u dugovima od kojih više od pola čine kamate na neka zaostala potraživanja. Baš kao i bivši direktor Vujović, tako i Čolo nije bio voljan otkriti tačan iznos klupskog duga?!
Šta će odlučiti “federalci”?
U Sportskom društvu “Sloboda” dobro su upoznati sa planovima čelnika kluba sa Kapije, a Bahrija Tanović, predsjednik Društva o ovom slučaju kaže:

“Imamo informaciju o tome i vrlo dobro znam da oni imaju OKK ‘Sloboda’ i da je njihovo profesionalno osoblje prijavljeno u taj klub. Račun KK ‘Sloboda’ je blokiran, a njihovi dugovi na ime poreza, doprinosa i svega drugoga iznose preko tri miliona KM. Ja sam već razgovarao sa premijerom TK Seadom Čauševićem i upoznao sam ga o ovom problem. Koliko znam postoji inicijativa na federalnom nivou da se ti dugovi, ne samo KK Sloboda, već i ostalih sportskih kolektiva otpišu. Ipak, ukoliko do toga ne dođe KK ‘Sloboda’ će se ugasiti i moraće krenuti od nule.”.
Prema njegovim riječima postoji još nekoliko članova porodice SD “Sloboda” koji su u istoj situaciji kao i košarkaši, ali oni još uvijek ne razmišljaju o varijanti gašenja.
“Prije svih to je FK ‘Sloboda’ sa preko četiri miliona KM duga, no oni ne planiraju krenuti stopama košarkaša.”, objašnjava Tanović koji je za ovaj mjesec najavio održavanje Skupštine Društva na kome će se raspravljati o ovom problemu.

Sve u svemu pred upravom, strukom, igračima i uposlenicima KK “Sloboda” je užareno ljeto. Od nove federalne vlade ovisiće njihova dalja sudbina. Ako se osvrnemo na neke ranije periode i tada je bilo inicijativa da se najvećim dužnicima iz oblasti sporta otpišu dugovi, no sve je ostalo mrtvo slovo na papiru. Bez obzira koliko se svi uzdali u crveno – zelenu koaliciju, objektivno oni pred sobom imaju mnogo važnija pitanja od otpisa dugova sportskim kolektivima. Isto tako ne treba smetnuti sa uma šta o svemu misle koalicioni partneri koji npr. zastupaju interese hrvatskog naroda.
Dobro je poznato da uslovno rečeno hrvatski klubovi nemaju problema sa dugovanjima. Radilo se ili ne o fair – playu, njima i nije baš u interesu da se Slobodi, Čeliku, Sarajevu ili Željezničaru otpišu dugovanja. Time se konkurenciji daje vjetar u leđa, ali i mogućnost da punopravno konkurišu za izlazak na međunarodnu scenu. Sportsku pozornicu koja je iz godine u godinu rezervisana za klubove sa hrvatskim predznakom, a dobro se zna koliko je ona finansijski izdašna!
Drugi problem je svakako vrijeme. Ako “federalcima” u mislima bude godišnji odmor na koji će sigurno ići, inicijativa (ako je uopšte i bude) će se razvući do septembra. Elitno bh. košarkaško prvenstvo počinje u oktobru, a ono u A2 ligi u novembru.
Uprava od gore gora
Gledajući retrospektivno, ispada da nekadašnja Uprava KK “Sloboda” na čelu sa Muharemom Abdurahmanovićem i Seadom Husarićem može dobiti prolaznu ocjenu u odnosu na sadašnje čelnike Kluba. Iako je cijeli grad prozivao Husarića lopovom, a Klub ostao u dugovima od oko 2 miliona KM, ne treba smetnuti sa uma da je Sloboda igrala regionalnu ligu i osvajala domaće trofeje.

Nova Uprava sa Marjankom Divkovićem na mjestu predsjednika i direktorom Žarkom Vujovićem obećavala je sanaciju dugova i vraćanje u vrh bh. košarke. Divković je u medijima iznosio informacije kako Klub sa 100.000 KM godišnje servisira dugove prijašnje uprave.
Budžet Kluba za 2010. godinu iznosio je 800.000 KM, no kada se sada sve sabere ispada da se i nije baš radilo onako kako se javnosti prezentiralo. Jer, kako drugačije objasniti da je pod novim rukovodstvom dug porastao na preko tri miliona KM, a cijelo vrijeme su se servisirale ranije obaveze?! Da ne spominjemo skandalozan posao sa prodajom Elmedina Kikanovića i Milana Miloševiće beogradskoj Crvenoj zvezdi.

Naime, ukupna suma novca koju je tuzlanski klub trebao zaraditi na prodaji dva najbolja igrača iznosila je oko 250. 000 eura, ali se nakon postupka u FIBA, te naknadnog pregovora Beograđana i Tuzlaka taj novčani iznos smanjio na 177.000 eura uz obavezu “crveno – belih” da Slobodi pronađu i generalnog sponzora. Novac je Crvena zvezda u 2011. godini u pet rata trebala uplatiti na račun Tuzlaka, no ponovo su ih povukli za nos. O sponzoru da i ne govorimo. Zbog svega je slučaj ponovo na Arbitraži FIBA i pitanje je kada će Tuzlaci dobiti “šuške”.

Nova zagonetka glasi: Ako se Klub ugasi, a Beogađani budu spremni platiti, na čiji račun će to učiniti? Onaj blokirani nepostojećeg KK “Sloboda” ili onaj OKK “Sloboda”? Pokušavali smo kontaktirati predsjednika Kluba Marjanka Divkovića, da kaže koju o svemu ovome, no on je bio nedostupan. Živo nas je interesovalo kada će sazvati klupsku Skupštinu (Divković je ujedno i predsjednik Skupštine?!) na kojoj će se donijeti krucijalne odluke o “reorganizaciji”, ali i podnijeti izvještaj o poslovanju, te radu uprave.
Nažalost, još uvijek je ostala nepoznanica kada će Divković odgovarati sam sebi. Ono što je sigurno je to da ako u novembru “crveno – crni”
Porezna uprava nemoćna
U slučaju da se KK “Sloboda” ugasi, najviše nas je interesovalo na koji način će Porezna uprava FBiH u tom slučaju naplatiti sredstva koja potražuje. Kako saznajemo od našeg izvora iz Porezne uprave FBiH, s obzirom da je Klub registrovan kao Udruženje građana vrlo je moguće da se dugovi neće moći naplatiti. Naime, račun Kluba je već blokiran, a naredni korak Porezne uprave je da plijeni klupsku imovinu. U slučaju da klub nema imovine, Porezna uprava FBiH može samo u narednih pet godina pratiti da li će se ugašeni sportski kolektiv ponovo aktivirati. Ako do toga ne dođe, dug postaje prošlost!
Skupština može ugasiti klub!
Prema Zakonu o udruženjima i fondacijama BiH, klupska Skupština može donijeti odluku o prestanku rada. U Članu 50. tako stoji: “1. Udruženje ili fondacija mogu prestati sa radom dobrovoljno, na osnovu odluke nadležnog tijela udruženja ili fondacije. 2. Ako statutom nije drugačije predviđeno, odluka o prestanku sa radom se donosi dvotrećinskom kvalifikovanom većinom glasova članova udruženja ili dvotrećinskom većinom glasova upravnog odbora fondacije. 3. U slučaju dobrovoljnog prestanka rada registrovano udruženje ili fondacija usvaja plan likvidacije koji je u skladu sa statutom i ovim zakonu.”.
Plan B
Kako saznajemo, među čelnicima KK “Sloboda” postoji i varijanta B koja pod pojmom reorganizacija ne bi uključivala OKK “Sloboda”. Naime registrovao bi se novi klub pod imenom KK “Sloboda 2011” koji bi se takmičio u A2 ligi grupa Sjever.

Tugo draga izgleda dosao i taj dan :((
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 14 jun 2011, 14:42

Bilo bi to dobro uraditi samo da ne vode opet isti ljudi klub koji su ga doveli na ove grane sadašnje.. lijepo sa mladima igračima krenuti uz minimalne stipendije i kroz 4 godine lijepo se igra finale BH lige.

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 14 jun 2011, 14:46

Tuga, jad i čemer.

Nije dugo trebalo upravi kojom je rukovodio Žare da unisti klub kao sto je KK Sloboda. Stvarno ako se klub ugasi, bit ce to nevidjena steta i sratmota za Tuzlu.

Odrastao sam uz utakmice Slobode, jos uvijek se sjecam nastupa u punom Mejdanu krajem 90-tih i pocetkom 2000-tih godina i to nikada necu zaboraviti...

Evo jedna slika podsjecanja kako je to nekada bilo...

Kup Radivoja Koraća: Sloboda dita-Maccabi Ironi 64-63, novembar 2001

slika

Ovaj, blago rečeno, apokaliptičan razvoj događaja odveo bi KK “Sloboda” u prošlost, a ulogu njegovog nasljednika (naravno, ne pravnog op.a.) preuzeo bi Omladinski košarkaški klub “Sloboda” , čiji sportski direktor je, pogađate, Žarko Vujović! Zaseban klub koji se bavi radom sa mlađim kategorijama osnovan je prije dvije godine, a javna je tajna da se preko njegovog računa već uveliko transferiraju sredstva namijenjena KK “Sloboda” čiji račun je godinama blokiran.
Nadajmo se da do ovoga nece doci :(
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 jun 2011, 15:03

Dobro je poznato da uslovno rečeno hrvatski klubovi nemaju problema sa dugovanjima. Radilo se ili ne o fair – playu, njima i nije baš u interesu da se Slobodi, Čeliku, Sarajevu ili Željezničaru otpišu dugovanja. Time se konkurenciji daje vjetar u leđa, ali i mogućnost da punopravno konkurišu za izlazak na međunarodnu scenu. Sportsku pozornicu koja je iz godine u godinu rezervisana za klubove sa hrvatskim predznakom, a dobro se zna koliko je ona finansijski izdašna!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ma ja...neka Široki plaća poreze i ostalo ko ih **** a mi ćemo tražiti oprost dugova..

fair play nema sta :roll: :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jun 2011, 15:14

Kevin je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ma ja...neka Široki plaća poreze i ostalo ko ih **** a mi ćemo tražiti oprost dugova..

fair play nema sta :roll: :roll:
Zao mi je Slobode, drag mi je KK, al ovo nije u redu, okrivljavati druge za svoje nesposobnosti i nemogucnosti nikad nije nicim dobrim urodilo, i naravno da se onda ovakve stvari i desavaju kad se godinama tapka u mraku i ne poduzima nista da se to promijeni vec samo mijenja garnitura onih koji preko imena kluba bogate vlastite dzepove, a kasnije se zale na sve osim samih sebe, obmanjujuci svoju javnost i publiku grandioznim projektima, obecanjima, da bi na kraju dosli do toga da je najbolje da im se otpisu dugovi naustrb onih koji ih godinama uredno placaju? Ne znam kako se onda o bilo kakvom fair-playu moze tu pricati.
Nadam se da ce Sloboda stati na noge, time da ce zasukati rukave i vratiti sami sebi nekadasnji sjaj.
...Život za Široki...

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 14 jun 2011, 15:15

Ovom sto je pisao ovaj tekst zelim sve najbolje i da dugo pozivi,gledajući kako Hrvatski klubovi sve jedu pred sobom.I kaze oni za neki suživot,bla bla.Pa kako te nije stid mazlume,u Premijer ligi evo uđe treći klub,sto se tiče košarka ima nas dosta,ali sve svojim radom.Pa zar su vam hrvatski klubovi krivi sto ne znate raditi i da ste nekadasnje velikane doveli do gašenja.Posebno jos spomeni hrvatske stranke u federaciji koje sa hrvatima nemaju ništa.Fuj fuj fuj cuj da nas federacija financira,dasta,u pola godine otjerali iz Hercegovine desetke miliona eura koje su stranci mislili ulagati,ovdje mislima na el energiju koja se trebala proizvoditi.
Kad vidim ovakve tekstove dođe mi muka,zao mi samo pravih navijača koje nitko nista ne pita.Toliki grad i zupanija pa da nitko nece da ulozi u kosarku,kad ovakvi tipovi vode klubove,ma sto ne uđete i sve srusite a njega izmlatite!!!??

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jun 2011, 15:55

Pod broj jedan, svjestan si ti i sam koliko u Tuzli takvih ima dok pricas o nekakvih profiterstvima, vjerovatno ih i znas imena, a to sto ih boli neka stvar za klubove iz Tuzle, to je druga prica, a vjerujem sutio bi u slucaju da ih ''boli''. Naravno, to je sindrom i drugih sredina, evo npr. i Sarajevo, koje ima vise tih ''ratni postratni period'' bogacenja ''kradjom konvoja humanitarne pomoci za gladni narod'' (koja samo patetika o zlim Hercegovcima kojih je valjda 95 posto profitera) nego cijela BiH zajedno, al, boze moj.
A pod dva, ti ''veliki klubovi'', da se mogu i znaju snaci u kapitalistickom sustavu, gdje je potrebno raditi, ulagati, zaradjivati, a ne cekati donacije drzave i grada kao u prethodnim sustavima, bili bi i dan danas veliki.
Najpametnije kad te pritisnu poceti plakati i ocekivati oprost dugova, jer, eto ''kako hrvatski klubovi mogu placati poreze i obveze i sve, nije fer prema nama''. Pa golemo. Kamo strpljivost, reprogramiranje dugova, kamo ne trosenje vise nego sto realno smiju, kamo kriminal u upravi koji sebi uzima pare, a narodu daje obecanja i maze im oci? Da ne nabrajam i ja sad jos stotinu razloga i primjera, znas i ti sigurno bolje takve stvari.

Smijesno bolan, kriv vam mozda KK Široki jer je Sloboda dovedena u ovakvo stanje i treba ga prozivati sto je zdrav, stabilan i prosperitetan klub, a Sloboda se valjda ''rodila'' ''velika''? E golema. Jos golemije da imas moderatorski status, a pises djetinjarije najobicnije koje nicim potkrijepiti ne mozes.

Cekam targeta da ti objasni par stvari, jer ovo sto ti pises je najobicniji kompleks i animozitet, bez da imas pojma o cemu pricas (sto je doduse standard u drzavi, udari po njemu, on ima, zasto on ima, nemoguce da ima), tko su uopce ljudi u KK Široki, sta ih vodi, sta ih je vodilo svih ovih godina, i kako su uopce dosli tu gdje su danas.

edit : @ultrastyle
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 14 jun 2011, 17:41, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 14 jun 2011, 17:02

Prvo momci za mene je ovo jako tuzna stvar , tuzan dan i sve , nisam htio niko da se svadja , a kamoli da kako se kaze okrivljuju klubovi iz Hercegovine u ovom slucaju HKK Siroki jer Siroki je moj koliko i Sloboda jer dolazi iz BiH , druga je stvar sto ljudi iz Širokog imaju mjeru i drze se one stare narodne , koliko para toliko muzike , u prevodu trosi koliko imas , ne zaduzuj se i zato su jako uspjesni , ovaj novinarski clanak , mozda u jednom djelu sto se ovo spominje jeste malo neukusan , jer ko je nama kriv sto nemamo jednog Antu Sutona , i ostale ljude , svi dobro znamo da je ova uprava dovela do ovoga pocev od vrlog nam košarkaša bivseg i covjeka sa sukobom interesa , covjek koji ne zna sta je , jer u klubu je predsjednik skupstine i predsjednik kluba odgovara covjek sam sebi , njih dvojica su i krivi sto nikada Sloboda nece vidjeti 250 hiljada eura od Kikanovića i Miloševića , poravnanjem se doslo na 177 hiljada eura ali i to je piši kumo glisi , njih dvojica su krivi sto se Mirza Teletović prodao za 80 hiljada maraka Ostendeu , njih dvojica su krivi sto se Huka prodao za 75 hiljada maraka Olimpiji , Miki 120 hiljada eura Zagrebu koje Sloboda opet nije vidjela mislim racun ili bilo sta u Slobodi , znaci nasa uprava ne suljo mujo , Siroki ili neko treci , što su nam preče fontane , što nam je prece staviti sebi u đep , ispred ponosa grada , kojeg ocigledno više nema . PA covjece kod nas u upravi ima 30 ljudi minimalno , sjede onako da se pojave u upravi , covjek bi rekao nalikujemo Realu iz Madrida koliku upravu imamo . Boli me ovo kada pisem i ne mogu da vjerujem , da vrlo vjerovatno Slobode vise nema , zahvaljujuci ljudima kojima je dzon ko obraz . Vracali smo dugove kazu , svake godine servisirali 200 hiljada km , a dug se popeo sa dva miliona od prethodne uprave , na preko 3,5 miliona maraka zanimljvo nacine se vracalo ???? jos uvijek ostaje misterija . 30 godina je Dita bila sponzor , jos u doba Juge bila je sponzor , a i to je otišlo , sadašnja uprava za godine svog postojanja , nije uspjela generalnog da nadje , pred utakmicu sa Igokeom u kupu gospodin Samir Focak (koji se ponudio da bude sponzor i sve , ali kako imam info , ne pristaje im jer zeli da radi posteno ), donio 1000 km na ruke da bi mogli platiti dvoranu , sudije i sve , spalo se da bukvalno nema cvonjka , igrači plate su dobili nesto na kraju , kazem nesto , jer znalo se u mjesecu da im se isplati 150 km neka trecita petina ili sta god , a gospoda iz uprave kazu obecavali sve i svasta . Ovo ako se spoji sa OKK Slobodom ide jovo nanovo , jer zare ce opet da zavlada , mada i ovako nema ga nigdje u papirima ali tu je , normalno i dalje , bog i batina , ima nade da se oproste ti dugovi , ali cisto sumnjam , to je jedino nacin da se Sloboda spasi , dali ce to da bude ko zna , i kada sa ovim usranim politicarima , jedina nada , vise mi zvuci ovo KK Sloboda 2011 da bude pravni nasljednik KK Slobode i krenuti iz A2 lige od pocetka mozda i jedina nada , u ovom svemu sto su ova valjda gospoda sada zavrsila sa tim , dragi boze sta uradiste od kluba neka vam je na cast , ljudi .

Nemam rijeci :evil:

P.S @Fidelise nisam vidio jeli to ultra pisao nesto pa obrisao , ne mogu da komentarisem .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 jun 2011, 17:37

mah pisao pa brisao, iznerviraju me djeca vazda pa se covjek ispuse na tastaturu al eto neda mi se raspravljat, bolje obrisat :D <

ps target vjerujem da bi se i ti slozio s tim al et :P
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 14 jun 2011, 17:39

Pa možeš ti ponovno napisati svoj maloumni post...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jun 2011, 17:46

ultrasstyle_tz je napisao/la:mah pisao pa brisao, iznerviraju me djeca vazda pa se covjek ispuse na tastaturu al eto neda mi se raspravljat, bolje obrisat :D <

ps target vjerujem da bi se i ti slozio s tim al et :P
Pa, target je covjek, ugledaj se na njega, realan covjek koji razumije i zna neke stvari i nije opterecen istim stvarima kojima si ti vidno opterecen, i zna koji ljudi ovo sve drze i kako su dosli tu gdje jesu i koliki su sportski i kosarkaski fanatici, koliko su krvi i znoja ispisali da bi klub svojim sredstvima i svojim radom i ulaganjem doveli tu gdje jeste, i koliko su za apsolutni respekt i primjer SVIMA ostalim u ovoj drzavi, pogotovo vama, kamoli da se netko uopce usudi nesto prigovoriti, isto kao sto zna tko, odnosno sta sve sece i njegovim gradom i drugim gradovima u kojima igraju te ajmo reci velicine, glumeci neku finu gospodu, obmanjujuci sebe i publiku, ne mareci za vlastiti narod, klubove, zadovoljivsi se tim tekovinama ''kradje humanitarne pomoci'' il sta vec, dok ti pricas o tome kao da su maltene svi ljudi ovdje pokrali sve zivo i unistili svima ostalima sve zivo, preko noci nesto uradili, a Sloboda se ''naucna'' rodila i propala radi toga, al ne, on zna tko je glavni krivac za takvo stanje unutar vaseg kluba i u kome lezi problem, kao i da ih je upravo to i dovelo do ovoga danas, upravo to, uz naravno reketarenje i uzimanje u svoj dzep, a to ako ti od sebe krenuti neces nego samo cekati milostinju i drugi da ti tepaju 20 godina poslije, e jebga onda neces daleko dogurati s tim razmisljanjem, ozbiljno ti govorim, ostarit ces, a ostati bez zivaca i ozlojedjen, bez icega. Hoce li i tada biti kriv netko drugi?
E, i nemoj me zamjenjivati za djecu, molim te. ;)
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 14 jun 2011, 18:00, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 14 jun 2011, 17:55

Dabar je napisao/la:Pa možeš ti ponovno napisati svoj maloumni post...
:D :D :D :lol:

TZ_BoY
Kontakt:

Post Postao/la TZ_BoY » 14 jun 2011, 19:16

Ma neka se ugasi i onako nije bio nikakv klub ( u zadnje vrijeme ) sve sto je valjalo otislo je ako krenu od A-2 sa ovakim timom sto imaju nece nikada se vratiti u 1 ligu :lol:
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 14 jun 2011, 19:37

Neka te je sramota medjede jedan sta pricas i ti iz Tuzle boze dragi fuujjj
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 14 jun 2011, 19:41

Sta ukoliko se ugasi, da li krece opet pod imenom Sloboda ili moraju i ime da gase :(?
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 14 jun 2011, 19:44

guber90 je napisao/la:Sta ukoliko se ugasi, da li krece opet pod imenom Sloboda ili moraju i ime da gase :(?

Krenuce pod imenom Sloboda ali zasad u opciji je OKK Sloboda to jest opet zare back ili KK Sloboda 2011 , razlika u tome sto OKK ne moze biti pravni nasljednik Slobode , a ova KK Sloboda 2011 moze, u svakom slucaju od A2 lige bi se krenulo .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 14 jun 2011, 19:50

TaRgEt_ je napisao/la:
guber90 je napisao/la:Sta ukoliko se ugasi, da li krece opet pod imenom Sloboda ili moraju i ime da gase :(?

Krenuce pod imenom Sloboda ali zasad u opciji je OKK Sloboda to jest opet zare back ili KK Sloboda 2011 , razlika u tome sto OKK ne moze biti pravni nasljednik Slobode , a ova KK Sloboda 2011 moze, u svakom slucaju od A2 lige bi se krenulo .
Jbg, da se zna da ce na bolje ici, pa neka se krene i iz druge lige, ali dabogda da ce tu nesto strasno da se promjeni, doce se opet u prvu ligi, a onda ce opet neki strvinari da dodju i ogule Slobodu koliko mogu, posalju je u A2 ligu i onda opet iz pocetka, ja se nadam da se varam, ali eto vidjet cemo jos sta ce da bude, valjda se ovi trznu malo.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 14 jun 2011, 19:52

To je i meni da se zna da ce bolje biti pa neka ide iz druge lige , ali volio bi da se varam da nece biti isto ko do sada .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

TZ_BoY
Kontakt:

Post Postao/la TZ_BoY » 14 jun 2011, 19:54

TaRgEt_ je napisao/la:Neka te je sramota medjede jedan sta pricas i ti iz Tuzle boze dragi fuujjj
Sta je bha sta hoces kad su tamo sve lopovi i nesposobnjakovici , koliko je sloboda napravila igraca gdje su paree nemoj mi nista pricati osjetio sam na vlastitoj kozi sta znaci sloboda i mogu ti reci da taj osjecaj nije ni malo lijep :lol:
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.