Nervoza cini svoje,nestrpljenje je ogromno,period je predugacak za cekanje da se nesto desi.I normalno je da zbog toga postoje razlicita misljenja,skepticizam.Nasi i dalje sute,Amar izjavljuje po novinama da nema pojma da ce neko doci,osim Drakula koji ce se pojaviti na prozivci.Mislim da mudro baca suplje.Pricamo o Adilovicu kao da je to gotovo,ali ja nisam nigdje vidio ni cuo da je on bilo sta potpisao.Prema tome,za sada zvanicno nista nema.Cviko daje malo drugaciju sliku i on samo nece da govori o imenima,nego spominje da ce se pojaviti imena onda kada potpisu i bice ti igraci predstavljeni preko zvanicne web stranice,pa onda dalje u javnost.On znaci vec nagovjestava nesto za razliku od Osima,ali kod imena se suti.Ja cak i definitivno mislim da ce se na prozivci pojaviti samo Drakul i eventualno neki manje poznati ili skroz nepoznati igraci koji ce doci na probu.Medjutim vrlo brzo ocekujem neke igrace sa potpisom koji ce ciniti jaceg Zelju.To je moja pretpostavka,jer je to logicno po svim pitanjima.Logika govori da imamo cilj da svake godine budemo jaci,da stabilizujemo klub finansijski sto se u velikoj mjeri uspjelo.Nemamo problema sa lovom,imamo problema sa igrackim kadrom jer nam je otislo pet,sest igraca od kojih je bar trojica imalo prilicnu ulogu u prvoj postavi.Znaci,opet pitanje logike,ako je cilj da budemo bolji nego prosle godine,sigurno nece ostati na ovom igrackom kadru,jer bi to bilo nazadovanje.A to nije cilj,ni strucnog staba,ni uprave,a ni navijaca,koji dolaze da bi nesto vidjeli,neki pas,neku igru,neki dribling.Nazalost to nismo imali u prosloj sezoni i iako smo imali rezultat,mislim da su Sefovi naucili odredjenu lekciju i da nece dopustiti da se to ponavlja iz sezone u sezonu.
Jesmo li mocniji nego ranije? Jesmo li stabilniji ? Jesmo!
Posljedica i logican zakljucak je da se to onda treba iskoristiti.I ja vjerujem u to!
Mnoga se imena spominju na mnogim mjestima,grad bruji,nesto se prica,ali zapravo niko ili veoma mali broj ljudi zna sta je prava istina i na sta nasi racunaju.Jedno je sigurno a to svi znamo,dolazak igraca tipa Adilovic i slicni nece napraviti poseban iskorak u kvalitetu i u boljoj igri nase ekipe.Ako smo mi toga svjesni,kako onda da nisu svjesni strucnjaci,jer svi mi gledamo utakmice,nismo glupi.Nemam nista protiv da Adilovic i slicni igraci dodju u nase redove,na kraju krajeva niko ne zna kako bi se uklopili,mozda bi doprinijeli nasoj ekipi nesto bolje nego ovi koji su otisli,ali taj doprinos ne moze biti veci od nekih 5%.Neka dodju ti igraci,ali za iskorak,onaj ozbiljniji,treba i neko jace igracko ime ili bar dva takva.Pitanje je koliko su nasi spremni da ubace poslovnog rizika i da uloze novca u taj jaci kvalitet.Opet se traze slobodni igraci,i hajde,neka je tako,no mora se sa tim imati i puno srece.Jesu li nasi spremni da ubace solidan novac pa da kotrljamo i da probamo to da vratimo kroz evropske utakmice i na kraju prodaju tih istih igraca po vecoj cijeni.Rizik je slab kvalitet lige gdje pada vrijednost igracima koji dodju,a ako se ne uspije u evropi,nasa liga nam jedino i ostaje.Vidjecemo vrlo brzo na sta cemo racunati.Ja sam strpljiv i optimistican,i ocekujem ipak neka nova,bolja imena na Grbavici.Da li je moj optimizam realan ili cu se i ja za par dana ocitovati nezadovoljstvom...glasam za optimizam...Naprijed ZELJO !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !