FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Gazi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Gazi » 17 jun 2011, 16:24

@Alpasino
Niko te i ne tjera da ga gledas,onda Barca,Real i ostali klubovi..to ti je buraz ljepota gledati.Kad citam tvoje postove kontam da imas 16 godina.Da je normalno vrijeme kao sto nije mi bi samo napredovali od 2000. pa do danas...ali nije pa se vecina pomirila sa tim.
Dinamo je igrao LIgu prvaka 97-98 godine i oni bi trebali da napreduju od tada jelde? A vidi ih sad meda nemogu,a igrace prodaju po desetine miliona evra...hadje iskusni onda objasni to?
Najlakse je samo kritikovati i pisati mi smo gledali prije Želju,eto mi koji nismo gledali pojma nemamo,ne znamo da je Šeha najbolji igrac :shock: Znaci ako je golman najbolji igrac ekipa je **** :lol: rezon ti je vrh.
Ja tebe volim,volim te fakat!!!

Švabo : "U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse"

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 jun 2011, 16:42

gollum je napisao/la:
Draw procedure

For the first qualifying round equal numbers of seeded and unseeded teams have
been allocated to five groups in accordance with rankings established at the
beginning of the season – four of ten teams and one of 12. For each group, balls
containing seeded teams will be placed in one bowl and unseeded teams in
another. A ball from each will be placed in a large empty bowl in the middle,
and the first team drawn will play its first match at home. Clubs from the same
association cannot be drawn against each other.

The 80 teams involved in the second qualifying round are divided into eight
groups of ten, each containing five seeded and five unseeded teams
. The draw
follows the same procedure as the first qualifying round, with the groupings to
be confirmed after the draw for the first qualifying round.
Žrijeb parova prvog i drugog pretkola UEFA Evropske Lige bit će obavljen u ponedjeljak sa početkom u 13 sati u švicarskom Nyonu, a Evropska fudbalska federacija objavila je način žrijebanja.

UEFA je objavila zvanične koeficijente, prema kojima će Sarajevo (3.324) u drugom pretkolu biti nositelj, dok će Željezničar (2.824) i Široki Brijeg (2.824, ukoliko tim sa Pecare prođe prvo pretkolo) biti u nepovlaštenom položaju.

UEFA je najavila da će 80 klubova u drugom pretkolu biti podjeljeni u osam grupa sa po deset ekipa (pet nosilaca i pet nenosilaca).
Onaj osjećaj kada misliš da je Borovina pročitao post na ovom forumu i isti objavio sa malo izmjenjenim sadržajem na naslovnu stranu online izdanja SC-a :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 17 jun 2011, 16:54

Znaci Notingem Forest osvojio Ligu prvaka i nikada nije smio ispasti u trecu ligu...
Osim - drugo ime za Želju !

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 jun 2011, 16:55

Halo decko jel lopta okrugla jest,jel imaju svi 2 noge imaju e pa onda igraj a ne samo nabijaj loptu.Slusaj me jos jednom upravo sto volim Zelju nemogu da gledam ko igra u njemu hoces da ti pojasnim malo.Nekazem ja da vi mladji neznate vi ste nasa buducnost ali ti nisi svjestan ko je i sta bio Zeljo a sta sad igra u njemu halo.Pa mi smo u bivsoj drzavi u Rijeci imali na gostovanjima po 2-3 hiljade Zeljinih navijaca iz Rijeke.Nemoze jedan Visca glumit mangupa u Zelji jer to ime Zeljino ne dozovoljava.Navijac je da navija a igrac da igra ako nezna onda nije za nas klub ali ako dozvolis da igra takav u tvom klubu srozavas ime tog kluba i samo dalje ides unazad.Kad radis cilj ti je da ti plata ide naprjed a ne nazad tako i u fudbalu.

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 17 jun 2011, 16:59

Gazi je napisao/la:@Alpasino
Niko te i ne tjera da ga gledas,onda Barca,Real i ostali klubovi..to ti je buraz ljepota gledati.Kad citam tvoje postove kontam da imas 16 godina.Da je normalno vrijeme kao sto nije mi bi samo napredovali od 2000. pa do danas...ali nije pa se vecina pomirila sa tim.
Dinamo je igrao LIgu prvaka 97-98 godine i oni bi trebali da napreduju od tada jelde? A vidi ih sad meda nemogu,a igrace prodaju po desetine miliona evra...hadje iskusni onda objasni to?
Najlakse je samo kritikovati i pisati mi smo gledali prije Želju,eto mi koji nismo gledali pojma nemamo,ne znamo da je Šeha najbolji igrac :shock: Znaci ako je golman najbolji igrac ekipa je **** :lol: rezon ti je vrh.
Kako te bolan nije stid pričati nekome tako ko je siguran sam stariji od tebe barem 2-3 puta??? Ti nećeš za čitav život možda odgledati utakmica Želje koliko ih je on gledao.Treba ti biti čast što ima neko ovdje ko je gledao igračine kao što su bili meša,fićo,bukal i dr. Ima čovjek svoje mišljenje i to po meni sigurno ispravno.Iznesi svoje mišljenje a ne udarati replike koje su na nivou maksuma.
Da li je moguće ikako da se uvede neka komplokovanija procedura kod registracije na ovaj forum, neki IQ test i sl.?? Jeste malo dosadno čekati ovu prozivku i saopćenje kluba o ev. pojačanjima ALI ohanite malo više.Nekad je tišina bolja od priče, pogotovo se to odnosi na posljednjih 30 -ak stranica, čast izuzecima, znaju oni ko su :)
Željo - My first love!!!

Gazi
Kontakt:

Post Postao/la Gazi » 17 jun 2011, 17:07

kosewsko hill je napisao/la:
Kako te bolan nije stid pričati nekome tako ko je siguran sam stariji od tebe barem 2-3 puta??? Ti nećeš za čitav život možda odgledati utakmica Želje koliko ih je on gledao.Treba ti biti čast što ima neko ovdje ko je gledao igračine kao što su bili meša,fićo,bukal i dr. Ima čovjek svoje mišljenje i to po meni sigurno ispravno.Iznesi svoje mišljenje a ne udarati replike koje su na nivou maksuma.
Da li je moguće ikako da se uvede neka komplokovanija procedura kod registracije na ovaj forum, neki IQ test i sl.?? Jeste malo dosadno čekati ovu prozivku i saopćenje kluba o ev. pojačanjima ALI ohanite malo više.Nekad je tišina bolja od priče, pogotovo se to odnosi na posljednjih 30 -ak stranica, čast izuzecima, znaju oni ko su :)
Halo natakareni :roll:
Cega da me bude stid? Sta sam to pricao,nesto lika uvrijedio jel? Cuj neces gledati utakmica,kolio ih je on pregledao..objasni mi kako si to skontao?
I uostalom kad se tebi obratim onda mi repliciraj,postedi me svojih postova koji me apsolutno ne zanimaju.
Ja tebe volim,volim te fakat!!!

Švabo : "U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse"

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 17 jun 2011, 17:22

Gazi je napisao/la:
Cega da me bude stid? Sta sam to pricao,nesto lika uvrijedio jel? Cuj neces gledati utakmica,kolio ih je on pregledao..objasni mi kako si to skontao?
I uostalom kad se tebi obratim onda mi repliciraj,postedi me svojih postova koji me apsolutno ne zanimaju.
Ovakvi komentari odbijaju svakog ko s blagim simpatijama gleda na Zelju. A takvih nas je mnogo. Treba ipak imati nekog dostojanstva i postovanja.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 17 jun 2011, 17:28

Gazi je napisao/la:

mislim da ove mladje generacije tipa 90+ nemaju nikakvog postovanja, a siguran sam da ti maleni spadas u to 90+, svi mi zelimo da željo bude jaci nego ikad, i onda biti pasivan pa se zadovoljit onim sto sad imamo pa to ti je cista glupost.
Bez napredovanja sve u zivotu propada.

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 17 jun 2011, 18:13

Ovaj forum stvarno postaje sve gluplji i gluplji.

Zaista ne kontam da ljudima nije jasno da ekipa PL ne bi mogla garantovati prolaz u play of lige šampiona a kamoli plasman u grupnu fazu. Naletiš na Kopenhagena i noga. Ljudi te jednostavno pretrče.

BiH NEMA fudbalske infrastrukture. BiH NE ULAŽE u fudbal. Klubovi NISU privatizovani. POJAM zdrave sportske ishrane skoro i da ne postoji kod nas. Savez nam je KORUMPIRAN. Rad sa mlađim kategorijama je KATASTROFALAN.

I likovi očekuju neki uspjeh. Može se i to desiti kada se potrefi par faktora. Sreća + raspadnuti protivnik kojem je otišlo deset igrača + sudija koji voli Bosnu + određena vlažnost vazduha.

Stvarno ne treba pisati na ovom forumu. Grozan je i svakakvi likovi pišu, BEZ ARGUMENATA. Napamet bubne Dinamo koga li već i kaže "hoću i ja tako" a veze nema koliko taj Dinamo dobija od grada, kakvu infrastrukturu ima Dinamo u odnosu na nas, koliko ulažu u fudbal i mlađe kategorije a opet ne mogu meda u Europi.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 17 jun 2011, 18:18

banovan je napisao/la:Ovaj forum stvarno postaje sve gluplji i gluplji.

Zaista ne kontam da ljudima nije jasno da ekipa PL ne bi mogla garantovati prolaz u play of lige šampiona a kamoli plasman u grupnu fazu. Naletiš na Kopenhagena i noga. Ljudi te jednostavno pretrče.

BiH NEMA fudbalske infrastrukture. BiH NE ULAŽE u fudbal. Klubovi NISU privatizovani. POJAM zdrave sportske ishrane skoro i da ne postoji kod nas. Savez nam je KORUMPIRAN. Rad sa mlađim kategorijama je KATASTROFALAN.

I likovi očekuju neki uspjeh. Može se i to desiti kada se potrefi par faktora. Sreća + raspadnuti protivnik kojem je otišlo deset igrača + sudija koji voli Bosnu + određena vlažnost vazduha.

Stvarno ne treba pisati na ovom forumu. Grozan je i svakakvi likovi pišu, BEZ ARGUMENATA. Napamet bubne Dinamo koga li već i kaže "hoću i ja tako" a veze nema koliko taj Dinamo dobija od grada, kakvu infrastrukturu ima Dinamo u odnosu na nas, koliko ulažu u fudbal i mlađe kategorije a opet ne mogu meda u Europi.
potpis , jbt kod nas je tek u fazonu da redovno plate dolaze a kamoli da razmisljamo o grupnoj fazi :D

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 17 jun 2011, 18:21

Kakvih sam se ja budalastina ovdije nacitao,da bi mogao knjigu napisati.Siguran sam da je 90 % toga izjavila ili uradila generacija 90+.Radili smo svi tonu stvari ko mladji,za vecinu svojih mogu reci ,kada to gledam sa ove distance da su to gluposti i plitka razmisljanja.Ali se isto tako moram reci,da kada vidim ove sad mladje generacije,shvatim kakvi smo mi intelektualci za njih bili.Kakve oni furke imaju,i kakva su to vecinom razmisljanja,da se iskreno zapitam sta ce poslije doci.
Sada da se malo vratim Zelji,toliko dugo sam bio vezan na sve nacine za Zelju,ali ja nisam otisao na Zeljinu utakmicu ima sigurno 5 godina.Mozda ce mi neko od ovih plitkih reci,pa sta onda ti pametujes,ali ja vjerovali ili ne imam svoje razloge.Kleo sam se u Zelju,znao srati i svom starom,koji je to puno ranije poceo prakticirati.Kaze on meni sta bolan da gledam ovo smece.
Kazem ja njemu,ma kakav si ti navijac,nastavim po svome, pare,zdravlje trosio.Snimao utakmice,gledao ih po 20 puta.Kada bi zijanili od Sarajeva,nisam po 6 mjeseci sebi dolazio.Nervirao se do te mjere,da sam cak i zdravstvenih problema imao.
Tako mi jednom zijanili od Sarajeva,ja ogorcen,sretnem neke igrace,vidim njima svejedno,zajebavaju se,kaze meni stari sto se bolan ti nerviras,dajes pare,trosis zivce,a njih boli ****,od tebe zive.
Ja sam dijete Zelje proveo sam u Zelji 5 godina,taj klub sam volio vise od svega,cak sam i sa pola familije ,koji su pitari zakuhao,jer su upravo to-pitari.
Ja sam iz ljubavi igrao,igrom slucaja sam otisao iz Zelje,jer je zaista bilo puno supaka,dobio sam ponudu od Cale da dodjem u Sarajevo.Stvarno jedan veliki gospodin,rekao sam mu da bi prije umro nego igrao za Sarajevo.
Da samo znate koliko je Zeljo takve djece unistio,koja su zivjela za Zelju,i onda su nastupili periodi,kada su u Zelji igrali smradovi poput Rascica i drugih.Jednostavno ti se pocne gaditi ko ti igra za klub i sta pruza.
Neko je napisao dobru stvar,ovo vam je dobro jer niste navikli na bolje.
Svaka cast Amaru,za sve rezultate.Ali ovaj Zeljo je ocajan,igra je ocajna,meni se to ne svidja.Koliko puta je covjek rekao da su mu igraci limitirani i on je zaista veliki trener,kada je sa ovim igracima napravio ovo sto je napravio.Igra bez igre,nedostatak ideja,izdizanje nekih igraca,koji realno kada je god to trebalo nisu pokazali nista.
VOlim ja Zelju i dalje do te mjere da se opet nerviram,opet trosim zivce,i nadam se da cemo sa Amarom krenuti na bolje,i da cemo svi gledati bolji fudbal na Grbavici.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 17 jun 2011, 18:25

banovan je napisao/la:Ovaj forum stvarno postaje sve gluplji i gluplji.

Brate moj nisam ja dzabe rekao na pocetku ovih spekulacija i izvaljotina da ne ocekujem nista od Evrope. Evo "milion" primjera koji se mogu navesti npr. Svedska, Finska, Austrija, Madzarska, Norveska (izuzetak Rozenborg), Danska (izuzetak Kopenhagen), pa jel te zemlje imaju nesto extra u Evropi a gdje su oni a gdje smo mi??? Pogledaj ekipe u okruzenju Dinamo, Hajduk, Zvjezda, Partizan to su ekipe koje imaju budzet jedno 10-15 puta veci od naseg a Dinamo mozda i 30 puta veci i opet nisu redovni u Evropi pa sta ljudima nije jasno??? Hoces da budes redovan ucesnik Evropskih takmicenja pa zato ti treba budzet minimum 30-40 miliona eura a nas budzet je mizeran mozda nekih miliona do milion ipo eura i to ove zadnje 2 sezone?????????????????????? Mozgajte ba ljudi a emocije ostavite po strani. Sto se Kopenhagena tice pa jel vi znate da ta ekipa ima budzet oko 100 miliona eura???
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 17 jun 2011, 18:35

Nemojte se prepirati i dijeliti na nesto svi smo vi ovdje zbog Zelje i svi ga volimo jednako i svako misli da ga voli najvise.Razumijem starije generacije koje zele onakvog Zelju opet razumijem i mladje generacije koje su zapamtile krizu pa su presretni zbog ovakvog Zelje.Jedno je sigurno od Zelje je ostalo samo ime,htio to neko priznati ili ne tako je sada,jesmo izvadili smo se pomalo titula pa kup ,ali tako je.Nego na srecu svih nas dovedeni su ljudi koji volje Zelju kojima je Zeljo u srcu i oni ce pokusati svim snagama da vrate Zelju na staru slavu ,ako to bude za 10 godinu ja cu biti presretan,ako to moje dijete dozivi da zajedno sa mnom gleda polufinale Europa lige na Grbavici ja cu biti presretan kao sto sam ja sa svojim starim koji je simpatizer Sarajeva.Znam da zelite svi neka imena ala Dinamo i slicno al' da Zeljo ima i 20 miliona za transfere i hoce kupiti Pandera iz Shalkea i vidi Pandel historiju Zeljinu dobro sve uredno,plata predobra svaka cast ,pogleda malo gdje ce igrati i vidi pasnjak u trebinju i skonta se da na boljem terenu igra njegov dajdzic koji igra za Shalke GNJ ,i vidi lik da nije lud da prelazi dzaba.Zato ljudi polako potrebno je da drzava stane na noge da bi mi dobili drzavu Zeljo!Trebamo krenuti od sebe i ulagati u Zelju maximalno u sve sto se moze uloziti,i zajedno slozno.
JER SI JEDAN JEDINI !
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 jun 2011, 18:49

to više ofucano zvuči, ali od tog želje kojeg stariji pamte od prije rata je najbukvalnije ostalo samo ime. mi sad nemamo državu (to je danas nezamislivo, ali vi skontajte da igrač prije 28. godine nije mogao nigdje koliko god da je neko bio spreman dati love), nemamo para, nemamo organizaciju, nemamo infrastrukturu, nemamo omladinske škole...nemamo ništa. ma naši evropski rezultati poslije rata su ekstra kad vidiš budžet i uporediš sa protivnicima...

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 17 jun 2011, 18:55

ChWilla je napisao/la:to više ofucano zvuči, ali od tog želje kojeg stariji pamte od prije rata je najbukvalnije ostalo samo ime. mi sad nemamo državu (to je danas nezamislivo, ali vi skontajte da igrač prije 28. godine nije mogao nigdje koliko god da je neko bio spreman dati love), nemamo para, nemamo organizaciju, nemamo infrastrukturu, nemamo omladinske škole...nemamo ništa. ma naši evropski rezultati poslije rata su ekstra kad vidiš budžet i uporediš sa protivnicima...
Naravno da se ne treba dijeliti,ali bi bilo uredu postovati misljenje ovog momka koji je samo zelio skrenuti paznju,da se ne zadovoljavamo trenutnim stanjem i ne stvaramo laznu sliku o Zelji.Sigurno da je imao dobru namjeru i vise nego dobru.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

futko
Kontakt:

Post Postao/la futko » 17 jun 2011, 18:56

prvo pojačanje je osigurano, bar prema ovom tekstu http://sportsport.ba/bh_fudbal/nyema-i- ... caru/59041

zolaTM
Kontakt:

Post Postao/la zolaTM » 17 jun 2011, 18:58

ChWilla je napisao/la:to više ofucano zvuči, ali od tog želje kojeg stariji pamte od prije rata je najbukvalnije ostalo samo ime. mi sad nemamo državu (to je danas nezamislivo, ali vi skontajte da igrač prije 28. godine nije mogao nigdje koliko god da je neko bio spreman dati love), nemamo para, nemamo organizaciju, nemamo infrastrukturu, nemamo omladinske škole...nemamo ništa. ma naši evropski rezultati poslije rata su ekstra kad vidiš budžet i uporediš sa protivnicima...
100% si u pravu,mi nemamo ni drzave ni zakona o sportu,niti bilo sta tako da je smijesno porediti nekadasnjeg Zelju i ovog poslije rata kao i to poredjenje sa Dinamom koji od d grada Zagreba dobija ogromnu lovu dok svi sportski kolektivi u kantonu zajedno dobiju manje od 3 miliona KM.Ali kakav da je god nas je i trebamo biti uz njega i u dobru i zlu

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 jun 2011, 18:59

siguran sam i ja, ali ovo ti je pravo stanje! fudbal i liga su ogledalo države, svi bi mi htjeli bolje, ali na osnovu čega? slavno ime i navijači ne igraju na terenu...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 jun 2011, 19:06

zolaTM je napisao/la:
100% si u pravu,mi nemamo ni drzave ni zakona o sportu,niti bilo sta tako da je smijesno porediti nekadasnjeg Zelju i ovog poslije rata kao i to poredjenje sa Dinamom koji od d grada Zagreba dobija ogromnu lovu dok svi sportski kolektivi u kantonu zajedno dobiju manje od 3 miliona KM.Ali kakav da je god nas je i trebamo biti uz njega i u dobru i zlu
da nismo, ne bismo svi na ovoj temi k'o ozebli sunce čekali nekakva pojačanja. ali treba biti realan i pogledati gdje smo po temeljima. polako i uporno, ne može niko preko noći u ovakvoj situaciji očekivati velike pomake.

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 17 jun 2011, 19:16

NYEMA I RADOVANOVIĆ OSTAJU U ŽELJEZNIČARU!

http://sportsport.ba/bh_fudbal/nyema-i- ... caru/59041

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337 i 59 gostiju.