Kakvih sam se ja budalastina ovdije nacitao,da bi mogao knjigu napisati.Siguran sam da je 90 % toga izjavila ili uradila generacija 90+.Radili smo svi tonu stvari ko mladji,za vecinu svojih mogu reci ,kada to gledam sa ove distance da su to gluposti i plitka razmisljanja.Ali se isto tako moram reci,da kada vidim ove sad mladje generacije,shvatim kakvi smo mi intelektualci za njih bili.Kakve oni furke imaju,i kakva su to vecinom razmisljanja,da se iskreno zapitam sta ce poslije doci.
Sada da se malo vratim Zelji,toliko dugo sam bio vezan na sve nacine za Zelju,ali ja nisam otisao na Zeljinu utakmicu ima sigurno 5 godina.Mozda ce mi neko od ovih plitkih reci,pa sta onda ti pametujes,ali ja vjerovali ili ne imam svoje razloge.Kleo sam se u Zelju,znao srati i svom starom,koji je to puno ranije poceo prakticirati.Kaze on meni sta bolan da gledam ovo smece.
Kazem ja njemu,ma kakav si ti navijac,nastavim po svome, pare,zdravlje trosio.Snimao utakmice,gledao ih po 20 puta.Kada bi zijanili od Sarajeva,nisam po 6 mjeseci sebi dolazio.Nervirao se do te mjere,da sam cak i zdravstvenih problema imao.
Tako mi jednom zijanili od Sarajeva,ja ogorcen,sretnem neke igrace,vidim njima svejedno,zajebavaju se,kaze meni stari sto se bolan ti nerviras,dajes pare,trosis zivce,a njih boli ****,od tebe zive.
Ja sam dijete Zelje proveo sam u Zelji 5 godina,taj klub sam volio vise od svega,cak sam i sa pola familije ,koji su pitari zakuhao,jer su upravo to-pitari.
Ja sam iz ljubavi igrao,igrom slucaja sam otisao iz Zelje,jer je zaista bilo puno supaka,dobio sam ponudu od Cale da dodjem u Sarajevo.Stvarno jedan veliki gospodin,rekao sam mu da bi prije umro nego igrao za Sarajevo.
Da samo znate koliko je Zeljo takve djece unistio,koja su zivjela za Zelju,i onda su nastupili periodi,kada su u Zelji igrali smradovi poput Rascica i drugih.Jednostavno ti se pocne gaditi ko ti igra za klub i sta pruza.
Neko je napisao dobru stvar,ovo vam je dobro jer niste navikli na bolje.
Svaka cast Amaru,za sve rezultate.Ali ovaj Zeljo je ocajan,igra je ocajna,meni se to ne svidja.Koliko puta je covjek rekao da su mu igraci limitirani i on je zaista veliki trener,kada je sa ovim igracima napravio ovo sto je napravio.Igra bez igre,nedostatak ideja,izdizanje nekih igraca,koji realno kada je god to trebalo nisu pokazali nista.
VOlim ja Zelju i dalje do te mjere da se opet nerviram,opet trosim zivce,i nadam se da cemo sa Amarom krenuti na bolje,i da cemo svi gledati bolji fudbal na Grbavici.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE