harishp je napisao/la:Odlican fond igraca koje skauti,treneri i imalo jaci klubovi iz normalnije lige ne yebu ni dva posto.
vidim cesto se ponavljas te skauting evropskih velikana guras kao glavni argument.
ok, nije problem, tebi je to argument, tebi je to vazno, dok meni nije.
ako je to argument onda cemo uprave evropskih velikana proglasiti laicima koji nemaju pojma o fudbalu.
kako drugacije opisati barcino bespotrebno dovodjenje ibre i to za vrtoglavih 60 mio? ili, pak, cigrinskog za 25 m.?
treba li spominjati katastrofalne odluke bayerna, a bome i ostalih bundesligasa kojima najbolji asistent lige izmigolji iz ruku i zavrsi u turskoj

sta je sa slavnim magatom koji godisnje dovede i po 30 igraca od koji su vecina flopovi
dakle, to nije argument.
poziva se alispahic, poziv´o se pandza dok je igr´o u slaboj hr. ligi, poziva se pandza ´belgijanac´, pozivali su se igraci iz kojekakvih turskih cinci-linci-sporova, pozivaju se grijaci klupa... pa, majku mu, zar su klubovi iz ceske lige toliko slabiji od hrvatskog viceprvaka, od turskih fenjerasa, od belgijske srednje zalosti
harishp je napisao/la:Kad se to prekonta,bit ce lakse skontati da nas fond za nezbrinute u 16 godina pobijedi jednu jedinu jacu repku.
ja mislim da je do trenera koji su prvog strijelca bl-a gurali u odbranu, trenera koji su preko repke prodavali igrace ukljucujuci se u neke talove, trenera koji pred najvazniju utakmicu snimaju reklame po srpskoj prestolnici, trenera koji u prvu postavu guraju i do 4 ista igraca(u nasem slucaju 4 desetke), itd.
u normalnim klubovima, a bome i repkama se zna ko kosi, a ko vodu nosi, tako da u bayernu na poziciji krila igraju roben i riberi, a nikako luis gustavo ili mark van bomel. u realu su to ronaldo i di maria, totenhem ima bejla, celzi maludu, dok mancester ima nanija i valenciju. ja nikad nisam vidio da su kod saf-a po krilima igrali evra, skols ili flecer, niti je berbatova izvlacio na krilo, odnosno gurao u odbranu(libero). kada smo vec kod mud-a i saf-a, treba reci da im je glupson rangnik suprostavio dvije desetke. znamo kako je pros´o
susic je posten covjek koji nasoj(svojoj) repki zeli sve najbolje, ali susic ne zna, a bome nece ni da pita.
ne treba da nas cudi sto je jadni mujdza onoliko ispad´o, sto se lulic nije vidio, sto je dzeko izgled´o kao nezainteresirani posmatrac, kad su nam po krilima igrali pjana i ibro
jbt., protiv albanije je uveo maletica - igraca koji igra u bh premijerligasu koji strepi od tamo nekog makabija, ali je izgledao premocno, zar ne
dakle, kada budemo dovodili igrace koje cemo postavljati na nj. prirodne pozicije, onda mozemo nesto ocekivati.
sto se tice liga, men´ se cini da je bolje imati najboljeg zadnjeg veznog ´tamo neke´ ceske lige nego rezerviste francuskih, turskih ili ruskih klubova