Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Za_raju
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Za_raju » 20 jun 2011, 17:14

harishp je napisao/la:Odlican fond igraca koje skauti,treneri i imalo jaci klubovi iz normalnije lige ne yebu ni dva posto.
Kad se to prekonta,bit ce lakse skontati da nas fond za nezbrinute u 16 godina pobijedi jednu jedinu jacu repku.
Pa i lihtenstajn ima bolji skor :roll:
A isto je smijesno porediti druge repke sa nama.Niko nema mentaliteta ko' mi.Od gotovog veresiju pravimo i tako cjelo vrijeme.Kad mi nam postava bila ko' Spanjolcima,mi bi opet na kraju nesto uzyebali.
Da,da odlican fond igraca kada ih mjerimo sa reprezentacijama iz drugog sesira,a znamo da je to nas nivo pa mozda u ovakvoj skupini i nesto vise od tog nivoa ;)
Nemoj harise "yebavat baglame" nemoj da narajamo klubove sad i nekad reprezetativaca koji su nosili ili trebaju nosti "sveti dres"...
Stoke City
Manchester City
Lyon
Monpelje
Lacio
Rangers
CSKA
Lokomotiv Moskow
Dinamo Moskow
Hofenhajm
Frajburg
Paok
AEK
E ako ovo neznaci nista yebiga onda...
Pa da ne nabrajamo neke iz Ruske lige ili drugih solidnih liga...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jun 2011, 18:00

De im usput stavi minutaze na terenu a bogami i na klupi.Nikad gore,pogotovo u zadnje vrijeme.
O tome cjelo vrijeme i pisemo,ali djabe.
Bio je i Skoro presao u Marsej,Berberovic u Bajer Leverkusen,Grujic u Keln,Beslija u Hearts,Miske u Galatu itd 8-)
O yebavanju baglama dovoljno je samo pogledati def vezni u Srbijanskoj repci.
Manchester United,Manchester City,Chelzonja,HSV itd i to svi standardni da standardniji nemogu biti pa se opet naguzuju sa Slovencima,Estoncima i Sjevernim Ircima.
P.S Od ovih iz Stokea i Rangersa smo imali korist kao i od igraca Barcelone.Jednog muci krazamak,drugi nece.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 20 jun 2011, 18:16, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 20 jun 2011, 18:14

harishp je napisao/la:De im usput stavi minutaze na terenu a bogami i na klupi.Nikad gore,pogotovo u zadnje vrijeme.
Bio je i Skoro presao u Marsej,Berberovic u Bajer Leverkusen,Grujic u Keln,Beslija u Hearts,Miske u Galatu itd 8-)
Manchester United,Manchester City,Chelzonja,HSV itd i to svi standarni da standardniji nemogu biti pa se opet naguzuju sa Slovencima,Estoncima i Sjevernim Ircima.
Pa jeli to se onda pomiri da je bolje "The Best" iz Ceske lige nego klupa iz Lige petice?
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jun 2011, 18:17

Ne to je jos gore onda.Tek smo onda nayebali.Da nas zaboravljeni i nevidljivi od strane skauta ''asovi''vade.
Ima da se ukompletira ne znati,ne moci,ne htjeti.I onda pici.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 20 jun 2011, 18:21, ukupno mijenjano 3 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 20 jun 2011, 18:20

harishp je napisao/la:De im usput stavi minutaze na terenu a bogami i na klupi.Nikad gore,pogotovo u zadnje vrijeme.
Manchester United,Manchester City,Chelzonja,HSV itd i to svi standardni da standardniji nemogu biti pa se opet naguzuju sa Slovencima,Estoncima i Sjevernim Ircima.
P.S Od ovih iz Stokea i Rangersa smo imali korist kao i od igraca Barcelone.Jednog muci krazamak,drugi nece.
Bravo Hare, lijepo ti ovo objasni. :)
@Za_raju evo ja i Haris zagovaramo Papeta da dovedemo Merzica. :mrgreen:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jun 2011, 18:23

:mrgreen: Dobar @BIHfan dobar :mrgreen:
P.S gdje nam je Meza sad,otisao je iz onog pticurina naziv kluba u Ruse valjda.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 20 jun 2011, 18:24

Potpuno se slažem s tobom Za_raju nije naša repka igraćki (po igraćima i klubovima u kojim igraju) ništa slabija od Slovenije, Grčke, Crne Gore i sl. Samo kod nas trener nema pojma od taktičim postavkama a da ne govorim o stateškom konceptu fudbala koji bi trebala repka da igra. A pored toga pojedini igraći imaju gubitnički mentalitiet i zato se nigdje ne možemo kvalifikovati.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 20 jun 2011, 18:27

harishp je napisao/la::mrgreen: Dobar BHF dobar :mrgreen:
P.S gdje nam je Meza sad,otisao je iz onog pticurina naziv kluba u Ruse valjda.
Igra u Ruskoj prvoj ligi i to na desnom beku. Gle cuda. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jun 2011, 18:33

vendeta87 je napisao/la:Potpuno se slažem s tobom Za_raju nije naša repka igraćki (po igraćima i klubovima u kojim IGRAJU) ništa slabija od Slovenije, Grčke, Crne Gore i sl. Samo kod nas trener nema pojma od taktičim postavkama a da ne govorim o stateškom konceptu fudbala koji bi trebala repka da igra. A pored toga pojedini igraći imaju gubitnički mentalitiet i zato se nigdje ne možemo kvalifikovati.
Mi pisemo izleda Tajlandski.Jedno je igrati a drugo presjediti na klupama ili hvatati teke minuta sto dobiju.
A uz to taj mentalitet nikad promjeniti necemo.U smislu lako cemo,ko su ba pa protivnici sta oni znaju :roll:
@BIH fan mislis sjedi u Am-karu 8-)
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 20 jun 2011, 18:37, ukupno mijenjano 2 puta.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 20 jun 2011, 18:37

harishp je napisao/la:Odlican fond igraca koje skauti,treneri i imalo jaci klubovi iz normalnije lige ne yebu ni dva posto.
vidim cesto se ponavljas te skauting evropskih velikana guras kao glavni argument.
ok, nije problem, tebi je to argument, tebi je to vazno, dok meni nije.
ako je to argument onda cemo uprave evropskih velikana proglasiti laicima koji nemaju pojma o fudbalu.
kako drugacije opisati barcino bespotrebno dovodjenje ibre i to za vrtoglavih 60 mio? ili, pak, cigrinskog za 25 m.?
treba li spominjati katastrofalne odluke bayerna, a bome i ostalih bundesligasa kojima najbolji asistent lige izmigolji iz ruku i zavrsi u turskoj ;) sta je sa slavnim magatom koji godisnje dovede i po 30 igraca od koji su vecina flopovi :?
dakle, to nije argument.
poziva se alispahic, poziv´o se pandza dok je igr´o u slaboj hr. ligi, poziva se pandza ´belgijanac´, pozivali su se igraci iz kojekakvih turskih cinci-linci-sporova, pozivaju se grijaci klupa... pa, majku mu, zar su klubovi iz ceske lige toliko slabiji od hrvatskog viceprvaka, od turskih fenjerasa, od belgijske srednje zalosti :?
harishp je napisao/la:Kad se to prekonta,bit ce lakse skontati da nas fond za nezbrinute u 16 godina pobijedi jednu jedinu jacu repku.
ja mislim da je do trenera koji su prvog strijelca bl-a gurali u odbranu, trenera koji su preko repke prodavali igrace ukljucujuci se u neke talove, trenera koji pred najvazniju utakmicu snimaju reklame po srpskoj prestolnici, trenera koji u prvu postavu guraju i do 4 ista igraca(u nasem slucaju 4 desetke), itd.
u normalnim klubovima, a bome i repkama se zna ko kosi, a ko vodu nosi, tako da u bayernu na poziciji krila igraju roben i riberi, a nikako luis gustavo ili mark van bomel. u realu su to ronaldo i di maria, totenhem ima bejla, celzi maludu, dok mancester ima nanija i valenciju. ja nikad nisam vidio da su kod saf-a po krilima igrali evra, skols ili flecer, niti je berbatova izvlacio na krilo, odnosno gurao u odbranu(libero). kada smo vec kod mud-a i saf-a, treba reci da im je glupson rangnik suprostavio dvije desetke. znamo kako je pros´o :lol:
susic je posten covjek koji nasoj(svojoj) repki zeli sve najbolje, ali susic ne zna, a bome nece ni da pita.
ne treba da nas cudi sto je jadni mujdza onoliko ispad´o, sto se lulic nije vidio, sto je dzeko izgled´o kao nezainteresirani posmatrac, kad su nam po krilima igrali pjana i ibro :roll:
jbt., protiv albanije je uveo maletica - igraca koji igra u bh premijerligasu koji strepi od tamo nekog makabija, ali je izgledao premocno, zar ne 8-)
dakle, kada budemo dovodili igrace koje cemo postavljati na nj. prirodne pozicije, onda mozemo nesto ocekivati.
sto se tice liga, men´ se cini da je bolje imati najboljeg zadnjeg veznog ´tamo neke´ ceske lige nego rezerviste francuskih, turskih ili ruskih klubova ;)
Zadnja izmjena: secer, dana/u 20 jun 2011, 18:40, ukupno mijenjano 1 put.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jun 2011, 18:39

@Seco u prevodu daj ovu zakrpu da zamijenimo sa drugom -lipsa je.
Pa cemo onda na sigicanje u najskuplji hotel.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 20 jun 2011, 18:41

secer je napisao/la: ja mislim da je do trenera koji su prvog strijelca bl-a gurali u odbranu, trenera koji su preko repke prodavali igrace ukljucujuci se u neke talove, trenera koji pred najvazniju utakmicu snimaju reklame po srpskoj prestolnici, trenera koji u prvu postavu guraju i do 4 ista igraca(u nasem slucaju 4 desetke), itd.
u normalnim klubovima, a bome i repkama se zna ko kosi, a ko vodu nosi, tako da u bayernu na poziciji krila igraju roben i riberi a nikako luis gustavo ili mark van bomel. u realu su to ronaldo i di maria, totenhem ima bejla, celzi maludu, dok mancester ima nanija i valenciju. ja nikad nisam vidio da su kod saf-a po krilima igrali evra, skols ili flecer, niti je berbatova izvlacio na krilo, odnosno gurao u odbranu(libero). kada smo vec kod mud-a i saf-a, treba reci da im je glupson rangnik suprostavio dvije desetke. znamo kako je pros´o :lol:
susic je posten covjek koji nasoj(svojoj) repki zeli sve najbolje, ali susic ne zna, a bome nece ni da pita.
ne treba da nas cudi sto je jadni mujdza onoliko ispad´o, sto se lulic nije vidio, sto je dzeko izgled´o kao nezainteresirani posmatrac, kad su nam po krilima igrali pjana i ibro :roll:
jbt., protiv albanije je uveo maletica - igraca koji igra u bh premijerligasu koji strepi od tamo nekog makabija, ali je izgledao premocno, zar ne 8-)
dakle, kada budemo dovodili igrace koje cemo postavljati na nj. prirodne pozicije, onda mozemo nesto ocekivati.
sto se tice liga, men´ se cini da je bolje imati najboljeg zadnjeg veznog ´tamo neke´ ceske lige nego rezerviste francuskih, turskih ili ruskih klubova ;)
Ovo ti druže odmah potpisujem, svaka čast na ovakvim rijećima!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 jun 2011, 18:57

Samo ne znam koji su vaše kvalifikacije (@antiPapetovaca)? :D
Za_raju je napisao/la:delija,arnelinjo@ mogu vam samo reci da imamo odlican fond igraca i da smo pokriveni odlicno na svakoj poziciji a rezultata nema...Ostavicu vam da iznesete zasto ga nema,jedna Crna Gora tare sve redom a ima samo Vucinica,kako, zasto pokusajete nam objasniti pocev od klupe CG..
Odmah post ispod si naveo klubove gdje naši igrači igraju.
Druga stvar, pokaži mi uspjehe CG? Pa ću da se pošteno potrudim i odgovorim. :D
Za_raju je napisao/la: Pa jeli to se onda pomiri da je bolje "The Best" iz Ceske lige nego klupa iz Lige petice?
Poenta je da niti prvi niti drugi neće ništa naparviti. A u ekipu se može pozvati samo 18 igrača (ako se ne varam?).
vendeta87 je napisao/la:Potpuno se slažem s tobom Za_raju nije naša repka igraćki (po igraćima i klubovima u kojim igraju) ništa slabija od Slovenije, Grčke, Crne Gore i sl. Samo kod nas trener nema pojma od taktičim postavkama a da ne govorim o stateškom konceptu fudbala koji bi trebala repka da igra. A pored toga pojedini igraći imaju gubitnički mentalitiet i zato se nigdje ne možemo kvalifikovati.
De nam ti objasni taktične postavke,kad Pape ne zna?
Ja ti rekoh da jeste, a opet si uporan da nije.
Sad, samo mi nemoj onih fora povezivat Džeko (City)=Chivu (inter) i tako te fore. Chivu je jedan od stubova Intera, dok je Džeko obično u loži,na toplom, mimo svake kaplje kiše i svakog povjetarca.
secer je napisao/la:ja mislim da je do trenera koji su prvog strijelca bl-a gurali u odbranu, trenera koji su preko repke prodavali igrace ukljucujuci se u neke talove, trenera koji pred najvazniju utakmicu snimaju reklame po srpskoj prestolnici, trenera koji u prvu postavu guraju i do 4 ista igraca(u nasem slucaju 4 desetke), itd.
Trenera koji igra formaciju sa 3 igrača u zadnjoj liniji. ;)

Btw. Ja ne znam šta pojedini zamišljaju ko smo, al' činjenica je da smo mi dno svjetskog fudbala i da čemo otići na SP/EP samo ako:
1. počnemo od početka (sve , od saveza do lige)
2.sreća nam namijeni 3 slaba protivnika i neku nogometnu silu u totalnom raspadu

I ne mogu ,a da ne primijetim:pojedinci se haman ubiše od ljubomore ,što Srbi uvališe petardu usred Bukurešta i što završiše ispred Francuza, a mi ne možemo. :lol:
Gledajte naša posla, ne gledajte tudja. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 20 jun 2011, 19:04

secer je napisao/la:
vidim cesto se ponavljas te skauting evropskih velikana guras kao glavni argument.
ako je to argument onda cemo uprave evropskih velikana proglasiti laicima koji nemaju pojma o fudbalu.
kako drugacije opisati barcino bespotrebno dovodjenje ibre i to za vrtoglavih 60 mio? ili, pak, cigrinskog za 25 m.?
treba li spominjati katastrofalne odluke bayerna, a bome i ostalih bundesligasa kojima najbolji asistent lige izmigolji iz ruku i zavrsi u turskoj ;) sta je sa slavnim magatom koji godisnje dovede i po 30 igraca od koji su vecina flopovi :?
dakle, to nije argument.
poziva se alispahic, poziv´o se pandza dok je igr´o u slaboj hr. ligi, poziva se pandza ´belgijanac´, pozivali su se igraci iz kojekakvih turskih cinci-linci-sporova, pozivaju se grijaci klupa... pa, majku mu, zar su klubovi iz ceske lige toliko slabiji od hrvatskog viceprvaka, od turskih fenjerasa, od belgijske srednje zalosti :?
harishp je napisao/la:Kad se to prekonta,bit ce lakse skontati da nas fond za nezbrinute u 16 godina pobijedi jednu jedinu jacu repku.
ja mislim da je do trenera koji su prvog strijelca bl-a gurali u odbranu, trenera koji su preko repke prodavali igrace ukljucujuci se u neke talove, trenera koji pred najvazniju utakmicu snimaju reklame po srpskoj prestolnici, trenera koji u prvu postavu guraju i do 4 ista igraca(u nasem slucaju 4 desetke), itd.
u normalnim klubovima, a bome i repkama se zna ko kosi, a ko vodu nosi, tako da u bayernu na poziciji krila igraju roben i riberi, a nikako luis gustavo ili mark van bomel. u realu su to ronaldo i di maria, totenhem ima bejla, celzi maludu, dok mancester ima nanija i valenciju. ja nikad nisam vidio da su kod saf-a po krilima igrali evra, skols ili flecer, niti je berbatova izvlacio na krilo, odnosno gurao u odbranu(libero). kada smo vec kod mud-a i saf-a, treba reci da im je glupson rangnik suprostavio dvije desetke. znamo kako je pros´o :lol:
Sta reci i sta dodati?
Svaka cast!!!

A ja maloprije napisa da ovo poce liciti na forum kad ono nista se nije maklo sa "druge" strane...
Dok im opalis par argumenata pocnu pistai nesto sto nema veze sa zivotom na planeti zemlji i tako izgleda u nedogled sa njima.
Evo vidi:
harishp je napisao/la:@Seco u prevodu daj ovu zakrpu da zamijenimo sa drugom -lipsa je.
Kakve ovo veze ima sa temom i forumom??? :roll:
"No God is Good God "

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 20 jun 2011, 19:16

Arnelinho je napisao/la:Poenta je da niti prvi niti drugi neće ništa naparviti.
prvi su dokazali da nece dok za ove potonje samo gatas ;)
Arnelinho je napisao/la:A u ekipu se može pozvati samo 18 igrača (ako se ne varam?).
varas se, itekako se varas. u ekipi igra 11 igraca od kojih je jedan golman(nadam se da to znaju i ljubitelji papeta) :)
a moze pozvati kol´ko god hoce.
Arnelinho je napisao/la:Trenera koji igra formaciju sa 3 igrača u zadnjoj liniji.
ja sam se osvrnuo na smajla, muzura, baku, ciru i papeta dok ti spominjes cirina 3 stopera. zasto :?
Arnelinho je napisao/la:Btw. Ja ne znam šta pojedini zamišljaju ko smo, al' činjenica je da smo mi dno svjetskog fudbala i da čemo otići na SP/EP samo ako:
1. počnemo od početka (sve , od saveza do lige)
to nije potrebno osim ako si drzavljanin engleske, njemacke, spanije ili italije.
glavninu(ili da kazemo veliku vecinu) hrvatske repke cine igraci koji ne igraju u hnl-u, ili :?
hoces li da ti nabrojim 1555 reprezentacija cije okosnice cine igraci koji ne igraju u ligama tih zemalja :?
Arnelinho je napisao/la:sreća nam namijeni 3 slaba protivnika
...kao sto su luks, albanija i rasuta rumunija - 3 ekipe kojima moras uzeti bodove ako se mislis plasirati na neko veliko takmicenje. da, kval. za sp u j. africi i pocetak ovih za ep u poljskoj pokazase da su rumuni u rasulu te da nisu ni sjena od nekadasnjih rumuna.
Arnelinho je napisao/la:i neku nogometnu silu u totalnom raspadu
kao sto je francuska nakon odigranog sp-a u j. africi 8-)
ali, problem je sto zemo sajo ne´a blage niti poznaje igrace tako da... ;)
da, sta ocekivati od selektora koji je izbivao tolike godine pa samim tim ne poznaje igrace tako da je cuveni munja bio prisiljen da sastavlja spisak. :lol:

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jun 2011, 19:49

Za_raju je napisao/la:
secer je napisao/la:
dakle, to nije argument.
Sta reci i sta dodati?
Svaka cast!!!

A ja maloprije napisa da ovo poce liciti na forum kad ono nista se nije maklo sa "druge" strane...
Dok im opalis par argumenata pocnu pistai nesto sto nema veze sa zivotom na planeti zemlji i tako izgleda u nedogled sa njima.
Evo vidi:
harishp je napisao/la:@Seco u prevodu daj ovu zakrpu da zamijenimo sa drugom -lipsa je.
Kakve ovo veze ima sa temom i forumom??? :roll:
Sa bukvom nema.U prenesenom znacenju ima itekako.
Nakon ovog tvog pitanja nije ni cudo sto se desavaju dijalozi neko u klin a neko u plocu.
Iako u stvari i sami znate da od tih zamjena nema nista.Sjasi Murta da uzjase Kurta.
ili u najbukvalnijem prevodu zamijeniti jednog koji ne moze ali MOZDA zna, sa onim drugim koji MOZDA moze a ne zna.Sta dobijas,duplo golo.
Izgleda da je bas lakse nekom iscjepati deset metara bukovine,nego skontati neke stvari.
iako vi imate pogled na nasu repku ko Sasa Matic prema publici a on na bini.Onda je ovo vrlo,vrlo tezak posao za objasniti.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 20 jun 2011, 20:04, ukupno mijenjano 4 puta.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 jun 2011, 19:50

secer je napisao/la:prvi su dokazali da nece dok za ove potonje samo gatas ;)
Evo,k'o i na izborima.Otiš'o Hari,doš'o Zlaja i ništa bolje, naprotiv,gore.
Mi i jesmo nacija koja samo nešta mijenja, a nismo ni svjesni da stabilnosti pridonosi samo uzajamno povjerenje.
secer je napisao/la:varas se, itekako se varas. u ekipi igra 11 igraca od kojih je jedan golman(nadam se da to znaju i ljubitelji papeta) :)
a moze pozvati kol´ko god hoce.
11 startera+ 7 zamjena? Znam da je u engleskoj varijanti tog pravila 5 zamjena(izmjenjeno prije 1 sezonu), zato pitam, a ne varam se. :D
secer je napisao/la: ja sam se osvrnuo na smajla, muzura, baku, ciru i papeta dok ti spominjes cirina 3 stopera. zasto :?
Jer ne vidjeh Ćire medju njima,a za mene je i Ćirin uspjeh bio neuspjeh. SAMO, ja sam Ćiri dao bezrezervu podršku, iako ga ne cijenim kao javnu osobu.
secer je napisao/la: to nije potrebno osim ako si drzavljanin engleske, njemacke, spanije ili italije.
Zašto?
secer je napisao/la:glavninu(ili da kazemo veliku vecinu) hrvatske repke cine igraci koji ne igraju u hnl-u, ili :?
hoces li da ti nabrojim 1555 reprezentacija cije okosnice cine igraci koji ne igraju u ligama tih zemalja :?
Glavninu tih Hrvata čine igrači ponikli u 'ajduku ili purgeRaju (poneki ala Vida i u nekom dr. HrvaCkom klubu).
Hoćeš da ja teb' nabrojim isto toliko reprezentacija ,onda, čiji su igrači ponikli u domaćim ligama?
secer je napisao/la:...kao sto su luks, albanija i rasuta rumunija - 3 ekipe kojima moras uzeti bodove ako se mislis plasirati na neko veliko takmicenje. da, kval. za sp u j. africi i pocetak ovih za ep u poljskoj pokazase da su rumuni u rasulu te da nisu ni sjena od nekadasnjih rumuna.
Ili pak Belgija,Estonija ili TurCka.
Sve isto sra'nje.
secer je napisao/la: kao sto je francuska nakon odigranog sp-a u j. africi 8-)
Znao sam da će onaj pasus asocirati na Francuze,zato sam i izbris'o jedan dio rečenice. :D
Mislio sam na npr. Čehe ili one koji koračaju istim stopama.Pr.Novog Poborskog ni na vidiku.
Francuzi jesu u nekakvom padu, al' su isuviše golema nogometna nacija i imaju isuviše igrača ,da jedni druge ne mogu zamjeniti.
secer je napisao/la:da, sta ocekivati od selektora koji je izbivao tolike godine pa samim tim ne poznaje igrace tako da je cuveni munja bio prisiljen da sastavlja spisak. :lol:
Ćiro im ni imena nije znao, osim Ibričiću. :lol:

Nije pitanje Ćiro ili Pape, nego to da oba rade za istu stvar i kakvim god ih smatrali treba se obojci dati podrška, pa na kraju kvalifikacija donositi sud.
Ćiro je bio dobar ,takodje, sa pojedincima iz NSBiH, uostalom ,k'o i Pape, al' Ćirin period je iza nas i definitivno se može reći da je propao, dok ovaj Sušićev još traje.

Ja ovo ne gledam kao šta koji od njih bolje radi, već šta će koji bolje ostaviti sledećem selektoru.
A Ćiro nije ostavio bog zna šta Papetu, Baka Ćiri i tako unazad dvije decenije (Kodru i drugi pokušaj Fude ne brojim).
U svakom slučaju trebamo sve faze sazrijevanja proći, a do nas je kako brzo ćemo napredovati.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jun 2011, 19:59

@seco ti se poceo zayebavati ko' na temama Baje i Vukova.Jel opet kakav problem od 50 tisuca ispao.
Pa da iskalis onda svoj bjes negdje ovdje. :mrgreen:
Ako jeste da ne zapocinjemo djabe,necemo do sabaha zavrsiti. :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 20 jun 2011, 20:20

harishp je napisao/la:u najbukvalnijem prevodu zamijeniti jednog koji ne moze ali MOZDA zna, sa onim drugim koji MOZDA moze a ne zna.
kako bola mozes reci da ljevakovic ne zna kada je proglasen za najboljeg zadnjeg veznog :)
mi se poznajemo dovoljno dugo tako da slobodno mogu rec´ da nam namjerno kontriras iako znas da smo u pravu :)
Arnelinho je napisao/la:Evo,k'o i na izborima.Otiš'o Hari,doš'o Zlaja i ništa bolje, naprotiv,gore.
Mi i jesmo nacija koja samo nešta mijenja, a nismo ni svjesni da stabilnosti pridonosi samo uzajamno povjerenje.
tema su fudbalski/nogometni reprezentativci be i ha, a ne lopovi aka politicari.
da bi se ostvarili rezultati moramo ispuniti 2 uvjeta, a to su:
1. imati kvalitetan kadar, tj. pojedince koji su u takmicarskoj formi
2. imati dobrog trenera koji ce te pojedince ukomponovati u jednu cjelinu - tim.
prvog smo imali i imamo, dok smo vazda oskudjevali sa ovim drugim.
Arnelinho je napisao/la:Jer ne vidjeh Ćire medju njima,a za mene je i Ćirin uspjeh bio neuspjeh. SAMO, ja sam Ćiri dao bezrezervu podršku, iako ga ne cijenim kao javnu osobu.
ne samo da se slazem nego cu dodati da je ciro unazadio nasu reprezentaciju ostavljajuci iza sebe haos.
sto se tice papeta, pa i ja sam ga podrzavao dok nisam shvatio da ne zna, tj. do utakmice sa rumunijom.
Arnelinho je napisao/la:Zašto?
spanija ne bi imala repku da joj liga padne recimo na nase grane, jer osim toresa i silve nema igraca koji igraju u inostranstvu. isti slucaj je i sa engleskom, odnosno njemackom.
Arnelinho je napisao/la:Glavninu tih Hrvata čine igrači ponikli u 'ajduku ili purgeRaju (poneki ala Vida i u nekom dr. HrvaCkom klubu).
Hoćeš da ja teb' nabrojim isto toliko reprezentacija ,onda, čiji su igrači ponikli u domaćim ligama?
da, ali su se formirali u renomiranim evropskim klubovima. pjanic je veliki talenat ali bi pro´po da je ostao onaj ludi trener, zar ne :) jos cemo vidjeti sta ce se desavati pod palicom novog trenera i hoce li uopste ostati u lionu.
hrvatska, odnosno srpska zlatna generacija je imala srecu da se formira u tadasnjoj super-jakoj jugoslovenskoj ligi koja je imala klubove koji su se ravnopravno nosili sa evropskom elitom.
Arnelinho je napisao/la:Nije pitanje Ćiro ili Pape, nego to da oba rade za istu stvar i kakvim god ih smatrali treba se obojci dati podrška, pa na kraju kvalifikacija donositi sud.
prekasno. rucna se povlaci na vrijeme. barem u normalnim klubovima i reprezentacijama.

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 20 jun 2011, 20:24

jao replika i citiranja....hebo debate na univerzitetima

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: VolimBiH96 i 19 gostiju.