Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
104
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 247

Raul_64
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Raul_64 » 22 jun 2011, 13:00

Neymar > Augero

vec sam pricao o ovome,a evo vec cu drugi put pisati jer me comp vec jednom izbacio tamam kad sam krenuo postati ::??

Augero djeluje kao sigurniji igrač koji je vec afirmisan i koji bi trebao biti instant riješenje..
ali.

dolaskom Augera imali bi 3 igrača istih godina i sličnih karakteristika gdje bi jedan neminovno stagnirao,dok bi eventualni pomak u kvaliteti koji Kun bi(možda) donio ne bi bio ništa prema tome da izgubimo jednog takvog napadača..

a Neymar nisu samo godine,Kun i dvojac koji su tu vec su dovoljno dugo u evropi i teško bi se zadovoljli klupom dok ce Neymar morati,bar na pocetku..
i tako ce u prvoj sezoni sigurno nece biti ocekivanja kao npr. da je dosao Kun,ovako dvojica ce biti ispred njega a on sto god napravi bit ce afirmativno bez obzira na silan novca ipak on je tek dobio vozacku..

I nemojte ga porediti sa Robinhom,igracem koji je proglasen takođe novim Peletom i isto je doveden da prekine dominaciju barcelone..
ali,od njega se ocekivalo da sam iznese sve to,kao cudo poslato iz druge galaksije koje ce sam srusiti barcelonu a to je ipak previse za jednog 21 godisnjaka..
i opet se dobro razvijao iako je imao mnogo veci pritisak i po meni manje talenta od ovoga..
zato sada kada dođe u klub gdje ima 2 balon de ora,dva fantasticna mlada napadaca i jos par potencijalnih balon de ora on ce svoj razvoj,ponavljam bez obzira na velike novce moci mnogo mirnije provoditi..a opet zna Mourinho sta i kako :Y

i po meni je jednostavo ako nesto napravi u prvoj sezoni,izbori prvi sastav i pokaze sav svoj talenat to ce biti fantasticno..a ako ne,e pa niko i nije ocekivao to od njega i nije kao da ce nam napad zavisiti od njegovo raspolozenja...
uglavnom ce se kopa pomno pratiti xD

Navodno smo dobili novog igraca Rafaela Varana (18) , centralnog branica iz Lensa cijena mu je 9 miliona..

samo se vidi politika Reala i pripreme za Fifino Fer Play pravilo...

Ramos 25,Pepe 27,Garay 23,Albiol 24,Marceo 22,Varana 18,Sahin 22,Ozil 22,Angel 23,Canales 19,Khedira 24,Benzema 23,Higuain 23,Neymar 23,Ronaldo 26 jebte se :lol: :mrgreen:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 22 jun 2011, 13:00

Ma dadnemo nogu Higuainu, dovedemo i Aguera, ha ya... :D

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 jun 2011, 13:15

Aguero je bio bolji od Neymara u njegovim godinama, al' aj.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 22 jun 2011, 14:18

Portillo je napisao/la:Aguero je bio bolji od Neymara u njegovim godinama, al' aj.
Jest jest,igrao za prvi tim repke i odveo svoj tim do finala kontinentalnog prvenstva i nosio kapitensku traku.,.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 jun 2011, 14:23

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Evo malo da ****** na Neymara...mada još nije službeno...
mali zna hlopte..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 jun 2011, 14:51

L_blancos je napisao/la:
Portillo je napisao/la:Aguero je bio bolji od Neymara u njegovim godinama, al' aj.
Jest jest,igrao za prvi tim repke i odveo svoj tim do finala kontinentalnog prvenstva i nosio kapitensku traku.,.
U njegovim godinama Aguero je igrao u Atleticu, e sad, odvest Atletico do finala Lige prvaka za razliku od Santosa (CL) nije bas isto :D Dalje, Neymaru sada najvecu konkurenciju u napadu predstavlja Diego Tardelli, dok su u Kunovo vrijeme (kada je imao 19. godina) za repku igrali Milito, Crespo, Tevez i jos par njih kojih se ne mogu sjetit. Kun je sa 19. godina rusio Barcu i zabijao Realu, a Neymar rusi Penarol (dal' rusi?) i Atletico Mineiro, e sad ti izvagaj.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 22 jun 2011, 14:57

Ma kad bi morao birati i ja bih odmah Aguera izabrao, igra već neko vrijeme u Primeri, mislim da bi se više uklopio u naš stil igre nego Neymar..
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 22 jun 2011, 15:02

Portillo , nagledaj se golova bgt :D
Desna,lijeva,glava,prsa.. Sa kojom lakocom jbt..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 jun 2011, 15:09

Portillo je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:
U njegovim godinama Aguero je igrao u Atleticu, e sad, odvest Atletico do finala Lige prvaka za razliku od Santosa (CL) nije bas isto :D Dalje, Neymaru sada najvecu konkurenciju u napadu predstavlja Diego Tardelli, dok su u Kunovo vrijeme (kada je imao 19. godina) za repku igrali Milito, Crespo, Tevez i jos par njih kojih se ne mogu sjetit. Kun je sa 19. godina rusio Barcu i zabijao Realu, a Neymar rusi Penarol (dal' rusi?) i Atletico Mineiro, e sad ti izvagaj.
Jedan od njih se odaziva na ime Lionel Messi.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 jun 2011, 15:25

L_blancos je napisao/la:Portillo , nagledaj se golova bgt :D
Bolji je Kun u svakom segmentu od njega. Mislimo suprotno obojica :D Ja nemam nista protiv Neymara al bi volio da Kun dodje, a ti nemas nista protiv Kuna al' bi volio da Neymar dodje :D

Znaci ovako: Zasto da Kun? Zato sto je bolji od Neymara (da, trenutno) i jedan je od rijetkih igraca na kugli zemaljskoj koji moze unaprijediti nasu igru, zna driblat ko' Lessi, dobar je egzekutor, finog suta, a zna i slobodnjak izvest, nije los slabijom nogom, ima osjecaj za prostor, jedini mu je problem u tome sto do kraja karijere nece skontat' jel napadac il' nije :D Znaci, momak ima puno utakmica u svojim nogama i vec je zabio skoro 150 golova u profesionalnoj karijeri. U svakoj velikoj utakmici je odigrao fantasticno (Barca je klub kojem je Kun dao najvise golova u Primeri, nama redovno zabija, izbacio Sporting, Panatanejkos, zabijo PSV-u, Chelseau, Bilbau, Valenciji, Interu, i u finalu EL dvije asistencije za Forlana), jednom rjecju - covjek za velike utakmice.

Zasto da Neymar? Decko sa najvecim potencijalom na svijetu da postane najbolji igrac svijeta. Mislim da je pogresno reci "novi Pele", jer novog Peleta nikada nece biti, Pele je jedan - najbolji igrac svih vremena. E sad, Neymar moze biti poput Ronaldinha i Cristiana a sada je kao Robinho. Nisam nikada gledao nijednu njegovu utakmicu, osim na yt gdje i ja mogu biti Maradona, tek cu sada ga gledati na Copa Americi i sve dok ga ne vidim ne mogu suditi kakav je igrac. Po onome sto sam na yt vidio, radi se o novom Robinhu, kada kazem to "novi Robinho" ne mislim nista lose, naprotiv, Robinho je mogao postati najbolji igrac svijeta da je ostao u Realu i da je imao iole bolji tim oko sebe, e zato Neymar moze uciti na njegovim greskama i postat jedan od najboljih na svijetu. Uz to, mnogo bi lakse njemu bilo prihvatiti klupu nego Kunu. Ja bi licno vise volio Kuna, ali ni sa jednim ni s drugim ne bi pogrijesili.
Donnie Darko je napisao/la: Jedan od njih se odaziva na ime Lionel Messi.
Aguero i Messi ne igraju iste pozicije. Pogtovo nisu igrali tada. :lol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 jun 2011, 15:29

Sta je to Messi igro 2007. majke ti? zadnjeg veznog? Sad kod Maradone ne igraju iste pozicije, tad su igrali.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 22 jun 2011, 15:37

Portillo je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:Portillo , nagledaj se golova bgt :D
Bolji je Kun u svakom segmentu od njega. Mislimo suprotno obojica :D Ja nemam nista protiv Neymara al bi volio da Kun dodje, a ti nemas nista protiv Kuna al' bi volio da Neymar dodje :D

Znaci ovako: Zasto da Kun? Zato sto je bolji od Neymara (da, trenutno) i jedan je od rijetkih igraca na kugli zemaljskoj koji moze unaprijediti nasu igru, zna driblat ko' Lessi, dobar je egzekutor, finog suta, a zna i slobodnjak izvest, nije los slabijom nogom, ima osjecaj za prostor, jedini mu je problem u tome sto do kraja karijere nece skontat' jel napadac il' nije :D Znaci, momak ima puno utakmica u svojim nogama i vec je zabio skoro 150 golova u profesionalnoj karijeri. U svakoj velikoj utakmici je odigrao fantasticno (Barca je klub kojem je Kun dao najvise golova u Primeri, nama redovno zabija, izbacio Sporting, Panatanejkos, zabijo PSV-u, Chelseau, Bilbau, Valenciji, Interu, i u finalu EL dvije asistencije za Forlana), jednom rjecju - covjek za velike utakmice.

Zasto da Neymar? Decko sa najvecim potencijalom na svijetu da postane najbolji igrac svijeta. Mislim da je pogresno reci "novi Pele", jer novog Peleta nikada nece biti, Pele je jedan - najbolji igrac svih vremena. E sad, Neymar moze biti poput Ronaldinha i Cristiana a sada je kao Robinho. Nisam nikada gledao nijednu njegovu utakmicu, osim na yt gdje i ja mogu biti Maradona, tek cu sada ga gledati na Copa Americi i sve dok ga ne vidim ne mogu suditi kakav je igrac. Po onome sto sam na yt vidio, radi se o novom Robinhu, kada kazem to "novi Robinho" ne mislim nista lose, naprotiv, Robinho je mogao postati najbolji igrac svijeta da je ostao u Realu i da je imao iole bolji tim oko sebe, e zato Neymar moze uciti na njegovim greskama i postat jedan od najboljih na svijetu. Uz to, mnogo bi lakse njemu bilo prihvatiti klupu nego Kunu. Ja bi licno vise volio Kuna, ali ni sa jednim ni s drugim ne bi pogrijesili.
Donnie Darko je napisao/la: Jedan od njih se odaziva na ime Lionel Messi.
Aguero i Messi ne igraju iste pozicije. Pogtovo nisu igrali tada. :lol:
Sve to stoji, Aguero je opravdao donekle svoj potencijal.. Ne skroz,da jest bio bi sad rame uz rame sa CR-om i Messijem,mlad je ima jos vremena al zasad kaska za njima.. Neymar ima talenat da bude bolji od njih dvojice,i uz CR-a i Mou-a ko poznatog psihologa-motivatora moze bit sigurno medju najboljima..
Drugi razlog si ti vec spomenuo,ne bi mu bilo tesko prihvatit klupu, a nama trenutna pojacanja nisu potrebna.. Ne znam sta ce nam vise od 100 i kusur golova po sezoni,a sljedece sezone ista postava moze to da pruzi.. Imali smo srece sto su nam krila citavu sezonu bila zdrava,a Neymar moze komotno i krilo igrat..

Btw gledo sam ja ove godine par njegovih utakmica,hvala Bogu uveli Arene na MojuTV, i Santosova igra je qrc.. Dosadna do bola,jedino on sto je znao napravit razliku,ponekad i Ganso..
Mana mu je sto simulira,a da fizicki se ustabili mislim da ce bit tu negdje ko i Messi.. Njegova prednost je mozda sto ljepse igra,Messijevi prodori su svi na trku dok Neymar ima poteza finih,nesto ko Ronaldinho.. Naravno slabija verzija,al ipak puno ljepsa za oci; + podjednaka igra i lijevom i desnom...

Kun je meni licno drag igrac,al ipak mislim da nema mjesta za vise zvijezda u Realu.. Ne bi imao nista protiv njegovog dolaska,mislim ja bi najvise volio da on dodje a CR ode :D

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 jun 2011, 15:39

Donnie Darko je napisao/la:Sta je to Messi igro 2007. majke ti? zadnjeg veznog? Sad kod Maradone ne igraju iste pozicije, tad su igrali.
Jes', jes' igro je zadnjeg veznog :lol: Messi tada igrao krilo (i sada igra u Argentini, dobro, ne klasicno da me odmah ne napadnu bukvalci), a Kun napadaca, zbog toga i ucinak im jest ovakav: Kun u 26 utakmica zabio 12 golova za Argentinu, a Messi u 56 zabio 17.

I da... Batista je sad selektor Argentine.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 jun 2011, 15:44

http://www.marca.com/2011/06/22/futbol/ ... 38587.html
Ej, eto ga sam jos samo to ceko :D "La llegada de Neymar no va a suponer el descarte del Kun Agüero"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 jun 2011, 15:47

Koliko ja znam Argentina je tada igrala 442 formaciju bez izrazitih krila i sa dva zadnja vezna. Nazad su bili uglavnom Masch i Cambiaso a ispred njih Veron i Riquelme. A u napadu su bila dva napadaca, dakle ne krilna napadaca ili nesto slicno, vec dva klasicna napadaca. Na Svjetskom su to bili Saviola i Crespo, a na Copa Americi Messi , Crespo ili Tevez.

A za Maradonu sam htio reci da su pod njim igrali na zadnjem SP.

Sole
Kontakt:

Post Postao/la Sole » 22 jun 2011, 15:55

Ja sam u svakom slucaju za Neymara, mlad je, talentovan, a samo zamislite kakvu ce masinu Mourinho od njega napraviti

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 jun 2011, 15:58

Donnie Darko je napisao/la:Koliko ja znam Argentina je tada igrala 442 formaciju bez izrazitih krila i sa dva zadnja vezna. Nazad su bili uglavnom Masch i Cambiaso a ispred njih Veron i Riquelme. A u napadu su bila dva napadaca, dakle ne krilna napadaca ili nesto slicno, vec dva klasicna napadaca. Na Svjetskom su to bili Saviola i Crespo, a na Copa Americi Messi , Crespo ili Tevez.

A za Maradonu sam htio reci da su pod njim igrali na zadnjem SP.
Messi igrao klasicnog napadaca na Copi? Ae da je to napisao bparena ili romario, od njih se to i ocekuje, ali ti? :shock:

Evo ti sastava sa finala Copa Americe 2007: Abbondanzieri; Zanetti, Ayala, Gabriel Milito, Heinze; Verón, Mascherano, Cambiasso; Riquelme, Messi y Tevez. Cekaj, ja ovdje ne vidim nijedno krilo osim da bi ga potencijalno mogao igrati Messi koji je kako ti kazes igrao klasicnog spica jel, osim ako ga nisu igrali Riquelme ili Mašćerano. Daj ba, vidis i sam da nije tako, nemoj dalje.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 22 jun 2011, 16:11

Neymar je fenomen..ukratko.

Jede loptu i uz pravilan i sistematski rad, izrast ce u najboljeg igraca svijeta...

Nevjerovatno sta sve zna..nevjerovatno.Mlad je, skup je, ali pred njim je buducnost...ovim ste i nama otvorili vrata ka Kunu, hvala. :mrgreen:

Sto se Messija tice, ma u Argentini se ne zna ni ko pije ni ko placa, Kun, Meesi i Tevez su tri ista tipa igraca, tako da su cesto bez kalsicnog spica, nesto kao i Barca pokusavaju brzim utrcavanjima i brzim izmjenama pozicija, ali nije to to...nema Xavija i Inieste... :mrgreen:

Kad igraju sa pravim spicem, Messi igra krilo ili poluspica..

Jbg, imaju previse dobrih igraca, ali nikako da to posloze...to je problem.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 jun 2011, 16:15

Zasto bi neko uopste morao igrati krilo? Neznam meni formacija 442 sa jednim krilom i nije bas najnormalnija. Messi mozda i nije bio klasicni napadac, ali zasigurno nije bio ni na krilu. Mnogo prihvatljivije mi je da je bio poluspic (komrpomis?), al eto, kazes ti da i sam vidim da je bio krilo u foj formaciji pa necu vise :lol:

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 jun 2011, 16:16

sarajlija89 je napisao/la:Neymar je fenomen..ukratko.

Jede loptu i uz pravilan i sistematski rad, izrast ce u najboljeg igraca svijeta...

Nevjerovatno sta sve zna..nevjerovatno.Mlad je, skup je, ali pred njim je buducnost...ovim ste i nama otvorili vrata ka Kunu, hvala. :mrgreen:

Sto se Messija tice, ma u Argentini se ne zna ni ko pije ni ko placa, Kun, Meesi i Tevez su tri ista tipa igraca, tako da su cesto bez kalsicnog spica, nesto kao i Barca pokusavaju brzim utrcavanjima i brzim izmjenama pozicija, ali nije to to...nema Xavija i Inieste... :mrgreen:

Kad igraju sa pravim spicem, Messi igra krilo ili poluspica..

Jbg, imaju previse dobrih igraca, ali nikako da to posloze...to je problem.
Nema nista od tog, mozemo vam samo otvorit vrata za dovodjenje Benzeme:
http://www.marca.com/2011/06/22/futbol/ ... 38587.html
A i Kunu se ne ide iz jaceg u slabiji :D
Donnie Darko je napisao/la:Zasto bi neko uopste morao igrati krilo? Neznam meni formacija 442 sa jednim krilom i nije bas najnormalnija. Messi mozda i nije bio klasicni napadac, ali zasigurno nije bio ni na krilu. Mnogo prihvatljivije mi je da je bio poluspic (komrpomis?), al eto, kazes ti da i sam vidim da je bio krilo u foj formaciji pa necu vise :lol:
Kako god, nije igrao istu poziciju kao Aguero - ende :D

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []