FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

dr.van nostrand
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la dr.van nostrand » 23 jun 2011, 21:19

pacovi_tu_ima je napisao/la:naš protivnik orebro je izgubio na svom terenu 1-2 od predzadnjeg djurgardena
Zbog danasnjeg poraza sad su na 6. poziciji .
Taj Djurgarden ima tri pobjede u nizu, dizu se lagano pobjegli su iz zone ispadanja
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Marinac
Kontakt:

Post Postao/la Marinac » 23 jun 2011, 21:19

Redžepagić: Ćiro bi donio mir na Koševo
Da je Ćiro na listi želja čelnika Sarajeva potvrdio je Irfan Redžepagić, osoba od najvišeg povjerenja predsjednika Amira Rizvanovića

Ćiro Blažević nikada nije krio bi se još jednom vratio u Sarajevo, ali ne kao selektor već u «svoje» Sarajevo. Ćiro je bordo dres nosio prije pedesetak i «kusur» godina. Da je Ćiro na listi želja čelnika Sarajeva potvrdio je Irfan Redžepagić, osoba od najvišeg povjerenja predsjednika Amira Rizvanovića.

„Iskreno, nisam razmišljao o Ćiri, jer znam da ima angažman u Kini. Međutim, ako je tačna informacija da se vraća kući, to mijenja situaciju. Ćiro bi donio mir u klubu. Znate i sami kakva je atmosfera bila u i oko reprezentacije kad je Ćiro bio selektor. Imali smo rezultat, došli do baraža", kaže Redžepagić za SAN. Član Uprave Sarajeva, koji ima široke ovlasti, ostavio je otvorena vrata za povratak Ćire kući.

„Ćiro je kvalitetan, dokazan stručnjak. Nije jednostavno platiti takvog stručnjaka, ali vjerujem ako bi došlo do te priče da bi se našli. On je trener koji ima autoritet, koji motivira sve oko sebe, mamac za publiku, pa i sponzore. Jedino što mogu u ovom trenutku reći jeste da je sve otvoreno. Baš jučer sam se čuo sa Mirom, Ćirinim sinom. Pričali smo neobavezno, o svemu pomalo. Iskreno, volio bih da Ćiro ostvari uspjeh sa reprezentacijom Kine, da odvede selekciju na Olimpijske igre. Kada je Sarajevo u pitanju, stručnjaku kakav je on naša vrata su otvore¬na“, kaže Redžepagić.

Nista drugo da ne kazem osim da cekamo do subote sta ce se desavati u klubu !!!
Nemozete vi mrziti BOSNU koliko je ja mogu voliti !!!
Biti srcem vezan u tome lezi snaga !!!
Neka mi ne svane nek me nema neka me ne bude,neka me bez tebe ne probude SARAJVO,nananananana samo ti u mome srcu si SARAJVO...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 jun 2011, 21:20

miky_hz je napisao/la:Orebro lagano posustaje u domacem prvenstvu,pa su tako vecerasnjim porazom pali na 6-to mjesto,veceras su izgubili kuci od Djurgadena 2-1 koji je do ovog kola bio predzadnji,a proslo kolo su sa zadnjim na tabeli su igrali 0-0
Ma u toj ligi svak svakom skalp skida, **** za kladionice vopra :mrgreen: ništa neobično. Tome u prilog ide i podatak da je 1.70 bio kec na Orebro, džaba što je ovej "Đerdan" predzadnji ;) doduše jedinica na oba daju je nešto ko x2 na golove u holandskoj ligi :D

Bez obzira, nisu oni ekipa koje se trebamo nešto specijalno bojati, istina ne smije biti potcjenjivanja treba ozbiljno ući u utakmicu. Ali neki specijalni strah nešto, niđe veze. Mi smo nosioci oni nisu, mi smo ne tako davno izbacili tadašnjeg lidera njihovog prvenstva, oni nemaju pobjede u Evropi.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 23 jun 2011, 21:23

VanBasten je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:Orebro lagano posustaje u domacem prvenstvu,pa su tako vecerasnjim porazom pali na 6-to mjesto,veceras su izgubili kuci od Djurgadena 2-1 koji je do ovog kola bio predzadnji,a proslo kolo su sa zadnjim na tabeli su igrali 0-0
Ma u toj ligi svak svakom skalp skida, **** za kladionice vopra :mrgreen: ništa neobično. Tome u prilog ide i podatak da je 1.70 bio kec na Orebro, džaba što je ovej "Đerdan" predzadnji ;) doduše jedinica na oba daju je nešto ko x2 na golove u holandskoj ligi :D

Bez obzira, nisu oni ekipa koje se trebamo nešto specijalno bojati, istina ne smije biti potcjenjivanja treba ozbiljno ući u utakmicu. Ali neki specijalni strah nešto, niđe veze. Mi smo nosioci oni nisu, mi smo ne tako davno izbacili tadašnjeg lidera njihovog prvenstva, oni nemaju pobjede u Evropi.

ma to je smjesna ekipa, inace takvi klubovi su smjesni posreci im se nekad da vide evropu i to je to
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 jun 2011, 21:28

nick je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:

ma to je smjesna ekipa, inace takvi klubovi su smjesni posreci im se nekad da vide evropu i to je to
Tako nekako.

Davno je, haman dekada, švedski klub (Göteborg) igrao grupe Lige prvaka.
Sjećal se ko Göteborga? :mrgreen:

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 23 jun 2011, 21:30

i helsingborg je igrao grupnu fazu lige prvaka. sjećam se kad im je braco salihamidžić zabio gol. čini mi se da su tad izgubili 0-2 od bayerna.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 23 jun 2011, 21:33

te lige su propale kad su pare usle u fudbal, nekad neko sjevne i to je to... danska, svedska, norveska... jbg bolje zaradjuje zidar od fudbalera :)

igro i onaj alborg ili kako vec pa ga slavija nakanta... kopenhagen ove godine i bog zna kad ce opet
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 jun 2011, 21:35

pacovi_tu_ima je napisao/la:i helsingborg je igrao grupnu fazu lige prvaka. sjećam se kad im je braco salihamidžić zabio gol. čini mi se da su tad izgubili 0-2 od bayerna.
Jes' upravu si, eto nije dekada, jes decenija :mrgreen: , u sezoni 2000/01. Ali loši su bili do bola. Goteborg u svoj vakat nije bio naivan protivnik velikanima, tj kanta za nabijanja, mnogi su se namučili s njima :) , mada je norveški Rosenborg u tim godinama ipak važio za nezgodnijeg skandinavijskog protivnika kojeg niko nij eželio u grupi.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 23 jun 2011, 21:38

pacovi_tu_ima je napisao/la:i helsingborg je igrao grupnu fazu lige prvaka. sjećam se kad im je braco salihamidžić zabio gol. čini mi se da su tad izgubili 0-2 od bayerna.
Tada je Helsingborg izbacio Intera u 3. pretkolu, ali je u skupini služio za popravljanje gol razlike ako se dobro sjećam.
Što se tiče Kopenhagena, ne bih baš rekao kad će opet. Ove godine počinju od 3. pretkola i nositelji su i u njem i u eventualnom play offu.
Što se Sarajeva tiče po meni je u normalnim okolnostima mnogo bolji od Orebra, samo ne znam sad kakva je situacija u klubu, vidio sam na mnogim temama da se kuka, no svejedno igram ga na kladari, kao i Želju i Širokog.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 23 jun 2011, 21:39

VanBasten je napisao/la:
Jes' upravu si, eto nije dekada, jes decenija :mrgreen: , u sezoni 2000/01. Ali loši su bili do bola. Goteborg u svoj vakat nije bio naivan protivnik velikanima, tj kanta za nabijanja, mnogi su se namučili s njima :) , mada je norveški Rosenborg u tim godinama ipak važio za nezgodnijeg skandinavijskog protivnika kojeg niko nij eželio u grupi.
i sad nekad bljesne pojavi se i to je to, i brondbi nije bio los... jbt gledas teletekst i kontas to su sve ekipcine, rosenborg, geteborg, brondbi i jos par tih ekipa i onda dodju evropske utakmice i ubije ih cukaricki :mrgreen:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 jun 2011, 21:46

nick je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
i sad nekad bljesne pojavi se i to je to, i brondbi nije bio los... jbt gledas teletekst i kontas to su sve ekipcine, rosenborg, geteborg, brondbi i jos par tih ekipa i onda dodju evropske utakmice i ubije ih cukaricki :mrgreen:
Fakat, tako je. Okreće s ekolo sreće, što bi reko Kemal Malovičić :lol:
Roseborg je imao dobru školu, hem dobar scouting, ne znam kako su tako jednostavno nestali s evropske scene. Međutim, ako pogledaš i reprezentaciju, vidan je pad kvalitete, prijašnja norveška s Jonsenom, Solskjerom, Bergom i ekipom, je bila ozbiljna reprezentacija.
Bili su mi simpa ekipa sredinom devedesetih, sjećam se da su nekoliko put anamučili Juventus s onom sjajnom generacijom. čak mislim da su bili i četvrfinalisti, jednom, dva put.

bilinopolje
Kontakt:

Post Postao/la bilinopolje » 23 jun 2011, 21:48

Abdulah Ibrakovic ocekujte kratke pasove provjeren info
razocara me likce po ko zna koji put .....al

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 jun 2011, 21:50

bilinopolje je napisao/la:Abdulah Ibrakovic ocekujte kratke pasove provjeren info
NAjgori izbor, ako je istina.
Mada, koliko je provjerenih infa koja na kraju ispadoše pupa hava bilo u psoljednjih 72h, ne vjerujem dok ne pročitam zvanično.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2011, 21:50

Helsingborg je tada izbacio Intera u 3. pretkolu LP... ;) i to recoba fulio penal za prolaz u 90. minuti...dobro se sjecam...

Svedski klubovi su bili jaki u 80-tim, kada je Malmo igrao finale Kupa sampiona, a Goteborg osvajao Kup Uefa 2x.

Sto se tice Orebra.Ljudi su duplo skuplji od nas, sto se tice vrijednosti igraca, tako da...nezz zasto se zanosite cinjenicom da smo bili nosioci i da smo zbog toga favoriti, nema to veze. U bubnju je bilo bar 4-5 ekipa koje su jace od nas ili pribliznog kvaliteta, a medju njima je i Orebro.

Bezveze ih podcjenjujete, nije utakmica sa Helsingborgom od prije dvije godine nikakvo mjerilo. Tada smo imali relativno dobu situaciju u klubu, fino poslozen igraci kadar i malo srece, a da smo nesto bolji bili, nismo toliko. Danas imamo veliku krizu u klubu u svakom smislu i ne vidim cemu taj optimizam u toj mjeri....

Svedkska liga je jaca od nase i to je to. Tako da, Orebro je favorit ili bar sanse su nam 50-50..ja licno ne ocekujem previse, jedino da nam se bas poklope stvari i malo konsolidujemo redove do tih tekmi.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 23 jun 2011, 21:52

ma sjecam se ko djete tih imena i klubova, dandi, rosenborg itd itd i ljudi samo grohnuse... sve se svelo na spaniju i englesku, mislim tu su i svabe, talijani, francuzi...jbt sad gledas videoton igro finale, i tako te ekipe sto su nekad bile zvucne nestadose

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 jun 2011, 21:54

sarajlija89 je napisao/la:Helsingborg je tada izbacio Intera u 3. pretkolu LP... ;) i to recoba fulio penal za prolaz u 90. minuti...dobro se sjecam...

Svedski klubovi su bili jaki u 80-tim, kada je Malmo igrao finale Kupa sampiona, a Goteborg osvajao Kup Uefa 2x.

Sto se tice Orebra.Ljudi su duplo skuplji od nas, sto se tice vrijednosti igraca, tako da...nezz zasto se zanosite cinjenicom da smo bili nosioci i da smo zbog toga favoriti, nema to veze. U bubnju je bilo bar 4-5 ekipa koje su jace od nas ili pribliznog kvaliteta, a medju njima je i Orebro.

Bezveze ih podcjenjujete, nije utakmica sa Helsingborgom od prije dvije godine nikakvo mjerilo. Tada smo imali relativno dobu situaciju u klubu, fino poslozen igraci kadar i malo srece, a da smo nesto bolji bili, nismo toliko. Danas imamo veliku krizu u klubu u svakom smislu i ne vidim cemu taj optimizam u toj mjeri....

Svedkska liga je jaca od nase i to je to. Tako da, Orebro je favorit ili bar sanse su nam 50-50..ja licno ne ocekujem previse, jedino da nam se bas poklope stvari i malo konsolidujemo redove do tih tekmi.
Pa šta ako su skuplji?
Možda, samo možda da nam klubovi ne grcaju u dugovima, da je generalno ekonomska situacija u zemlji bolja, možda bi tada naši domaći igrači bili jednako plaćeni kao oni u Švedskoj. Ne možeš mi sad reći da je recimo neki stoper u 3 ligi njemačke koji zarađuje više od Torlaka recimo a priori i bolji igrač
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 23 jun 2011, 21:55, ukupno mijenjano 1 put.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 23 jun 2011, 21:54

ne igraju pare ;)
FORZA MARŠAL !!!

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 23 jun 2011, 21:55

Ma ja bi volio Musemica covjek koji je odan klub mislim voli ovaj klub podrzavao je nas navijace uvijek i to je to .
Ali eto samo da bude neki dobar , ozbiljan trener koji ce prvo napraviti igru pa onda uzeti i Titulu ili neki Europski uspjeh .
Sto se tice Europe i utakmica s ovim Svedzanima ja mislim da cemo proci mada se ne treba opustati nikad protiv bilo koga ali opet to je moje misljenje . S pravim trenerom i ekipom koju imamo plus par pojacanja mozemo proci dalje a onda sta se boriti pa .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 23 jun 2011, 21:56

sarajlija89 je napisao/la:Helsingborg je tada izbacio Intera u 3. pretkolu LP... ;) i to recoba fulio penal za prolaz u 90. minuti...dobro se sjecam...

i opstina centar ima veci budjet od moldavije pa serif igra ligu prvaka i kup uefa... juventus je skuplji od leha pa ga ovi izbacise, pusti to sto je standard veci pa eto skuplja ekipa

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2011, 21:58

Ne igraju q :lol: :lol:

Pare su sve 8-)

Mi da imamo pare, svasta bi mogli, al nemamo i ne mozemo nista :mrgreen: :roll: 8-)

60-40 za njih...realno...apsolutno vazna ce biti prva tekma, ako tamo izvucemo povoljan rezaultat, ovdje mozemo proci na krilima navijaca.

@nick

taj serif je drzava u drzavi :lol:

Jbg...

Mislim, razumijem o cemu govrite, ali akcenat je na sredjenoj, odnosno nesredjenoj ekonomskoj situaciji, u smislu da od uslova rada, kupovne moci itd. dosta zavisi. Znam ja da mi imamo bolje igrace nego Svedi, ali...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.