FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rusina_jr
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rusina_jr » 25 jun 2011, 15:32

Bianconeri1988 je napisao/la:U prvoj utakmici je najbitnije neprimiti gol...

To će biti prva službena utakmica sezone, igrači jednostavno moraju da lete i ostave srce na terenu, u protivnom nismo ništa uradili...

Osim će njih motivirati, to me ne brine...Naše je samo da odemo gore i potrošimo grla, a kad smo mi u najboljem izdanju onda su i igrači...

Više me brine skepticizam i pesimizam pojedinih forumaša koji se predstavljaju kao navijači Želje...
Tacno tako drug , trebamo animirati sve navijace i one koji vole Zelju da dodju na utakmicu i pomognu voljenom timu , jer i ja sam optimista glede Sherifa , uvjeren sam da ih mozemo proci ! Nije isto kad igras pred 7k i pred 20 k , koji bi to stimulans igracima bio ! 8-)
Željezničar za život cijeli !

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 25 jun 2011, 15:35

8-)
Željezničar za život cijeli !

cera1
Kontakt:

Post Postao/la cera1 » 25 jun 2011, 15:38

AYAN je napisao/la:Jbt ko bi reko da se i pedesetogodišnjaci bakću na forumima... halal im pita.

Međutim, to što je neko gledao Mešu, Škoru, Bukala i sl... ne znači da sada Višću treba posmatrati kao, da izvinu admini, neki "isprdak". Višća je jako talentovan igrač i moramo biti svjesni da od njega željo može najviše zaraditi iz više razloga:

1. Igra poziciju koja je jako atraktivna i tražena
2. Igrači njegovog tipa su skuplji od golmana...(To govorim zato što je Šeha možda kvalitetniji posmatrajući kategoriju golmana, ali ipak su igrači koji igraju na Višćinoj poziciji skuplji i na njima se više zaradi nego na golmanima.)
3. Mlad i pun htijenja i talenta...konstantno nadograđuje svoj kvalitet.
...

Garantujem za tog momka, da kad dođe u priliku da igra u ekipi sa klasnim igračima, on će tek pokazati koliko je dobar igrač. Ovo tvrdim jer sam vidio kako se snalazi u igri kad je igrao prijateljsku protiv poljske. Gledao sam ga na treningu Repke kada je imao priliku da igra u ekipi sa spahićem, sa Džekom, Štilićem, Misketom...
Momak je jednostavno prvoklasni talenat, ima sjajan pregled igre, čak po mom mišljenju njegova kreativnost prevazilazi standarde naše lige, pa ga ponekad ni saigrači iz našeg Želje ne shvate na pravi način...

A ovaj iz Jagodine, što ga neko spomenu... izgleda brz, jak, visok, a i sposoban u napadu... pa bujruN, od viška ne boli glava... 8-)
Vidis prijatelju... ovi pedesetogodisnjaci koji se bakcu po forumima,bakcali su se po forumima dok si ti i takvi kao ti nosili pelene i igrali se u pjesku,ovo je otvoreni medij za svakoga i svako ima pravo da pise,,,netreba se vredjati...pozdrav,,,i ziv bio..

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 25 jun 2011, 15:50

cera1 je napisao/la: Vidis prijatelju... ovi pedesetogodisnjaci koji se bakcu po forumima,bakcali su se po forumima dok si ti i takvi kao ti nosili pelene i igrali se u pjesku,ovo je otvoreni medij za svakoga i svako ima pravo da pise,,,netreba se vredjati...pozdrav,,,i ziv bio..
U mom tekstu je bilo najmanje priče o pedesetogodišnjacima, ali eto izvinjavam se ako se bilo ko našao uvrijeđen tom mojoj gestom...

Pelene sam nosio davne 85-86... pa ako su tada postojali forumi... onda štaŠ jbg... zaboravio sam na tu činjenicu.. 8-)

Što se tiće Višće, nebih želio da postane zvijezda, a da neko onda poslije priča kako su ga neki pametni "Željovci" zvali klocem...i da tako umanjuju ulogu Želje u njegovom fudbalskom razvoju, kao što je i slučaj sa Džekom.

8-)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

cera1
Kontakt:

Post Postao/la cera1 » 25 jun 2011, 15:56

AYAN je napisao/la:
cera1 je napisao/la: Vidis prijatelju... ovi pedesetogodisnjaci koji se bakcu po forumima,bakcali su se po forumima dok si ti i takvi kao ti nosili pelene i igrali se u pjesku,ovo je otvoreni medij za svakoga i svako ima pravo da pise,,,netreba se vredjati...pozdrav,,,i ziv bio..
U mom tekstu je bilo najmanje priče o pedesetogodišnjacima, ali eto izvinjavam se ako se bilo ko našao uvrijeđen tom mojoj gestom...

Pelene sam nosio davne 85-86... pa ako su tada postojali forumi... onda štaŠ jbg... zaboravio sam na tu činjenicu.. 8-)

Što se tiće Višće, nebih želio da postane zvijezda, a da neko onda poslije priča kako su ga neki pametni "Željovci" zvali klocem...i da tako umanjuju ulogu Želje u njegovom fudbalskom razvoju, kao što je i slučaj sa Džekom.

8-)
negdje su postojali forumi,,ti mislis da su pedesetogodisnjaci pre stari za forume...hahaha
Zadnja izmjena: cera1, dana/u 25 jun 2011, 15:57, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 jun 2011, 16:06

avlami97 je napisao/la:Niko ne može garantirati da bi dovođenjem "jakih-skupih" igrača u ovom prijelaznom roku, prošli ovaj Sherif, kao što niko ne može reći da ga i sa ovom ekipom ne možemo proći. Ekipa mora biti uigrana za Evropske utakmice i to je najbitnije. Ovi novi igrači, sa dosadašnjom ekipom, tek naredne godine uz jedno 2-3 ciljana pojačanja u zimskom prijelaznom roku, bi mogla napraviti veći iskorak u Evropi.
Najbitnije je da se sistem uspostavio i ništa se ne može preko noći.
@Alipašino se sigurno sjeća, da je i ekipa koja je igrala u polufinalu KUPA UEFA, prošla svoj put sazrijevanja. Švabo je 1978/79 preuzeo Želju i trebalo mu je 5-6 godina da napravi "rezultat" u Evropi. Mnoge stvari su se morale poklopiti da bi "isplivala" prava generacija.
Sa @Alipašinom, se slažem da se kvalitet same igre mora popraviti, jer nekada su ljudi na utakmice dolazila radi Ćobinog zagrijavanja, Bukalovog udarca, Sprečine igre glavom, Škorinih driblinga, Komšićevog vriska ili Nikićevih radovanja nakon gola.
Moramo priznati da su tada igrači bili daleko tehnički bolji i da je kvalitet fudbala bio na daleko većem nivou od sadašnjeg kojeg gledamo u ovoj ligi.
Ja sam bez obzira na sve, skoro pa ubijeđen da ćemo proći Moldavce, a dalje kako nam bude.
Sretno plava nacijo.
kvaka je u tome što su ti "skupi" igrači za naše prilike i dalje dno za evropske prilike. čak i mamić sa 70 miliona eura plusa na računu (pre)skupo plaća ljude koji su za evropske prilike polovnjaci (tipa kufre ili jens novotni) i godinama i godinama ne može da napravi pravi iskorak i plasira se u ligu prvaka ili prezimi u kupu uefa. partizan koji se jedini sa balkana uspio plasirati u zadnje vrijeme u ligu šampiona uopšte ne dovodi skupe strane igrače, ne plaća nikoga milione, nego kupuje vrlo rano talentovanu djecu iz cijele srbije i dovodi ih u svoj teloptik, a od stranaca šta naleti...i čak ni tako ne može da zadrži nekoga čim se on iole proslavi. vremena kada su najbolji balkanski igrači igrali u balkanskim klubovima su prošla, najvjerovatnije u nepovrat.

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 25 jun 2011, 16:31

Gazi je napisao/la:Nece ovo danas na dobro.Mozes zamisliti ni jedno provjereno ime da se kaze da ce doci :roll:

Treba ovo sve oćerati :lol:
Sto se tice @ Alpasina nek on prati komsinice,svakako prolaze u trece kolo,a usput su favoriti za titulu po njemu,a mi smo karine ccc :roll:
Najgora su mi ova "provjerena" imena ! Do sad je svaki put bilo puko zaebavanje naroda i narodnosti. Hajde nek bude vec jednom konkretno. Teško ćemo protiv Ešerifija koli...
Osim - drugo ime za Želju !

Gazi
Kontakt:

Post Postao/la Gazi » 25 jun 2011, 16:34

rossoner je napisao/la:
Gazi je napisao/la:Nece ovo danas na dobro.Mozes zamisliti ni jedno provjereno ime da se kaze da ce doci :roll:

Treba ovo sve oćerati :lol:
Sto se tice @ Alpasina nek on prati komsinice,svakako prolaze u trece kolo,a usput su favoriti za titulu po njemu,a mi smo karine ccc :roll:
Najgora su mi ova "provjerena" imena ! Do sad je svaki put bilo puko zaebavanje naroda i narodnosti. Hajde nek bude vec jednom konkretno. Teško ćemo protiv Ešerifija koli...
:lol:
Ja tebe volim,volim te fakat!!!

Švabo : "U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse"

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 25 jun 2011, 16:52

cera1 je napisao/la:
AYAN je napisao/la:

8-)
negdje su postojali forumi,,ti mislis da su pedesetogodisnjaci pre stari za forume...hahaha
Pa dobro, forumi su postojali i u Staroj Grčkoj, međutim to nije tema ove teme...

Ja sam se osvrnuo na to da spominjanje nekih starih vremena, u cilju omalovažavanja današnjeg igračkog kadra Želje, nije primjereno za te ozbiljne godine pedesetogodišnjaka ;)

Neću više o tome ništa reći.
end/
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 25 jun 2011, 17:49

Bit ce tesko protiv Serifa jedno 2-3 gola razlike za nas 8-)

25.06.2011/17:49
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 25 jun 2011, 18:03

zeljocity je napisao/la:Bit ce tesko protiv Serifa jedno 2-3 gola razlike za nas 8-)

25.06.2011/17:49
Odes u dzamiju ili crkvu i pomolis se za 1-0..a ja vam iz sveg srca zelim barem takvu (minimalnu) pobjedu jer realno za pobjedu sa vise razlike ni mi ni vi u ovom trenutku nismo sposobni
U Moldaviji parkirate 2 trolejbusa pred svoju avliju i pokusate nesto uraditi iz kontri...
Ako se gore otvorite...lose vam se pise

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 25 jun 2011, 18:25

Ma dajte Pitari šta se brinete za nas, kako smo osvajali u zadnje dvije sezone trofeje(kako vi kažete kupovali) tako ćemo proći i Sherif.Malo "nabildamo" koeficijent i tako svake sezone pomalo i eto nas za 2-3 godine u Europa ligi, ako ne i u L.P. 8-)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 25 jun 2011, 18:29

Hamo je napisao/la:Ma dajte Pitari šta se brinete za nas, kako smo osvajali u zadnje dvije sezone trofeje(kako vi kažete kupovali) tako ćemo proći i Sherif.Malo "nabildamo" koeficijent i tako svake sezone pomalo i eto nas za 2-3 godine u Europa ligi, ako ne i u L.P. 8-)
prvo trebamo proci prvu prepreku u evropi, pa onda da mastamo o europa ligi i ligi prvaka, a do tad zujo moze bacati nekom drugom bombe da je cilj da se udje u grupe EL, ako je cilj nek dovede igrace kako Bog zapovjeda, a ne samo da gledamo kome ce ugovor isteci, pa da ga mi pokupimo i onda kao time se falimo, heeeej uzeli smo kapitena celiku i to za 0 km, ko da smo uzeli kapitena partizana, tako se ponasamo
Za zivot cijeli!

bojan-vultures
Kontakt:

Post Postao/la bojan-vultures » 25 jun 2011, 19:37

Samo da ne potcijenite Šerif. Vrlo jaka ekipa za naše prilike, iako su definitivno slabiji nego prošlih sezona. Ipak, mislim da su mnogo jači od Želje u ovom trenutku. Po meni jako loš potez prodaja golmana Šehića uoči utakmice, ali ajde biće valjda neke koristi. Uglavnom, želim vam sreće biće vam potrebna, kao i nama.

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 25 jun 2011, 19:52

gdje tacno Zeljo ide na pripreme u Sloveniju,,i gdje i kad tacno igra sa Sturmom ,volio bih pogledati tekmu ako netko zna neka napise malo tacnije podatke ovdje !!!!! hvalla unaprijed

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 25 jun 2011, 19:54

bojan-vultures je napisao/la:Samo da ne potcijenite Šerif. Vrlo jaka ekipa za naše prilike, iako su definitivno slabiji nego prošlih sezona. Ipak, mislim da su mnogo jači od Želje u ovom trenutku. Po meni jako loš potez prodaja golmana Šehića uoči utakmice, ali ajde biće valjda neke koristi. Uglavnom, želim vam sreće biće vam potrebna, kao i nama.
mah iskreno, ni mi ni vi nemamo neke sanse... mozemo se mi nadat ali sa ovim igracima samo na srecu mozemo pobjedit...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 25 jun 2011, 19:57

bojan-vultures je napisao/la:Samo da ne potcijenite Šerif. Vrlo jaka ekipa za naše prilike, iako su definitivno slabiji nego prošlih sezona. Ipak, mislim da su mnogo jači od Želje u ovom trenutku. Po meni jako loš potez prodaja golmana Šehića uoči utakmice, ali ajde biće valjda neke koristi. Uglavnom, želim vam sreće biće vam potrebna, kao i nama.
Svaka cast na postu jednom normalnom navijacu...
I ako izgubimo i vi i mi, podsjecam da osim sportskog ove utakmice sadrze i neke druge elemente (financijske prije svega) koji svim nasim klubovima jako trebaju.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 jun 2011, 20:06

****, ako ćemo realno, svako ko stvarno prati fudbal (i koga se pita nešto u ekipi) zna da su oni favoriti. tako da po meni potcjenjivanja može biti samo sa druge strane. a veća je opasnost da mi unaprijed skinemo gaće nego da se nafuramo da smo favoriti.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 25 jun 2011, 20:13

ChWilla je napisao/la:****, ako ćemo realno, svako ko stvarno prati fudbal (i koga se pita nešto u ekipi) zna da su oni favoriti. tako da po meni potcjenjivanja može biti samo sa druge strane. a veća je opasnost da mi unaprijed skinemo gaće nego da se nafuramo da smo favoriti.
vec smo skinuli, da imamo bilo kakve ambicije nasli bi bar lijevog beka...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 25 jun 2011, 20:14

nick je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:****, ako ćemo realno, svako ko stvarno prati fudbal (i koga se pita nešto u ekipi) zna da su oni favoriti. tako da po meni potcjenjivanja može biti samo sa druge strane. a veća je opasnost da mi unaprijed skinemo gaće nego da se nafuramo da smo favoriti.
vec smo skinuli, da imamo bilo kakve ambicije nasli bi bar lijevog beka...
pa sta se cudite kad je Amar odmah rekao da nemamo sanse...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Doktorinho, Google [Bot], Hrasno15, mavi i 17 gostiju.