Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Valencia
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Valencia » 01 jul 2011, 12:38

Im'o sam osjecaj da ce neki od nebodera napraviti iznenadjenje,.. O tome sam pis'o prije Vimbldona. Al' svakako nisam mog'o znati ko ce i koga ce :mrgreen: .

Federera nisam gled'o ni u jednom mecu. Uoci Vimbldona sam mislio da je blagi favorit za titulu. Ipak, nije mi toliko iznenadjenje sto je isp'o od Conge,.. Bio sam iznenadjen kada sam vidio da je isp'o iako je im'o 10-15 neiznudjenih gresaka u 5 setova :o . Kako je onda igr'o Conga :o :shock: . Zao mi je sto sam propustio taj mec.

Congu sam gled'o protiv Nadala u Kvinsu. Izgleda da je u naletu kao Berdih prosle godine. Nece biti iznenadjenje ako prodje Djokovica, mada ce tesko vezati tri velike pobjede. Sa Congom se nikada ne zna,.. Ako je jedan od njegovih dana, onda moze pomesti svakoga. Ne pamtim da je neko rasturio Nadala kao Conga u Melburnu. Nadal nikada nije bio onako nemocan. On moze osvojiti, a moze potpuno zakazati. Nepredvidiv igrac.

Djokovic ne igra dobro. Zanimalo me je kako ce preziviti gorak poraz iz Pariza. Osjeti se da to nije onaj Djokovic sa pocetka sezone,.. Samopouzdanje je evidentno uzdrmano. Uz to, trava je podloga na kojoj se najlabije snalazi. Moze se desiti da mu polufinalni mec bude tezi od eventualnog finalnog. Ako Conga bude kao Berdih prosle godine, onda Djokovic moze samo statirati. U eventualnom finalu sa Nadalom bi sanse bile manje vise podjednake.

Nadal polako podize formu. Nije to Nadal sa proslog Vimbldona, al' mi djeluje sigurnije nego u Parizu. Malo vise vjeruje u svoje napadacke opcije. Momak je mentalno daleko najjaci igrac. On ne mora igrati najbolji tenis da bi pobjedio, dok drugi moraju igrati najbolje da bi porazili njega. tako je kada igras protiv najboljeg svih vremena. Ne vjerujem da mu Marej moze napraviti problem, iako Skota nisam gled'o u ovoj sezoni. Mislim, sigurno ce to biti tezak mec, al' ce nijanse ponovo otici na stranu Nadala.

Tomic je pozitivno iznenadio. Nevjerovatno podsjeca na Mareja. Samo bi mu bilo pametno da Skota ne uzima kao uzor. Mora jos raditi na ofanzivi i bice ozbiljan kandidat za velike rezultate.

Del Potro se polako vraca, al' je pauza nazalost trajala predugo. Mozda ce tek sljedece sezone biti onaj pravi. To je momak koji moze igrati potpuno ravnopravno sa Nadalom i Djokovicem.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 12:45

Armageddon2012 je napisao/la:Yebo Congu,bolje da nas covjek pobjedi. Ja sam i za Ivanisevica skakao kad je uzimao Wimbledon,uvijek su mi drazi ovdasnji igraci od bjelosvjetskih.Ja bih bas volio da Novak pobjedi,mada nisam optimista.
Skakao sam i ja za Ivaniševića, i opet bih, nisam primjetio da diže tri prsta kad pobijedi i sično...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jedan_je_nole
Kontakt:

Post Postao/la jedan_je_nole » 01 jul 2011, 12:48

Virtu4l je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:Yebo Congu,bolje da nas covjek pobjedi. Ja sam i za Ivanisevica skakao kad je uzimao Wimbledon,uvijek su mi drazi ovdasnji igraci od bjelosvjetskih.Ja bih bas volio da Novak pobjedi,mada nisam optimista.
Skakao sam i ja za Ivaniševića, i opet bih, nisam primjetio da diže tri prsta kad pobijedi i sično...
Virtual neprijatno sam iznenadjen tvojim postom.
Smatram te kompetentim za tenis,kad ono.....razočarenje na osnovu ovog posta.......neću u tu sferu da zalazim......Al ako je stvar tri prsta jbg.....zar treba dizat dva?

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 01 jul 2011, 12:50

jedan_je_nole je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Smatram te kompetentim za tenis,kad ono.....razočarenje na osnovu ovog posta.......neću u tu sferu da zalazim......Al ako je stvar tri prsta jbg.....zar treba dizat dva?
pa zar mozes ocekivati da neki bosnjak navija za njega kad dize 3 prsta ? da li bi tebi bio drag bosnjak u bilo kojem sportu kad bi uspjeh prosljavljao ljubeci mjesec i zvijezdu?
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 01 jul 2011, 12:51

jedan_je_nole

Ajd pustite ove bolesne i iskompleksirane nacionaliste,naka mi neko odgovori koji mec igra Djokovic,prvo ili drugo polufinale?
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 12:56

jedan_je_nole je napisao/la:Virtual neprijatno sam iznenadjen tvojim postom.
To su razlozi zbog kojih mi je svejedno hoće li Novak pobijediti ili ne. Navijam za dobar meč, a pobjednik me ne zanima, npr. za razliku od drugog meča.
Voli te tvoje Sarajevo.

jedan_je_nole
Kontakt:

Post Postao/la jedan_je_nole » 01 jul 2011, 12:59

bolesne i iskompleksirane nacionaliste,
Nemaš pravo da ovako vrijedjaš. Na kraju tebe niko ništa nije ni pitao,već Virtuala jer me iznenadilo da na tenisera gleda isključivo sa te strane. Za mene je vrhunski sportista ili dobar ili loš ali na osnovu igre,nikako nacionalnosti. Dakle ako je nekom loš ili ne navija za njega samo iz razloga što priča jezik koji priča ili podiže tri prsta jbt ga. Dakle to što kažeš da sam bolestan i iskompleksiran,možeš svom tati reć,meni nikako,ne dozvoljavam ti. Ne poznaješ me na kraju krajeva,dakle meni prvom veliko fudbalsko ime kakav je Džeko je jedan od omiljenih napadača u Evropi,dakle totalno me ne zanima što čovjek ljubi ljiljan ili zvijezdu. Sve ovo ne bih ni pisao znam da je off,al me čovjek nazva bolesnikom i nacionalistom,od čega mi se povraća.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 01 jul 2011, 13:03

ˇ@bimbrlica @Virtu4l....što bi meni smetao mjesec i zvijezda????ja sportistu volim kao sportistu....i još jedna info....tri prsta su patriotski simbol,star vjekovima,u uskoj vezi je sa religijom,ali ne skroz religijski....a mjesec i zvijezda jesu religijski...Ali što bi meni smetalo to?relisijski simboli ne trebaju smetati nikome...a to što suneki idioti pod plaštom tih simbola radili zlodjela...to su pojedinci...a ne čitav narod ;) ;) ;) ..zato nema razloga da neki bošnjak ne navija za Novaka zatošto ovaj diže 3 prsta....
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 01 jul 2011, 13:04

@jedan je nole

Nisam tebi ni rekao da si nacionalista,nego ovima ispranog mozga koji na temi o tenisu involviraju pricu o tri prsta.A samo me zanimalo koji mec igra Novak,ako je vjerovati txt prvi od 14h.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 01 jul 2011, 13:09

mnogo_smo_jaki je napisao/la:ˇ@bimbrlica @Virtu4l....što bi meni smetao mjesec i zvijezda????ja sportistu volim kao sportistu....i još jedna info....tri prsta su patriotski simbol,star vjekovima,u uskoj vezi je sa religijom,ali ne skroz religijski....a mjesec i zvijezda jesu religijski...Ali što bi meni smetalo to?relisijski simboli ne trebaju smetati nikome...a to što suneki idioti pod plaštom tih simbola radili zlodjela...to su pojedinci...a ne čitav narod ;) ;) ;) ..zato nema razloga da neki bošnjak ne navija za Novaka zatošto ovaj diže 3 prsta....
Potpis..
i da dodam kad Brazilci pobjede i dižu ruke prema nebu, uz natpise na majicama "i belong to jesus" i sl.. to nikom ne smeta.. Ali tri prsta Srba, te mjesec i zvijezda Bošnjaka nam smetaju.. Znam ja nas, yebo ti nas..
Inače na Wimbledonu navijam za Murraya, čisto zbog britanskog prokletstva, ali sad bih volio da Nole osvoji i što više diže tri prsta.. Liječite se dok ste mladi..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 01 jul 2011, 13:10

spielführer_21 je napisao/la:
mnogo_smo_jaki je napisao/la:ˇ@bimbrlica @Virtu4l....što bi meni smetao mjesec i zvijezda????ja sportistu volim kao sportistu....i još jedna info....tri prsta su patriotski simbol,star vjekovima,u uskoj vezi je sa religijom,ali ne skroz religijski....a mjesec i zvijezda jesu religijski...Ali što bi meni smetalo to?relisijski simboli ne trebaju smetati nikome...a to što suneki idioti pod plaštom tih simbola radili zlodjela...to su pojedinci...a ne čitav narod ;) ;) ;) ..zato nema razloga da neki bošnjak ne navija za Novaka zatošto ovaj diže 3 prsta....
Potpis..
i da dodam kad Brazilci pobjede i dižu ruke prema nebu, uz natpise na majicama "i belong to jesus" i sl.. to nikom ne smeta.. Ali tri prsta Srba, te mjesec i zvijezda Bošnjaka nam smetaju.. Znam ja nas, yebo ti nas..
Inače na Wimbledonu navijam za Murraya, čisto zbog britanskog prokletstva, ali sad bih volio da Nole osvoji i što više diže tri prsta.. Liječite se dok ste mladi..

Tačno...i zaboravio sam ovo za Brazilce.... :lol: ......Voli svoje,poštuj tuđe ;)
Naprijed Nole!!! 8-)

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 01 jul 2011, 13:13

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
Potpis..

Tačno...i zaboravio sam ovo za Brazilce.... :lol: ......Voli svoje,poštuj tuđe ;)
Naprijed Nole!!! 8-)
ma meni je svejedno hoce li on pobjediti ili nece,ali mi se ne svidja njegovo ponasanje u pojedinim trenutcima meca,kad gubi uvijek ima problema sa disanjem,pa neki njegovi ludjacki pogledi prema svojoj lozi,pa koliko se sjecam znao je oca izbaciti sa tribina kad gubi...

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 01 jul 2011, 13:14

bimbrlica je napisao/la: ma meni je svejedno hoce li on pobjediti ili nece,ali mi se ne svidja njegovo ponasanje u pojedinim trenutcima meca,kad gubi uvijek ima problema sa disanjem,pa neki njegovi ludjacki pogledi prema svojoj lozi,pa koliko se sjecam znao je oca izbaciti sa tribina kad gubi...

Pa dobro ....to su skroz drugi razlozi(normalni),da ne navijaš za njega..u odnosu na ono prvo.. ;)

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 01 jul 2011, 13:15

Ima Nole tih majmunskih poteza,ali takvi smo svi balkanci,impulsivni,preemotivni,na momente neracionalni i radimo u korist svoje stete. Nikad on ne moze biti hladan i racionalan kao jedan Svajcarac Federer.

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 01 jul 2011, 13:17

Armageddon2012 je napisao/la:Ima Nole tih majmunskih poteza,ali takvi smo svi balkanci,impulsivni,preemotivni,na momente neracionalni i radimo u korist svoje stete. Nikad on ne moze biti hladan i racionalan kao jedan Svajcarac Federer.
Bolje je i biti srčan, nego ne pokazivati nikakve emocije.
Iskreno prizeljkujem finale Murray - Đoković i da konačno Andy osvoji jedan Grand Slam. Uglavnom biće dobri mečevi danas to je sigurno :D
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 jul 2011, 13:19

Hocetel prestat?

Ako Tsonga pobijedi Dokovica i u finalu Murraya, postat ce jedini igrac koji je u nepunih mjesec dana pobijedio cetvoricu najboljih igraca... 8-)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 01 jul 2011, 13:20

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la: ma meni je svejedno hoce li on pobjediti ili nece,ali mi se ne svidja njegovo ponasanje u pojedinim trenutcima meca,kad gubi uvijek ima problema sa disanjem,pa neki njegovi ludjacki pogledi prema svojoj lozi,pa koliko se sjecam znao je oca izbaciti sa tribina kad gubi...

Pa dobro ....to su skroz drugi razlozi(normalni),da ne navijaš za njega..u odnosu na ono prvo.. ;)
meni je potpuno svejedno da li ce on dizati tri prsta ili nece,ali mislim da to ne bi trebao raditi jer navlaci mrznju na sebe od odredjenog dijele balkanaca...kad je Ivanisevic bio u vrhu vecina balkana je navijala za njega ali on nikada nije na sl nacin slavio pobjede...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 13:23

Sorry ako sam nekoga uvrijedio.

Munibe, ništa od toga. Možda prođe Novaka, nekom ludom igrom ili šta ja znam čime, ali u finalu mu ne bih dao previše šanse.
Voli te tvoje Sarajevo.

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 01 jul 2011, 13:25

Virtu4l je napisao/la:Sorry ako sam nekoga uvrijedio.

Munibe, ništa od toga. Možda prođe Novaka, nekom ludom igrom ili šta ja znam čime, ali u finalu mu ne bih dao previše šanse.
moze li tvoj ljubimac do pobjede protiv Nadala ? na travi mu do sada u karijeri nije uspio uzet nijedan set...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 jul 2011, 13:28

Potpis..
Upravo tako. Mene nervira sto nekima smeta kada Brazilci velicaju ljubav prema Isusu. Da se razumijemo, ateista sam 100%, vjeru gledam iskljucivo kao kulturno naslijedje, nista vise od toga. Al' svakako nisam agresivni ateista koji ce nekome braniti pravo na vjeru, iako je vjerovanje po meni besmisleno. Neka Brazilci stalno velicaju Isusa ako im je volja, neka Riberi i Keita svaki put zhvale Alahu na postignutom golu (sta god im volja),.. Neka igraci Saudijske Arabije klanjaju kada postignu gol, neka Bude i Jevreji obiljeze na svoj nacin,.. To meni nista ne smeta, sasmo ako ne traje predugo :mrgreen: .

Sto se tice tri prsta, kol'ko znam (a slabo znam), to predstavlja sveto trojstvo - otac, sin i sveti duh. Dakle, vjersko patriotski simbol, koji nema nikakvu zlu pozadinu. Druga je stvar sto se svasta desavalo pod odredjenim simbolima. Mogu ja nekome sa znakom 'peace' od 5 kila razbiti glavu, al' to ne moze oskrnaviti taj miroljubivi znak :mrgreen: .

Al' ovo je Balkan, svasta se izdesavalo, tako da mogu razumjeti one koji imaju averziju prema odredjenim simbolima. Sve je to stvar ljudkse prirode.

Nemojte to ovdje komentarisati. Drzite se sporta, ne kontaminirajte ovu temu :D .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.