Federera nisam gled'o ni u jednom mecu. Uoci Vimbldona sam mislio da je blagi favorit za titulu. Ipak, nije mi toliko iznenadjenje sto je isp'o od Conge,.. Bio sam iznenadjen kada sam vidio da je isp'o iako je im'o 10-15 neiznudjenih gresaka u 5 setova

Congu sam gled'o protiv Nadala u Kvinsu. Izgleda da je u naletu kao Berdih prosle godine. Nece biti iznenadjenje ako prodje Djokovica, mada ce tesko vezati tri velike pobjede. Sa Congom se nikada ne zna,.. Ako je jedan od njegovih dana, onda moze pomesti svakoga. Ne pamtim da je neko rasturio Nadala kao Conga u Melburnu. Nadal nikada nije bio onako nemocan. On moze osvojiti, a moze potpuno zakazati. Nepredvidiv igrac.
Djokovic ne igra dobro. Zanimalo me je kako ce preziviti gorak poraz iz Pariza. Osjeti se da to nije onaj Djokovic sa pocetka sezone,.. Samopouzdanje je evidentno uzdrmano. Uz to, trava je podloga na kojoj se najlabije snalazi. Moze se desiti da mu polufinalni mec bude tezi od eventualnog finalnog. Ako Conga bude kao Berdih prosle godine, onda Djokovic moze samo statirati. U eventualnom finalu sa Nadalom bi sanse bile manje vise podjednake.
Nadal polako podize formu. Nije to Nadal sa proslog Vimbldona, al' mi djeluje sigurnije nego u Parizu. Malo vise vjeruje u svoje napadacke opcije. Momak je mentalno daleko najjaci igrac. On ne mora igrati najbolji tenis da bi pobjedio, dok drugi moraju igrati najbolje da bi porazili njega. tako je kada igras protiv najboljeg svih vremena. Ne vjerujem da mu Marej moze napraviti problem, iako Skota nisam gled'o u ovoj sezoni. Mislim, sigurno ce to biti tezak mec, al' ce nijanse ponovo otici na stranu Nadala.
Tomic je pozitivno iznenadio. Nevjerovatno podsjeca na Mareja. Samo bi mu bilo pametno da Skota ne uzima kao uzor. Mora jos raditi na ofanzivi i bice ozbiljan kandidat za velike rezultate.
Del Potro se polako vraca, al' je pauza nazalost trajala predugo. Mozda ce tek sljedece sezone biti onaj pravi. To je momak koji moze igrati potpuno ravnopravno sa Nadalom i Djokovicem.