Rekonstrukcija stadiona u BiH

H-beg
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la H-beg » 08 jul 2011, 21:24

Megamon je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:Valjda je ok da ovdje pitam..
Standard je da su golovi okrenuti sjever-jug... Međutim, je li to pravilo? Je li to jedna od stavki za dobijanje bilo kakve licence?
Ne vjerujem jer stadion Orebra u svedskoj je tako gradjen.Znaci golovi su zapad-istok mada je i meni to pravo cudno :roll:
i Pecara je isto tako, ja mislim!
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 jul 2011, 21:27

Pa da, čini mi se da je i na SP2010 jedan stadion bio tako okrenut, tj, spiker je rekao da je to zanimljivost oko stadiona da su golovi zapad-istok.. I ovaj stadion Krajišnika gdje Željo sutra igra je valjda "naopako" okrenut.. :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

H-beg
Kontakt:

Post Postao/la H-beg » 08 jul 2011, 21:30

spielführer_21 je napisao/la:Pa da, čini mi se da je i na SP2010 jedan stadion bio tako okrenut, tj, spiker je rekao da je to zanimljivost oko stadiona da su golovi zapad-istok.. I ovaj stadion Krajišnika gdje Željo sutra igra je valjda "naopako" okrenut.. :mrgreen:
samo da nam ne krene naopako... :o ne daj Boze
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 jul 2011, 01:30

I u Sirokom,Posusju,Citluku su iza golova istok i zapad!
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 jul 2011, 18:40

Željo je između dva svjetska rata imao stadion u Pofalićima (Koreja,VF, Konzum) i tadašnje fudbalske vlasti su mu zabranile da igra na tom stadionu, jer su golovi bili na poziciji istok-zapad.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 09 jul 2011, 18:45

Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 09 jul 2011, 19:38

Standard je da su golovi okrenuti sjever-jug... Međutim, je li to pravilo? Je li to jedna od stavki za dobijanje bilo kakve licence?
hmmmm...ja mislim da to nema nikakve veze...i to da postoji definitivno bi bilo najgluplje pravilo...mislim da cak i ovi stadioni sa golovima sjever-jug nisu svi bas u strogoj ravnini, vec su neki nako malo SZ-JI il tak nesto

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jul 2011, 00:29

Nije to stavka,cak mnogi stadioni su ti okrenuti drukcije,ali.
Svedoci smo da navijacka tribina "odredjuje" kako ce stadion biti okrenut,tako da ces retko gde videti da je neka navijacka grupa na zapadu ili istoku,to su gotovo uvek "penzionerske" tribine.Evo dacu ti najbolji primer stadiona u Smederevu.Navijacka grupa "Despoti" je tri puta menjala tribinu ali su uvek ostajali verni ja mislim severu,dakle ne bitno na koju su stranu stajali ostajalo je sever.Pa u Istocnom Sarajevu je na primer zapadna tribina ustvari sever,a sever gde su "navijaci" je ustvari istok. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 11 jul 2011, 21:18

Devil je napisao/la:
Nije to stavka,cak mnogi stadioni su ti okrenuti drukcije,ali.
Svedoci smo da navijacka tribina "odredjuje" kako ce stadion biti okrenut,tako da ces retko gde videti da je neka navijacka grupa na zapadu ili istoku,to su gotovo uvek "penzionerske" tribine.Evo dacu ti najbolji primer stadiona u Smederevu.Navijacka grupa "Despoti" je tri puta menjala tribinu ali su uvek ostajali verni ja mislim severu,dakle ne bitno na koju su stranu stajali ostajalo je sever.Pa u Istocnom Sarajevu je na primer zapadna tribina ustvari sever,a sever gde su "navijaci" je ustvari istok. ;)
@Devil, pa ne bi se mogao s tobom složiti, jer se golovi na stadionu u Istočnom Sarajevu okrenuti na pozicijama jugozapad-sjeveroistok. Potpuno isti položaj ima i Koševo, dok je Grbavica zarotirana u kontra stranu od pomenutih stadiona. Suština je da se nije puno odstupilo od pozicija sjever-jug.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 jul 2011, 23:14

Ne znam meni ono vise lici da su golovi istok i zapad u Lukavici,ali eto.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 jul 2011, 00:34

kompas ponesite slijedeci put :roll:
nema potpisa

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 12 jul 2011, 00:37

Admir_Sa je napisao/la:kompas ponesite slijedeci put :roll:
:lol: :lol:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 12 jul 2011, 17:18

Devil je napisao/la:Ne znam meni ono vise lici da su golovi istok i zapad u Lukavici,ali eto.
Ja sam gledao na google maps. Tako je najjednostavnije tačno odrediti položaj stadiona. Pozdrav.

TZ_BoY
Kontakt:

Post Postao/la TZ_BoY » 17 jul 2011, 18:56

slika
slika
slika
slika
slika
:)
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 17 jul 2011, 20:08

Nekada davno kasnih 80 na onoj famoznoj tekmi Velez Sloboda bio san na Tusnju i losijeg stadiona vidjeh u svom zivotu :D no offense . Dobro je ovo sto se pravi al je projekat nakarada zesca. Moje licno razmisljanje !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 jul 2011, 20:17

Ide puzevim stopama ,ali neka bolje i tako nego nikako ;)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 18 jul 2011, 00:46

kimbo je napisao/la:Nekada davno kasnih 80 na onoj famoznoj tekmi Velez Sloboda bio san na Tusnju i losijeg stadiona vidjeh u svom zivotu :D no offense . Dobro je ovo sto se pravi al je projekat nakarada zesca. Moje licno razmisljanje !!!
u kom je smislu projekat nakarada....ako te ne mrzi malo da pojasnis...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 18 jul 2011, 00:50

Jel` se makela ova tribina od kako je zavrsilo prvenstvo ... radi li se ista na njoj ...meni uvijek ista :D
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 18 jul 2011, 01:11

romeo je napisao/la:Jel` se makela ova tribina od kako je zavrsilo prvenstvo ... radi li se ista na njoj ...meni uvijek ista :D
radi se...tempom koji je isti u cijeloj BIH gdje god se sta zapocelo...znaci..rutavo al se gradi :D
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 18 jul 2011, 04:23

slani grad je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Nekada davno kasnih 80 na onoj famoznoj tekmi Velez Sloboda bio san na Tusnju i losijeg stadiona vidjeh u svom zivotu :D no offense . Dobro je ovo sto se pravi al je projekat nakarada zesca. Moje licno razmisljanje !!!
u kom je smislu projekat nakarada....ako te ne mrzi malo da pojasnis...
Druze koliko mi se cini po ovim slikama a malo i po sjecanju parametri: Broj gledalaca , udaljenost od terena i kostanje su pravo neefikasno poredani.

Znaci pravi se pokrivena tribina podaleko od terena a sa relativno malim brojem redova za tribine. Puno bolje bi npr. bilo srediti istok i zapad .. onu veliku malo prosiriti i pokriti, tako da gro gledalaca jeli koji dodju budu zasticeni i prosiriti i srediti onu malu tribinu. Ovo sada ni na sta ne lici a odose velika sredstva za ovu tribinu. O attletskoj stazi i da ne pricam.. Al kazem opet bolje i ovo da se pravi nego nista..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.