i Pecara je isto tako, ja mislim!Megamon je napisao/la:Ne vjerujem jer stadion Orebra u svedskoj je tako gradjen.Znaci golovi su zapad-istok mada je i meni to pravo cudnospielführer_21 je napisao/la:Valjda je ok da ovdje pitam..
Standard je da su golovi okrenuti sjever-jug... Međutim, je li to pravilo? Je li to jedna od stavki za dobijanje bilo kakve licence?
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!
- spielführer_21
- Kontakt:
Pa da, čini mi se da je i na SP2010 jedan stadion bio tako okrenut, tj, spiker je rekao da je to zanimljivost oko stadiona da su golovi zapad-istok.. I ovaj stadion Krajišnika gdje Željo sutra igra je valjda "naopako" okrenut.. 
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
samo da nam ne krene naopako...spielführer_21 je napisao/la:Pa da, čini mi se da je i na SP2010 jedan stadion bio tako okrenut, tj, spiker je rekao da je to zanimljivost oko stadiona da su golovi zapad-istok.. I ovaj stadion Krajišnika gdje Željo sutra igra je valjda "naopako" okrenut..
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!
Željo je između dva svjetska rata imao stadion u Pofalićima (Koreja,VF, Konzum) i tadašnje fudbalske vlasti su mu zabranile da igra na tom stadionu, jer su golovi bili na poziciji istok-zapad.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
[URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .jpg[/img]
[/url[URL=http://imageshack.us/photo/my ... .jpg[/img]
SJEVERNA TRIBINA SE PROSIRUJE
[/url[URL=http://imageshack.us/photo/my ... .jpg[/img]
SJEVERNA TRIBINA SE PROSIRUJE
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- gospodin Seljakovic
- Kontakt:
hmmmm...ja mislim da to nema nikakve veze...i to da postoji definitivno bi bilo najgluplje pravilo...mislim da cak i ovi stadioni sa golovima sjever-jug nisu svi bas u strogoj ravnini, vec su neki nako malo SZ-JI il tak nestospielführer_21 je napisao/la:Valjda je ok da ovdje pitam..
Standard je da su golovi okrenuti sjever-jug... Međutim, je li to pravilo? Je li to jedna od stavki za dobijanje bilo kakve licence?
Nije to stavka,cak mnogi stadioni su ti okrenuti drukcije,ali.spielführer_21 je napisao/la:Valjda je ok da ovdje pitam..
Svedoci smo da navijacka tribina "odredjuje" kako ce stadion biti okrenut,tako da ces retko gde videti da je neka navijacka grupa na zapadu ili istoku,to su gotovo uvek "penzionerske" tribine.Evo dacu ti najbolji primer stadiona u Smederevu.Navijacka grupa "Despoti" je tri puta menjala tribinu ali su uvek ostajali verni ja mislim severu,dakle ne bitno na koju su stranu stajali ostajalo je sever.Pa u Istocnom Sarajevu je na primer zapadna tribina ustvari sever,a sever gde su "navijaci" je ustvari istok.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
@Devil, pa ne bi se mogao s tobom složiti, jer se golovi na stadionu u Istočnom Sarajevu okrenuti na pozicijama jugozapad-sjeveroistok. Potpuno isti položaj ima i Koševo, dok je Grbavica zarotirana u kontra stranu od pomenutih stadiona. Suština je da se nije puno odstupilo od pozicija sjever-jug.Devil je napisao/la:Nije to stavka,cak mnogi stadioni su ti okrenuti drukcije,ali.spielführer_21 je napisao/la:Valjda je ok da ovdje pitam..
Svedoci smo da navijacka tribina "odredjuje" kako ce stadion biti okrenut,tako da ces retko gde videti da je neka navijacka grupa na zapadu ili istoku,to su gotovo uvek "penzionerske" tribine.Evo dacu ti najbolji primer stadiona u Smederevu.Navijacka grupa "Despoti" je tri puta menjala tribinu ali su uvek ostajali verni ja mislim severu,dakle ne bitno na koju su stranu stajali ostajalo je sever.Pa u Istocnom Sarajevu je na primer zapadna tribina ustvari sever,a sever gde su "navijaci" je ustvari istok.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Ne znam meni ono vise lici da su golovi istok i zapad u Lukavici,ali eto.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Admir_Sa je napisao/la:kompas ponesite slijedeci put
Ja sam gledao na google maps. Tako je najjednostavnije tačno odrediti položaj stadiona. Pozdrav.Devil je napisao/la:Ne znam meni ono vise lici da su golovi istok i zapad u Lukavici,ali eto.

Live for nothing or die for something
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
Nekada davno kasnih 80 na onoj famoznoj tekmi Velez Sloboda bio san na Tusnju i losijeg stadiona vidjeh u svom zivotu
no offense . Dobro je ovo sto se pravi al je projekat nakarada zesca. Moje licno razmisljanje !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Ide puzevim stopama ,ali neka bolje i tako nego nikako 
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
- slani grad
- Kontakt:
u kom je smislu projekat nakarada....ako te ne mrzi malo da pojasnis...kimbo je napisao/la:Nekada davno kasnih 80 na onoj famoznoj tekmi Velez Sloboda bio san na Tusnju i losijeg stadiona vidjeh u svom zivotuno offense . Dobro je ovo sto se pravi al je projekat nakarada zesca. Moje licno razmisljanje !!!
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
Jel` se makela ova tribina od kako je zavrsilo prvenstvo ... radi li se ista na njoj ...meni uvijek ista 
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
- slani grad
- Kontakt:
radi se...tempom koji je isti u cijeloj BIH gdje god se sta zapocelo...znaci..rutavo al se gradiromeo je napisao/la:Jel` se makela ova tribina od kako je zavrsilo prvenstvo ... radi li se ista na njoj ...meni uvijek ista
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
Druze koliko mi se cini po ovim slikama a malo i po sjecanju parametri: Broj gledalaca , udaljenost od terena i kostanje su pravo neefikasno poredani.slani grad je napisao/la:u kom je smislu projekat nakarada....ako te ne mrzi malo da pojasnis...kimbo je napisao/la:Nekada davno kasnih 80 na onoj famoznoj tekmi Velez Sloboda bio san na Tusnju i losijeg stadiona vidjeh u svom zivotuno offense . Dobro je ovo sto se pravi al je projekat nakarada zesca. Moje licno razmisljanje !!!
Znaci pravi se pokrivena tribina podaleko od terena a sa relativno malim brojem redova za tribine. Puno bolje bi npr. bilo srediti istok i zapad .. onu veliku malo prosiriti i pokriti, tako da gro gledalaca jeli koji dodju budu zasticeni i prosiriti i srediti onu malu tribinu. Ovo sada ni na sta ne lici a odose velika sredstva za ovu tribinu. O attletskoj stazi i da ne pricam.. Al kazem opet bolje i ovo da se pravi nego nista..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.