Athletic Club de Bilbao

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Athletic Club Bilbao

Post Postao/la LBJ MVP » 09 jul 2011, 23:42

juznjak> je napisao/la:Jel ko spomenuo Telmo Zarru, 252 gola za Athletic :o
Najveci rivali i: Real Sociedad, Real Madrid, Atletico Madrid 8-) Osasuna i Alaves .
Nadimak: Los Leones (Lavovi)

Sjecam se prije par godina Hayat prenosio tekmu Athletic v Osasuna ,na poluvremenu bilo 0-3 za Osasunu da bi na kraju zavrsilo 4-3 za Lavove :shock: valjda to je taj duh sto neko spomenu San Mamesa koji tjera igrace da lete po terenu i nikada se ne predaju .
Legendarna tekma :D Koliko se ja sjećam bilo je još par takvih tekmi te sezone na San Mamesu :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 10 jul 2011, 13:26

LBJ MVP je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Jel ko spomenuo Telmo Zarru, 252 gola za Athletic :o
Najveci rivali i: Real Sociedad, Real Madrid, Atletico Madrid 8-) Osasuna i Alaves .
Nadimak: Los Leones (Lavovi)

Sjecam se prije par godina Hayat prenosio tekmu Athletic v Osasuna ,na poluvremenu bilo 0-3 za Osasunu da bi na kraju zavrsilo 4-3 za Lavove :shock: valjda to je taj duh sto neko spomenu San Mamesa koji tjera igrace da lete po terenu i nikada se ne predaju .
Legendarna tekma :D Koliko se ja sjećam bilo je još par takvih tekmi te sezone na San Mamesu :?
Kad su neki navijači počeli da izlaze sa tribina nakon prvog poluvremena :lol: . Šta su oni propustili , ima da se kaju čitav život :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 10 jul 2011, 13:27

Veliki klub, drago mi je da postoji ova tema, živjela Baskija :mrgreen:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 10 jul 2011, 13:51

Ovako nekako zamisljam pocetnih 11 naredne sezone,naravno ako ovaj novi trener ne predje na 3-5-2 :?

slika
Iako ja prvi najvise cijenim premiership,mislim da je i ovo odlican dokaz da je Primera superkvalitetna,Bilbao sigurno ne spada u top klubove,a recimo samo J.Martinez,Muniain i Llorente zajedno vrijede 50-tak miliona eura.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 11 jul 2011, 15:21

Igrači Athletica su počeli sa treninzima, dok se dolazak Bielse, te njegov prvi trening, očekuje tek u srijedu, nakon što je otkazao jučerašnji let zbog nekog vulkana u Čileu.

- Novi predsjednik Urrutia se po prvi put susreo sa igračima.
- Iraola kaže kako će se svi igrači maksimalno potruditi da impresioniraju novog trenera, te se priviknu na njegov stil fudbalske igre.
- Aduriz, napadač Valencije, kaže da između njega i Bilbaoa nije bilo nikakvog kontakta, kako se spominjalo prethodnih dana.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 jul 2011, 21:52

Dylan Dog je napisao/la:Ovako nekako zamisljam pocetnih 11 naredne sezone,naravno ako ovaj novi trener ne predje na 3-5-2 :?

slika
Iako ja prvi najvise cijenim premiership,mislim da je i ovo odlican dokaz da je Primera superkvalitetna,Bilbao sigurno ne spada u top klubove,a recimo samo J.Martinez,Muniain i Llorente zajedno vrijede 50-tak miliona eura.
Vjerovatno ce se boriti za 4 mjesto ,imaju kvalitet za to ,ne bi lose bilo da su doveli Artetu ne znam sta je s tom pricom :?
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 11 jul 2011, 21:58

Jon Aurtenetxe,Aitor Fernández i Jonás Ramalho ce vjerovatno ubrzo bit prebaceni u prvi tim.. Radi se o solidnim talentima,standardnim reprezentativcima u20,u19 i u18 repke..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 jul 2011, 14:55

Bielsa: "Mis equipos están obligados a salir a ganar siempre, sin excusa"

Moje ekipe moraju kada izadju na teren da pobjede uvijek ,bez izgovora .

Ne svidja mi se vec . 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 13 jul 2011, 21:53

http://www.marca.com/2011/07/13/futbol/ ... 66051.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Bielsa je već na prvom treningu odbacio 7 igrača, te je odabrao 25 igrača s kojima će otići u Olivu (Valencia) na pripreme kluba pred predstojeću sezonu. Igrači koji neće putovati na pripreme su Koikili, Balenziaga, Urko Vera De Cerio, Inigo Perez, Ion Vélez Zubiaurre, Jonas Ramalho i Jon Aurtenetxe, dok će se dvojac Muniain/Martinez pridružiti za nekoliko dana, zbog produženog odmora, usljed njihovog nastupa na prvenstvu za mlade.

Dakle, konačni spisak povedenih: Iraizoz, Toquero, Ustaritz, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Aitor Ocio, Castillo, Igor Martínez, Ibai, Ekiza Ander Herrera, te dva igrača iz juniorskog pogona, Ruiz de Galarreta i Arrizabalaga.

Tu je i slika Bielse i predsjednika Urrutie. 8-)

slika
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 13 jul 2011, 21:54

Bertrand je napisao/la:http://www.marca.com/2011/07/13/futbol/ ... 66051.html

Bielsa je već na prvom treningu odbacio 7 igrača, te je odabrao 25 igrača s kojima će otići u Olivu (Valencia) na pripreme kluba pred predstojeću sezonu. Igrači koji neće putovati na pripreme su Koikili, Balenziaga, Urko Vera De Cerio, Inigo Perez, Ion Vélez Zubiaurre, Jonas Ramalho i Jon Aurtenetxe, dok će se dvojac Muniain/Martinez pridružiti za nekoliko dana, zbog produženog odmora, usljed njihovog nastupa na prvenstvu za mlade.

Dakle, konačni spisak povedenih: Iraizoz, Toquero, Ustaritz, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Aitor Ocio, Castillo, Igor Martínez, Ibai, Ekiza Ander Herrera, te dva igrača iz juniorskog pogona, Ruiz de Galarreta i Arrizabalaga.

Tu je i slika Bielse i predsjednika Urrutie. 8-)

slika
Taj ti je na pripremama za svjetsko prvenstvo u20

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 jul 2011, 22:06

Pepe je napisao/la:EL NUEVO ENTRENADOR DEL ATHLETIC
Marcelo Bielsa ya está en Bilbao
slika
Čovjek odbio jedan Inter , a prihvatio Athletic...

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 jul 2011, 22:48

Tesko da ce biti uspjesniji od Caparosa ,lik gdje god ode napravi jaku ekipu i taman da s tom ekipom uradi nesto vise on je sticajem nekih okolnosti napusti . Vecina misli da je Juan de Ramos najzasluzniji za one titule Seville ali vecina zasluga ide Caparosu po meni . 8-)

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 jul 2011, 11:48

Pepe je napisao/la:Prvo kolo protiv At.Bilbao :roll:
pa kakve veze,nakantamo ih i mirna Bosna 8-)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 14 jul 2011, 12:08

Bielsa je Baskijskog porijekla zato može biti trener Atletica, biće zanimljivo jer bielsine ekipe igraju poseban fudbal sa puno transformacija.Ja mislim da će se on posvađati sa upravom i otići kao što se dosad svađao u svojoj karijeri ima čovjek tešku narav, i ne zove se džaba El Loco.
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 14 jul 2011, 12:15

Colo Colo je napisao/la:Bielsa je Baskijskog porijekla zato može biti trener Atletica, biće zanimljivo jer bielsine ekipe igraju poseban fudbal sa puno transformacija.Ja mislim da će se on posvađati sa upravom i otići kao što se dosad svađao u svojoj karijeri ima čovjek tešku narav, i ne zove se džaba El Loco.
Zbog toga ti kazem, u svom na svom.. Pravi klub za ludjake i fanatike..

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 14 jul 2011, 13:05

[youtube][/youtube]
Zbog ovoga mi je drag Atletic
Maradona > UFC

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 14 jul 2011, 13:33

Colo Colo je napisao/la:Bielsa je Baskijskog porijekla zato može biti trener Atletica, biće zanimljivo jer bielsine ekipe igraju poseban fudbal sa puno transformacija.Ja mislim da će se on posvađati sa upravom i otići kao što se dosad svađao u svojoj karijeri ima čovjek tešku narav, i ne zove se džaba El Loco.
Nema to veze, trener Athletica moze biti i stranac, ne mora biti Bask, Caparros je rodjen u Andaluziji a kao igrac je bio produkt Realove Cantere, bio je tu i Jupp Heynckes i onaj Francuz Fernandez, prorovi po wikipediji, nac ces ih jos sigurno. Inace, mislim da je velika greska sto su otpustili Caparrosa i da Bielsa ni izbliza nece biti uspjesan kao on, svi znamo sta se u Deporu pocelo desavati nakon sto je Caparros otisao...

Sto se pojacanja tice, Urrutia je pred izbore obecao dovesti Aduriza, ali skoro 100% siguran sam da nema nista od toga. Mislim, imat dva prakticki identicna napadaca (on i Llorente), ne ide nikako. Sve su prilike da ce im prvo pojacanje nakon Herrere (fantastican igrac) biti golman Betisa, Goitia, Ira je nepouzdan u zadnje vrijeme. :D
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 14 jul 2011, 17:13

slika
Pravo patriotski dres za iduću sezonu.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jul 2011, 17:21

Prelijep dres :)
Ja nešto imam osjećaj da će nas dobit u prvom kolu :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 14 jul 2011, 21:06

LBJ MVP je napisao/la:Prelijep dres :)
Ja nešto imam osjećaj da će nas dobit u prvom kolu :?
Osjećaj te ne vara :D

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.