Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la JuveSissoko » 14 jul 2011, 18:27

sarajlija89 je napisao/la:Daj da vidimo to, sta je bilo...

Te sezone je Juventus bio 3. :roll: Torinu su uzeli naslov zbog nekih neregularnosti u mecu sa Juventusom i nikome nije dodjeljen...

49 su im to "vratili"..kad im se srusio avion, tad ih je savez proglasio sampionima 4 kola prije kraja, mislim...

I tu Juventus nije nista "kriv"...nismo mi uzeli tu titulu..ccc
aha to je to, bitno je da mi nemamo tudjih , kartonskih titula, samo da je sve legalno i regularno, rekoh ta vremena Mussolinia su mi presmijesna da bi se mi sada bavili, mogu mislit kako se "regularan" fudbal igrao, bilo je kako Duce kaze i slicno
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 14 jul 2011, 18:27

Te sezone je Juventus bio 3. :roll: Torinu su uzeli naslov zbog nekih neregularnosti u mecu sa Juventusom i nikome nije dodjeljen...

49 su im to "vratili"..kad im se srusio avion, tad ih je savez proglasio sampionima 4 kola prije kraja, mislim...

Ali ste igrali namještenu utakmicu, odnosno bili ste kupljeni. Kontaš?
SVe što sam želio reći da imate haman stogodišnju tradiciju mutnih radnji u italijanskom fudbalu :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 jul 2011, 18:28

Ma nije ba nista bilo...mi smo 3 bili. na kraju 1927....

1906. je Juventus pokraden..kada se igralo finale sa Milanom..trebalo se igrati na neutralnom terenu po tadasnjim pravilima, a Savez je odlucio da se igra na neutralnom terenu, ali u Milanu hahah...nije Milanov stadion bio, pa je valjda zato bio neutralan :mrgreen:

Nismo htjeli igrati i njima dali titulu...

@VB

cc...vala smo im pomogli :lol: to smo namjerno uradili, samo da bi njima uzeli titulu :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 jul 2011, 18:30

VanBasten je napisao/la:

SVe što sam želio reći da imate haman stogodišnju tradiciju mutnih radnji u italijanskom fudbalu :mrgreen:
sve bi bilo uredu sto kazes, da te iste mutne radnje nisu radili Milan tokom istorije i inter, pa da kazemo, da smo najkriminalniji od tri velika italijanska kluba, i da smo se okoristili na stetu drugih,onda bi bilo sve jasnije ,ovako samo mozemo do unedogled, a nasih 29 titula je proslavljeno i dizani su pehari, memorije stvarane itd itd
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 14 jul 2011, 18:30

JuveSissoko je napisao/la:

aha to je to, bitno je da mi nemamo tudjih , kartonskih titula, samo da je sve legalno i regularno, rekoh ta vremena Mussolinia su mi presmijesna da bi se mi sada bavili, mogu mislit kako se "regularan" fudbal igrao, bilo je kako Duce kaze i slicno
hahah, znači, onda da prekrižimo 6 titula Juventusa iz tog vremena 1925/26., 1930/31., 1931/32., 1932/33., 1933/34., 1934/35. ? :lol:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 jul 2011, 18:32

Moze, kao i dvije titule SP Italije iz toga vremena, ciju su oksonicu cinili upravo ti igraci Juventusa... :D :P 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 14 jul 2011, 18:32

JuveSissoko je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:

sve bi bilo uredu sto kazes, da te iste mutne radnje nisu radili Milan tokom istorije i inter, pa da kazemo, da smo najkriminalniji od tri velika italijanska kluba, i da smo se okoristili na stetu drugih,onda bi bilo sve jasnije ,ovako samo mozemo do unedogled, a nasih 29 titula je proslavljeno i dizani su pehari, memorije stvarane itd itd
Ma vi ste ispušili foru, zasluženo.
Nigdje ja nisam rekao da se ostali klubovi nisu bavili sličnim stvarima. Da su i oni pali, bilo bi zasluženo.
Vi ste pali, i prihvatite to.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 jul 2011, 18:33

tony-mortale je napisao/la:ma znam ja da je bila priča o žalbi al nije van basten marco sudjelovao, a vidim i njemu ta vaša priča o poštenjačinama ne drži vodu, znači i ljudi u juventusu su marco žrtvovali juventus, i navijači juventusa u italiji jer nisu bili neki mega protesti, neredi, apeli, potpisivanje peticija, ali zato navijači u bih su tu da speru ljagu s juvetovog imena, niko ne sumnja da će u svojoj borbi istrajati i naravski uspjeti 8-) uz božiju i pomoć svetog luciana
slika
apela i peticija nije bilo jer ljudi nisu znali cijelu sliku, a od neki dan je slika kompletnija i upravo se pisu peticije i apeli na raznim forumima juventusovim,a jos jedan razlog ne poptisivanja peticija i pravljenja nereda, je sto ljudi u italiji sigurno imaju vecih problema od razbijanja gradova radi titula od kojih najvise imaju koristi razni milijarderi po Italiji, itd itd, bitnija im je realnost zivota, ipak je fudbal sporedna stvar, a po forumima se moze raspavljat i peticije potpisivat, to barem nije tesko

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 jul 2011, 18:35

Ne prihvatamo i jbg...ako nista, uvijek cemo pricati, bar to mozemo. Znat ce se istina... ;)

Ili su svi krivi ili niko...a jedino je Juve kaznjen...

Jbg, nekima je Juventus zivot..kako prihvatit da su ti uzeli 5 godina zivota...

Za sve se navija, Juventus se voli...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 jul 2011, 18:36

VanBasten je napisao/la:
Ma vi ste ispušili foru, zasluženo.
Nigdje ja nisam rekao da se ostali klubovi nisu bavili sličnim stvarima. Da su i oni pali, bilo bi zasluženo.
Vi ste pali, i prihvatite to.
naravno da smo prihvatili, nevoljko ali Serie B je osvojena, tim rasformiran, samo je sad zelja da se ima jednak tretman prema svima, do cega naravno nece doci, ne moze se FICG "zeznut" dva puta na istoj stvari, ispali bi smijesni,a da mi juventini mozemo postavljat pitanja oko tog skandala kad nam neko kao ti dodje i kaze da smo namjestali, mozemo , jer imamo na to pravo, zato sto cijela slika nije vidjena, dosta je crnila oko nje, s pravom pitamo i dizemo glas, pa bilo uzalud , uzalud, bitno je da se ne suti

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 14 jul 2011, 21:40

]ITALY/ OFFICIAL, Novara sign Marchi[
22 year old midfielder Mattia Marchi has left Suedtitol to sign for Novara.
ITALY/ OFFICIAL, Three new players for Bologna
24 year old defender Jose Angel Crespo, 28 year old goalkeeper Federico Agliardi and 26 year old forward Daniele Vantaggiato have left Padova to join Bologna.
ITALY/ OFFICIAL, Chievo renews with Squizzi
36 year old goalkeeper Lorenzo Squizzi has extended his deal with Chievo until June 2012.
ITALY/ OFFICIAL, Gheller leaves Novara
With an official statement Novara have announced to have ended the deal of the defender Mavillo Gheller (35)
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 jul 2011, 23:11

@VanBasten, druže preozbiljno si ovo shvatio. :)
Naravno da znam ko je i šta je "Gazzetta". Malo (po)veće novine sa kojima si mogao slobodno fiću pokriti. :D
A i boja im je pravo unikatna.

Nego moje pitanje je bilo dvosmisleno (u najmanju ruku :mrgreen: ). Ovu laž (mogu je slobodno ovako nazvati) oko Vučinića su prenijeli svi njemački portali obazirući se na Gazzettine izvore.
Pošto mi je od ranije poznato da je ovo jedna od čitanijih novina (usput je jedan od Juventina malo reklamira) rekoh da na pravom mjestu priupitam za njene (LGDS) izvore informacija. :mrgreen:

Komentari poslije toga.... :cry: Kako vam ne dosadi više?
Samo da te hladan znoj oblije po ovoj vrućini.
Vom Jäger zum Gejagten

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 14 jul 2011, 23:19

Milan ce najvise profitirati ako ode Snijder u Manchu , a sve je izgledno da hoce ccc kakvog igraca pustaju....upravo onoga sto im je falio godinama.... :)))

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 14 jul 2011, 23:23

geronimo je napisao/la:@VanBasten, druže preozbiljno si ovo shvatio. :)

Samo da te hladan znoj oblije po ovoj vrućini.
Šta fali hladnom znoju po vrućini? :mrgreen:

A kako bi se drugačije ubilo vrijeme do prve utakmice večeras.
Držali smo se teme uglavnom, nije bio offtopic :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 jul 2011, 23:32

VanBasten je napisao/la: Držali smo se teme uglavnom, nije bio offtopic :D
Djelimično, dragi kolega. :D
Kada su svojevremeno ovako "zajmili" trpati temu Serie A, onda sam @daffy-ju poklonio ovu temu: http://www.sportsport.ba/forum/viewtopi ... =73&t=2590" onclick="window.open(this.href);return false;
Priznaćeš da ima mnogo toga interesantnijeg da se pročita ili napiše o samoj ligi ili klubovima koji nemaju svoju temu, nego ovo prepričavanje po hiljaditi put.

Ubrigens (pošto si svjetski čovjek :P ) tvoji postovi su brisali znoj. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Serie A i migliori di tutti tempi

Post Postao/la Devil » 15 jul 2011, 00:02

1.Marcelo Lippi
2.Fabio Capello
3.Giovanni Trapattoni.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 15 jul 2011, 01:21

1. Zacheroni
2. Del Neri
3. Ferrara
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 jul 2011, 01:54

geronimo je napisao/la:
VanBasten je napisao/la: Držali smo se teme uglavnom, nije bio offtopic :D
Djelimično, dragi kolega. :D
Kada su svojevremeno ovako "zajmili" trpati temu Serie A, onda sam @daffy-ju poklonio ovu temu: http://www.sportsport.ba/forum/viewtopi ... =73&t=2590" onclick="window.open(this.href);return false;
Priznaćeš da ima mnogo toga interesantnijeg da se pročita ili napiše o samoj ligi ili klubovima koji nemaju svoju temu, nego ovo prepričavanje po hiljaditi put.

Ubrigens (pošto si svjetski čovjek :P ) tvoji postovi su brisali znoj. ;)
Imaš pravo, svakako da ima interesatnijih stvari za raspravu.
Nisam zaista znao za tu temu, ni da je ova već jednom bila zatrpana predmetom naše rasprave.
Nisam baš čest posjetilac ovog thereda.

Ubrigens ,ich akzeptiere das kompliment :)
(valjda sam utrefio :P )

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 15 jul 2011, 06:59

1. Helenio Herrera
2. Giovanni Trapatonni
3.j.MOurinho
(treba on jos pure pojest da bude kao ova 2 )
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 15 jul 2011, 15:34

There is a 99 per cent chance Javier Pastore will leave Palermo - Maurizio Zamparini
ko je sretni dobitnik?
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.