jubitubi je napisao/la:Ma ne mozes to brate tako porediti.Nije ti to mjerilo snage kluba,nikad nije ni bilo,nikad nece ni biti.Borac je sinoc nadigrao i pobjedio Makabi iz Haife,Zeljeznicar igra protiv Makabija iz Tel Aviva,koji je sezonu zavrsio cak 25 bodova iza Borcevog protivnika.I ako Zeljeznicar ispadne,sta ja trebam reci,e pa mi smo znaci puno bolji od njih?Ne,to nikako nije tako,i utakmice u kvalifikacijama,bilo LE ili LS,nisu mjerilo za dalji razvoj dogadjaja u PLBiH.Rade Paprica 9 je napisao/la: Kvalitet igre Borca će najbolje pokazati naredno kolo Uefa takmičenja, kada Željo igra sa Makabijem, a Sarajevo protiv ništa lošije Sparte. Ja bih bio presretan ako Željo uspije dobiti Makabi makar u Sarajevu, a vidjećemo kako će proći večeras kvalitetno Sarajevo. Sarajevo je imalo poprilično slabog protivnika, a Šerif ove godine nije šta. Imam osjećaj da ni Haifa nema snagu Hapoela, ali ne vjerujem da bi Željeo ili Sarajevo nešto bolje prošli. Što se mene tiče jako sam zadovoljan kako je Borac predstavio BiH, i definitivno je jedan od favorita za PL. Gledao sam vaših par utkamica prošle sezone, i to je tu negdje, ali nepratim toliko Borac da bih mogao reći da li ste lošiji ili bolji, prvesntvo je dugo i odlučuje puno drugih sitnih ali jako značajnih detalja.
Neke ljude jednostavno moraš ignorisati, jer sve ostalo je čisto gubljenje vremena.
Sezona pocinje za dvije sedmice,i tu cemo vidjeti kako ko igra,a nakon nekoliko pocetnih kola,izdvojice se klubovi favoriti,i izmedju njih ce se birati sampion.
Nerazumjem baš šta si htio reći, ali se slažemo da igra u Europi nema veze sa domaćom ligom. Meni Borac u ove dvije utakmice nije izgledao niti bolje niti lošije od onoga što sam ih gledao prošle sezone, ali nepratim toliko Borac da bih sad mogao reći neki svoj sud. Ono što je bila poenta mog posta je da su i Sarajevo i Željo imali puno lakši posao od Borca. Šerif baš tanak, iako plačaju milionima, a Orebro živa kriza, i shvaćeni ozbiljno samo zato što dolaze iz Švedske, inače nisu ništa bolji od nekih ekipa sa Islanda ili Malte. Sad tek treba da se vidi kako su radili i trgovali Željo i Sarajevo.